HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2012 Cumartesi - 13:36

Kocaoğlu'ndan ilginç iddia! Maaşla bizi kötülüyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin çalışmalarını kötüleyen insanların otobüs duraklarında propaganda yapmaya başladığını söyledi.

Kocaoğlu ndan ilginç iddia! Maaşla bizi kötülüyorlar!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  Konak Belediyesi ile ortaklaşa yapılan Hatay Katlı Pazaryeri’nin temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilginç bir iddiada bulundu. İzmir’de politik bir suçlama mekanizması ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir’de politik bir suçlama var. Otobüslere binmiş insanlar Büyükşehir Belediyesini, ilçe belediyelerini suçluyor Görevli gibi bir duraktan inip iki durak konuşup sonra inip tekrar konuşup böyle maaşlı gibi belediyeyi kötüleyen insanlar gelip gitmeye başladı. Bu vapurlarda da metroda da böyle bir şey var. Şimdi otobüs duraklarında bunları yapıyorlar. Sizlere buradan sesleniyorum. Uyanık olmamız gerekiyor” dedi.
 
AK PARTİ’YE: “BAŞARIYI SAHİPLENMEYİN”
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy ile yaşadığı bir süreci anlatan Başkan Kocaoğlu daha önce kendisi için yapılan ‘cüzdanımı bile teslim ederim’ açıklamasını gündeme getirdi. Aksoy’un kendisini son yaptığı açıklamalarla onure ettiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bir bu insan var. Bir de bizi Taha Bey’den çok iyi tanıyan siyasette belirli yerlere gelen birçok arkadaşımız var. Burada İzmir’den diğer siyasi partilerden özellikle AKP’den aday olan milletvekillerimiz ar. Onlara ‘negatif bir hakaretten sadece nefatif çıkar, senin için de negatif olur’ diyorum. Karşındaki için ne düşünüyorsan senin de başına o gelir. Ak, ‘kara’ diyerek kara olmaz. İzmir’in moralini bozmaya hiç kimsenin hakkı yok. İzmir 2011 yılında İzmirli ve İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimlerin yaptığı yatırımlarla 200 metropol arasında dünyada ekonomisi büyüyen 4. Kent olmuştur. Bunu hiçbir şey yapmadan, sadece laf üreterek sahiplenmek istemek hem İzmirli hemşerilerimize, işadamlarımıza hem de gecesini gündüzüne katarak bu kenti kalkındırmayı çalışan yerel yönetimlerimizin hakkını yemekten başka bir şey değildir. Bunun da toplum tarafından bu şekilde bilinmesini özelilikle istirham ediyorum. Bizim hükümetten, Ankara’da bürokrasiden çıkacak işlerimizi takip etsinler, çıkarsınlar. Kente de bir faydaları dokunsun. Kentin moralini bozacağına bunu yapsınlar. Buradan arkadaşlardan bunu diliyorum. ”diye konuştu
 
YAŞLILARI SİYASET MALZEMESİ YAPMAYIN
AK Parti’nin sert muhalefet yaptığı, 1 Şubat tarihi itibariyle iptal edildikten sonra yeni formülle tekrar belediye meclisinde kabul edilen 60 yaş kartı uygulaması ile ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu süreci anlattı. Sayıştay’ın devletin parasının nerelere harcandığını kontrol eden kurum olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “Biz de belediye olarak devletin bir kurumu olduğumuz için harcamalar ve yapılan işlerimiz kontrol ediliyor. Sayıştay her yıl gelip inceleme yaptıktan sonra bir rapor düzenler. Bu raporun ardından biz de gerekli görüşlerimizi ortaya koyarız. Bu süreç istişare ve bilgilendirme ağırlıklıdır. Daha sonra Sayıştay savunulamayan, yanlış ve hatalı bir iş bulursa belediye başkanı ya da ilgili bürokrata zimmet çıkartır. Bu ayrıca paralar vatandaştan ya da üçüncü kişilerden alınması gerekiyorsa da alınır. Bizim 60 yaş kartı ile ilgili yaptığımız 2011 yılını kapsayan değişiklik Sayıştay tarafından kabul edilmedi. Gönderilen açıklamada ‘yasada yeri yok’ denildi. Bizim normal tarifemiz 1 lira 75 ykr’dir. Bunun altında yolcu taşıma yetkimiz Bakanlar Kurulu kararı ile belirleniyor. Zaten biz öğretmen, şehit yakını, gazi, polis, engelli ve zabıtayı taşıyoruz. Bunları da hiçbir gelir elde etmeden yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca belediyenin 65 yaş üstü taşıdığı kanun ile belirlenen kişi sayısı 3 bin civarındadır. Sayıştay’ın 60 yaş kartı ile ilgili aldığı kararı uygulamama gibi bir lüksümüz yok. Sayıştay’ın aldığı bir kararı yargıya da taşıyamadığınız için karar bağlayıcı oluyor. Biz de bu kararın karşısına Bakanlar Kurulu kararı ile çıkma kararı aldık ve meclisten Bakanlar Kurulu’na yeni bir karar yolladık. Ayrıca yeni meclisten geçirdiğimiz düzenlemede ise 60 yaş üstü kişilerin pik saatler dediğimiz trafiğin yoğun olduğu saatler dışında kartları kullanması kararı yer alıyor. Bu konuda yapılan spekülasyonlar ve politika 60 yaş üstü kişilerin, emekliliğini yaşayan vatandaşlarımıza yapılan bir haksızlıktır. Bunu siyaset malzemesi yapmak kimseye yakışmaz. Biz yasal çerçevede bu insanlarımızın haklarını korumak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz” dedi. Başkan Kocaoğlu İzmirlilerin 60 yaş kartı ile ilgili ‘Büyükşehir Belediyesi başkanı vatandaşın hakkını alıyor” söylemine inanmaması gerektiğini ifade etti.
 


380 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Başkan Kocaoğlu, Hatay bölgesinde yapılan yatırımlar ve son çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Bu zamana Üçyol-Üçkuyular metrosu için 340 milyon TL kaynak aktardıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, 40 milyonu aşan otopark, altyapı ve terminal projesiyle birlikte bölgeye toplam 380 milyon TL’lik yatırım planladıklarını belirtti. Metro çalışmaları nedeniyle bölgede yaşayanların sıkıntılı günler geçirdiğini dile getiren Kocaoğlu, “Artık kendi kendimiz ile hesaplaştığımız, kendimizi suçladığımız dönemler geride kaldı. Toplam 11 kilometrelik metro hattına 20 kilometreyi de eklediğimizde İzmir’in ulaşımı rahatlayacak” dedi. Kocaoğlu kentin birçok yerine yapacakları farklı büyüklük ve özellikteki otoparklar ile trafik sıkışıklığı ve park sorununu da çözeceklerini dile getirdi.
 
Törene CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İl Başkanı Tacettin Bayır, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende söz alan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 15 yıldan bu yana konuşulan fakat hayata geçirilemeyen bir projenin temelinin atılmasının herkesi mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adagideli 19 Şubat 2012 Pazar 13:32

Geçtiğimiz hafta bende benzer bir olaya şahit oldum belediye otobüsünde.2 kişi kendi arasında belediye başkanı ve belediye hakkında bayagı negatif konuşmalar yaptılar daha sonra yaşlı bir teyze dayanamadı bunlarla tartışmaya başladı sonra fazla ustelemeyip sustular.Bu haberi okuduktan sonra bunların organize oldugunu dusunuyorum akp lilermidir başka bişeylermidir bilemem ama izmirde bir dumenler donuyor.

Yorumu oyla      20      12  
Atilla Kamar 19 Şubat 2012 Pazar 10:08

Yorumlara bakınca ahlaksızlığın arttığını görüyorum. Dürüst insan saklanmaz adını da kullanır. Kalleş ve sinsi insanlar bunu yapar. Maaş alıp almadıklarını bilmem fakat belediye otobüslerinini kalabalık saatlerinde 2-3 kişilik guruplar yüksek sesle kötüleme konuşması yapıyor. Diğer vatandaşlardan tepki gelince ilk durakta iniyor.. Sonrasını takip edip izleme gereğini hiç duymadım...

Yorumu oyla      23      15  
abbas yolcu 19 Şubat 2012 Pazar 10:03

bence kocaoğlu artık türübüne oynuyor beyin kadrosu cezaevinde şuçları ney yaa vurgun ya görevi kötüye kullanma yada usülsüzlük iddaneme hep bunlarla dolu şimdide kocaoğlunu kurtarmak için ağabey formülü düşülüyor millet vekili yapılacak sonra dokunulmazlık zırhına girecek akabinde partim ne görev verirse çalışırım diyecek gelde gülme

Yorumu oyla      17      18  
aslı 19 Şubat 2012 Pazar 09:49

AKP izmir'in havasını alır,geldikleri gibi boş boş geri giderler.

Yorumu oyla      26      13  
Ali ÇANKAYA 19 Şubat 2012 Pazar 06:40

Aziz bey Belediye baskın ve bürokratların tutuklandıktan sonra belediye önünde sana destek mitinginde kalabalığın azlığını görünce çok üzüldüm.20.000 büyükşehir persenelin var orada 500 kişi anca insan vardı.Ödemiş,Bayındır,selçuk gibi ilçelerden partililer gelmesine karşın senin kendi belediye personelin orada yoktu.Gelenler ise o senin sahip çıkmadığın CHP örgütleri gelmişti sana desteğe.

Yorumu oyla      19      15  
19 Şubat 2012 Pazar 00:08

mesele koyun ve tavuk olunca bazı arkadaşların empati kurmasına şaşırıyorum. neyin özentisidir yada neyin erozyonudur bilemem ama bizler bireyiz. Hak ve daha iyi bir yaşam konusunda yada daha iyi yönetilme konusundaki beklentilerimiz bir koyun iki tavuk örneğinden daha öte olabilmeli, değilmi. Ben ne tavuğum ne koyun, benim liderlik ve birey olma anlayışım bu koyunlardan daha seçici olmayı gerektirir. Anladınmı mor arkadaşım, bizler sürü değiliz yada karşıdan karşıya geçirilmeyi bekleyen ördek

Yorumu oyla      20      6  
AK MEMUR'A 19 Şubat 2012 Pazar 00:05

PRİŞTİNA'NIN ADINI KARA AĞZINIZA ALIP AMACINIZ İÇİN KULLANMAYIN. TAKİYE VE RİYA UZMANI KİM ÖĞRETİYORSA BU YÖNTEMLERİ BİLSİN Kİ AĞZINIZI ACITIR. BAKIN KENDİ MOLLALARINIZA.

Yorumu oyla      17      9  
memur 18 Şubat 2012 Cumartesi 22:55

yorumcu baba doğru söylüyor arkadaşlar, iki tavuğu karşıdan karşıya geçiremeyen ve bu zihniyeti savunan insanlar gerçek izmirlilerin ve izmiri sevenlerin hizmet almasının önüne geçiyor.ben rahmetli başkanımız AHMET PİRİŞTİNAYI mumla arıyorum adamın kemer altında tek başına dolaşması bile yetiyordu bu şehre .ben CHP liyim fakat bir gerçek var aziz beyin yapabileceği iş değil İZMİR BÜYÜKŞEHİR başkanlığı .

Yorumu oyla      21      26  
CHP li geldik AKP li olduk 18 Şubat 2012 Cumartesi 22:51

bu işleri bırak Aziz başkan biraz hizmet yap şehri ikiye bölen tren yolunun üstüne geçiti daha yeni yapıyon Aziz bey ne olacak bu garibanların eyak üstünde oturması İzmirde personel alımlarında izlenen şovenlik ne olacak peki Chp Halkın partisi ama Chp halktan kopuk sen şuna dua et Egeli bile değilsin egeli seni başkan seçmiş sen ne yapmışsın çocuklarını işe almamışın kim siyasal gurublaşmış onların sülalesini aldın Bayraklıda bek seni destekleyen kalmadı var git sen başka yerden oy al

Yorumu oyla      21      24  
YORUMCU BABA 18 Şubat 2012 Cumartesi 22:04

Siz Nasıl İnsanlarsınız Yahu.Sizin Mantığınıza Göre Beceriksiz Belediye Başkanını Sadece AKP li lermi Eleştirebilir.CHP li Olan Aklı Başında İnsanlar Eleştiremezmi.Bizler Kuklamıyız.Adam Beceriksiz Ve Yetersiz Diyoruz,Daha Ne Diyelim.Bu İşten Anlamıyor.Sizler Gibi Gereğinden Fazla Övelimmi,Yağmı Çekmek Zorundayız.Gelmiş Geçmiş En Beceriksiz Belediye Başkanı Budur,Daha Ne Diyeyim Artık.

Yorumu oyla      30      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşim Gülhan'ın o görüntüleri ortaya çıktı!
Çizdiği evin projesini komisyondan geçirmek için tahrifat yapan belediye ...
Bornova’da belediye işçilerine başkan motivasyonu
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, fen işleri ve temizlik ...
İzmir’den, “60 Yaş Kartı” için 35 bin imza
İzmir Kent Konseyleri Birliği’ne bağlı 21 ilçede eş zamanlı başlatılan ...
 
Başkan Tartan’dan Konsolos’a şans fili
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu, Margit Haberle, Konak ...
60 Yaş Kartı resmen onaylandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iptal edilen 60 yaş kartı ile ilgili yeniden ...
Bodrum Oda Orkestrası Karşıyaka’da
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 21 Şubat 2012 Salı günü saat 20.00’de ...
 
Engelli dostu zabıtadan kapak kampanyasına destek
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, engellilere tekerlekli ...
Kocaoğlu: 2014'te kesin adayım demedim
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ...
Gaziemir’de kan kardeşliği kampanyası
Gaziemir’de belediye, kent konseyi ve Kızılay’ın işbirliğiyle hazırlanan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva