HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Mart 2011 Salı - 00:00

Bornova’’da 5 ayrı kadından 4 ayrı müzik ziyafeti

Uluslararası Kadın Festivali’’nde beş kadın sanatçı müziğin değişik alanlarında keyifli dakikalar yaşattı. Niran Ünsal ve Maral Bornova Cumhuriyet Meydanı’’nda sevenlerini coşturdu.’

Bornova’’da 5 ayrı kadından 4 ayrı müzik ziyafeti


Flüt sanatçısı Mihriban Aviral ile keman sanatçısı İrina Nikotina da Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusü’’nde müzik ziyafeti sundu. Kardeş Türküler’’in solistlerinden Feryal Öney de kadınların yapıp söylediği Türküleri hikayeleri ile birlikte ortaya koydu, etkileyici sesiyle izleyenlerin beğenisini kazandı
İZMİR - Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bornova Belediye Belediyesi’’nin düzenlediği Uluslararası Kadın Festivali’’nde dün kadın müzisyenlerin günüydü. İlçenin değişik noktalarındaki etkinliklerde  kadın sanatçılar farklı müzik türlerinde İzmirlilere doyumsuz dakikalar yaşattılar.
Müziğe 8 yaşında TRT İzmir Çocuk Korosu’’nda başlayan ünlü Pop Sanatçısı Niran Ünsal Bornova Cumhiriyet Meydanı’’nda sevenleriyle buluştu. Ülkemizin önde gelen sanatçıları arasına adını yazdırmayı başaran Ünsal, Bornova’’daki konserinde de üstün bir performans sergiledi. Çok sayıda albüme imza atan televizyon programlarında milyonlarca müzikseverin kalbinde taht  kuran Ünsal, birbirinden güzel şarkılarıyla İzmirlilere müzik ziyafeti yaşattı.

’‘Deniz’’ adlı albümüyle müzik dünyasına ’‘merhaba’’ diyen Maral da dün Bornova Cumhuriyet Meydanı’’nda sahne alan sanatçılar arasındaydı. Televizyon programlarıyla halk müziği sevenlerin gönlünü kazanan Maral, Bornova’’daki konserinde de bol bol alkış aldı.
Latin, caz tarzında flüt dinletisi
Birincilikle kazandığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’’nda 2005 yılına kadar flüt sanatçısı olarak hizmet veren Mihriban Aviral de Bornova’’daki Kadın Sanatçılar Festivali’’nin konuğu oldu. Ülkemizde latin caz tarzında solo flüt çalan ilk ve tek kişi olan Aviral Yaşar Üniversitesi Selçuk Kampüsü Kültür Merkezi’’nde Bornovalı sanatseverlerle buluştu. Aviral muhteşem performansı ile ayakta alkışlandı.
Festival kapsamında Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’’nde sahneye çıkan bir başka sanatçı da İrina Nikotina oldu. Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi olan sanatçı, keman resitali ve solo performansı ile sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı.
Kardeş Türküler’’in en derinden yaralayan seslerinden biri olan Feryal Öney de çok farklı bir gösteri ile Festivale katıldı. Büyükpark içindeki Bornova Nikah Salonu Tesisleri’’nde kadınların yapıp söylediği Türküleri hikayeleri ile birlikte ortaya koyan Öney, etkileyici sesiyle izleyenlerin beğenisini kazandı. Kendisine eşlik eden Boğaziçi Gösteri Sanatları Üyesi Perküsyan sanatçısı Şirin Özgün ile birlikte şarkıların içinde kadınların izini süren Öney, herkesin bildiği ezgilerin ilginç öykülerini aktardı.
Uluslararası Kadın Festivali’’nin birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ’“8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediğimiz bu festival büyük ilgi görüyor. Kadın sanatçılar, değişik alanlarda görülmeye değer eserler ortaya  koyuyor. Ülkemizin değişik alanlarda önemli sanatçılarından olan Niran Ünsal, Maral, Mirbiran Aviral, İrina Nikotina ve Feryal Öney de İzmirlilere keyifli dakikalar yaşattı. Ben sanatçılarımıza festivalimize katıldıkları için çok teşekkür ediyorum’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar Günü’’nde kadınlara özel gösterim
Karşıyaka Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Nergiz Kadın ...
Konak’’ta Karadeniz’’i Ege’’ye getiren sergi’…
Konak Belediyesi Prof. Dr. Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Karadeniz’’i ...
Yazarlar Birliği’’nde ’‘sanat dolu’’ kadınlar günü
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ...
 
Bornova’’da ’‘tarladan sahneye kadın’’
Bornova Belediyesi’’nin düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali, ...
Duygular müzikle dile geldi
Bornova Beledyesi’’nin düzenlediği Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali’’nde ...
Büyükpark’’ta unutulmaz caz gecesi’…
Bornova Belediyesi’’nin düzenlediği Uluslararası Kadın  Sanatçılar ...
 
Bornova’’da sanat zamanı’…
Birbirinden ünlü sanatçıları Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali’’nde ...
Hem işadamı hem fotografçı
Öztüre Holding Genel Koordinatörü Nezih Öztüre kendisinin 7., eşi Seda ...
Türkiye’’nin tek ’‘İzmir’’ sergisi
Türkiye’’de sadece İzmir’’i konu alan tek resim yarışması olma özelliğini ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva