HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2009 Salı - 00:00

Kocaoğlu’’ndan vali yardımcısına sert yanıt!

Başkan Kocaoğlu, kentin turizminin gelişmesi için tüm gayreti gösterirken bir toplantıya rahatsızlığı nedeniyle katılmamasına Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu’’dan eleştiri gelmesini kınadı. ’

Kocaoğlu’’ndan vali yardımcısına sert yanıt!


 
İZMİR ’– Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir Kongre ve Turizm A.Ş. tarafından düzenlenen toplantıda kendisine yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.
 
Toplantıda turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu’’nun alerjik rahatsızlığını nedeniyle katılamayacağını önceden bildirmesine rağmen Kocaoğlu’’nun kastederek ’“Seçilmişlerin burada olmaması ayıptır’” açıklamasını yapması polemik konusu oldu. Aynı toplantıda Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da söz alarak ’“O gelmeyenlerin ayıbıdır’” ifadesini kullanmıştır.

Aziz Kocaoğlu bir açıklama yaparak eleştirileri hayretle izlediğini söyledi. Başkan Kocaoğlu  toplantıya rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını hatırlatarak, ’“Son derece insanî bir mazeretim nedeniyle bulunamadığım bir toplantıda, bir bürokratın seçilmişleri kastederek eleştiride bulunması ve diğer konuşmacıların bu eleştiriye katılmasını, basından hayretle izledim’” şeklinde konuştu. Kocaoğlu,  Büyükşehir Belediyesi’’nin kentin turizm ve hizmet sektörü şemsiyesi altında gelişmesi konusundaki çabaları, yaptığı projeler ve gerçekleştirdiği çalışmaların İzmir kamuoyu tarafından çok iyi bilinirken, bir toplantıya katılamadığı için yapılan bu eleştirileri asla hak etmediğini söyledi.
 
Kocaoğlu, ’“Bu tür eleştirilerin, İzmir’’e olduğu kadar, bu eleştiriyi yapanlara da en küçük bir yarar getirmeyeceği kanaatindeyim. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi, söz konusu kuruluşta, turizm ile ilgili şirketi tarafından temsil edilmekte ve üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmektedir. Bunun da ötesinde belediyemiz, her türlü tanıtım ve turizm faaliyetinde en büyük, çoğu zaman da tek destekçi olarak yer almakta ve bunu da görev bilmektedir’” diye konuştu.

 
’“BAKANA DOĞRU BİLGİLENDİRME YAPILMAMIŞ’”
 
Aziz Kocaoğlu alerji ve üst solunum yolları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’’ın programına da katılamadığının da altını çizerek mega müze konusuna açıklık getirdi.
 
Kocaoğlu, İzmir’’e bir mega müze kazandırılması konusundaki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüklerini ve müzenin Konak’’taki Bahribaba Parkı veya civarında yapılmasına ilişkin hazırlıklarını önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’’a teklif olarak sunacaklarını söyledi.
 
Doktorların bir süre ’“kesin istirahat’” verdiği Başkan,  bu nedenle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’’ın İzmir programına da katılamadığını belirterek, ’“Sayın Bakan’’la bir araya gelebilseydik, mega müzeye ilişkin çalışmalarımızın yanı sıra, Peterson Köşkü ile ilgili de en doğru bilgileri aktarma şansım olurdu. Sanıyorum Sayın Bakan’’a doğru bilgilendirme yapılmamış’” diye konuştu.
 
PETERSON KÖŞKÜ
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 14.07.2008 tarihinde yapılan protokol çerçevesinde,  Peterson Köşkü restorasyon görevinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’’ne verildiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:  ’“Bu protokol sonrasında Bakanlık yetkilileri, projelerinin olduğunu ve bu projeye uygun olarak restorasyonun yapılması gerektiğini tarafımıza bildirdiler. Ancak tam bir yıl boyunca, Bakanlık’’ta proje arandı. En son 11.08.2009 tarihli yazımızla, proje yaptırmak için röleve, restitüsyon, restorasyon, statik, mekanik ve elektrik projelerinin belediyemizce yaptırılması konusunda yetki talep ettik. 25 Ağustos tarihinde, yani bir ay önce gelen Bakanlık yazısıyla da, bu yetki belediyemize verildi. Bugün gelinen noktada belediyemiz, Peterson Köşkü’’nün kurul onaylı projesini yaptıracak ve ancak o zaman ihaleye çıkabilecektir. Dolayısıyla, konuyla ilgili belediyemiz tarafından bir ihmal söz konusu değildir.’”
 
’“DESTEKLERİMİZ ORTADA’”
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin, Agora’’nın kamulaştırılması için 30 milyon lira ödediğini ve kazı çalışmalarının tamamının Belediye tarafından finanse edildiğini de hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“Yine belediyemiz; Yeşilova, Foça, Klaros ve Smyrna kazılarına sürekli maddi destek vermektedir. Tarihi mirasımızın korunması ve insanlığın hizmetine sunulması için yaptığımız restorasyon çalışmalarımızdan Kemeraltı cephe düzenlemesi ve Tarihi Havagazı  Fabrikası restorasyonu, Tarihi Kentler Birliği’’nden büyük ödül almıştır. Ayrıca Sayın Bakanımızın talebiyle, Peterson Köşkü’’nün yanındaki Bornova Kültür Merkezi’’nin yapılması çalışmalarına, belediyemiz bütçesinden projenin üçte biri oranında katkıda bulunulacaktır. Bu da yaklaşık 10 milyon TL’’dir. Tarihi mirasımıza ve kültürümüze böylesine sahip çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin, Peterson Köşkü gibi önemli bir yapının restorasyonunu ihmal etmesi düşünülemez’” diye konuştu.
 
’“EXPO 2020’’NİN İLK ŞARTI İNCİRALTI’”
 
Son günlerde İzmir kamuoyunda yeniden tartışılmaya başlanan EXPO 2020 konusundaki görüşlerini de özetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ’“2015 yılı için yola çıkarken, İnciraltı’’nda sağlık turizmi merkezi kurma ve İzmir’’i bir sağlık kenti yapma hedefimizi tüm dünyaya duyurmuştuk. Bu projemizi gerçekleştirmeden, en azından İnciraltı’’nın planlamasını bitirmeden çıkacağımız yeni bir EXPO yolculuğunda, elimizin çok güçlü olmayacağını düşünüyorum. Ayrıca dünya kamuoyuna sunduğumuz projenin  gerçekleştirilmesindeki inandırıcılığımız da zayıflayabilir. İzmir’’in 2020 EXPO yolculuğundaki başarısı, İnciraltı’’nın sağlık turizmi işleviyle planlanmasından geçmektedir. Adaylığın öncelikli şartı budur.’”
 
İZMİR’’E YENİ STAT
 
Türkiye’’nin evsahipliği için aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için İzmir’’e kazandırılacak yeni stat konusunda da bilgi veren Başkan Aziz Kocaoğlu, ’“Karşıyaka’’da yapılması öngörülen bu stat yerini zaten 1/25 binlik planlarda belirlemiştik. Bu stat, bizim seçim bildirgemizde de vardı. 2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız ve Futbol Federasyonu Başkanımızla yaptığımız görüşme ve sonrasında Sayın Valimizin başkanlığında İzmir’’de yapılan toplantıda, belirlenen stat yerinin büyütülmesi ve Milli Emlak’’tan tahsisisin alınması konusunda mutabakat sağlanmıştı. Milli Emlak Müdürlüğü ilgili çalışmaları yapacak ve bu alan üzerinde Futbol Federasyonumuzun çizdireceği proje uygulanacaktır. Yeni planlama çalışmalarına başlamak için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’’nden gelecek bilgiyi bekleyen Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası’’nın Türkiye’’de yapılması ve maçların oynanacağı 7 kentten birisinin mutlaka İzmir olması gerektiği konusundaki kararlılığını ve inancını sürdürmektedir’” dedi.
 
KÜLTÜRPARK YER ALTI OTOPARKI
 
Çeşitli sorunlar aşılarak tamamlanan ve hizmete açılan Kültürpark Yeraltı Otoparkı konusundaki eleştirileri de yanıtlayan Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:
’“Bu otopark, diğer tüm otoparklarımızdan farklı olarak planlandı ve çalıştırılması kararı verildi. Burada, kentin merkezine gelecek ve Kültürpark’’taki çeşitli etkinliklere katılacak hemşehrilerimizin 5 saatlik süreler içinde yararlanması hedeflendi. 24 saat süresiz araç bırakmak, tarifeyle zorlaştırılarak kısıtlanmaya çalışıldı. Amaca yönelik kullanım için böyle bir düzenleme yapmaya mecburduk.’”
 
26 Ağustos kapısından Cumhuriyet Kapısı’’na, oradan da Mürselpaşa Bulvarı’’na kadar uzanan kaldırım düzenlemelerinin, araçların otoparka yönlendirilmesiyle bir ilgisi bulunmadığını da sözlerine ekleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, ’“Otopark trafiği de göz önüne alınarak yapılan düzenlemelerimizde, bazı bölgelerde park yasağı getirilmiştir. Trafik akışını sağlamak için yapılan bu çalışmalarımızın, kamuoyu tarafından bu şekilde algılanarak anlayışla karşılanacağını umuyorum’” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’’dan Mardin’’e uzanan kardeşlik!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve meclis üyeleri, kardeş ilçe ...
Seferihisar Belediyesi’’nden öğrencilere destek
Seferihisar Belediyesi tarafından ilçede eğitim gören öğrencilerin tamamına ...
Aliağa sahili yenileniyor
Aliağa’’da vatandaşların en çok kullandığı alanlardan biri olan Sahil Bandı yeniden düzenleniyor. ’
 
Vali Kıraç’’tan itfaiye övgüsü
Cahit Kıraç, gecesi-gündüzü olmayan kurumun İzmir teşkilatının Türkiye’’nin ...
’“Üzüm kokan Buca’” finallerde...
İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’”nde, Efgan ...
Bayan Kocaoğlu’’ndan kadınlara tam destek!
İzmir’’deki kadın kuruluşlarına verdiği desteklerle öne çıkan Dr. Türkegül ...
 
Çin’’in İzmir sevgisi
Çin Halk Cumhuriyeti Jiangsu Eyaleti’’nin Vali Yardımcısı Kezhi Zhao, ...
Metroda ihale zamanı’…
Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firmaların taahhütlerini yerine getirmedikleri ...
Dikili’’nin çehresi jeotermalle değişecek
İzmir'in şirin ilçesi, jeotermal enerjiyi çok yönlü kullanarak, daha ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva