HABERLER>GÜNCEL
22 Aralık 2010 Çarşamba - 00:00

’‘İyilik Meleği’’ Faikzade’’ye AK Parti’’den Destek

Birleşmiş Milletler Uluslarası Yardım Örgütü İyi Niyet Elçisi Ersin Faikzade’’nin geçtiğimiz günlerde hayırsever sanatçılara destek verilmemesinden yakınmıştı.’

’‘İyilik Meleği’’ Faikzade’’ye AK Parti’’den Destek


’“Türkiye’’de destek göremiyoruz’” açıklamasına AK Parti’’den cevap geldi. Konak İlçe Başkanı Latif Özkan, Faikzade’’ye seslenerek ’“Biz önemsiyoruz, her konuda destek olmaya hazırız’” dedi.

Koray HOYLU/Egedesonsöz -
Hayır faaliyetleriyle tüm dünyada adını ’“İyilik Meleği’” olarak duyuran ama Türkiye’’deki ilgisizlikten yakınan İzmirli Ersin Faikzade, AK Parti Konak İlçe Yönetim Kurulu toplantısına misafir oldu. Türkiye’’de sanat ve sanatçı duyarlılığı konusunda yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Faikzade, hastalara yardım etmeye ömrünü adadığını söyledi.

Dünya’’da sadece 80 kişinin İyi Niyet Elçisi Unvanı taşıdığını dile getiren Faikzade şunları söyledi: ’“Hayatımdaki en değerli varlık olan annemin Multiple Sclerosis (MS) hastalığına yakalanması nedeniyle hep hasta insanların arasında büyüdüm. Hayatım boyunca hep hastalara yardımcı olmaya çalıştım, ayağı olmayanların ayağı, eli olmayanların eli oldum. Daha sonraları hastanede, hastalara moral amaçlı şarkılar söylerdim. Daha sonra müzik profesörleri tarafından sesim fark edildi ve bu konuda yoğun eğitim aldım. Dede efendinin tüm şarkılarını ezberledim. Hocalarımın beni yurtdışına göndermesiyle Ms hastalarına, down sendromu hastalarına, Alzheimer hastalarına müzikle tedavi yöntemlerini geliştirmeye çalıştım. Prenses Galler ile ölmeden önce bağlantıya geçip davet üzerine İngiltere Galler’’e gittim. Galler’’de beni bir kasabaya gönderdiler ve kasabada bana ezan okuttular, daha önce kimse duymadığı için bunu Arapça bir opera zannettiler. Daha sonra herkes ezan dinlemek için her hafta geldiler. Diğer ülkelerde de bir kez konser verdim. Tüm engelli ve hastalarla ilgili tüm organizasyonlara katılıyorum’”


 
AK Parti Konak İlçe Başkanı Latif Özkan, yönetim kurulu toplantısına katılan Ersin Faikzade’’ye teşekkür ederek geçen haftada yayınlanan Ersin Faikzade’’nin ’“Türkiye’’de ne yazık ki önemsenmiyor’” açıklamalarına değindi. Sözlerine ’“Ben önemsiyorum’” diye başlayan Başkan Özkan, ’“Ersin bey, İzmir’’in hatta Türkiye’’nin dünyadaki gururudur. Türk insanının sıcaklığını, şefkatini, yardımseverliğini ve insan sevgisini tüm dünyaya gösteren bir sanatçımızdır. Faikzade’’nin öncelikle İzmir’’de daha sonra da Türkiye’’de tanıtılmasını ve yaptıklarının daha iyi anlaşılmasını önemsiyorum. Bu konuda da elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz’” dedi.
 
Ersin Faikzade Kimdir?
Ersin Faikzade, uluslararası yardım gönüllüsü, ses sanatçısı ve yazar. 1982 yılında İzmir'de doğdu. İlk öğretim ve lise yıllarını Türkiye’’de tamamlayan Faikzade, küçük yaşlardan itibaren müziğe duyduğu ilgisini aldığı eğitimler ile pekiştirerek tenor tekniğini geliştirdi. Annesinin Multiple Sclerosis (MS) hastalığına yakalanmasından sonra kendisini hasta ve yardıma muhtaç insanlara adayan Faikzade, bu amaçla çeşitli hayır kurumları ve dernekler için Türkiye’’de bir çok ücretsiz konser verdi. Katıldığı uluslararası insanlık projeleri ile özellikle Down Sendrom, Multiple Sclerosis, Lepra, Kanser ile mücadele eden insanlara yardım etmeyi hedefledi.
 
2004-2008 yılları arasında çeşitli dönemlerde İngiltere’’de yaşadı. İngiltere’’de Coleg Ceredigion’’da Halkla İlişkiler, Aberystwyth Üniversitesi’’nde Kültürler Arası İletişim konularında eğitim aldı. İngiltere’’de bulunduğu süre içinde çeşitli projelerde gönüllü olarak çalıştı. Engellilerin daha kaliteli yaşamalarını hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Plast Lluest Day Service projesine katılan Faikzade, bu proje doğrultusunda Galler Bölgesinde 12 ay engellilerle birlikte yaşadı. Burada otistik çocuklar ve Down Sendromlu insanlarla birlikte kültürel ve sosyal aktivitelerde bulundu.
Ayrıca Oxfam Vakfı ve Diana Vakfı’’nda çalıştı. Prenses Diana’’nın insanlara olan sevgi ve yardımlarını kendisine örnek alan Faikzade’’ye, Prenses Diana hakkında yazdığı yazılardan ve Diana Vakfı’’na yaptığı hizmetlerden dolayı Gal Nişanı verildi.
 
Ersin Faikzade müziğin evrensel birleştirici yönünden yararlanarak din, dil, ırk, sınıf farkı gözetmeden kültürler arası diyalogları güçlendirmeyi hedefledi. Bu doğrultuda Türk Müziği’’nin tanıtımı amacıyla Avrupa’’nın çeşitli yerlerinde konserler verdi. Ocak 2009 tarihinde Sicilya Avrupa Birliği Komisyonu tarafından düzenlenen Palermo Sicilya’’da Avrupa Gençlerinin Kültürlerarası Diyalog Projesi’’ne katılarak Türk Müziğinin tanıtımına katkıda bulundu.Palermo Parlamentosunda Avrupa Birligi ve Türkiye ye bakıs konulu bir konusma yaparak buyuk alkıs aldı.
 
Biyografi, tarih, sağlık ve seyahat üzerine çeşitli yayınlarda yazıları çıkan Faikzade, özellikle Prenses Diana, Prenses Süreyya Esfandiary ve Farah Pehlevi üzerine yazdığı yazılarla tanınmaktadır. Yine bu konularda hazırladığı belgeseller ile internet üzerinden bir çok ülkeye ulaşmıştır. Çeşitli dillerde Ersin Faikzade'nin sanatçı kişiliği ve insanlık projelerinin ön plana çıkarıldığı bir çok fan sayfası ve blog açılmıştır.
 
Ersin Faikzade Türkiye’’de Buca Engelliler Derneği, Multiple Sclerosis Derneği, Cüzzamla Savaş Derneği, Antalya Engel Tanımayanlar Derneği, Türk Eğitim Vakfı ve Anneler Derneğine üyedir. Uluslar arası düzeyde ise Avrupa Birliği Eski Gönüllüler, Princess of Walles, Diana, The World Friendship Force kuruluşlarının üyesidir.
 
Yapmış olduğu gönüllü çalışmalar ve insani projeler neticesinde 2009 Eylül’’de Dünya İyi Niyet Elcisi seçilmiştir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET YOLOGLU 10 Aralık 2011 Cumartesi 17:52

AK NİN HİC BİR DESTEGİNİ NEDENSE GOREMEDİK ERSİN FAİKZADE VE DRAMSAL HAYATINA!!!! BU KADAR BÜYÜK BİR SANATCIYA DEVLETİN KORUMA ALTINA ALMASI GEREKİRDİ BENCE!! YAZIK Kİ ANCAK ABUK SUBUK İNSANLARA DESTEK VERİLİR.

Yorumu oyla      13      6  
nazlı soylu 6 Nisan 2011 Çarşamba 18:54

seni cok seviyoruz sevgili ersin faikzade sen bu ülkenin yetistirdigi en büyük degerlerdensin.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da silahlı kavga: 1 ölü 2 yaralı!
İzmir'in Urla ilçesinde, oğlunu döven 2 kişiyi tabancayla ayaklarından ...
İzmir'de trafik kazası: 2 yaralı!
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp ...
Şehir magandası işbaşında!
İzmir'de şüphe üzerine durdurulan aracın hareket etmesi sonucu çarptığı ...
 
Yıkılan ahşap bina kışlık yakacakları oldu
Edirne'de yaklaşık 500 kişi, kışlık yakacağını çıkarmak için belediyenin ...
Çeşme’’de mülteci operasyonu: 110 kişi yakalandı
Çeşme’’den yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye ...
Adana Belediyesi’’ne baskın!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı kimliği belirsiz bir grup tarafından ...
 
İzmir bir duayeni kaybetti’…
Eski Milletvekili, Eski Cumhuriyet Senatosu Başkanvekili ve bestekar ...
İzmir’’de hava kirliliği alarmı
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, soğuk havaların başlamasıyla birlikte ...
Buca’’da bir evde iki ceset!
Buca İlçesi'ndeki bir evde, Erdem Kavaklı ve zorla alıkoyduğu ileri ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva