HABERLER>EGE
5 Aralık 2010 Pazar - 00:00

Manisalı gencin azim öyküsü

Manisa Salihli ilçesindeki kanser hastası genç hem tedavi oldu, hem de fakülteyi bitirdi mezun, herkese örnek oldu.’

Manisalı gencin azim öyküsü

Manisa Salihli ilçesindeki kanser hastası genç hem tedavi oldu, hem de fakülteyi bitirdi mezun, herkese örnek oldu.’
MANİSA - Salihli ilçesinde ikamet eden ve 15 yaşından bu yana hem okuluna devam eden hem de çalışan Erol Koç'un (24) hayatı 26 Mayıs 2009 tarihinde yakalandığı kanser hastalığının ardından değişti. 4 çocuklu bir ailenin tek erkek çocuğu olduğunu söyleyen Erol Koç, "Bu hastalık ortaya çıkmadan önce aileme ve kardeşlerime destek oluyordum ama şimdi ayaklarımın üstünde durabilecek bir iş arıyorum" dedi.
Hastalığını öğrenmeden önce Salihli'de bir alışveriş mağazasında çalıştığını ifade eden Erol Koç, şöyle konuştu: "Sorumluluğumun evde çok yüksek olduğu inancındaydım. Bu yaşıma kadar aileme ve kardeşlerime destek oldum. Kendi eğitimimi kendim karşılamaya çalıştım. Salihli'de bir alışveriş mağazasında yaklaşık 3 yıl çalıştım. Bu esnada 4 yıllık açıköğretim fakültesine devam ediyordum. Bir gün çalışma sırasında kendimde o güne kadar olmayan belirtilerin olduğunu gördüm. Bunun üzerine Salihli Devlet Hastanesi'ne gittim ve MR çekildi."
Beyninde tümör olduğunun ortaya çıktığını anlatan Koç, şunları söyledi: "Doktor İzmir Ege Üniversitesi'ne sevk etti. Burada 2 gün sonra muayene oldum. Doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Ameliyatın çok riskli olduğunu ifade ettiler. Çünkü tümör beyincik kısmında olduğu için çok hassas bir bölge olduğunu söylediler. Mecburen ameliyat olmam gerekiyordu. Çok kısa süre içerisinde Ege Üniversitesi'nde başarılı bir ameliyat geçirdim. 5 gün içerisinde taburcu oldum. 20 gün sonra da ışın tedavisi için yine Ege Üniversitesi Radyoloji Polikliniği'nde muayene oldum. Yaklaşık bir buçuk ay ışın tedavisi için İzmir'e her gün gittim. Bu beni ve ailemi maddi anlamda çok yıprattı. Çünkü ışın tedavisi gördüğüm süre içerinde tuzlu yiyecek yemem yasak olduğu için yemeklerim özel hazırlanıyordu. Ailemin benim için fırından rica minnet özel tuzsuz ekmek yapmalarını istediğini biliyorum. Günlük 150 ile 200 lira arası masrafım vardı."
Hastalığının ortaya çıktığı günlerde açıköğretim sınavı olduğunu söyleyen Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Son sınıfta olduğum için bu sınav benim için çok büyük önem taşıyordu. Doktorumun izni ile sınava girdim ve bütün derslerimi vererek açıköğretim fakültesinden mezun oldum. Bu esnada ışın tedavisine de devam ediyordum. Işın tedavisi esnasında yaklaşık 15 kilogram verdim. Bünyem zayıf olduğu için kemoterapiye 20 gün sonra İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde başlayabildim. 9 ay burada tedavi gördüm. Kanser hastalığı ile ilgili bir bulguya rastlanmadığı için artık 3 aydan 3 aya sadece kontrollere gidiyorum. İnsanlarımızın kanser hastalarına bakış açılarını bu yaşamış olduğum süreçte gözlemledim. Zaman zaman takmış olduğum maskeden dolayı insanlar benim onlara hastalık bulaştıracağımı düşünüyorlardı. Ancak gerçekte benim insanlardan hastalık kapma riskim olduğu için maske takıyordum. Ama bunu insanlar bir türlü anlamadılar."
BİR GELECEK İSTİYORUM
Hastalığından önce çalıştığı için ailesine yük olmadığını ve kendi masrafını kendisinin çıkardığını belirten Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hastalığımdan sonra doktorlar ağır işlerde çalışmamam gerektiğini söyledi. Sadece şu an çalışabileceğim, kendi ayaklarımın üstünde durabileceğim bir iş istiyorum. Bu benim geleceğim için çok önemli. 24 yaşındayım ve artık bir gelecek istiyorum. Yuva kurmak için çalışmam gerekli o yüzden işe ihtiyacım var."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Futbol teröristleri iş başında!
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta kendi sahasında Tarsus İdmanyurdu'na ...
Ecel cami çıkışı yakaladı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, İsmail ...
Manisa'da otobüsle TIR çarpıştı: 24 yaralı
Manisa'nın Kırkağaç ilçesi Demirtaş köyü mevkisinde bir yolcu otobüsünün ...
 
Yaşlı adam su deposuna düşerek can verdi
Muğla'da su deposuna inerken düşen Durmuş Ali Kaya hayatını kaybetti. ...
Kıbrıs gazisinin acı ölümü!
Aydın'ın Germencik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Kıbrıs ...
Dijital hırsızlar yakalandı!
Milas, Bodrum ve Yatağan’’da çok sayıdaki hırsızlık olayının şüphelileri, ...
 
Muğla’’da vahşi cinayet!
Muğla'da yıkılan eski bir evin önündeki çukurda kanlar içinde ...
Didim’’de uyuşturucu operasyonu
Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ...
CHP gençleşecek ünlenecek!
CHP’’nin 18 Aralık’’ta yapılacak kurultayında yenilenmiş PM’’ye, gençler ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva