HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Şubat 2012 Perşembe - 09:27

Sıra İkiçeşmelik Caddesi’ne geldi!

Agora, Kadifekale ve Kemeraltı’ndan sonra İkiçeşmelik Caddesi’ne de el atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 27 Şubat’ta bu önemli güzergah üzerindeki binalar için rölöve ihalesine çıkıyor. Proje çerçevesinde İkiçeşmelik’te cephe ve kaldırım düzenlemeleri de yapılacak.

Sıra İkiçeşmelik Caddesi’ne geldi!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölge esnafı ve mülk sahiplerinden büyük destek gördüğü İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi için önemli bir adım daha attı. Öneri projelerinin tamamlandığı bölge için 27 Şubat tarihinde rölöve (*) ihalesine çıkmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, İkiçeşmelik Caddesi üzerindeki binaların cephelerine ilişkin durum tespit ve bozulma analizleri yaptırdıktan sonra hemen cephe tadilat projelerini hazırlatıp ardından imalata geçecek.
 
İkiçeşmelik’e renk gelecek
“İkiçeşmelik Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi” adı verilen çalışmada, cadde üzerinde bulunan yapıların caddeden algılanan ön ve yan cephelerinde, projelerinde öngörülen düzenleme ve tamiratlar yapılacak. Caddeden algılanan ön ve yan cephelerde doğrama tamiratı ve yenilenmeler, sıva tamiratı ve boya işlemleri, çatı tamiratı ve yenilemeleri yapılacak. Uygun olan yapılarda alaturka kiremit ile ahşap çatı yapılarak özgün haline uygun görünümler elde edilecek. Saç sundurma, saçak, tente ve metal askı elemanları kaldırılacak.

Dükkanların vitrin camları yenilenecek, olmayanlar için yeni vitrin camı yapılacak. Vitrin önlerine doğal taş malzeme ile tek tipte eşik, dükkan vitrinleri için de galvaniz renkli saç vitrin kepengi yapılacak. Mevcut reklam tabelalarının tümü kaldırılarak projesinde önerilen ebat, malzeme ve yazı şekline uygun şekilde tek tipte yeni reklam tabelaları hazırlanacak. Dükkan girişlerine, önerilen renklerde ve tipte tente uygulamaları yapılacak. Klima dış üniteleri ve tesisat boruları, yapıların projelerinde önerildiği şekilde gizlenecek. Gereken yapılarda korkuluk, giriş kapısı, demir korumaların tamir ve boya işlemleri yapılacak veya projesine uygun şekilde yenilenecek.
 
Turizme yeni bir ivme
Kenti tarihiyle buluşturma çalışmaları çerçevesinde Kemeraltı, Agora ve Kadifekale bölgelerinde çok önemli işler yaptıklarını hatırlatan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şimdi sıranın İkiçeşmelik’e geldiğini söyledi. İkiçeşmelik Caddesi’nin her iki yanındaki binaların cephelerini, tarihi ve kültürel dokularını koruyarak düzenleyeceklerini ve güzelleştireceklerini kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Tarihimizi ortaya çıkarıp korumak için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eski yapıları aslına uygun olarak restore ediyoruz. Kemeraltı ile birlikte oradaki esnafın işinin artması için de çaba gösteriyoruz. Kentin kalkınması için bunlar gerekli. Ama bizim eski dokularda en çok göz önünde olan yerimiz İkiçeşmelik Caddesi. İkiçeşmelik’i ele alıp düzeltmeden, bizim o yaptırdığımız kazılar, harcadığımız paralar ve bundan sonra yapacaklarımızın değeri tam olarak ortaya çıkmaz. İkiçeşmelik’te yapacağımız yenileme çalışmalarıyla, kent turizmine yeni bir ivme daha kazandıracağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hilmi Dülger 16 Şubat 2012 Perşembe 15:05

Belediye güzel bir proje çizecek. Akdeniz’in yıldızı olacak çalışmalar yapılacak. Ama bir müteahhit çıkacak. Dünyanın en başarılı belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nu zora sokacak. Ha dünyanın en başarılı belediye başkanı neden başarılı müteahhit bulamaz. Neden parsını ödediği işi adam gibi yaptıramaz o da başka soru. Bu sorunun cevabını bazı İzmirliler bulabilir mi derseniz bulamaz. Çünkü bazı İzmirlilere “CHP’li belediyeler hatalı iş yapabilir” dedirtemezsiniz.

Yorumu oyla      17      7  
16 Şubat 2012 Perşembe 14:11

Kurtarın şu pislikten izmiri. kapısının önünü bile temizlemekten acizler. Bu cadde buadamlara kalırsa üçgün sonra aynı olur

Yorumu oyla      19      7  
Serdar BUCALI 16 Şubat 2012 Perşembe 13:00

Bu işler kaladırım düzeltme,boya ile olmaz .Eğer gerçekten tarihi binalar varsa onları restore edecek,diğerlerini kökünden yıkacaksın.Ayrıca spot mağazalarını da oradan kaldıracaksın.Agora gibi tarihin olduğu yerde Afgan mahallesi gibi görüntü olmamalı.O sektör için ayrı bir sanayi sitesi veya çarşısı yapmak okadar mı zor.Yıkılan alanıda modern ama tarşhi yapıya göre tekrar inşa eder ve bol yeşil alan ayırırsın.Bu kadar mı zor bunları düşünmek ve uygulamak değerli Başkan ve ekibi..

Yorumu oyla      22      7  
kaos 16 Şubat 2012 Perşembe 11:52

İkiçeşmelikten inerken nostaljik bir görüntü var kendimi pakistan afganistan da sanıyorum ahhh ahhh ne hoş çağdaş izmir

Yorumu oyla      27      11  
ÖZ BUCALI 16 Şubat 2012 Perşembe 11:17

doğru söylüyorsun DEMOKRAT

Yorumu oyla      22      9  
YÜKSELEN 16 Şubat 2012 Perşembe 11:10

Lütfen şu Varyant'ada bir el atın. Trafiğe kapatın sevgi yolu,kafeteryalar ve satış mağazaları açın. Ve cevresındedi derme çatma yıkık dökuk bınaları kaldırın. İzmir'in merkezıne yakışmayan o göruntüler bunlar.

Yorumu oyla      23      6  
osman şahin 16 Şubat 2012 Perşembe 11:08

Ve buradaki spotçuların tümü mardinli temiz insanlar... ama kurallarada uymazlar kapılarının önü eski eşyalardan yürünmez durumda burada spot işi mutlaka yasaklanmalı..

Yorumu oyla      26      7  
Mesut Yıldırm 16 Şubat 2012 Perşembe 10:15

Eyvah eyvah. Gene bize yorum yapacak bir malzeme daha çıktı.

Yorumu oyla      15      13  
DEMOKRAT 16 Şubat 2012 Perşembe 10:08

Buradaki Dükkanların Tamamına Yakını"nı SPOTÇU lar Oluşturmaktadır.Çoğunun Ruhsatı Bile Yoktur.Bunları buradan Çıkartmadığınız Sürece,İstenildiği Kadar,Boya,Badana,Estetik Yapılsın Hava Gazı Olur.Hiç Bir Anlamı Olmaz.Sağlı,Sollu Kaldırımların Tamamı bunların İŞGALİNDE"dir.Zabıta Kesinlikle bunlara işlem Yapamamaktadır.İZMİR e Herhangi bir Bakan Geldiği Gün Sadece GÖZ BOYAMAK İçin Ancak 1 günlüğüne Yasalar Uygulanmaktadır.Sorun Bunlardır,Belediye Ne Zaman Bunları Buradan Gönderecek Merak Ediyorum

Yorumu oyla      34      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkanlar'dan gelenler Konak’ta buluştu
Konak Belediyesi, İzmir’deki Balkan derneklerini 1’inci Balkan Kültürü ...
Bergamalı KOBİ'lere bilgilendirme toplantısı
Bergama Belediyesi ilçede faaliyetlerini sürdüren işletme ve girişimcilere ...
Flaş! 60 Yaş Kartında müjdeli haber!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay Daireler Kurulu kararıyla 1 Şubat ...
 
Yeni fuar alanında işlem tamam
Büyükşehir Belediyesi’nin 337 bin metrekare üzerinde yapacağı Yeni Fuar ...
Aziz Kocaoğlu, Başkan Durak’ı ziyaret etti
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı ...
Büyükşehir’den İGİD başkanına şok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Genç İş Adamları Derneği ( İGİD) Başkanı ...
 
Bornova’dan 60 yaş üzeri vatandaşlara özel hizmet
Bornova Belediyesi’nin 2.5 yıl önce başlattığı ve Sağlık Bakanlığı’na ...
Gaziemir’de sevimli dostlara sıcak yuva
Gaziemir Belediyesi, sokak hayvanları için yaptığı çalışmalara bir yenisini ...
Yaşayan müze Narlıdere’de tarih canlanıyor
Narlıdere’nin ilk yerleşim yeri olan Tahtacı Türkmen Alevilerinin kurduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva