HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2011 Cumartesi - 11:07

Ester Bulut:Sus sus nereye kadar!

İki yıl önce kansere yenik düşen Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un eşi Ester Bulut çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ester Bulut:Sus sus nereye kadar!

İZMİR - Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut öldükten sonra eşinin 6 kardeşinin de reddi miras talebinde bulunduğunu, ancak kendisinin böyle bir girişimde bulunmaması nedeniyle eşinden kalan 1 milyon 684 bin liralık borçla yaşamaya çalıştığını belirten Ester Bulut, "Hayatım ipotek altında. Bu borçla uğraşırken şimdi bir de eşimin kardeşi tarafından kendi evimden çıkarılmak isteniyorum. Sen benim malımı niye gaspediyorsun, Beni neden evimden çıkarmaya çalışıyorsun. Resmen işkence yapıyorlar. Ama ağlayanın malı kimseye yar olmaz. Adalet er geç tecelli edecektir" diye konuştu.
 
TERBİYESİZLİK YAPILDI
14 Kasım 2009 tarihinde Belediye Başkanıyken vefat eden Ensari Bulut'un biri Evka 2'de diğeri Urla'da olan iki evin de tapu sahibi olarak görünen kardeşi Kasım Bulut, yaklaşık 1.5 yıl önce her iki evi de sattı. Yeni mülk sahipleri tarafından açılan tahliye davası nedeniyle hem evi boşaltması hem de geçmişe dönük 20 bin lira kira borcunu ödemesi istenen Ester Bulut, satışın muvazalı olduğunu ve eşinin kardeşleri tarafından kendi evinden atılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Ester Bulut şunları söyledi: "Eşimin işleri maalesef hep problemliydi. Kendisine ait peynir şirketini belediye başkanı olunca kardeşlerinin ve yeğenlerinin üzerine devretmiş. Vergiden kaçmak amaçlı mı başka konu mu bilmiyorum. Ama şirkette sürekli isim değişikliği yapmışlar, başka şirketler açmışlar. Şirketin çekleriyle ilgili sorun olunca 1998 yılında kendisinin satın aldığı Evka 2'deki evi önce abisi Salih Bulut'un kayınpederi Hamdi Yeşiltaş'ın üzerine 2005'te de kardeşi Kasım Bulut'un üzerine geçirmiş. Biz 2007'de evlendik. Evlenince Urla'daki evi aldık. Ancak eşimin bankalarda kredibilitesi olmadığı için kredi vermediler ve yine evi Kasım Bulut'un üzerine aldık. Sonra ben tüm düğün takılarımı bozdurdum ve kardeşine bütün parayı faiziyle birlikte peşinen elden ödedik. Eşimin kardeşi Kasım Bulut reddi mirası yaptıktan hemen sonra bu evleri baldızının oğlu Caner Ercan'a satış göstermiş. Muvazalı satış yapmış yani. Şimdi kendi evimden çıkmam için bana dava açıyorlar. Urla'daki evden 13 ay için 13 bin lira, Evka 2'deki evden de 16 ay için 6 bin 400 lira geçmişe dönük kira isteniyor. Biz evimizi güvendiğimiz için kayınbiraderimin üzerine yapmıştık. Ama o beni böyle bir terbiyesizlikle başbaşa bıraktı. Bu terbiyesizlik bana değil, aslında Ensari Bulut'a yapılmıştır".
 
ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BOZULDU
Eşinin kardeşlerinin kendisine hiçbir şekilde yardımcı olmadığını ve 6'sının da reddi miras talebinde bulunduğunu belirten Ester Bulut, şöyke konuştu: "14 Şubat 2010 tarihi reddi miras için son gündü. Eşimin kardeşleri reddi miras talebinde bulunmuş. Bana 'Biz reddi miras biz yaptık. Sen de yapsaydın' diyorlar. Ama beni bu borçlar hakkında bilgilendirmediler ki. Dolaylı yollardan öğreniyorum. Hala her gün bir borç çıkıyor. Bir yerden 300 bin lira, bir yerden 500 bin lira. Kimisi şahıs borçları, kimisi yargı harçları. Sürekli birşeyler çıkıyor. Şu anda 1 milyon 684 bin lira eşimden bana borç var. Yani hayatım ipotek altında. Eşimin ani ölümü maalesef herşeyi alt üst etti. Eşim ölene kadar herşey iyiydi. Mal mülk benimdi. Eşim öldükten sonra 'Ben sizden birşey istemiyorum sadece evimi verin' dedim. Ama 'Öküz oldu ortaklık bozuldu' hesabına getirdiler. Dün yengeleriyken bir anda düşmanları oldum. Hala da düşman tavırları devam ediyor. Ensari Bulut'un evini bile bana vermeyecek, ona sahip çıkamayacak kadar vicdansız insanlarmış. Bu işlerden o kadar yıprandım ki, 2 yılda yaşlandım. Ama Allah büyük. Er geç adalet bir gün tecelli edecektir" dedi.
 
TEHDİT EDİYORLAR İDDİASI
Yaşadığı olaylar nedeniyle nedeniyle sinirlerinin çok bozulduğunu belirten Ester Bulut "Ağlayanın malı kimseye yar olmaz. Sen benim malımı gaspediyorsun. Beni evimden dışarı çıkarmaya çalışıyorsun. Resmen işkence yapıyorlar bana. Diyecek hiçbirşey bulamıyorum. Neden bana böyle düşmanlık yapıyorsunuz" dedi.
 
SUS SUS NEREYE KADAR?
Ensari Bulut ile birbirlerini severek evlendiklerini ve ona çok saygı duyduğunu belirten Ester Bulut şunları söyledi: "Ne yazık bu değerli insanın kemiklerini sızlatıyoruz. Ben dahil. Çünkü ben de hakkımı aramak için kimseye dert anlatamayınca hem basına hem yargıya konuları aktarıyorum. Bu dünya Sultan Süleyman'a bile kalmadı. Ne bana ne kayınlarıma kalacak. Bu kötülükler niye? Hiç kimse yardımcı olmuyor. Basınla konuşuyorum, görüşüyorum bu kez de tehdit alıyorum. Partiye (CHP) gidiyorum bana 'Sus sakın konuşma' diyorlar. İyi de 1.6 milyon liralık borç var. Herkes mirası reddetti ve bir tek ben kaldım. Sus sus nereye kadar?".(Nihal Aşkın/Habertürk Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdi 20 Kasım 2011 Pazar 09:33

Cenazesinin akşamında Önder Savla gidip kafayı çekenler kahkahalara boğulanlar mı bu kadının işini çözecek.

Yorumu oyla      14      7  
aziz tekin 20 Kasım 2011 Pazar 00:54

ester hanım boşver aldırma nerde inceyse orda kopsun rahmeti başkan on numara adamdı

Yorumu oyla      14      6  
özkan 19 Kasım 2011 Cumartesi 16:24

ester hanım yeter bırak bunların peşini,kendine yeni bir dünya kur,hayat devam ediyor.

Yorumu oyla      15      9  
yaşam 19 Kasım 2011 Cumartesi 15:24

Ensari Başkana Allahtan rahmet diliyorum...Ester hanım büyük haksızlıklar karşısında kalmışsınız...Ensari beyin kardeşlerinin yaptıkları vicdanlarına nasıl sığıyor...Bu kadar büyük Düşmanlık niye anlamış değilim...Sizler daha çok bir birinizinm yanınızda olmalısınız acınızı birlikte paylaşmalısınız..Ensari beyin Kardeşlerinin yaptığı büyük terbiyesizlik...

Yorumu oyla      21      8  
19 Kasım 2011 Cumartesi 15:17

ester hanımın zor bir durumda oldugunu herkes biliyor eşinin ölümünden sonra kendisi kötü bir dönem gecirdi ve kayınları destek olcaklarına köstek oldular kimsenin hakkı kimsede kalmaz allah yardımcın olsun ester hanım

Yorumu oyla      20      10  
CIGLIYE GONUL VERENLER 19 Kasım 2011 Cumartesi 13:06

ama simdi ise bu ekmek yiyenler nankorluk yapiyorlar. Ensari beyin ismini kullanip siyaset yapanlar makam mevki sahibi olanlar evine ekmek goturenler hani nerde? etme bulma dunyasi demis bir arkadasimiz fakat ne ensari bulut nede ester bulut kimseyi yerinden etmedi kimseyi ekmeginden etmedi. kulaktan dolma laflarla birilerini kotulemek cok kotu. bu konusmalari size aktaran kisilerin bir gecmisine bakin hirs burumus baskan olabilmek icin herturlu iftirayi goze alan kisilerse dusunmekte yarar var.

Yorumu oyla      24      10  
CIGLIYE GONUL VERENLER 19 Kasım 2011 Cumartesi 12:57

Oncelikle baskanimiza Allahtan rahmet dilerim esi Ester HANIMADA sabir diliyorum. Gercekten uzucu bir durum. Ben ENSARI BULUTU yakinen tanirim ve 2004 secimlerinden oncesi iflas etmis ve borc bataginda olan bir arkadasimdi. onun icin belediye baskanligi bir kurtulustu ayni sekilde ailesi icinde. kardesleri emekli ogretmen 2 tanesi disinda. en kucuk kardesi dolmus soforlugu yaparak hayatini idam ettiriyordu. ENSARI BEY ve ESTER HANIM iyi insanlardir. onlarin ekmegini yemeyen kisi kalmamistir.

Yorumu oyla      26      7  
ŞİRİNYERLİ 19 Kasım 2011 Cumartesi 12:01

Evlendiğin tarih 2007 ile öldüğü tarihler arasındaki BORÇ KAYITLARINI çıkart ona göre HUKUK cizgini belirle.Eşlerin BİRLİKTE OLDUKLARI süre içindeki ORTAK edindikleri SERVETLERİ paylaşılır.

Yorumu oyla      18      6  
darkangel 19 Kasım 2011 Cumartesi 11:49

eminimki ester hanım bu anlatıklarınıza çoğu kimse inanmıyor bakıyorumda vijdandan merhametten bahsediyorsun etme bulma dünyası diye buna denilebilirdi sen değilmiydin 2009 seçimlerinde belediye meclis üyelerine talimat veripte her girdiğiniz eve evinizde yetişkin çocuk varmı diye sorulacak sözde işe alma vaadi ile kandıracak sonrası dendiğinde nasılsa ensari ölecek orasını sonra düşünürz dedmedinizmi şimdi düşünün çiğlide okadar kandırdığınız insanın ahına karşılık alın buda size kapak ols

Yorumu oyla      21      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan’dan akşam sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Yaşar Üniversitesi’nin ...
Büyükşehir ilçelere yardım eli uzattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında ilçe belediyelere 5 milyon ...
Kıyı Ege'den Erciş'e okul sözü
Kıyı Ege belediyeler Birliği, deprem bölgesindeki incelemelerine Van’ın ...
 
Başkan Tartan, Eryılmaz'ı transfer etti
Konak Belediyesi, İZBETON Genel Müdür Yardımcısı iken Kocaoğlu’nun kadro ...
Buca'da 'beden dili' eğitimi
Dünyada "Riccon" adıyla tanınan beden dili ve iletişi uzmanı İlhan Doğan, ...
Çöpe bir fatura da Büyükşehir'den
İzmir Büyükşehir Belediyesi, katı atık bertaraf tesisleri kurulumu ve ...
 
Van’dan İzmir’e 5 bin kişi geliyor
Van depreminde mağdur olan yaklaşık 5 bin kişiye İzmir kucak açtı.
Tahtalı'da mutlu sona yaklaşıldı
Tahtalı Baraj alanı ve havzasında kalan yerler 1986 yılında istimlak edildi. ...
Depremzedeler Bornova’da ağırlanıyor
Bornova Belediyesi Van’da yaşanan depremde evlerini kaybeden 8 aileyi ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva