HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
9 Mart 2011 Çarşamba - 00:00

Kuklalar İzmir’’de hayat bulacak

İzmir'in ve Avrupa'nın en tanınan etkinlikleri arasına girmeyi başaran İzmir Uluslararası Kukla Günleri'nin beşincisi, 10-21 Mart günlerinde yapılacak.’

Kuklalar İzmir’’de hayat bulacak


İZMİR - Avrupa'nın en büyük ikinci kukla festivali olarak kabul edilen İzmir Kukla Günleri, 10 gün boyunca 16 ülkeden 31 kukla tiyatrosunun, 30 ayrı mekanda yapacağı 120 gösteriyle hem yetişkinlere, hem de çocuklara renkli bir dünyanın kapılarını aralamayı vadediyor.
Açık hava gösterileri, kafelerde yetişkinler için yapılan gösteriler, dar gelirlilerin yaşadığı semt salonlarından, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki büyük gösterilere, kentin tümünü adeta bir sahne olarak kullanmayı amaçlayan festival, Türkiye, ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Japonya, Belçika, Bulgaristan, İngiltere, Tayvan, Rusya, Yunanistan, Fransa ve Ermenistan'dan gelen konukları ağırlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dokuz Eylül ve Ege Üniversiteleri, Devlet Tiyatroları, Alman ve Fransız Kültür Merkezleri, İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği, İtalya'nın İzmir Konsolosluğu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kurumun destek verdiği festival, Atatürk Kültür Merkezi'nde Japonya ve Rusya'dan gelen iki tiyatro grubunun gösterileriyle başlayacak.
3 SERGİ, 2 SEMPOZYUM, 2 ATÖLYE
Festival kapsamında bu yıl 3 sergi açılacak, 2 sempozyum ve biri yeni başlayanlara, biri de profesyonellere yönelik 2 atölye çalışması gerçekleştirilecek.
İzmir Resim Heykel Müzesi'nde Tayvan'dan Lin-Liu-hsin Kukla Tiyatrosu Müzesi'nden getirilen ''Dünya Gölge Oyunları Figürleri'' sergisi, yine Resim Heykel Müzesi'nde Suat Veral'ın yorumuyla ''Karagöz Tasvirleri'' sergisi ve Fransız Kültür Merkezi'nde Orhan Alptürk'ün fotoğraflarından oluşan ''Fotoğrafçı Gözüyle Kuklalar'' sergisi, festival boyunca gezilebilecek.

Buca Belediyesi'nin desteğiyle ''Kuklalardan Yansımalar Sempozyumu 11, 12, 13 Mart günlerinde, Bornova Belediyesi'nin desteğiyle ''Gelenekten Geleceği Gölge Oyunu'' adlı sempozyum da 18, 19 Mart günlerinde yapılacak.
Portekiz'in en köklü kukla tiyatrolarından A Tarumba Teatro de Marionetas'ın usta sanatçıları, 14 Mart Pazartesi gününden itibaren 4 gün boyunca profesyonellerle atölye çalışması yapacak. Kuklaların eğlenceli ve gizemli dünyasına adım atmak, kukla yapımı ve oynatımını öğrenmek isteyenler ise İzmir Resim Heykel Müzesi'nde 16 Mart Çarşamba ve 17 Mart Perşembe günleri ''Karagöz'le Tanışma'' atölyesine katılabilecekler.

FESTİVAL DİREKTÖRÜ YILDIZ
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan festival Direktörü Selçuk Yıldız, Uluslararası Kukla Festivalini 5 yıldır kesintisiz düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Festivale dünyanın bu alandaki en iyi isim ve topluluklarının katıldığını, uluslararası festivaller içinde kısa sürede çok tanınır ve saygın bir marka oluşturmayı başardıklarını ifade eden Yıldız, ''Çocuklar ve yetişkinler için çok sayıda gösteriyle, kentin hemen her mekanını kullanarak, festival boyunca kente renk katacağız. Avrupa'nın en büyük 2. festivaliyiz. En büyük olmak için ilerliyoruz'' dedi.
Yıldız, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak, yerel yönetimlerle daha yakın işbirliği içinde olduklarını, bazı semt salonlarında özellikle çocuklara yönelik gösterilerin ücretsiz olarak izleneceklerini söyledi.
Festivalin, kente her yıl renk ve hareket kazandırmanın yanı sıra, İzmir'in tanıtımına da büyük katkı sağladığını ifade eden Yıldız, herkesi etkinliklere beklediklerini belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’’da 5 ayrı kadından 4 ayrı müzik ziyafeti
Uluslararası Kadın Festivali’’nde beş kadın sanatçı müziğin değişik alanlarında ...
Kadınlar Günü’’nde kadınlara özel gösterim
Karşıyaka Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Nergiz Kadın ...
Konak’’ta Karadeniz’’i Ege’’ye getiren sergi’…
Konak Belediyesi Prof. Dr. Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Karadeniz’’i ...
 
Yazarlar Birliği’’nde ’‘sanat dolu’’ kadınlar günü
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ...
Bornova’’da ’‘tarladan sahneye kadın’’
Bornova Belediyesi’’nin düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali, ...
Duygular müzikle dile geldi
Bornova Beledyesi’’nin düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali’’nde ...
 
Büyükpark’’ta unutulmaz caz gecesi’…
Bornova Belediyesi’’nin düzenlediği Uluslararası Kadın  Sanatçılar ...
Bornova’’da sanat zamanı’…
Birbirinden ünlü sanatçıları Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali’’nde ...
Hem işadamı hem fotografçı
Öztüre Holding Genel Koordinatörü Nezih Öztüre kendisinin 7., eşi Seda ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva