HABERLER>GÜNCEL
5 Eylül 2024 Perşembe - 17:27

Kurum'dan Büyükşehir'e 'Çiğli arıtma tesisi' için 'Yeni fazlar' çağrısı

İzmir Körfezi için düzenlenen toplantı sonrası konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,"Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin yeni etabının tamamlanması konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne hızlanmaları gerektiğini söyledik. Ayrıca, 4. etap dışındaki yeni etapların yapılması için belediyeye hatırlatmada bulunduk. Bilim insanlarımızın görüşleri doğrultusunda yapılacak çalışmaları hep birlikte ortaya koyacağız ve güzel İzmir’imizi koruyacak, gelecek nesillere aktaracak adımları atma noktasında sürecin yol göstericisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kurum dan Büyükşehir e  Çiğli arıtma tesisi  için  Yeni fazlar  çağrısı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri ve beraberindeki koku nedeniyle İzmir'de Bilim Kurulu ile toplanma kararı almıştı.

Kente gelen Bakan Kurum, bugün ilk olarak TÜBİTAK gemisi ile körfezde incelemeler gerçekleştirirken eşlik etti, sonrasında ise İktisat Kongresi Binası'nda bilim kurulu ile bir araya geldi.

Toplantıya yerel yönetimlerden, İzmir Büyükşehir Belediyesini temsilen Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Konak Belediyesi Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel katıldı. Ayrıca toplantıda İZSU temsilcileri de yer aldı.

BÜYÜKŞEHİR'E HIZLANIN DEDİK
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Kurum" İzmir Körfezi'ne yapılacak projeleri hep birlikte istişare ettik. Bugün körfezimiz, gerek karasal gerek deniz kaynaklı kirlilik nedeniyle amonyak değerinin artması ve oksijen seviyesinin düşmesi sonucunda canlı yaşamını tehdit eder hale gelmiştir. Balık ölümleri hem İzmir hem de Türkiye gündemine taşınmıştır. Kurulumuz, kanun ve yönetmeliklerin tarif ettiği şekilde belediyelerin ve diğer kuruluşların sorumluluklarını belirleyerek Eylül ayı sonuna kadar acil eylem planını ortaya koyacaktır. İlgili kurumların sorumlulukları net bir şekilde tarif edilecek. Bu sorumluluklar çerçevesinde yapılması gerekenler hızlı bir şekilde hayata geçirilecektir. Biz bakanlık olarak sürecin takipçisi, denetleyicisi ve yol göstericisi olmaya devam edeceğiz. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla bu süreci takip edip yön göstereceğiz. İzmir Körfezi'nin kaderine terk edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Sorumlularla ilgili her türlü süreci yakından takip edeceğiz ve yapılması gerekenler konusunda kararlı duruşumuzu sürdüreceğiz. Bu anlamda çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm paydaşlarla birlikte İzmir Körfezi’nin yeniden canlanması için çalışacağız. Bugün konuşulan projeler, 2012'den beri hayata geçirilemeyen projelerdir. O dönemde yapılan 50 milyon metreküp çamur miktarının farklı bir boyutta olduğunu düşünüyoruz. Bilim insanlarımız tarafından oluşturulacak gruplar, kent körfezine akan derelerin ıslahı, gerekli tedbirler ve organik tarım, atık su ve yağmur suyu ayrıştırması gibi konularda hızlı çözümler üretilecektir. Bilim insanlarımız, bu çalışmaları ay sonuna kadar tamamlayarak sonuçlarını ortaya koyacaktır. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi'nin yeni etabının tamamlanması konusunda Büyükşehir Belediyesi’ne hızlanmaları gerektiğini söyledik. Ayrıca, 4. etap dışındaki yeni etapların yapılması için belediyeye hatırlatmada bulunduk. Bilim insanlarımızın görüşleri doğrultusunda yapılacak çalışmaları hep birlikte ortaya koyacağız ve güzel İzmir’imizi koruyacak, gelecek nesillere aktaracak adımları atma noktasında sürecin yol göstericisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 
THY uçağı türbülansa girdi: 6 yaralı!
 
Yorgancılar'dan 'Orta Vadeli Program' değerlendirmesi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Eylül 2024 Cuma 08:56

para personel v. konsere gitti yap bi abilik

Yorumu oyla      0      1  
Fikri 6 Eylül 2024 Cuma 08:22

Elinizi taşın altına sizde koysanız olmaz mı?

Yorumu oyla      0      0  
6 Eylül 2024 Cuma 07:29

hep laf.para gönderde hızlanalım.

Yorumu oyla      1      1  
Izmirli 5 Eylül 2024 Perşembe 18:18

Acil bir para yardımı yapsalar daha hızlanmazmı ?

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY uçağı türbülansa girdi: 6 yaralı!
Türk Hava Yollarının (THY), TK24 sefer sayılı İstanbul-Taipei seferini ...
Kamyon ve pikap çarpıştı: 3 can kaybı
Erzurum'da hafriyat kamyonu ile bir pikap çarpıştı. Feci kazada 3 kişi ...
YKS ek tercih tarihleri belli oldu!
YKS ek tercih işlemlerinin başlayacağı tarih belli oldu. 2024 YKS ilk ...
 
Taziye evinin tuvaletinde cesedi bulundu
Diyarbakır'da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu Hikmet Ekin, taziye ...
Tekin: 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve ...
Şehit Binbaşı Ayan'a son görev!
Pençe 1-2 Harekat Bölgesi'nde kalp krizi geçirip kaldırıldığı hastanede ...
 
Katliam gibi kaza: Kamyon, pikabı biçti!
Erzurum'un Aziziye ilçesinde, hafriyat kamyonu ile pikabın çarpışması ...
TEMA’dan Bayraklı açıklaması: Yanan alanı da kapsıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bayraklı ile ilgili almış olduğu orman sınırı ...
Fidan: Soykırımın baş sorumlusu Netanyahu
Dışişleri Bakanı Fidan, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva