HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2009 Salı - 00:00

Metroda ihale zamanı’…

Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firmaların taahhütlerini yerine getirmedikleri için sözleşmeleri fesh edilen üç önemli hattın yeni ihalelerini ekim ayında gerçekleştirecek. ’

Metroda ihale zamanı’…



 
İZMİR - Büyükşehir Belediyesi, ulaşım yatırımları arasındaki önemli projelerin tamamlanamayan kısımları için hızla harekete geçerek ihale hazırlıklarını tamamladı. Sözleşme fesihlerinin ardından hemen işe koyulan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında metro ve Aliağa Menderes Raylı Sistem Projesi için üç ihale gerçekleştirecek. İhalesi sonuçlandırılan Çiğli Depo Tesisleri ikmal işi sözleşmesi de aynı ay içinde imzalanarak inşaatına başlayacak.
 
Üçyol- Üçkuyular hattı
 
13 Ağustos 2009 tarihinde yüklenici firma ile sözleşmesini fesh eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, yarım kalan işlerin tamamlanması amacıyla 5 Ekim 2009 tarihinde ikmal inşaatı (tamamlama) ihalesi gerçekleştirecek. 2. Aşama Tünel İşleri ile İzmirspor ve Hatay istasyonları ikmal inşaatı ihalesi kapsamında, İzmirspor ve Hatay istasyonları tamamlanacak, 5.5 kilometrelik hattın tamamının yarım kalan tünel kaplama betonları ve hat işlemleri gerçekleştirilecek, rayları döşenecek, 2160 metrelik bölümün sinyalizasyon işleri yapılacak. İhale, yarım kalan tünel kaplaması işlerinin acilen tamamlanması gerektiğinden pazarlık usulü olarak gerçekleştirilecek. Konusunda ihtisas sahibi 7 firmaya 10 Eylül’’de davet mektubu gönderildi. İhalenin ilk oturumunda istekliler tekliflerini verecek ve yeterlilik alan firmalardan ikinci oturumda ikinci teklifleri istenerek ihlale sonuçlandırılacak. Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının yapımı ve bu bölüme ait sinyalizasyon işlerinin gerçekleştirilmesi için de Aralık ayında ihaleye çıkılacak.  
 

 
Ege Üniversitesi-Bornova Merkez Hattı
 
Yüklenici firmanın taahhüdünü yerine getirememesi nedeniyle sözleşmesi fesh edilen metro hattı için Bornova Hastane-Evka 3 İstasyonları arasındaki güzergahın İkmal İnşaatı  ihalesi de 23 Ekim tarihinde  gerçekleştirilecek. İhale kapsamında 1947 metrelik aç-kapa tünel ile Ege Üniversitesi ve Evka 3 istasyonları tamamlanacak, sinyalizasyon sistemleri kurulacak.
 
İtirazlar nedeniyle yeni ihale
 
Kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye’’deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’’nde daha önce yapılan ve itirazlar nedeniyle iptal edilen işletme-haberleşme ve sinyalizasyon ihalesi ise 9 Ekim 2009’’da gerçekleştirilecek.
 
Bu kapsamda 80 kilometre uzunluğundaki Aliağa-Cumaovası hattı boyunca 31 adet istasyonda haberleşme sistemleri ile Çiğli ve Cumaovası depo tesislerinde lokal sinyalizasyon sistemleri kurulacak.
 
Öte yandan,  yine sözleşmesi müteahhidin taahhüdünü yerine getirmemesi nedeniyle fesh edilen Salhane, Turan, ESBAŞ, Sarnıç, Koşu ve Semt Garajı istasyonlarının tamamlanması için  yapılan ihalenin ardından, Ağustos ayı sonunda yer teslimi yapılarak başlanan inşaatların da hızla ilerlediği ve 4 ay sonra bu çalışmaların tamamlanacağı bildirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili’’nin çehresi jeotermalle değişecek
İzmir'in şirin ilçesi, jeotermal enerjiyi çok yönlü kullanarak, daha ...
Buca’’da Akdeniz Buluşması
İtalya’’nın Calliari kentinden gelen gençler ile Buca Eğitim Fakültesi ...
Gaziemir’’de sünnet şenliği
İlçe Belediyesi 100 çocuğu sünnet ettirdi. Çeşitli gösterilerin yer aldığı ...
 
Karşıyaka festivali briçle sona erdi’…
Oldukça renkli geçen Geleneksel Karşıyaka Festivali, 84 çiftin katıldığı ...
İzmir turizmine jeotermal doping
Jeotermal A.Ş., Seferihisar’’da yedinci kuyusunu açtı. Başkan Kocaoğlu, ...
Konak’’tan eğitime destek
İlçe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, dar gelirli ailelerin ...
 
Dansın en iyileri Karşıyaka'da yarıştı
Karşıyaka Belediyesi 1. Uluslararası Dans Yarışması muhteşem gösterilere ...
Anneler, kurslarda çeyiz hazırlıyorlar
Konak Belediyesi'nin Halk Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği kurslara ...
Konak'ta, 8. İzmir Türkçe günleri
Konak Belediyesi ile Dil Derneği İzmir Şubesi'nin düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva