HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2010 Perşembe - 00:00

Kordonda rahat yok!

İzmir denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan, ünlü bestekarların adına şarkılar yazdığı Kordon son günlerde ününe yakışmayacak tartışma ve çekişmelerin odak noktası haline geldi.’

Kordonda rahat yok!

İzmir denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan, ünlü bestekarların adına şarkılar yazdığı Kordon son günlerde ününe yakışmayacak tartışma ve çekişmelerin odak noktası haline geldi.’
 
Koray HOYLU EGEDESONSÖZ Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’’nın da polemik yaşamasıyla gündeme gelmişti. Ömür Şanlı'nın, ''Aziz Kocaoğlu sorunlarımızı dinlemeye gelmezse iş yerlerimizi kapatacağız'' şeklindeki açıklamasına karşılık Kocaoğlu ''Kordon bugünkü durumunda olacak, arkadaşlar da kurala uyacak’” şeklinde yanıt vermiş ve uzun süre soğuk rüzgarlar esmişti.
 
Esnafla ile Büyükşehir Belediyesi’’nin zaman zaman karşı karşıya geldiği Kordon, bu kez de esnafla ve zabıta arasında itiş kalkışmalara sahne oldu. Öğle saatlerinde üç araçla Pasaport İskelesi yanındaki seyir teraslarına baskın yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin Zabıta ekipleri esnafla tartıştı. Seyir terasları yapıldığı sırada üzerine monte edilen sabit sandalyelerin bulunduğu alanı denetleyen zabıta, kafe sahiplerinin sonradan koyduğu masa ve sandalyelere el koydu. Bu sırada çıkan tartışmada zaman zaman arbede yaşanırken çay içerek stres atmak için seyir teraslarına gelenlerin kaçarcasına uzaklaşmak zorunda kalması vatandaş tarafından eleştirildi.
 
Bu tür olayların İzmir’’in modern kent imajına zarar verdiğini dile getiren vatandaşlar ’“Şarkılara konu olan, İzmir’’e her gelenin ilk olarak ziyaret etmek istediği Kordon son günlerde tartışmalarla, kavgalarla, arbedelerle anılır oldu. Çayınızı içerken aniden zabıta altınızdan sandalyeyi çekiyor. Zabıta ile esnaf arasındaki bu tartışmalar turizm kenti İzmir’’e hiç yakışmadı. Diğer yandan seyir terası üzerindeki çay fiyatları da el yakıyor. Yerel yönetimlerin derhal buradaki esnafla diyalog kurarak hem bu tür görüntülerin ortadan kalkmasını sağlamalı, hem de fiyatlar konusunda vatandaşı koruyucu çalışmalar yapmalı. Kordon’’da huzur artık kaçtı’” diye konuştu.
 
Seyir teraslarının deniz üzerinde kalan tahta bölümünde çok az sayıda monteli sabit sandalye olduğunu belirten esnaf ise daha fazla vatandaşın denizden faydalanması için ilave sandalye koyduklarını ancak zabıtanın son derece sert bir tutum sergilediğini belirtti. Vatandaşın çayını yudumlarken denize yakın olmak istemesi üzerine az da olsa ilave sandalye koyduklarını söyleyen işyeri sahipleri, Belediyenin bu tutumunun hem vatandaşı hem de esnafı zor durumda bıraktığını dile getirerek ’“Zabıta adeta araç konvoyuyla gürültülü bir şekilde buradaki sandalyeleri masaları sürükleyerek götürüyor. Denizin kokusunda huzur bulmak isteyen müşterilerimiz bu sert tavır karşısında adeta şok yaşıyor. Bu durumdan esnaf da vatandaş da büyük rahatsızlık duyuyor. Hem İzmir’’in hem imajı hem de ekonomisi zarar görüyor’” diye konuştu. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çölaşan'a Özal'ın ölümü sorulacak
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, ...
Challenge Future için rota İzmir Ekonomi Üniversitesi
2010’’da ilk kez düzenlenen ’“Challenge Future’” Uluslararası Öğrenci ...
İzmir Üniversitesi'nden yeni işbirliği
Huron University ile anlaşma yaparak eğitim köprüsü kuran İzmir Üniversitesi’’nin ...
 
İzmir Barosu füze kalkanına karşı!
İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir, İzmir’’de yapılacağı ...
İzmir’’de feci kaza: Bagajdan eşya alırken’…
Ödemiş’’te meydana gelen trafik kazasında şanssız adam bagajından eşya ...
İzmir’’e lahana içinde esrar getirdiler!
Gerçekleştirilen operasyonda, Diyarbakır'dan lahana içine sarılarak ...
 
Müdür tokadı intihara mı sürükledi?
İzmir’’deki ilköğretim okulunda müdürün tokat atması üzerine 12 yaşındaki ...
WikiKayseri’’de şok: Rüşvetin belgesi bulundu!
’‘İyilik Meleği’’ Faikzade’’ye AK Parti’’den Destek
Birleşmiş Milletler Uluslarası Yardım Örgütü İyi Niyet Elçisi Ersin Faikzade’’nin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva