HABERLER>EGE
6 Aralık 2010 Pazartesi - 00:00

Kuşadası Limanı’’nın ’‘tartışmalı imarı’’ durduruldu

Bakanlık tarafından onaylandıktan sonra tartışmalara yol açan ve iptal edilmesi için 14 bin imzanın toplandığı Kuşadası Limanı'ndaki yeni imar planıyla ilgili sürecin dondurulduğu açıklandı.’

Kuşadası Limanı’’nın ’‘tartışmalı imarı’’ durduruldu


AYDIN - Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Kuşadası'nda gerçekleştirilen toplantının ardından tartışılan ve tepki çeken Kuşadası Limanıyla ilgili yeni imar planının dondurulduğunu açıkladı.
Kuşadası kamuoyunda tepkiye yol açan yeni imar planıyla ilgili gelişmeler Kuşadası Ticaret Odası'nda Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un başkanlığında düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Kuşadası kamuoyunun büyük ilgi gösterdiği toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren, Kuşadası Liman Platformu üyeleri, çeşitli siyasi partilerin ilçe ve il başkanları, bazı il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri, Kuşadası Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve çeşitli meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Kuşadası Limanı ile ilgili Bayındırlık ve
İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan Kuşadası Kruvaziyer Limanı ve Koltuk Limanı, 1/5000 ölçekli nazım plan değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği kararına Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Liman Platformu, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından yapılan itirazlar değerlendirildi.
Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç ile Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ortak bir açıklama yaptı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Önder Kıraç, Türkiye'de kruvaziyer turizmin büyük önem taşıdığını ve bu önem içerisinde ilk sırayı Kuşadası Limanı'nın aldığını belirterek, "Kruvaziyer turizmi ve Kuşadası Limanı çok önemli. Bu toplantı yeni imar planının ardından yaşanan tartışmalarda tarafların birbirini anlaması açısından son derece başarılı geçti ve ortak bir noktada buluşulması için önemli bir mesafe alındı. Net olarak Belediye Başkanı Sayın Altungün'ün yaklaşımları ile ortak bir noktaya varılması için olumlu görüşmeler yapıldı. Bu amaçla, yeni imar planıyla ilgili süreci ve işlemleri dondurduk" dedi.
Bakanlık, belediye ve limanı işleten firmanın katılımıyla yeni imar planının oluşturulması yönünde bir araya geleceklerini anlatan Önder Kıraç, şöyle konuştu: "Kuşadası halkının evet diyeceği bir noktaya gelinmesi için taviz verilecek. Bundan sonra yapılacak yeni imar planı ele alınacak ve toplantılarda her kesimin kabul edeceği bir planı oluşturacağız. Tartışmaya konu olan imar planıyla ilgili işlemleri dondurduk. Kuşadası halkının da kabul edeceği yeni bir plan yapacağız."
YENİ PLAN OLUŞTURULACAK
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise Kuşadası Limanı ile ilgili ortaya konulan yeni imar planına 14 bin imza ile gösterilen reaksiyona bakanlığın gösterdiği hassasiyetle önemli bir noktaya gelindiğini söyledi. Sayın Müsteşarın açıkladığı gibi bu toplantıda yapılan görüşmeler sonucu yeni imar planıyla ilgili sürecin dondurulduğunu anlatan Altungün, sözlerine şöyle devam etti: "17 Aralık tarihinde yeni imar planı oluşturmak için bakanlık, belediye ve firma yetkilileri bir araya geleceğiz.
Amacımız hem kruvaziyer turizmin gelişimini hem de Kuşadası'nın çıkarlarını yansıtacak yeni bir plan oluşturmak."
Bilindiği gibi, yıllardan beri Kuşadası'nda tartışmalara yol açan Kuşadası Limanı'nda mahkemelik olan mevcut işyerlerinin yanında son olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı hazırlanmış ve plan ile aralarında Kuşadası Balıkçı Barınağı ile sahil bandında Atatürk Anıtı'na kadar olan bir bölüm imara açılmıştı. Bakanlığın bu yeni planının ardından Kuşadası Belediyesi'nin de içinde bulunduğu Kuşadası Liman Platformu oluşturulmuş ve planın iptal edilmesi için imza kampanyası başlatılmıştı. Kısa sürede 14 bin imza toplanmış ve bu imzalarla birlikte Kuşadası Belediyesi başta olmak üzere çeşitli meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yeni imar planına itiraz etmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisalı gencin azim öyküsü
Manisa Salihli ilçesindeki kanser hastası genç hem tedavi oldu, hem ...
Futbol teröristleri iş başında!
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta kendi sahasında Tarsus İdmanyurdu'na ...
Ecel cami çıkışı yakaladı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, İsmail ...
 
Manisa'da otobüsle TIR çarpıştı: 24 yaralı
Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Demirtaş köyü mevkisinde bir yolcu otobüsünün ...
Yaşlı adam su deposuna düşerek can verdi
Muğla'da su deposuna inerken düşen Durmuş Ali Kaya hayatını kaybetti. ...
Kıbrıs gazisinin acı ölümü!
Aydın'ın Germencik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Kıbrıs ...
 
Dijital hırsızlar yakalandı!
Milas, Bodrum ve Yatağan’’da çok sayıdaki hırsızlık olayının şüphelileri, ...
Muğla’’da vahşi cinayet!
Muğla'da yıkılan eski bir evin önündeki çukurda kanlar içinde ...
Didim’’de uyuşturucu operasyonu
Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva