HABERLER>GÜNCEL
29 Şubat 2012 Çarşamba - 13:35

İmam hatipliler 'haremlik', 'selamlık' düzen istedi!

İmam Hatip Mezunları Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), okullarda "haremlik", "selamlık" düzen istedi. Karma eğitime karşı çıkan dernek, TBMM Milli Eğitim Komisyonu’na kız ve erkek çocukların ayrı okullarda okutulmasını önerdi.

İmam hatipliler  haremlik ,  selamlık  düzen istedi!

İSTANBUL - "Tek cinsiyetli eğitim bir öğrenme özgürlüğü" diyen Dernek’e göre, karma okullarda ‘cinsiyet baskısı’ daha çok. Erkek öğrenciler cinsiyet baskısı yüzünden kabiliyet alanlarına, müzik, resim ve drama derslerine yönelemiyor.
 
Dini vakıf ve derneklerin tamamı
T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre, eğitimi sisteminin yeni dizaynı 12 yıl ve 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim konusunda görüşlerini alt komisyonda anlatan dini vakıf ve derneklerin tamamı “kesintili, açıköğretim ve kızlarla erkeklerin ayrı okullarda okumasını” savunan raporlarını sundu. Görüşlerini komisyon üyeleriyle paylaştı. İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), birden çok rapor sundu.
 
Beyinde cinsiyet farklılıkları
"Karma eğitim ve tek cinsiyetli eğitim üzerine değerlendirmeler" başlıklı raporda, kadın ve erkek arasında ‘Beyinde Cinsiyetten Kaynaklanan Farklılıklar’, “ Öğrenmede Cinsiyetten Kaynaklanan Farklılıklar’, ‘Karma ve Tek Cinsiyetli Eğitimle İlgili Görüşler’ ayrı konu başlıkları altında irdeleniyor. Tek cinsiyetli eğitimin yararları bu konudaki araştırmalarla destekleniyor.
 
'Erkek öğrenci cinsiyet baskısından drama yapamıyor'
Tek cinsiyetli eğitimin her iki farklı cinse olumlu sonuçlar doğurduğu görüşünü savunan dernek, “Tek cinsiyetli eğitim bir öğrenme özgürlüğü olarak düşünülebilir. Zira, kız ve erkek ayrı okullarda okuyan erkekler cinsiyet baskısından uzak kendi ilgili kabiliyet sahalarına daha rahat yönelebilmekteler. Bu nedenle erkek öğrenciler, sanatsal yönü ağır basan müzik, resim ve drama gibi derslere cinsiyet baskısı yüzünden yeterince yönelememektedirler“ görüşünü savundu.
 
Karma okullarda 'cinsiyet baskısı'
Dernek raporunda, karma okullarda cinsiyet baskının daha çok olduğu vurgulanıyor ve “Bazı gelişim psikologlarının ‘cinsiyet baskısı’ dediği durum karma okullarda daha sık görülmektedir. Bu, kız ve erkeklerin beraberken geçerli kültürün dayattığı cinsiyet rollerine sık sıkıya bağlı kalmaları şeklinde açıklanabilir. Karma eğitim istemeden cinsiyet rollerine baskı yapmaktadır. Kültürümüz cinsiyetçi bir kültürdür. Aksi iddia edilse de karma okulların getirdiği ‘cinsiyet baskısı’ daha ağır basmaktadır. Tek cinsiyetli okullardaysa öğrenciler doğru yönlendirildiği takdirde bu cinsiyet kalıplarını kırabilir” vurgusu yapıldı.
 
Komisyon’da görüş bildiren ENSAR Vakfı ise hazırladığı raporda; kesintisiz 8 yıllık eğitimin ilk kademeden sonra çocuklara demokratik tercih hakkı tanımaması nedeniyle sorgulanması gerektiği belirtti. Raporda, “Demokratik eğitimin esası katılımcılığa ve farklı tercihlere imkân vermesidir. Kanun teklifinde öngörülen zorunlu eğitimin kademeli olması Avrupa eğitim sistemi içinde, üniversite öncesi eğitimin 4 kademe olarak tanımlanması ile de uyumludur” denildi.
 
İlim Yayma Cemiyeti adına Genel Başkan Hamza Karabulut kademeli ve açık öğretimi öngören sistemin “çok önemli ve yararlı bir hususu” olduğu görüşünü savundu. Akbulut karma eğitime karşı çıktığı raporunda 8 yıllık kesintisiz eğitimin anayasal anlamda hak ihlali olduğunu, karma eğitim modeline ise son verilmesini istedi. Akbulut kılık-kıyafet serbestisi de istediği raporunda, "Din ve vicdan hürriyetinin bir cüz’ü olarak şahsi inançların serbestçe yaşanması açısından çocuklarımızın kılık-kıyafet tercihi her ölçekteki eğitim kurumlarında serbest bırakılmalıdır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İMAM HATİPLER DERHAL KAPATILMALI... 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:55

BU OKULLARDAN ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ KALKMALI... KIZ ÇOCUKLARI DA İMAM OLAMADIĞINA GÖRE BU OKULLARA ZATEN GİTMEMELİ... HATİPLİĞİ DE ZATEN KUARN KURSUNDA ÖĞRENİRLER..

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Dinçer'den Ahmet Altan'a manşet tepkisi
Taraf Gazetesi'nin dünkü manşeti sonrası Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ...
Çocuk cezaevinde tecavüz skandalında 2.şok!
Pozantı M Tipi Cezaevi'nde tutuklu çocuklara yönelik taciz ve tecavüz ...
Şiddet mağduru kadına, televizyon kazığı
İzmir'de, tekrar bir araya gelme teklifini reddettiği eşi tarafından yüzü ...
 
Yarından itibaren uçaklarda artık bunlar yasak!
İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan ...
Ergenekon Partisi Genel Başkanına 'çete' gözaltısı
İzmir'de kurulan Ergenekon Partisi Genel Başkanı Avukat Tercan Ülük ile ...
'28 Şubat'ı destekledim pişman değilim'
Ünlü şair Ataol Behramoğlu, 28 Şubat post modern darbe sürecini savundu. ...
 
Bankadan 150 bin TL çalan hırsızlar yakalandı
Konak’ta, nakil aracından banka binasına para götüren güvenlik görevlisine ...
Savcı KCK’lı MİT ajanlarının peşinde
KCK soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcılık Emniyet’e bir yazı yazarak, ...
Kızılay araçları Konak ve Karşıyaka'ya geri dönüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesinin Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi'ne ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva