HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2012 Çarşamba - 18:36

İl Genel Meclisi’nde ‘değerlendirme’ tartışması

İzmir İl Genel Meclisi yeni yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Serdar Değirmenci başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Değirmenci’nin yaptığı geçen yılın değerlendirmesi tartışmalara neden oldu.

İl Genel Meclisi’nde ‘değerlendirme’ tartışması

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. İl Genel Meclisi toplantısında geçen yılı değerlendiren Değirmenci hükümetin çalışmalarını eleştirdi. 2011 yılında Türkiye’de çok önemli olayların yaşandığını anlatan Değirmenci, Arap Baharı adı altında Amerika’nın Büyük Ortadoğu projesi kapmasında ülkelerde olaylar çıkarttığını söyledi. Atatürk’ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesinin artık kalmadığını belirten Değirmenci, “2002 yılında bu yana Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in kurumlarının içi bir bir boşaltılıyor. Bunun en son örneği Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Üyeliği’ne İskender Pala ve ‘Atatürk bağnazlıktır, Atatürk milliyetçiliği Anayasa’dan çıkarılmalıdır’ diyen Mümtazer Türköne’nin atanmasıdır” dedi. Değirmenci’nin son günlerdeki olayları gündeme getirip eleştirilerini artırması üzerine AK Parti sıralarından ‘başkan herhalde kavga çıkartmak istiyorsunuz’ sözleri yükseldi.

 
KOCAOĞLU’NA DESTEK
Cumhuriyet’i kuran kadroların Dersim’de katliam yapmakla suçlandığını anlatan Başkan Değirmenci, milletvekilinden başbakana kadar birçok kişinin de bu suçlama furyasına katıldığını söyledi. Değirmenci, “Aynı mantıkla giderseniz Şırnak Uludere’de öldürülen 35 yurttaşımız için ne diyeceksini? Önce çuvaldızı kendinize iğneyi de başkasına batıracaksınız. Seçilmiş milletvekilleri içerde yatarken, heykeller başbakanın emriyle yıkılırken İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin çıkıp, ‘Birileri resim yaparak, tuvale yansıtarak, şiir yazarak teröre destek veriyor’ diyor. Seçilmiş bir belediye başkanı olarak Aziz Kocaoğlu sorguya çekilirken ‘bu işlerde bir yanlışlık var’ diyemeyenlerin, Ermeni Soykırımı iddiaları için yabancılardan yeni Fransa’dan şikayet etmeye, ifade özgürlüğünün kısıtlandığını söylemeye kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.
 
AK PARTİ’DEN TEPKİ
Değirmenci’nin hükümeti hedef alan açıklamalarının ardından AK Parti sıralarında ayağa kalkan İl Genel Meclis Üyesi Ali Fuat Yakın, “Fransa’yı da kına. Madem eleştiriyorsun ‘soykırım vardır’ diyen Fransa’yı da eleştirin” diye bağırdı. Bazı AK Partililer de Değirmenci’nin konuşmasının meclis başkanlığı ile uyuşmadığını, tarafsız kalması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Değirmenci, “İstediğimi söyler ve gerekli değerlendirmeyi yaparım. Bırakın da ifade özgürlüğümü kullanayım. Alırsınız sözünüzü ve çıkar konuşursunuz. Benim sözlerim hukuk denetimine açıktır. İsterseniz konuyu yargıya götürün” dedi. Değirmenci toplantıda ayrıca 2011 yılında İl Özel İdaresi’nin 90 milyon TL’si kendi bütçesinden 159 milyon TL’si de bakanlıklardan gelen olmak üzere toplam 250 milyon TL’lik harcama yaptığını söyledi. Değirmenci, bu paraların İzmir için kullanıldığını sözlerine ekledi.

 
BAŞBAKAN İZMİR’DEN ADAY OLSUN
Meclis toplantısında konuşan CHP’li Avukat Mahmut Esat Aslan, Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonu eleştirdi. Soruşturmanın CMK 250. maddeye sokulmasının yanlış olduğunu dile getiren Aslan, “Elimimizi vicdanımıza koyalım ve duruma bakalım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk, çete yoktur. Halkın yüzde 56 oyu ile tekrar başkan seçilen Aziz Kocaoğlu’nun bu işlerde olmayacağını sevmeyenleri bile bilir. Burada birileri ‘İzmir’i istiyorum’ diyor. İzmir kimsenin kalesi değildir. İzmir demokrasi ve laikliğin kalesidir. İzmir halkı bu duruma asla taviz vermeyecektir. Madem İzmir’i istediğinizi belirtiyor ve tepiniyorsunuz bunun yolu sandığa gitmektir. Yanlış yollarla belediyeye saldırmak doğru değildir. Eğer Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir’i almak istiyorsa gelsin buradan aday olsun” dedi.



İZMİR AZİZ KALACAK
Tutuklamalara neden olan ve Başkan Kocaoğlu’nun savcılık sorgusunda önünü konulan meselelerin küçük olduğunu anlatan Aslan, “Bir bardak suda fırtınalar kopartıyorlar. Kimse Kayseri’ye, Ankara’ya ve İstanbul’a bakmıyor. Bilirkişiler eğer isterse zaten yanlış bulur. Belediyede inceleme yapan müfettiş ve bilirkişi raporları zaten bu amaca hizmet ediyor. İzmir halkı bunu yemez. Öyle yağma yok. İzmir Azizdir ve Aziz kalacaktır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 4 Ocak 2012 Çarşamba 19:27

İzmir azizdir aziz mi kalacak yoksa İzmir hizmetle mi tanışacak hep beraber göreceğiz.Sabırsızlanmaya hiddetlenmeye gerek yok İstanbul da İzmirdeki mevcut zihniyetin elindeydi yılarca ama hizmetle tanıştıktan sonra bir daha geri dönmedi.İzmirliyi her şartta torbada keklik görenler bunun böyle olmadığını görecek.İzmirlinin tercihine herkes saygı duyacak

Yorumu oyla      15      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur’dan kaldırım işgallerine “sıfır” tolerans
Narlıdere Belediyesi, Güngören Caddesi esnafı ile bir toplantı düzenleyerek, ...
Büyükşehir'den 60 yaş kartıyla ilgili afişli duyuru
Büyükşehir Belediyesi Sayıştay tarafından iptal edilen 60 yaş kartı uygulamasını afişlerle duyurdu.
Başkan Kocaoğlu’na Genel Merkez desteği
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, operasyonlarla sarsılan Başkan ...
 
Termik santrale onay Bakırçay'ı karıştırdı
Aliağa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olumlu ÇED raporunun ...
Çiğli Belediyesi’nden sömestr film şöleni
Çiğli Belediyesi geleneksel sömestre sinema şenliğini bu yıl da birbirinden ...
Başkan Tartan: İşgalde devrim yapacağız
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan yeni yılda Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle ...
 
Karşıyaka belediyesi parkları yeniliyor
Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçenin muhtelif alanlarında ...
İZSU'nun kalite onayı 4 yıl uzatıldı
Türkiye’de içme suyu ve atık su alanında çalışan laboratuvarına akreditasyon ...
Sonya Lepitkova Bornova’ya hayran kaldı
Çok sayıda göçmen vatandaşın yaşadığı Bornova’ya balkan ülkelerinin hükümetlerinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva