HABERLER>POLİTİKA
14 Ağustos 2023 Pazartesi - 13:24

‘Kongrede oy karşılığı işe yerleştirme’ iddiasına Nalbantoğlu’ndan yanıt: Bu seviyede müdahale görmedim!

Cumhuriyet Halk Partisi içinde devam eden kongre sürecini değerlendiren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, belediye başkanlarının seçime müdahilliği ile ilgili olarak açıklama yaptı. Kongrelerde oy karşılığı belediyede işe alma veya işten atma gibi tutumlar gerçekleştirildiği iddialarına ilişkin olarak değerlendirme yapan Nalbantoğlu, “Ben bu seviyede müdahalenin olduğunu gözlemlemedim” dedi.

‘Kongrede oy karşılığı işe yerleştirme’ iddiasına Nalbantoğlu’ndan yanıt: Bu seviyede müdahale görmedim!

EGEDESONSÖZ – Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de devam eden mahalle delege ve ilçe belediye başkanlığı seçimleri sürecinde en çok tartışmaya neden olan konulardan biri de belediye başkanlarının seçim sürecinde müdahil olması olmuştu.

Özellikle rekabetin yaşandığı ilçelerde belediye kanadının desteklemediği isimler ‘işle tehdit ediyor’ eleştirilerini yöneltirken, seçim sonrası ise ‘belediye başkanı kongre için işçi aldı’ iddiaları da ortaya atılıyor.

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu kongre süreci ve ‘seçime müdahillik’ tartışmaları hakkında Sonsöz TV’de konuştu.

KAZAN-KAZAN DÜŞÜNCESİ DOĞRU DEĞİL
Belediye başkanlarının kongre seçim sürecine ilişkin olarak tutumlarını değerlendiren CHP’li Nalbantoğlu, “Eğer belediye başkanımız o bölgedeki herhangi bir CHP'li gibi kongrede söyleyeceği bir sözü olmalı. Yani buna karışıyorsa bir CHP'li olarak karışıyor. Bir üyenin nasıl söz hakkı varsa belediye başkanın da var. Bu görüşle yapılıyorsa çok normal. Ancak rahmetli genel başkanımız Deniz Baykal'ın bir projesi vardı; Deniz Bey Türkiye'de misalen 10 bin ilçe varsa, oranın sadece 50 tanesini belediye başkanları tarafından kontrol altına alırsanız başkanlıktan inmesiniz gibi düşüncesi olduğunu yorumluyordum. Sevgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu döneminde bu büyük oranda kırıldı. Ancak her işin etkileri kalıyor. Her CHP'li gibi belediye başkanın da o ilçede oluşacak çalışma grupları ile ilgili fikri ve oyu vardır. Ancak bu kazan-kazan düşüncesiyle yapılıyorsa o en az ihtiyacımız olan şey. Bu yolla yapılırsa bu doğru değil. Partililere ihtiyacı varsa yardımcı olmak ayrı bir iştir ancak bunu oya çevirmek farklı bir iştir. Ben bu seviyede müdahalenin olduğunu gözlemlemedim. Ben bunu büyük bir sevinçle izliyorum. Diğerleri partinin bugün ihtiyacı olduğu bir davranış biçimi değil” dedi.

İlçe başkanlarının belediye başkanlık seçimi sürecinde etkili olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Nalbantoğlu, “Ben çok etkili olduklarını düşünmüyorum. Mutlaka bir katkısı olur. Ancak sonuçlanması işinde ve göreve devam etmesi konusunda çok etkili olacağını düşünmüyorum. Siyasi partiler alanları, sınırları çok belli yapılardır. MYK içinde genel başkanımız tarafından onaylanmış belediye başkan adayları son olarak PM'ye gelir. MYK'nın kararı ve genel başkanımızın iradesi bu süreçte daha da önemlidir. Ancak mutlaka PM'de etkili oluyor” diye konuştu.

MAHALLELERDE YÜZDE 75-80 UZLAŞI OLDU
Parti içinde devam eden ilçe kongreleri ile ilgili yorumda bulunan Nalbantoğlu, “Bizim mahalle delege seçimleri başlarken ortaya koyduğumuz tablo ve hedeflerimiz neydi, buna hangi oranda ulaştık konusuna bakıp ilçe kongrelerine bakmak lazım. Maalesef yaşadığımız son seçimden sonra partimizin belki de hep ihtiyacı olan ancak bu seçim sonuçlarından sonra olmazsa olmaz haline gelen parti içi dayanışmanın, birlikteliğin daha da yükseltilmesine ihtiyacımız vardı. Mahalle delege seçimleri sonrası beklentimiz, partimizin bu ihtiyacına cevap verecek davranışlar içinde olunması ve buna dayalı olarak birbirimize anlayışımızı yükselterek seçimleri yapmaktı. Ben böyle gerçekleştiğini düşünüyorum. Kimi iddialar ortaya koyarken, iddiaları büyütmeye çalışırken, hangi sertlikte gerçekleşeceğine kimse tek başına karar veremez. Bence partimiz bu süreçten ihtiyacı olan dayanışma süreci ile geçmiştir. Mahalle delege seçimlerimiz tamamlanmış ardından ilçe kongreleri başlamıştır. Değerli il başkanımız ile değerlendirmemiz sırasında İzmir’deki mahallelerin yüzde 75-80 civarında uzlaşı ile seçimlere girildiğiydi. Bu çok önemli bir şey. Bunun ilçe kongrelerine yansıması da olumlu. Yanlış bilmiyorsam 16 Eylül'de aynı anlayış ile il kongremizi gerçekleştireceğiz. Partimiz son seçimlerde beklediği performanstan bir nebze uzak. Toplumun bu seviyede kutuplaştırıldığı dönemde seçimlere katılım oranını yüzde 88'lere varmış olması ülkemiz açısından çok değerli. Seçime katılmak seçimde söyleyecek sözüm var demektir” ifadelerini kullandı.

UZLAŞI GÖRÜŞÜ DEĞERLİDİR
Seçim sürecindeki rekabetin kötü bir durum olmadığını belirten Nalbatoğlu,  “İl kongremizde ya da ilçe kongrelerimizde 3 adayın olması dünyanın sonu değil. Ben bu ilçenin, ilin yönetilmesi konusunda söz sahibi olmak istiyorum diyen 3-5 arkadaşımızın olması ne kadar değerliyse, biz iradesi olan insanlar olarak bir araya geldik ve 1 kişide anlaştık görüşü de bence o kadar değerlidir. Umarım bu anlayışın biraz daha hakim olduğu bir süreç olur” diye konuştu.

 
Kazara son... Domuz nöbetinde yanlışlıkla vurulmuştu!
 
Arda Güler ameliyat oldu; en az 1 ay yok
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 16 Ağustos 2023 Çarşamba 09:11

Bu mantık ile genel de kaybettiğiniz gibi yerel seçimlerde'de kaybedeceksiniz! Bu kibriniz, vatandaşa tepeden bakmanız, iş bilmez becekriksizliğiniz İzmir'i çantada keklik görmeniz... Sizin sonunuz olacak! Tıpış tıpış asla oy yok sizlere.... Beceksizler takımı...

Yorumu oyla      2      3  
Gamze saygı 15 Ağustos 2023 Salı 22:54

Yollar bozuk sivrisinekler başa dert.hamambocekler geziyor yollarda iyi bir aday çıkmazsa oy yok chpye

Yorumu oyla      3      3  
Berra 15 Ağustos 2023 Salı 22:51

İzmir'de yerelde CHP'ye oyumu vermicem artık.

Yorumu oyla      3      3  
Partili 15 Ağustos 2023 Salı 22:49

Yazık oluyor CHP'ye oy vermicem İzmir'de artık

Yorumu oyla      3      3  
hüdaverdi kılıç 14 Ağustos 2023 Pazartesi 16:49

süper emekli maaşınız garanti. gelebileceğiniz en yüksek makama geldiniz. lütfen doğruları dile getirin. özeleştiri yapın, gerekirse istifanızı sunun, tarihe geçin. yoksa bir sonraki seçimde parti baraj altında kalacak.

Yorumu oyla      4      3  
Izmirli 14 Ağustos 2023 Pazartesi 16:37

Sayın milletvekili,sizler neyi görüyorsunuz? Bu gün CHP üyelerinin bir çoğu delege seçimleri için oy kullanmaya gitmedi,atama belediye başkanları delege kazanmak için bu tür işe yerleştirmeler yapıldı,sizler eski maliye bakanı Nebati gibi pembe tabloyu görüyorsunuz,yarın yerel seçimler görürsünüz,sizin için değişen birşey olmaz çünkü beş sene koltuk ve makam garanti...

Yorumu oyla      5      3  
liyakat 14 Ağustos 2023 Pazartesi 15:52

ey vekil o zaman hangi seviyede müdahale oldu bildiğini söyle

Yorumu oyla      3      3  
cevdet bey 14 Ağustos 2023 Pazartesi 15:48

Sn. Nalbantoğlu kafayı kuma gömmekten vazgeçelim. Bir zamanlar eğitim düzeyi en yüksek partiyken Chp şu an en alt sıralarda. Sebebi ise parlak beyinlere kapıların kapatılıp, yönetenlerin kendi ikballeri için partiyi eğitimsiz, diplomasızlarla doldurması.

Yorumu oyla      8      3  
örgüt... 14 Ağustos 2023 Pazartesi 15:32

sanki bu tip konulara uzak boş boş seçilmiş işte...

Yorumu oyla      4      3  
vatandaş 14 Ağustos 2023 Pazartesi 15:14

Sil baştan Herkesin değişmesi gerek ama herkesin. sistemi herkes biliyor kurulu bu düzen değişmeli

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Emaneti beceriksizlerden alıp ehline vereceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 22’nci kuruluş yıldönümü ...
AK Partili Dağ'dan 'Mart 2024' açıklaması: İzmir'de şaşırtıcı neticeler çıkacaktır!
Yaklaşan yerel seçimlere dair açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan ...
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir’deki o belediye AK Parti’ye mi geçiyor?
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir’deki o belediye AK Parti’ye mi geçiyor?
 
MHP İzmir'de kongreler başladı... Yeni başkanlar belli oldu!
Kurultay sürecinin başladığı MHP İzmir'de hafta sonu 10 ilçede kongreler ...
Yeni program hazırlığındaki CHP MYK'sı toplanıyor
CHP MYK, pazartesi Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak. MYK toplantısında, ...
Arslan'dan yerel seçim çıkışı: Bir ilçeyi bile ittifaka kurban etmeyeceğiz!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçiminde kürsüye çıkarak açıklamalarda ...
 
Güzelbahçe seçiminde 'delegelere baskı' iddiasına 'İnce' tepki: Ben değilsem yapanı açıkla!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçiminde Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin ...
Davutoğlu'ndan yerel seçim açıklaması!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart 2024'te yapılacak ...
Uzlaşı sağlandı… Karşıyaka’da ‘başkanlık’ düğümü çözülüyor!
CHP İzmir’de 19 Ağustos tarihinde sandık başına gitmeye hazırlanan Karşıyaka’da ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva