HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2012 Perşembe - 11:41

AK Parti'den farklı 60 yaş tepkisi: Yetmez ama evet!

İzmir’de iptal edilen ve son meclis toplantısında Ankara Modeli ile geri getirilen toplu ulaşımdaki ’60 yaş kartlarına’ dair AK Parti cephesinde farklı açıklamalar yapıldı.

AK Parti den farklı 60 yaş tepkisi: Yetmez ama evet!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -Sayıştay Daireler Kurulu’nun ESHOT’un yönetmeliği üzerine yaptığı ‘yasaya aykırı’ yorumuyla 1 Şubat’tan itibaren kullanıma kapatılan indirimli 60 yaş kartı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan formül değişikliği, kaldırılmaya sert tepki gösteren iktidar partisi cephesinde farklı yorumlandı.
ÇAKAR: ANKARA MODELİ TAM UYGULANSIN
Ankara modeli ile de olsa sorunun çözülmesinin önemine vurgu yapan milletvekilleri İlknur Denizli ve Ali Aşlık, ’60 yaş kartlarının yeniden verilmesinin doğru olduğunu’ söylerken, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, düzenlemenin doğru ancak yetersiz olduğunu savundu. Çakar, ‘Ankara modelinin uygulandığı söyleniyor.  Ancak Ankara’da 60 yaş kartlarında biniş sınırlaması yok’ diyerek İzmir’deki 750 biniş sınırlamasını eleştirdi.
 
DENİZLİ: HİZMET NOKTASINDA MUHALEFETİMİZ SÜRECEK
60 yaş kartlarının kaldırılması sürecinde en aktif muhalefeti yapan isimlerden biri olan İzmir Milletvekili İlknur Denizli, ’60 yaş ve üzerine mektup yazarak Büyükşehir Belediyesi’ni şikayet etme’ noktasına kadar getirdiği muhalefetin sonuç vermiş olmasından mutlu. Denizli,  “Böyle bir hassasiyetin oluştuğu dönemde keşke Başkan Kocaoğlu bu konuyu daha önce çözmüş olsaydı. Ancak yine de hatanın neresinden dönülürse dönülsün kardır. Bizim bu anlamda yani İzmirliye hizmet noktasında muhalefetimiz devam edecek” dedi.
 
AŞLIK: AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİLDİ
60 yaş kartlarının kaldırılmasından sonra düzenlediği basın toplantısında Başkan Kocaoğlu’nu ‘topu taca atmakla’ itham eden ve Sayıştay kararına rağmen sorunun İzmir’de çözülebileceğini hatırlatan Milletvekili Ali Aşlık da açıklamasında Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu çözmesinin doğru olduğunu vurguladı. Aşlık, “Sonuçta bir yanlıştan dönülmüştür. Düzenlemeye sevindim. Bizim amacımız üzüm yemekti, bağcıyı dövmek değildi. Halka hizmet söz konusu olduğunda siyaset ikinci planda kalmalı. Kısa sürede çözüldüğü için sevindim. Bu konuda daha fazla bir şey söylemenin de bir anlamı yok’ dedi.
 
Komisyonda görüşülecek olan önerinin daha da genişletilmesini istediklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, “Ankara’da uygulanan sistemde vatandaşlar 70 TL veriyorlar. Ayrıca bu parayı veren sınırsız biniş hakkına sahip oluyor. İzmir’de ise yapılan son değişiklikte 750 biniş hakkı halen devam ediyor. Biz bu sınırlamanın da İzmir’de kalkmasını istiyoruz. Yine İzmir’de vatandaşlarımız 750 biniş hakkı verilen kart için Ankara’dakinin neredeyse üç katı yıllık ücret ödüyordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi mademki Ankara’yı örnek alıyor. O zaman fiyatı da 70 TL’ye indirsin” dedi. Büyükşehir bürokratlarının sadece bir bölümünü uyguladıkları sistemin tam olarak İzmir’de faaliyete geçmesi gerektiğini de dile getiren Çakar, “İşin belli, size uygun parçalarını alırsanız doğru olmaz. Ya bu sistemi aynen uygulasınlar ya da halkı kandırmaktan vazgeçsinler” dedi.
 
YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNE GEREK YOK
Büyükşehir Belediyesi’nin yönetmelik değişikliği yapmadan bu işi yapabileceğini dile getiren Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, “Meclise getirilen bu öneri ESHOT encümeni ve UKOME kararı ile hayata geçebilir. Bu işin tekrar Ankara’ya gitmesine gerek yok. Belediye bu kararını verebilir. Burada belediye ‘işin arkasında siyasi irade olsun’ diye düşünüyorsa konu meclis kararı ile halledilebilir. Biz AK Parti olarak bu işe her türlü desteği vermeye hazırız. Siyasi irade olarak meclise gelen kararın altına imza atarız” diye konuştu.
 
UYGULAMA NASIL OLACAK?
Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’na ‘başkanlık önergesi’ olarak getirilen yeni yönetmelik değişikliği ile Ankara’da uygulanan sistem öngörülmüştü. Bugün Belediye Hukuk Komisyonu’nda görüşüldükten sonra yarın yapılacak meclis toplantısında kesin kararı verilecek olan yönetmelik değişikliği öncesi AK Parti’den öneri geldi.

Ankara’da uygulanan sistemin benzerini meclisten geçirdikten sonra Sayıştay’a tekrar onaya gönderecek olan Büyükşehir Belediyesi tüm hazırlıkları tamamladı. Ankara’da olduğu gibi 60 yaş kartını sabah 10:00-16:00 ile akşam 19:00-24:00 saatleri arasında kullanabilecek olan İzmirliler daha önce olduğu gibi 750 biniş hakkına sahip olabilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
korkmaz 19 Şubat 2012 Pazar 12:41

60 yş konusunu kitaba uydurmak gerekiyorsa yani zaman sınırlaması mutlaka yapılması gerekiyorsa saat 10.00-17 arası 19.00 dan sabah 06.00 arası uygulanması daha mantıklı olur. düşünülen uygulamada 19-24 deniliyor 24 den sabaha kadar ne olacak.?

Yorumu oyla      12      6  
yaşlıların 16 Şubat 2012 Perşembe 21:17

işe gidiş dönüş saati olarak belirlenen saatlerde otobüs vb taşıtlarda yer almamaları şahsen benim de yıllardır fikrimdi.. ayrıca otobüslerde rahatlama düşünülüyorsa belli mesafeler için farklı bilet fiyatı da uygulanmalı..insanlar gidecekleri yere,daha yakın duraklarda inecek kişiler yüzünden gidemiyor. örnek.. balçova- halkapınar 169 otobüsü ,sahil bulvarında özeltürkten sonra yolcu alamaz duruma geliyor ama konakta boşalıyor alsancak'a gidecek olanlar binemiyor... benzer yerler çok...

Yorumu oyla      20      8  
3544 16 Şubat 2012 Perşembe 19:07

Şimdi Sayın Kocaoğlu kartların zamanını kısıtladı,çok yerinde bir karar ama şimdi kalkar bir de bu kart ücretlerine zam yaparsa hiç şaşırmam.Çünki duyduğum kadarı ile bu kartlardan rahatsızdı ve yaşlıları asalak gibi görüyordu.Ama bu kadar tepki beklemiyordu.Bakın şimdi süresi kısıtlanmış kartlara bir de zam yaparsa şaşırmayın.Ankara yıllık 70 TL alıyormuş.Bizler 175 TL veriyorduk.

Yorumu oyla      23      12  
ÇAKAR'A 16 Şubat 2012 Perşembe 14:09

Nereden muhalefet edeceğinizi şaşırdınız. İzmir'in üzerinden elinizi çekseydiniz, bunların hiçbirisi yaşanmazdı. Bir de çıkmış utanmadan hala konuşuyorsunuz. Yeter artık ya! Yaşlılarımız da 3 saat dinleniversinler ne var bunda. Bu kadar da boş terane siyaseti yapmayın. Oy kaybedeceksiniz. Hem de sizin yüzünüzden... Bunu unutmayın!

Yorumu oyla      28      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir trafiğine yeni düzenleme geliyor
Gaziemir’de Abdülhamit Yavuz Caddesi’ni, Akçay Caddesi’ne bağlayarak İzmir-Aydın ...
“Sanat Otobüsü” bu kez Pinokyo’yu taşıdı
Geçen dönem ‘Nasreddin Hoca’nın Masalı’ adlı oyunuyla büyük ilgi gören ...
Seferihisar'da deprem için toplandılar!
Seferihisar Belediyesi tarafından halkı bilinçlendirme amacıyla; “Akut”, ...
 
Öğrenciler başkan Çalkaya'yı görünce bayram yapıyor
Okullara yaptığı katkılar nedeniyle Balçova’daki eğitim kalitesinin artmasına ...
Sıra İkiçeşmelik Caddesi’ne geldi!
Agora, Kadifekale ve Kemeraltı’ndan sonra İkiçeşmelik Caddesi’ne de el ...
Balkanlar'dan gelenler Konak’ta buluştu
Konak Belediyesi, İzmir’deki Balkan derneklerini 1’inci Balkan Kültürü ...
 
Bergamalı KOBİ'lere bilgilendirme toplantısı
Bergama Belediyesi ilçede faaliyetlerini sürdüren işletme ve girişimcilere ...
Flaş! 60 Yaş Kartında müjdeli haber!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay Daireler Kurulu kararıyla 1 Şubat ...
Yeni fuar alanında işlem tamam
Büyükşehir Belediyesi’nin 337 bin metrekare üzerinde yapacağı Yeni Fuar ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva