HABERLER>GÜNCEL
23 Kasım 2011 Çarşamba - 11:46

Yarım asırlık rüya gerçek oluyor

Bayındır Zeytinova'nın yarım asırlık baraj rüyası 2013 yılında gerçekleşecek. İş olmadığından beldeden gidenler, Burgaz Barajı'nda çalışmak için döndü. Bu durum herkesin yüzünü güldürd

Yarım asırlık rüya gerçek oluyor

İZMİR – Bayındır’abağlı Zeytinova beldesi, umudunu Nisan'da temeli atılan Burgaz Barajı'na bağladı. Bin 500 kişinin yaşadığı beldede genç nesle raslamak imkansız gibiydi. Egeli Sabah’ın haberine göre, baraj inşaatının başlamasıyla gençler gittiği yerden geri döndü, barajda çalışmaya başladı.
Zeytinova beldesi tam 400 yıllık bir tarihe sahip. Yarım asıra yakın bir zamandan beri de beldelerine baraj yapılmasını bekliyor. Sürekli göç veren belde, neredeyse yolma noktasına gelmiş durumda. 1500 kişinin yaşadığı Zeytinova'da bir gence rastlamak nerdeyse imkansız gibi. Gelecek kaygısından dolayı gençler büyük kentlere gidiyor. Belediye Başkanı Ali Doğu'nun verdiği bir rakam aslında her şeyi özetliyor. Doğu, "2007 yılında çok şaşırmıştım. Koskoca bir yıl boyunca beldede sadece beş çocuk dünyaya geldi. Beldenin bugün yüzde 70'ten fazlasını yaşlılar oluşuyor. Belde yok olmaya doğru gidiyor, buna bir dur demek gerekiyordu" dedi.
BELDEYE RENK GELDİ
Göreve geldiği 2004 yılından bu yana beldenin yeniden canlanması için Burgaz Barajı projesine yoğunlaşan Başkan Doğu, bugünlerde çok mutlu. Çünkü Nisan ayında temeli atılan baraj inşaatı hızlı bir şekilde ilerliyor. Beldenin bu mutluluğunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun büyük emeği olduğunu belirten Başkan Doğu, "Bize hiç hayır demedi, Nisan ayında temelini attı, 9 Eylül 2013 tarihinde de barajın su tutacağı müjdesini verdi. Şu anda barajın inşaatında 250 kişi çalışıyor. Bunların yaklaşık 50'si bizim beldenin insanı... Beldemiz sakinlerinin barajda çalışmaya gelmesiyle nüfus hareketlendi. Esnafımız para kazanmaya başladı" dedi.
 
ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Başkan Doğu, barajdan beklentilerini ise şöyle anlattı: "9 Eylül 2013, Bakan Eroğlu'nun barajın temelini attığı gün bize söz verdiği tarih. Bu tarihte barajda su tutulmaya başlanacak. Hemen ardından sulama kanalları yapılarak, biriken su tarımda kullanılacak. Zeytinova ile birlikte yaklaşık 3 bin 580 hektar alan bu barajın suyu ile sulanacak. Bu çiftçimizin artık tarlasından yılda bir ürün değil, 2. ve 3. ürünü alabilmesi demek. Biz 7 aydır inşaatın hızlı seyrettiğini gördükçe çok memnun oluyoruz. Baraj; Derebaşı, Pınarlı, Zeytinova, Buruncuk, Yakacık, Yusuflu, Ergenli'ye kadar olan 3 bin 580 hektar alan sulayacak. Dolayısıyla Zeytinova'nın çehresi de çevresi değişecek."
 
Çalışmaları zevkle izlediler
Zeytinova Belediye Başkanı Ali Doğu, beldenin eski belediye başkanlarından Muhsin Tireli ile birlikte baraj inşaatını yerinde inceledi. Eski Başkan Tireli, baraj inşaatında çalışan onlarca iş makinesi ve yüzlerce işçiyi görünce bir anısını paylaştı. Tireli, "Bizim bir değirmenimiz var, onun için 100 metre gibi bir su kanalı kazılması gerekiyordu. Uzun bir süre mücadelesini vermemize rağmen bunu yaptıramamıştık. Şimdi buradaki inşaatın büyüklüğünü gördüğümde hem hayret ediyor hem de çok mutlu oluyorum" dedi.(Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da iki araca molotof kokteyli!
Bornova’da, park halindeki cip ile bir otomobile kimliği belirsiz kişi ...
'Güvenli İnternet'te filtreye ilk onlar takıldı
Kamuoyunda "internette filtre" dönemi olarak adlandırılan Bilgi Teknolojileri ...
KCK’lı avukatın Kandil Dağı'nda talim pozu
İstanbul başta olmak üzere 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda KCK’nın ...
 
KCK'lı avukatlar için 132 şehit iddiası!
16 ilde yapılan KCK baskınlarında gözaltına alınan avukatların, Öcalan’dan ...
Müthiş iddia: Mosturoğlu 2 kez canına kıymak istedi
Müthiş iddia bugünkü Taraf Gazetesi'nde yeraldı... İddiaya göre, futbolda ...
EXPO ekibine Paris’te operasyon şoku
EXPO 2020 adaylığı için ilk sunumunu gerçekleştirmek için Paris'e giden ...
 
Apartmanın çatı katında can pazarı
Yeşilyurt’ta 7 katlı binanın en üst katında çıkan yangında, uyku halindeki ...
Anne cinneti! İki çocuğunu balkondan attı
Buca’da, psikolojik rahatsızlığı bulunduğu ileri sürülen 27 yaşındaki ...
Dehşet saçan damat tutuklandı
Gültepe Semti'nde, bir süredir ayrı yaşadığı eşi Aylin Elitaş'ı sakladıklarını ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva