HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2011 Cumartesi - 14:54

Kocaoğlu: “Sınırı aşana müdahale ederiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon’da bulunan işletmelerin kurallara uymaması halinde anında müdahale edileceğini söyledi.

Kocaoğlu: “Sınırı aşana müdahale ederiz”

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yönetmeliklere aykırı olarak yapılan tentelere karşı düzenlenen polis destekli zabıta operasyonunun ardından Kordon’da bulunan işletmecilerle karşı karşıya kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yine sert açıklamalar yaptı. Karşıyaka Örnekköy Merkezi’ni Yeni Girne Bulvarı, Karşıyaka ve Çevreyolu’na bağlayacak olan bulvara yapılacak köprü çalışması temel atma töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, “Sınırlar çizilmiştir aşana müdahale edilir” dedi.
 
Esnafın soğuk havadan korunmak için dış tarafta bulunan masa ve sandalyelerin olduğu alanın etrafını naylonlarla kapatmasının ardından yapılan operasyonla ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu, “Esnaf arkadaşlarının projeleri geliştiriliyor. Ahmet Piriştina (eski Büyükşehir belediye başkanı) zamanında geliştirildi. Bizim zamanımızda üstü kapatıldı ve geliştirildi. Esnaf eğer kordona dört tarafını kapatıp dükkan yapmak istiyorsa o proje değil. Onun dışında her şey yapıldı. Esnafın projesinin hepsini biz iyi biliyoruz. Birkaç tane arkadaşımız oraları kapatmak istiyorlar. Buna da müsaade etmemiz mümkün değil. Orada belediye, kural var. O koşullara uygun şekilde arkadaşlarımız çalışacaklar. Artık işyerlerinin önündeki alanın üstü kapandı. Sağlık ve hayati tehlike nedeniyle yanlarını kapatmıyoruz. Esnaf ile daha ne proje konuşacağım ben? Dört tarafını kapatıp sonra da kapı yapıp orayı bina haline mi getireceğiz? En sonunda istenen de budur. Başka yapacak bir şey yok. Gereken her şeyi yaptık. Esnafın, iş aleminin yanındayız. Kentimizin kalkınmasını istiyoruz. Ama kurallar manzumesi içerisinde bunun yapılması gerekir. Orada esnafın bize bizim de esnafa söyleyeceğimiz bir konu yoktur. Çizgiler çizilmiştir. O çizgiyi aşan arkadaşların aştıkları noktalar müdahale ile giderilecektir. Bu da gayet açıktır. Bunda anlaşılamayacak nokta da yoktur” diye konuştu.
 
Kordon’da yapılan müdahalenin rutin yapılan ve yapılması da gereken bir müdahale olduğunu anlatan Kocaoğlu, “Orada naylonlarla hava geçirmez maddelerle kapatılması içinde soba yakılması insan sağlığına aykırıdır. Herhangi bir yangın olumsuz durumda belediye de bırakın yasal olarak suçlu olmasını vicdanen suçlu olacaktır. Onun için biz bu tedbirleri alıp uygunsuz koşullarda soba yakılarak oturulmasının karşısında olduğumuzu zaman zaman ifade ettik. Bu tür operasyonları insan sağlığını korumak için yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
O İŞLERE KARIŞMAM
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve yönetim kurulunun iki gündür yoğun toplantılar yaparak gündeme getirdiği ilçelerde yapılacak değişiklik çalışması hakkında konuşan Kocaoğlu, “O siyasi işleri bana sormayın. Siyasi konuların muhatabı il başkanıdır. Siyasi konulara karışmıyorum. Bu kongre sürecinde de karışmayacağım. Hangi ilçede kim ne yapmış ne etmiş onlara da karışmayacağımı daha önce de açıklamıştım. Bizim görevimiz belediye başkanlığı yapmaktır. Belediye başkanı olarak kentimize hizmet etmek istiyoruz
 
ZAM YOK AMA OLABİLİR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2012 yılında yapmayı planladığı fakat resmi olarak karar almadığı su ve ulaşım zammı ile ilgili de konuşan Kocaoğlu, “Biz ulaşım ve suya şu anda zam düşünmüyoruz. Önümüzdeki günlerde bütçe, ekonomi ne olur bilmiyorum. Alınan karar ve bütçeye konulan rakamlar tedbir olarak yapılmıştır. Bunun uygulanacağı, uygulanmayacağı ve ne kadarının uygulanacağı konusunda net bir şey yok. Şu anda biz hem ulaşımı hem de su konusunu sübvanse edebileceğimiz kadar edeceğiz ve zamsız götürmeye çalışacağız. Ama yarın, önümüzdeki günlerde ve aylarda ne olur bilemiyorum. Koşullara bağlı” dedi.
 
BANA OLAN DESTEK DEVAM EDİYOR
İntegral Araştırma Şirketi’nin yaptığı kamuoyu araştırması hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, kendisi hakkında ‘kısmen memnunum’ diyen oranın da aslında memnun olanlar gibi okunması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, “Ben seçimlerde önce verilen yüzde 56,7 desteğin sürdüğü kanaatindeyim. Bu fikir tabi eleştirilebilir. Üzerine çok şey söylenebilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve başkanına İzmirli hemşerilerimizin desteği 2009 seçimlerinde olduğu gibi devam ettiği görüşündeyim” dedi.
 


YAPTIKLARIMIZI ANLATAMIYORUZ
Karşıyaka Örnekköy Merkezi’ni Yeni Girne Bulvarı, Karşıyaka ve Çevreyolu’na bağlayacak olan bulvara yapılacak köprü çalışması temel atma törenine İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ilçe başkanları, bürokratlar, partililer ve çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel olarak baktıklarında başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu zamana kadar çok iyi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Bize en büyük eleştiri yaptıklarımızı anlatamadığımız için geliyor. Biz de genel seçimlerden sonra yapılan çalışmaları anlatmaya, ifade etmeye başladık” dedi.
 
STAT YAPILACAK
Karşıyaka’ya 7,5 yılda 150 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını anlatan Kocaoğlu, Aliağa- Menderes Hattı kapsamında ilçenin 60 dönümlük tren yolu üzerinde yeşil alan kazandığını ifade etti. Karşıyaka Örnekköy’e yapılacak stat projesiyle ilgili de konuşan Kocaoğlu, “Hem Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, hem de Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım stat için destek vereceklerini, stadı müşterek yapabileceğimizi söylediler. Bu çok güzel. 70 küsur dönüm arazide yapılacak stat için şimdi onlar çalışıyorlar. Aralık ayı başında tekrar gözden geçireceğiz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem Karşıyaka Spor Kulübü’ne, hem Karşıyakalı hemşerilerimize söz verdik. Bu stat bizim seçim sözümüz de olduğu için hızlı bir şekilde yapacağı” diye konuştu. Karşıyaka’daki tramvay projesi ile ilgili de gelinen noktayı anlatan Kocaoğlu, “DLH, tramvayın deniz tarafından geçmesine sıcak bakmıyor. Biz de onları ikna etmek için uğraşıyoruz. Tramvayın İzmir’in gündemine Karşıyakalılar taşımıştı. Seçim taahhütlerimiz arasında yer alan tramvayın bir an önce hayata geçmesini biz de istiyoruz” ifadelerin kullandı.
 
YAPTIKLARI YETERLİ DEĞİL
Örnekköy’ün bugüne kadar en ihmal edilmiş bölgelerden biri olduğunu belirten Durak, “Henüz burada gecekondu problemi çözülmüş değil. Büyükşehir Belediyesi’nin kent dönüşümü projelerini 2014 seçimlerine kadar bitirmiş olmasını diliyorum. Burada, gerek hükümetin imkanlarına, gerekse Büyükşehir Belediyesine ihtiyacımız var. Dileriz bundan sonraki süreçte Karşıyaka hak ettiği hizmetleri daha da çok yoğunlukla alabilir. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan her zamankinden daha çok destek bekliyoruz. Bugüne kadar yaptıklarının yeterli olmadığını özellikle söylüyorum. Çünkü hizmete susamış durumdayız. Kendisinin gece gündüz uyamadan çalıştığını biliyorum. Karşıyaka gibi onlarca ilçe, beldemizin hizmet beklediğinin farkındayız. Ama bizde Karşıyakalılar olarak daha fazla olsun istiyoruz. O konuda Büyükşehir belediye başkanımız burada olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarda olanca hızı ile bize destek olacaktır. Sızlanışlarımız bu olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 20 Kasım 2011 Pazar 13:35

aziz başkan izmire hakikaten ızdırap veriyorsun.hiç bir çözüm üretmediğiniz gibi üstüne üstlük kendi adamlarına da sahip çıkmıyorsun.bu sahil bu kordon boyu boylunca sana oy verdi seni bu makama onlar getirdi.yapılacak bir şey onlar getirdi onlar götürecek.sayende adım adım AK PARTİ geliyor,devam devam

Yorumu oyla      13      6  
ERCÜMENT ŞAHİN 20 Kasım 2011 Pazar 12:46

herkes yasalara uymalı,kordon gecekondu görüntüsine girmemeli.ufacık dükkanların kirası aylık 20,25 bin.3,4 katı kaldırım işgaline ne kadar ödüyorlar bilen varmı, gece işportacılarla ugraşıcak zabıta ortada yok,heryerde otoparkçıidegnekçi var ama 30 bin belediye çalışanındn kimse yok

Yorumu oyla      14      6  
izmirli 20 Kasım 2011 Pazar 01:27

amacın kordon esnafın bitirmek amacın çözüm üretmek olsa üretirdin sende biliyorsunki dünyanın her yerinde şeffaflar var istesen tüplü sobaları kaldırın elektrikli kullanın derdin reyhanda ekoda tynada var bunlarda kordonun bi arkası başkan günahtır esnafın ekmeğiyle oynama önce oraya tuvalet yap otoparkı çöz seyyarı çöz o küçük çocukları çöz çiçekçileri çöz kaldırımları çöz ışıkları dilencileri çöz yapamadığın şeyleri unuturmak için esnafa yükleniyon cezalar sadece kordonamı adaletli ol

Yorumu oyla      18      9  
aziz tekin 20 Kasım 2011 Pazar 00:39

Kordon esnafı yunan değil. Nedir bu diktatörje anlayışınız. Başkan olmuşsun ama ne yazikki insan olamamışsın. Sana verdiğim oya yazıklar olsun. bir verdim bin alacağım sandıkta

Yorumu oyla      18      13  
azız ol 19 Kasım 2011 Cumartesi 22:56

bu arkadasın derdı bence konak beledıyesı ıle ıncır altıdakı cafeler ruhsatsız ve naylon yıksana delıkanlıysan eko yıllardan berı nalon kemer altındakı cafeler aynı durumda bunlara karsı degılım bence olmasının kımseyede zararı yok eger sen ızmır halkını gercekten dusunuyorsan kahramanlardakı romanların yasadıkları evlerı gıt bır gor hepsı teklıke ıcınde yasam savası verıyor senın derdın konakla hıkaye anlatma

Yorumu oyla      15      9  
metin 19 Kasım 2011 Cumartesi 22:51

kordon esnafının gözünü allah doyursun.eğer bar çalıştıranlara.gençlerin alkol ve tütün içmelerine zemin hazırlayanlara esnaf denirse. aslında bütün kordon esnafını şehir dışına çıkarmak gerekir.

Yorumu oyla      19      9  
alsancaklı 19 Kasım 2011 Cumartesi 18:04

o zaman akşamları oturduğun reyhan pastanesinide yık ordada şeffaflar başkan ekoda var esnafla uğraşma adil ol herkese yap küçük parkada göztepeyede git o esnafıda kes ozaman seyyarı temizle kordonda takmışsın sen esnafa adaletli ol

Yorumu oyla      27      10  
İZMİRLİ 19 Kasım 2011 Cumartesi 16:14

ilk önce konak meydanındaki midyecileri engelleyin siz !

Yorumu oyla      36      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halfeti Seferihisar'dan destek istedi
Dünyada hızla yayılan Cittaslow (Sakin Şehir) ağına katılmak isteyen Şanlıurfa’nın ...
Ester Bulut:Sus sus nereye kadar!
İki yıl önce kansere yenik düşen Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un ...
Başkan’dan akşam sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Yaşar Üniversitesi’nin ...
 
Büyükşehir ilçelere yardım eli uzattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında ilçe belediyelere 5 milyon ...
Kıyı Ege'den Erciş'e okul sözü
Kıyı Ege belediyeler Birliği, deprem bölgesindeki incelemelerine Van’ın ...
Başkan Tartan, Eryılmaz'ı transfer etti
Konak Belediyesi, İZBETON Genel Müdür Yardımcısı iken Kocaoğlu’nun kadro ...
 
Buca'da 'beden dili' eğitimi
Dünyada "Riccon" adıyla tanınan beden dili ve iletişi uzmanı İlhan Doğan, ...
Çöpe bir fatura da Büyükşehir'den
İzmir Büyükşehir Belediyesi, katı atık bertaraf tesisleri kurulumu ve ...
Van’dan İzmir’e 5 bin kişi geliyor
Van depreminde mağdur olan yaklaşık 5 bin kişiye İzmir kucak açtı.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva