HABERLER>GÜNCEL
29 Şubat 2012 Çarşamba - 17:21

Konak’ta engelli öğrencilere servis şoku

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı taşıma ihalesi kapsamında engelli çocukları taşıyan şirket işi bırakınca yaklaşık 500 kişi mağdur oldu.

Konak’ta engelli öğrencilere servis şoku

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde engelli öğrenciler için Okulumuzda Çiçekler Açtı (OÇAP) ve Engelsiz Bir Yaşam İçin Ben de Varım projeleri hayata geçirilirken Konak’ta engelli öğrenciler zor durumda kaldı. Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, engelli öğrenciler için yapılan taşıma ihalesi sıkıntılı sürecin ardından koptu. Taşıma şirketi, işleri bırakınca öğrenciler zor durumda kaldı. Araçların bakımsızlığı, servisin zamanında gelmemesi, güvenlik probleminin yaşanması gibi nedenlerden dolayı İlçe Müdürlüğü’ne şikayet edilen şirket işleri bıraktı. 
 
KENDİNİZ TAŞIYIN
Firmanın taşıma işlerini bırakmasının ardından Ahmet Şefika Kilimci Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Konak Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Necatibey İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı, Tınaztepe İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı, Halitbey İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı ve Başöğretmen İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı gibi yerlerde eğitim gören öğrenciler ciddi sıkıntı içine girerken ailelere adeta kendi başınızın çaresine bakın denildi. Okullar, kendi aile birliklerinde toplantılar yaparken yeni ihale yapılana kadar taşıma işlemlerinin veliler tarafından yapılması istendi. Ailelerin yarından itibaren engelli çocukları ile başbaşa kalacakları ifade edildi. Yeni ihalenin ne zaman yapılacağı tam olarak netleşmezken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.
 
ÇULHAOĞLU’NA SUÇLAMA
Servislerin iptal edilmesi ve ardından gelen tatmin etmeyen açıklamalardan sonra aileler Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Çulhaoğlu’nu suçladı. Servislerin zamanında gelmediğini, gelen araçların kötü olduğunu ve bunu defalarca kez yöneticilere bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını söyleyen aileler problemin bir an önce çözülmesini istedi. Yeni ihale yapılması, yapılan ihalenin kesinleşmesi gibi sebeplerden dolayı zamanın uzayacağını belirten aileler, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili önlem almadı. Şirket işi bırakıp gitti. Şimdi engelli ve zor durumda kalan çocuklarımızı kim taşıyacak” dedi. Bazı öğrenci velileri de taşıma işlemi için maddi imkanlarının bulunmadığını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MELAHAT BAYRAM 2 Mart 2012 Cuma 10:52

USTALIK DÖNEMİNİN BÜROKRATLARI BÖYLE Mİ?

Yorumu oyla      13      6  
İrem Şenol 1 Mart 2012 Perşembe 16:46

Herkes başının çaresine baksınmış. Böyle çözüm mü olur? Hiç B, C planı yok mu? Çok yazık...

Yorumu oyla      13      6  
Şerafettin Kurtoğlu 1 Mart 2012 Perşembe 12:30

Maaleseh 21.yüzyılda yaşıyoruz ama dünyada engellilere tanıdıkları hak ve imkanlar maalesef ülkemizde hala yerine oturmamıştır.Engelli çocuklarımız okula gitmeleri için devletimizin sağlamış olduğu imkanlardan yoksun bırakacak kadar hatta servis olmadığı için isteyen çocuğunu okula göndermesin diyen zihniyet acaba öğrencilerimize ne fayda sağlamaktadır.Sayın yetkililer eğer bu konuyu siz çözmezseniz biz sivil toplum örgütü olarak çözmesini biliriz.Lütfen engelli çocuklarımızın okula gitmelerini

Yorumu oyla      13      6  
madadale 1 Mart 2012 Perşembe 10:17

Hani engelleri kaldırıyorduk, böyle bir söylem ve uygulama ile mi kaldırıyoruz. Önemli olan engellerin tümü ile kaldırılmasıdır zora gelince başının çaresine bak demek değil. Umarım ki bunu söyleyenler tüm engelli ailelerinden özür diler ve derhal bu mağduriyeti de kısa zamanda giderirler. Yöneticilik kolay olsa herkes yönetici olurdu, önemli olan sorun ve nedenlerinin zamanında giderilmesidir. Engelli çocukaların eğitime göndermemeleri konusunda kimse fikir beyan etmesin onları tebrik etsinler

Yorumu oyla      14      6  
Hilmiye DAİLLİ 1 Mart 2012 Perşembe 10:04

Engelli çocuklarımıza,yaşama zor tutunmaya çalışan ailelerine bir engelde servislerin kaldırılması ile sizler koydunuz. Nasıl bir mantıktır ki eğitime zar ve zor giden çocuklara imkanlarınızla getirin denir. Bunun maddi boyutun dışında acaba otobüslerin durumunu bilmeden mi söyleniyor. Kaç araç değiştirilerek, ve ailesi refakat etmeden ulaşılacağını göz ardı ediliyor bu çok üzücü. Acaba hangi çocuğun anne veya babası evde boş oturuyor.Bunu söyleyenlerin belliki bu durumu yaşamamışlar pes doğrusu

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızının gözü önünde eski eşini bıçaklayıp öldürdü
Eşrefpaşa’da, A.G., 6 ay önce boşandığı ve barışmak istediği eşi Sabahat ...
İGC başkan adayı Eyice’den ‘Çılgın Projeler’!
9 Mart’ta (çoğunluk sağlanamazsa 16 Mart’ta) yapılacak olan İzmir Gazeteciler ...
Havalanında 44 kilo esrar ele geçirildi
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, bir yolcunun valizinde 43 kilo 850 ...
 
Sivas Katliamı Davası zamanaşımı sınırında!
18 yıldır süren Madımak Davası, 13 Mart'ta görülecek duruşmada zamanaşımına mı uğrayacak?
Kadınlar şiddete karşı el ele verecek
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne hazırlanan kadınlar, İzmir'de Güzelbahçe'den ...
İmam hatipliler 'haremlik', 'selamlık' düzen istedi!
İmam Hatip Mezunları Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), okullarda ...
 
Bakan Dinçer'den Ahmet Altan'a manşet tepkisi
Taraf Gazetesi'nin dünkü manşeti sonrası Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ...
Çocuk cezaevinde tecavüz skandalında 2.şok!
Pozantı M Tipi Cezaevi'nde tutuklu çocuklara yönelik taciz ve tecavüz ...
Şiddet mağduru kadına, televizyon kazığı
İzmir'de, tekrar bir araya gelme teklifini reddettiği eşi tarafından yüzü ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva