HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2012 Perşembe - 13:05

Kocaoğlu-Sındır’dan sancılı Bornova zirvesi!

Son kongrede Kocaoğlu ile Sındır’ın kıyasıya rekabetine sahne olan Bornova’da, ‘ilçe başkanı kim olsun’ sorusuna yanıt bulmak için bir araya gelen iki başkan, bugün noktayı koyacak. Delege ise başkanların müdahalesinden rahatsız…

Kocaoğlu-Sındır’dan sancılı Bornova zirvesi!

EGEDESONSÖZ-Kongre sürecindeki CHP’de mahalle seçimleri sona ererken, ilçelerde siyaset kazanı her dakika yeni isimlerle kaynıyor. En büyük rekabet ise özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın rekabetine sahne olan Bornova’da.

Önceki kongrede karşı karşıya gelen Sındır ve Kocaoğlu, ‘Adam-Şalgam’ tartışmasına kadar giden ilçede benzer bir tablonun oluşmaması için temaslara başladı. İki gün önce Bornova Belediyesi’ni ziyaret ederek Başkan Sındır ile baş başa görüşen Kocaoğlu’nun ‘ortak aday çıkaralım’ önerisi getirdiği ve bugün yapılacak son görüşmeyle önerisinin karara bağlanacağı öğrenildi.
 
İKİNCİ ZİRVE BUGÜN
İlk görüşmeden kulislere sızan bilgilere göre Başkan Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın açıklamalarına hedef olan İlçe Başkanı Enver Dündar’ı bu dönem kenara çekerek, ilçe başkanlığına Osman Koçanalı’yı tek aday olarak önerdi.
Başkan Sındır’dan İlçe Yöneticisi Okan Karlıdağ’a olan desteğini çekmesini rica ettiği öğrenilen Kocaoğlu’nun, ‘Eğer Okan Karlıdağ aday olursa, İlçe Başkanı Enver Dündar’ı tutamayız. Okan Karlıdağ da aday olmasın, Enver Dündar da. Osman Koçanalı üzerinde uzlaşalım’ dediği, Sındır’ın da yanıt olarak, ‘Ne Osman Koçanalı ne de Okan Karlıdağ beni rahatsız etmez. Ama Okan Karlıdağ neden adayımız olmasın’ dediği öğrenildi.

İki Başkanın baş başa görüşmesinden sonra kulislerin hareketlendiği ilçe Bornova’da bugün Kocaoğlu-Sındır’ın da katılacağı küçük bir zirvesinin daha yapılması bekleniyor. Kulislerde bu zirveye aday olması istenen Osman Koçanalı ve İlçe Başkanı Enver Dündar’ın da katılacağı öğrenildi. Dörtlü zirvede ‘Karlıdağ’ın adaylıktan çekilmesi ve Bornova’da her iki belediye başkanının da desteğini alan ismin başkan seçilmesi noktasında karara varılması bekleniyor.
 
KOÇANALI ADAYLIĞA SICAK BAKMIYOR
İki oğlundan biri İl Genel Meclis Üyesi diğeri de İl Yöneticisi olan Matbaacı Osman Koçanalı, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Enver Dündar’ı işaret ettiği önceki kongrede adaylık çalışması yapmış ve Kocaoğlu’nun işaretiyle desteğini Dündar’a vermişti.

Başkan Kocaoğlu’nun bu kez Dündar’ı çekip Koçanalı’yı desteklemek adına bir ay önce görüştüğü Osman Koçanalı’nın ‘aday olmayı düşünmüyorum. Oğullarım Okan Karlıdağ’la birlikte hareket ediyor. Aday o olsun’ dediği iddia edildi. Görüşmede Bornova siyasetinin önemli simalarından Eski İl Yöneticisi Münip Altop’un da bulunduğu, Altop’un ilçe yöneticisi olan oğlu Özgür Altop’un da kendisi gibi ilçe yöneticisi olan, gençlik kolları eski ilçe başkanı Okan Karlıdağ’a destek verdiği öğrenildi.
 
OKAN KARLIDAĞ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ
Mahalle delege seçimlerini ağırlıklı olarak kaybeden Başkan Kamil Okyay Sındır’ın önceki dönem adayı olan Ertürk Çapın’ı siyaseten terk edip Okan Karlıdağ’ın adaylığına destek vermesi başkanların ilçesi Bornova’da siyasetin tansiyonunu yükseltti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte hareket eden yapıların bir bölümünün de desteğini alan Karlıdağ’ın adaylığı ilçe siyasetinde dengeleri değiştirdi. Aday olmasına sıcak bakılmayan ancak kurultay sürecinde Parti Meclisi Üyeliği’ne önerilmesi beklenen İlçe Başkanı Enver Dündar’ın yönetim kurulunda ters düştüğü Okan Karlıdağ’ın aday olması halinde kendisinin de yeniden yarışa katılacağını yakın çevresine söylediği
öğrenildi.
 
ADAY ÇAMDİBİLİ OLSUN
Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’la yıldızı bir türlü barışmayan Dündar’ın kenara çekilerek yerine CHP’nin oy kaybettiği Çamdibi-Altındağ yapısından bir ismin ilçe başkanı olarak desteklenmesi fikrini savunan Kocaoğlu’nun Sındır’la uzlaşı aradığı, özellikle de Sındır’ın Karlıdağ’a yönelik desteğini kesmek istediği konuşuluyor. Karlıdağ’ın zirveden çıkacak sonucu beklediği ancak aylardır sürdürdüğü adaylık kararında geri adım atmaması için delegasyondan yoğun baskı gördüğü konuşuluyor. Halen Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar’ın yönetiminde yer alan isimlerin bir kısmı da Karlıdağ’ın adaylığına destek veriyor.
 
DELEGE NE DİYOR?
Bornova’da kıran kırana geçen seçimlerden sonra oluşan delegasyon yapısı iki belediye başkanının zirvesini yakından takip ediyor. Pek çok mahallede çift liste yarışmaya sahne olan seçimlerin sonunda oluşan delegasyon, sürecin başında ‘Bu dönem seçimlere karışmayacağım’ diyen Kocaoğlu’nun ve de benzer açıklamalar yapan Kamil Okyay Sındır’ın aday dayatmaya çalışmasından son derece rahatsız. Delegasyonun önde gelen temsilcileri, ‘Karışmayacağım’ denilen seçime resmen müdahale ediliyor. Delegenin hür iradesine ipotek konuluyor’ şeklinde görüş beyan ediyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bahadır tan 19 Şubat 2012 Pazar 15:28

sayın belediye başkanlarım sizin chp üyelere saygınız yokmu delegelere saygınız yokmu delege secimlerinde bir daha müdahil olmayacagını söyleyen ilçe başkanlıgı secimlerinde müdahil olmayacagını söyleyen başkanlarım şimdi ne olduda deyişime uğradınız okan karlıdağ bu partinin içinde her görevi almış herkese saygılı davranmış insanların gönlünde bir yeri olan arkadaşımız niye ilçe başkanı olmasın niye isimler üretiyorsunuz tabiki rakibi çıkacaktır delege kimi istiyorsa onu secsin

Yorumu oyla      12      6  
zafer mahallesi 17 Şubat 2012 Cuma 23:31

Sevgili arkadaşlar Ali Çalışkan tanıdığım kadarıyla kendisi asla aday olmaz hatta sözü geçen birinin de onu aday göstermesini kabul etmez. Tanıdığım partililer içinde çok az kişi gerçek sosyal demokrat Ali bey de onlardan biri. Eğer ön seçim olur delegeler onu isterse bu göreve talip olur. makam mevkii herhangi bir menfaat peşinde olmayan Ali beye eğer bu görev verilirse belediye seçimlerinde partimiz CHP bornovayı siler süpürür. Bu da hepimizi mutlu eder herhalde tabi istediğimiz buysa ????

Yorumu oyla      15      7  
GÜZEL TESPİT 17 Şubat 2012 Cuma 20:50

arkadaşlar ali abi iyi olur olmasına da kabul görmez çünkü o iş takip etmez rant ı sevmez ayrımcılığa karşıdır haksızlığa gelemez tamam herkes onu sever ama mert insan olduğu için çekinirler yanlış yapanın yüzüne konuşur bu yüzden rant çevreleri ona izin vermezler gibime geliyor bencede o olsa iyi olur ama tepedeki bazıları bırakmaz.

Yorumu oyla      17      7  
erzeneli 17 Şubat 2012 Cuma 18:01

evet ali yaşar çalışkan çok doğru tespit ben bir kaç delege arkadaş ta aynı düşüncedeyiz çok şey katar ilçeye keza kendi bölgesi olan ,çamdibi,altındağ,yeşilovada da çok sevilen sayılan bir iş adamıdır kendisi..

Yorumu oyla      16      6  
gaziosmanpaşalı 17 Şubat 2012 Cuma 17:16

çok doğru söylemişsin delege arkadaşım gerçekten neden ali çalışkan nın ismi geçmiyor partiye vede bornovaya çok şey katacak biri var hep aynı kişiler konuşuluyor şuan seçilen delegelerin çoğuda tanıyor onu ne kadar faal olduğu ortada olan biri yıllarca emek ve emekçiler için savaş vermiş halada veren biri bornovada işçilerin çoğu partiye küstüğü bir dönemde böyle birisi var onalrın gönlünü alabilecekte kişi bence bencede ali çalışkan olmalı çok artısı olan vede biri puan artırır kesin..

Yorumu oyla      17      6  
KONGRE DELEGESİ 17 Şubat 2012 Cuma 12:30

Sevgili bornovalılar bakın her isim zikrediliyor vede çok değerli kişiler bunlar ama çok değerli bir kişi unutuluyor ALİ YAŞAR ÇALIŞKAN tabandan gelmiş oranın tozunu yutmuş emek sevdalısı bir insan her zaman birleştirici olan bu partilimiz tam bu iş çin biçilmiş kaptan bakın bornovadaki emekçiler için bir gurur kaynağı bir oyum var ben ona kullanıcam ÇAMDİBİ,ALTINDAĞ,YEŞİLOVADA çok sevilen biri başkanlarımız neden bu ismi konuşmuyorlar partinin çok yararına olacak işler yapar ben eminim.

Yorumu oyla      17      6  
partili 17 Şubat 2012 Cuma 00:44

örgutu rahat birakın kendi iradesiyle oyunu kulansın bu yapılan durust olmayan tavır . ibretle izleniyor delegeye mudahale edeceğinize hizmet edin parti guçlensin ayıptır

Yorumu oyla      13      7  
bornova 16 Şubat 2012 Perşembe 23:49

Aziz bey paretiyi belediyede okadar güzel yönettiki CHP belediyede Çöpçü,Parkçı,bekçi olarak gören ,Aziz bey ilçe başkanı çamdibinden olsun diyor bence en uygun isim SADIK TUGLUER olmalı.Ey delege siz marabamısınız ,Emir erimisiniz,Adam gibi bunların istemediyi kimse gidin onun arkasında durun,siz adam olun ,ONLAR ŞALGAM.............

Yorumu oyla      15      7  
burak tekin 16 Şubat 2012 Perşembe 23:21

420 delegenin onayı alınmadan başkan seçilecekse ..padişahların fermanı .delegeyi istifaya davet etmekltir

Yorumu oyla      16      7  
Mesut Yıldırım 16 Şubat 2012 Perşembe 21:00

samimiyetle söylüyorum ki murat gürbüz'ün önerisini tuttum. budur. hem izmir kurtulur hem de CHP kurtulur. "verdimi veriyor" olayının siyasette tezahürü. bu arada bu türden avangart işe yarar siyasi analiz yeteneği olanları akp ye bekliyoruz.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den farklı 60 yaş tepkisi: Yetmez ama evet!
İzmir’de iptal edilen ve son meclis toplantısında Ankara Modeli ile geri ...
Gaziemir trafiğine yeni düzenleme geliyor
Gaziemir’de Abdülhamit Yavuz Caddesi’ni, Akçay Caddesi’ne bağlayarak İzmir-Aydın ...
“Sanat Otobüsü” bu kez Pinokyo’yu taşıdı
Geçen dönem ‘Nasreddin Hoca’nın Masalı’ adlı oyunuyla büyük ilgi gören ...
 
Seferihisar'da deprem için toplandılar!
Seferihisar Belediyesi tarafından halkı bilinçlendirme amacıyla; “Akut”, ...
Öğrenciler başkan Çalkaya'yı görünce bayram yapıyor
Okullara yaptığı katkılar nedeniyle Balçova’daki eğitim kalitesinin artmasına ...
Sıra İkiçeşmelik Caddesi’ne geldi!
Agora, Kadifekale ve Kemeraltı’ndan sonra İkiçeşmelik Caddesi’ne de el ...
 
Balkanlar'dan gelenler Konak’ta buluştu
Konak Belediyesi, İzmir’deki Balkan derneklerini 1’inci Balkan Kültürü ...
Bergamalı KOBİ'lere bilgilendirme toplantısı
Bergama Belediyesi ilçede faaliyetlerini sürdüren işletme ve girişimcilere ...
Flaş! 60 Yaş Kartında müjdeli haber!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay Daireler Kurulu kararıyla 1 Şubat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva