HABERLER>GÜNCEL
9 Ekim 2011 Pazar - 15:58

Hindu'ydu aşkı için müslüman oluyor

Tatil için geldiği İzmir'de gönlünü 25 yaşındaki Deniz Kızılel'e kaptıran Hintli finans uzmanı 26 yaşındaki Ajay Sanchanıya, sevdiğiyle evlenebilmek için Hindu'luktan Müslümanlığa geçmeyi kabul etti ve önce sünnet oldu. Sünnet sonrası maaşallah takıp pelerin kuşanan Hintli aşık, "Deniz'i çok seviyorum, onunla evlenmek için her şartını kabul ettim" dedi.

Hindu ydu aşkı için müslüman oluyor

İZMİR - İzmir'de ev hanımı Aynur Kızılel ile diş protez işi yapan Hasan Kızılel'in üç kızının büyüğü olan Deniz Kızılel, binlerce kilometre uzaktan gelen, dilini, dinini bilmediği aşkı Ajay Sanchanıya ile geçen yıl tanıştıklarını söyledi. Geçen yıl, yardım ettiği babasının işi nedeniyle gittiği Ege Üniversitesi Hastanesi'nde bir rastlantı sonucu Ajay'la karşılaştığını belirten Deniz Kızılel şunları anlattı: "Arkadaşlarımın arkadaşıydı. Hindistan'da doğmuş, büyümüş, okumuş. Dubai'de 5 yıldır finans uzmanı olarak çalışıyormuş. Arkadaş ortamında birkaç kez görüştük. Sonra o Dubai'ye döndü. Bana facebook'tan ulaştı. Dilini bilmediğim gibi ingilizce de bilmiyorum. Bana yazılar yazıyor, mesaj gönderiyordu. Komşumuzun oğlu İngilizce biliyor, ondan yardım istedim. Bana neler yazdığını okudu, ben söyledim, o yazdı, cevap verdim. Böyle karşılıklı yazışmaya başladık, arkadaşlığımız ilerledi. Geçen ramazan ayından önce bana sanal ortamda evlenme teklif etti. Ona dinlerimizin, dillerimizin ayrı olduğunu yazdım. Benimle evlenmek için her şartımı kabul edeceğini söyledi. Hatta ramazan ayı başında geldi ve benimle bir ay boyunca oruç tuttu. Evlilik teklifini tekrarladı, her isteğimi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Müslüman olmayı kabul ettiği için ailemden de evlenmeme izin çıktı. Müslüman erkeklerin sünnetli olması gerekir. İzmir'de, hastanede sünneti gerçekleşti. Başhekim dahil doktorlar çok ilgi gösterdi."
 
'SIRADA MÜSLÜMAN OLMAK VAR'
Şimdi sırada damat adayının müslümanlığa geçişi olduğunu söyleyen Deniz Kızılel şöyle devam etti: "Şehadet getirmesini öğrettim. Önümüzdeki hafta Hindistan'dan ailesi gelecek. Hindu dinine mensup kişilerde din değiştiren pek görülmezmiş. Ailesi oğullarının mutluluğu için bu izni vermiş. Ailesi geldiğinde İzmir Müftülüğü'nde din değiştirme işlemi gerçekleşecek. Ona Türk ismi vereceğiz. Her isteğimi kabul ederek, beni ne kadar sevdiğini gösteriyor. Din değiştirdikten sonra da nikah işlemleri başlatılacak. Önce İzmir'de sonra ülkesinde iki ayrı düğünle evleneceğiz."
 
Deniz Kızılel, Hintli nişanlısına İzmir'de oturma şartı da getirdiğini belirterek, "Bu şartımı da kabul etti. Ben de onu çok seviyorum ama, galiba o beni benim onu sevdiğimden daha çok seviyor" dedi.
 
Arkadaşları Kazım Demir'in kirveliğinde sünnet olan Hintli damat Ajay Sanchanıya da, hızla Türkçe öğrenmek istediğini belirterek, "Deniz'i çok seviyorum, onunla evlenmek için her şartını, sünnet başta olmak üzere kabul ettim" diye konuştu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yedi kişinin mezarı oldu
Sultangazi'de tek katlı bir gecekonduda çıkan yangının ardından 7 kişinin ...
Şimdi Birgi zamanı
Ödemiş'in Birgi beldesi "Koruma böyle olur" dedirtiyor. 6 yıl önce çıkarılan ...
Demirtaş; ‘Barışa giden yol, İmralı'dan geçiyor'
BDP'liler Diyarbakır'da oturma eylemi başlattı. Partinin Genel Başkanı ...
 
Tedavi için gittiği ABD'de ölen polis toprağa verildi
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Betül Özer, 2004 yılında ...
İzmir sağanak yağışa teslim oldu
Sabaha karşı etkili olan yağmur nedeniyle Hatay, Güzelyalı ve Narlıdere'de ...
Büyükşehir'den 'Bal gibi' hizmet
136 köye organik tarım desteği vererek yüzlerce üreticiyi eğiten İzmir ...
 
Hakkari'de kepenkler kapandı
Hakkari'de esnaf, Gemlik'te bugün yapılacak yürüyüşe izin verilmemesi ...
İnternet dolandırıcısı, GPS sayesinde yakalandı
İzmir'de, internet sitelerine düşük fiyatla satılık araç ilanı verip, ...
Kızılay'dan çok önemli su açıklaması
Kızılay, “Türk Kızılayı Doğal Kaynak Suyu” adı altında satılan su ile ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva