HABERLER>GÜNCEL
29 Şubat 2012 Çarşamba - 16:10

İGC başkan adayı Eyice’den ‘Çılgın Projeler’!

9 Mart’ta (çoğunluk sağlanamazsa 16 Mart’ta) yapılacak olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Genel Kurulu, siyasi partilerin seçim yarışını aratmayacak. Cemiyet Başkanı Atilla Sertel’in koltuğuna talip olanların sayısı, genel kurula 10 gün kala 3’e yükseldi.

İGC başkan adayı Eyice’den ‘Çılgın Projeler’!

İZMİR - Adaylığını ilk açıklayan gazetecilerden olan Yener Özkesen ve Ege Telgraf’ın sahibi Aylin Süphandağlı’dan sonra, 46 yıllık gazeteci Yaşar Eyice de adaylığını resmen ilan etti. Eyice, diğer rakiplerinden farklı olarak, cemiyet başkanı seçilirse neler yapacağı ile ilgili projelerini de açıkladı.
Eyice’nin cemiyet üyelerine vaatleri arasında, alışveriş çeklerini iki katına çıkarmak, emeklilere tahsis edilecek minibüs, denize sıfır en az 50 lüks villa, akademi ve vakıf kurulması, 5 bin TL acil ihtiyaç yardımı ve her yıl emeklilere eşleriyle Avrupa tatili gibi çılgın projeler yer aldı.
 
İşte Atilla Sertel’in koltuğuna talip olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan adayı Yaşar Eyice’nin projeleri, kendi kaleminden:
 
 
Sevgili Dostlar, Değerli Meslektaşlarım; Sizlerin ısrarı ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığı’na adaylığımı açıkladım. İşbaşındaki yönetimin, kendi arasında bölünmesi ve internette dolaşan; çirkin, üzücü, bizlere yakışmayan suçlamalar üzerine “Birlik ve Beraberlik” sloganıyla yola çıktık.
Aralıksız 46 yıllık; gazetecilik, radyoculuk, televizyonculuk birikimim, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği yöneticiliklerindeki deneyimim, bakanlık danışmanlıkların, S.S. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Konut Yapı Kooperatifi Başkanlığı’mdaki haksızlığa kesinlikle karşı çıkan karakterim, mesleğimizin itibarının ve saygınlığının korunması için yaşamım boyunca verdiğim mücadeleyi, şimdi aynı hız, şevk ve heyecanla, hepimiz için sürdürmek istiyorum.
Önce hiçbir ayırım yapmadan, eşitlik ilkesi içinde ve hepimizin gözü önünde yapacaklarımızın bir kısmını sizinle paylaşmak istiyor, programımızı birlikte yaşama geçirmek için, oyunuzu ve teveccühünüzü bekliyorum.
Sevgili arkadaşlarım; Öncelikle Şeker Bayramı ile Yılbaşlarında verilen alışveriş çeklerini hemen iki katına çıkartacağız. Yani son 125.TL olarak verilen, uğrayan alışveriş çeki 250.TL olacak. İkinci aşamada bu rakam 300.TL.’ye çıkarılacak.
Gümüldür’deki tesislerimizde; “tatil yapan” üyelerimizden alınan katkı payı hemen 100.TL’ye düşürülecek. İleriki yıllarda bu rakam daha da aşağıya çekilecek. Hepsinden önemlisi; tatil yapan üyelerimize, her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği çıkarılacak. Erkekler gün boyu alışveriş yapmaktan, saygıdeğer eşleri de mutfaktan çıkarılacak, kurtarılacak. Tüm üyelerimizin mutlaka, çoluk çocuk sevdikleriyle ücretsiz, sıkıntısız tatil yapmaları sağlanacak.
İmkânlar zorlanacak, bir minibüs alınarak, şoförüyle (7x24) saat ihtiyaç sahibi üyelerimizin (özellikle emeklilerimizin) hizmetinde olacaktır. Çok amaçlı olarak düşünülen bu minibüsle, üyelerimiz ve aileleri başta “tatil sitemiz” olmak üzere, güvenli ulaşımları sağlanacak.
Tüm üyelerimizin üzerinde ittifakla karar verdiği, şehrin merkezi yerinde çalışanlara, emeklilere hatta misafirlerinize çok yakın uzaklıkta, adımıza yakışır, tam donanımlı bir “Medya Merkezi” (lokal) yaşama geçirilecek. Böylece yıllardır özlemi çekilen ve ihtiyaç giderilecek. Artık aramızdaki uçurum kaldırılacak, başarılar, hatıralar paylaşılacak, seminerler, sempozyumlar, söyleşiler, düzenlenerek kaynaşma sağlanacak. Ötekiler berikiler, gençler yaşlılar diye aykırı sınıflandırmalar titizlik ve hassasiyetle silinecek.
Tapusu İzmir Gazeteciler Cemiyetimize ait bulunan Dikili’deki (Ayvalık’a eşit uzaklıkta) mümbit 60 dönüm arazimiz değerlendirilecek. Yaptığımız ön çalışmalar sonucu, örneğin; bir kibrit fabrikası adına yetiştirilecek kavak ağaçlarının 8 yıl sonraki geliriyle, denize sıfır, en az 50 adet lüks villa alınacak kadar maddi gelir elde ediliyor. Önemli olan yıllardır atıl olan bu değerimize de sahip çıkılması.
Yine önemli gelir getirici olduğu kadar, kendimizin, ailelerimizin ve yakınlarımızın da yararlanacağı “Akademi” ile “Vakıf kurulması”, yaşama geçirilmesi için çalışmalar uzmanlara yaptırılıyor. Böylece Cemiyetimizin geleceği de emniyet altına alınacak.
Acil ihtiyaç sahipleri için, anında (5bin TL) maddi yardım yapacağız. Bunun için tüzüğümüzün üçüncü ve diğer maddelerinde gerekli değişiklik yapılacak.
İki ayda bir mevsim şartlarına uygun bölgesel geziler düzenlenecek, kaynaşma sağlanacak. S.S. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Konut Yapı Kooperatifi Başkanlığı dönemimde düzenlediğimiz geziler gibi…
Değerli Arkadaşlar;Çalışmalarımız bu kadarla bitmiyor…
Programımızı çalışanlar ya da emekliler ve de aktif olanlar kategorilerinde de ele aldık…
 
EMEKLİLER İÇİN
HER YIL KURA İLE İKİ EMEKLİ EŞİ İLE YURTDIŞINA GÖTÜRÜLECEK, KRALLAR GİBİ AĞIRLANACAK.
HER AY KURA İLE ÇEKİLECEK ŞANSLI BİR EMEKLİ, LÜKS BİR OTELE EŞİ VE İKİ TORUNU İLE GÖTÜRÜLECEK, EN İYİ ŞEKİLDE KONUK EDİLECEK.
Her önemli davete emekliler de kura ile gönderilecek.
Tüm hastane ve sağlık kuruluşlarının yönetimleriyle anlaşma sağlanarak, emekliler ve yakınları başta olmak üzere hepimizin sağlık sorunları anında çözülecek.
Sağlık sorunu olanların “özel kimlikleri” çıkarılacak, başta en yakın hastane olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarına verilecek, “acil durumlarda” hekimlerin zaman kaybetmeden sağlık sorunu çözmeleri sağlanacak.
Emekliler ve çalışanların, daha doğrusu sektörün içinden her birey, her resmi kurumda, belediyelerde gerekli saygıyı ve hizmeti en iyi şekilde alacak. İçimizden ve yakınımızdan bir kişinin bile üzülmesine, onurunun kırılmasına, zedelenmesine imkân tanınmayacak, görmezden, duymazdan gelinmeyecek, anında gerekli işlem yapılacak. Gerekirse hukuki işlem başlatılacak.
Emeklilerimizin, sudan çıkan balık durumundan kurtulmaları için “kaynaştırma” hareketlerine başlanacak; basın toplantıları dâhil, önemli davetlere mutlaka katılmaları için (Sıra ve kura ile de olabilir) projeler hazırlanacak, mutlaka yaşama geçirilecek. 
 
AKTİF ÇALIŞANLAR İÇİN 
Hastaneler başta olmak üzere tüm resmi daireler ve büyük kuruluşların otoparklarında “basın” için özel araçlık otopark ayrılması sağlanacak böylece gereksiz zaman kaybı önlenecek. 
AYNI EMEKLİLER GİBİ ÇALIŞANLARA DA YİNE KURA İLE YURTİÇİ VE YURTDIŞI SEYAHATLAR YAPTIRILACAK.                           
Medya mensuplarını (sarı basın kartlı olsun olmasın), güvenli ve rahat bir şekilde görevlerini yapmaları için her türlü imkân sağlanacak, yetkililerle olumlu iletişim ve işbirliği yapılacak. 
Görev yapan arkadaşlarımızın arasına; dışarıdan sızma ile girip çevreyi rahatsız edenler anında pasifize edilerek aramızdan çıkartılacak. Toplumun medya mensupları hakkında yanlış düşünmeleri önlenecek. Bize yakışmayan hareketleri yapanlarla, adımızı ve mesleğimizi kullanarak çıkar sağlayanlar teşhir edilerek haklarında yasal işlem yapılacak. 
 
PROGRAMIMIZDAKİ GENELLER
Yerel medyanın sorunlarıyla ilgilenilecek, öksüz ve yetim muamelesi görmeleri önlenecektir. Onların kurum ve kuruluşların önünde saygınlık kazanmaları, yaşamlarını sürdürmeleri için destek verilecek. 
Başka amaçlarla, özellikle seçim zamanları ortaya çıkan “naylon basınla” da her platformda, saygınlık ve güvenilirlik açısından gerçek anlamda mücadele verilecek. Basın toplantılarından ve davetlerden bu tür insanlar ayıklanacaktır.
İletişime önem verilecek her ay bülten yayınlanarak, tüm çalışmalar, gelişmeler, görüşmeler olumlu ve olumsuz yanlarıyla tüm camia ve emeklilerle de paylaşılacaktır.
Yazılı; tüm istek, talep ve görüşler anında değerlendirilip, yazılı olarak yanıtlanacak, özel haller dışında, tüm üyelerimizle paylaşılacak.
Sosyal medyadan yararlanılacak, özel bir haber portalı kurulacak, buradan emekliler başta olmak üzere, tüm üyelerimizin yazı ve fotoğrafları yayımlanacaktır. Maddi katkı sağlama yolları bulunacak.
Özel, “sektörel” kaliteli dergiler çıkarılarak, iş imkânı yaratılacak, cemiyetimize ve üyelerimize gelir sağlanmaya çalışılacak.
Yalnız cemiyet üyelerimiz için değil, eşleri, çocukları hatta torunları için programımızda olan projeler yaşama geçirilecek, “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz” sloganıyla hareketimizi ve tavrımızı sürdüreceğiz. Vefat ederek aramızdan ayrılan meslektaşlarımızın aileleri ve yakınlarıyla temas kesinlikle kesilmeyecek, sürekli ziyaret edilerek, sorunlarına çözüm üretilecektir… 
Kendisini vatandaştan ve gazeteciden üstün gören, makamının gereğini yerine getirmeyen, telefona ve görevli meslektaşımızın karşısı çıkmayan, tepeden bakan, emir eri sanan, tanıdığı bir iki patron sayesinde, her istediğini yerine getireceğini düşünenlere ve bu zihniyet sahiplerine de “hadlerini” mutlaka bildireceğiz. Özellikle genç meslektaşlarımıza dolaylı, bazen doğrudan “işinden ederim, ya da sürdürürüm” gibi tehdit savuranlara da cevabımız aynı sertlikte olacaktır. İzmir’de bu tür tehditlerin işe yaramadığını gerek resmi, gerekse özel sektördeki kendini bilmezlere gösterip, kendilerine çeki düzen vermelerini kesinlikle sağlayacağız.
İşinden ve görevinden haksız yere çıkarılan, atılan tüm meslektaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenecek, gerçek nedenini öğrenip, aç ve açıkta kalmamaları için etkin görüşmelerde bulunacağız. Hiç kimsenin kendini yalnız ve güçsüz hissetmemesi sağlayacağız.
Tüm komisyonlarda bir veya birkaç kişi değil, ehilleri, uzmanları ve de üzerinde ittifakla karar vereceğimiz isimler olacak. Ve bunlar anında sizlerle paylaşılacak. Çeşitli davetlerde, Cemiyetimizi yetki belgesi vereceğimiz sizler temsil edeceksiniz. Ahbap çavuş ilişkilerinin üzerine sünger çekeceğiz. Her gelişmeyi, seyahati, daveti, sonradan değil, önceden öğreneceksiniz. Geriye değil, ileriye bakacağız.
       
Yaşar EYİCE İzmir Gazeteciler CemiyetiYönetim Kurulu Başkan adayı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Havalanında 44 kilo esrar ele geçirildi
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, bir yolcunun valizinde 43 kilo 850 ...
Sivas Katliamı Davası zamanaşımı sınırında!
18 yıldır süren Madımak Davası, 13 Mart'ta görülecek duruşmada zamanaşımına mı uğrayacak?
Kadınlar şiddete karşı el ele verecek
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne hazırlanan kadınlar, İzmir'de Güzelbahçe'den ...
 
İmam hatipliler 'haremlik', 'selamlık' düzen istedi!
İmam Hatip Mezunları Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), okullarda ...
Bakan Dinçer'den Ahmet Altan'a manşet tepkisi
Taraf Gazetesi'nin dünkü manşeti sonrası Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ...
Çocuk cezaevinde tecavüz skandalında 2.şok!
Pozantı M Tipi Cezaevi'nde tutuklu çocuklara yönelik taciz ve tecavüz ...
 
Şiddet mağduru kadına, televizyon kazığı
İzmir'de, tekrar bir araya gelme teklifini reddettiği eşi tarafından yüzü ...
Yarından itibaren uçaklarda artık bunlar yasak!
İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan ...
Ergenekon Partisi Genel Başkanına 'çete' gözaltısı
İzmir'de kurulan Ergenekon Partisi Genel Başkanı Avukat Tercan Ülük ile ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva