HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2011 Çarşamba - 17:16

Konak Tüneli’ne onay çıktı

İzmir 1 No’ lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, projeye dayanak olması gereken bilgi, belge ve etütlerin tamamlanmasının ardından Konak Tüneli’ne onay verdi.

Konak Tüneli’ne onay çıktı

Can Özlü/ Egedesonsöz- Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılan ancak meslek odalarının karşı çıkması nedeniyle yapımı yılan hikayesine dönen Konak Tüneli ile ilgili şok bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, imar planlarına işlenebilmesi için SİT kurulu onayı istediği proje ilk değerlendirme toplantısında, proje dosyasında eksik bilgiler yer aldığı gerekçesi ile İzmir 1 No’ lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylanmamış, karar, proje ile ilgili tartışmaları alevlendirmişti.
 
KORUMA PLANLARINA AYKIRI DEĞİL!
İzmir 1 No’ lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, Ak Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan Konak Tüneli Projesi’ni ikinci kez masaya yatırdı. Karayolları Genel Müdürlüğü, projeye dayanak olması gereken bilgi, belge ve etütleri rapor halinde kurula sundu. İncelemelerini tamamlayan kurul üyeleri, İzmir’e vizyon kazandıracak olan projeyi –yapıma uygun bularak- bugün itibariyle onayladı. Gerekçede, ‘koruma amaçlı planlara aykırı bir detay tespit edilemedi’ dendi.
 
TOP BÜYÜKŞEHİRDE
SİT kurulu tarafından verilen bu karar, yapımı yılan hikayesine dönen projenin de önünü açtı. Kurulu’un, projeye onay vermesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘SİT şartı’ da yerine getirilmiş oldu. Bundan sonraki süreçte, Büyükşehir Belediyesi, projeyi 1/ 5000’lik imar planlarına dahil edecek. İlk kazma ise planların tamamlanmasının ardından vurulacak.
 
PROJE TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Başta meslek odaları olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşu, hükümetin Konak Tüneli Projesi’ne karşı çıkmıştı. Projenin sağlam temellere dayandırılmadığını öne süren sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, projenin uygulanamaz olduğunu savunmuştu. AK Parti'nin genel seçimden önce vaat ettiği 35 proje arasında yer alan proje 130 milyon liraya mal olacak. Şehir içi trafiğine nefes aldırması düşünülen ve ulaşım sıkıntısını büyük ölçüde çözmesi beklenen Yeşildere-Konak tünelini, bin 570 metresi çift gidiş gelişli olmak üzere toplam 2 bin 750 metre uzunluğunda inşa edilecek. Yol çalışmasının, 2014 yılındaki yerel seçimlere kadar bitirilmesi planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Kasım 2011 Perşembe 12:06

Konak Tünelleri için KTVKK olumlu karar verir tabi. Çünkü bu kurulların yapısı adım adım değiştirildi. Ne bekleniyordu ki.

Yorumu oyla      14      6  
24 Kasım 2011 Perşembe 11:58

İzmir halkını bilgi edinmeye ve aklı selimle haraket etmeye çağırıyorum. Konak tünellerini bir düşünün ne işe yarayacak; çevre yollarından gelen trafiği Konak"a sokacak. Konak ve Alsancak,huninin daralan kısmı. Burada trafik zaten çok sıkışık ve İzmir trafiğinin en daralan, en sıkıntılı noktası. Bir de tünelleri buraya bağladınız mı??? Gerisini siz düşünün artık. AKP İzmir'e hizmet etmeyi düşünüyorsa, kentin dinamiklerini yok saymayan, aklı başında projeler üzerinde çalışsın.

Yorumu oyla      13      6  
23 Kasım 2011 Çarşamba 23:21

koruma kurulundan 15 günde çıktı proje. kentsel dönüşümü 11 aydır bekletiyor bakanlar kurulu. darısı kentsel dönüşüm projelerinin başına. deprem beklemez

Yorumu oyla      23      6  
izmirli 23 Kasım 2011 Çarşamba 18:00

dürüst başkan oraya uçan yolu yapçaktı ama yapamadı bunu engeller mahkemeye verir durdurur çünki izmire yapılacak projeler chp nin oy kaybı olur bunu biliyorlar amaç iş yapmak değil iş yavaşlatmak hizmetin politikası olmaz başkan hükümet yapçak tabiki bunlar sana artı yazar ama anlayana izmir köy kaldıkça siz oy alıyorsunuz uyan izmirli artık yine chp ver ama hizmet iste hükümet vermiyor savsatasına inanma başkan başvuru yapsın halka bildirsin vermezse hükümet dökülürüz yollara ver dosyayı bşkn

Yorumu oyla      21      35  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'AKP'liler bile aradı, Kılıçdaroğlu aramadı'
Star TV’nin Doğuş’a satılmasıyla birlikte ekranlara veda eden usta gazeteci ...
Savaş Ay’ın acı günü
Müzik dünyasının usta sanatçısı, Savaş Ay'ın annesi Şükran Ay yaşamını yitirdi.
Toprak: Beni öldürürlerse öldürsünler
Ankara'daki faili meçhul cinayetler soruşturmasında “tanık” olarak ifade ...
 
Doğum günlerinde evlendiler
Konak Belediyesi basın danışmanı gazeteci Işık Teoman yaşamını, sekiz ...
Yarım asırlık rüya gerçek oluyor
Bayındır Zeytinova'nın yarım asırlık baraj rüyası 2013 yılında gerçekleşecek. ...
Bornova'da iki araca molotof kokteyli!
Bornova’da, park halindeki cip ile bir otomobile kimliği belirsiz kişi ...
 
'Güvenli İnternet'te filtreye ilk onlar takıldı
Kamuoyunda "internette filtre" dönemi olarak adlandırılan Bilgi Teknolojileri ...
KCK’lı avukatın Kandil Dağı'nda talim pozu
İstanbul başta olmak üzere 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda KCK’nın ...
KCK'lı avukatlar için 132 şehit iddiası!
16 ilde yapılan KCK baskınlarında gözaltına alınan avukatların, Öcalan’dan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva