HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2012 Cumartesi - 10:38

Yeşim Gülhan'ın o görüntüleri ortaya çıktı!

Çizdiği evin projesini komisyondan geçirmek için tahrifat yapan belediye meclis üyesi Yeşim Gülhan'ın görüntüleri ortaya çıktı.

Yeşim Gülhan ın o görüntüleri ortaya çıktı!

İZMİR - Buca Belediyesi'nde iki kez reddedilen, mimarı olduğu inşaat projesinde değişiklik yaptığı öne sürülen İmar Komisyonu üyesi AK Partili Yeşim Gülhan mahkemeye veriliyor.

Başkan Tatı: Hata yapanı babam olsa affetmem! Haber için tıklayınız...

Buca Belediyesi'nde imar skandalı iddiası!
 
Haber Türk’ten Nihal Aşkın’ın haberine göre,Başkan Ercan Tatı raporlu, yerine bakan yardımcısı namazdayken proje dosyasını alıp üzerinde değişiklik yaptığı belirtilen Gülhan, "Suç olduğunu bilmiyordum" dedi.
 
Buca Belediyesi'nin proje değişiklik talebini iki kez reddettiği bir konut inşaatı projesinin, aynı zamanda inşaatın mimarı olan Belediye İmar Komisyonu üyesi AK Partili Yeşim Gülhan tarafından daksille değiştirildiği iddiasına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerine göre Başkanlık Makamı'na gelen Gülhan, Özel Kalem'de bir görevliyle konuştuktan sonra mavi renkli bir klasörü alıyor.
Yanındaki bir kadınla birlikte bir süre klasörü inceleyen Gülhan'ın çantasından ne olduğu tam görülemeyen birşey çıkardığı ve açık durumdaki klasör üzerinde bazı işlemler yaptığı görülüyor. Tam bu sırada Özel Kalem'e giren Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Emre ise iki kadının yaptığı işlem hakkında tutanak tutulmasını istiyor.
Buca'nın CHP'li Belediye Başkanı Ercan Tatı, raporlu olduğu sırada kendi yerine vekalet eden Ercan Geçgel'in imar arşivinden bu evin projesini istettiğini, ancak Geçgel'in cenaze namazına gittiği bir sırada başkanlığa gelen Yeşim Gülhan'ın proje üzerinde tahrifat yaparak daksille merdiven, balkon ve bazı kolonları sildiğini iddia etmişti. Tatı, konuyla ilgili belediye hukukçularının incelemelerinin sürdüğünü ve Cumhuriyet Savcılığı'na evrakta tahrifat nedeniyle suç duyurusunda bulanacaklarını ifade etti.
 


"İKİ KEZ DEĞİŞİKLİK İSTEDİLER, REDDEDİLDİ"
Konuyu hukukçulara inceleten ve yargıya götürmeye hazırlanan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, HT Egeli'nin sorularını yanıtladı. Tatı, şöyle konuştu: "Evrak üzerinde sahtecilik suçtur. Herhangi bir bir plan üzerinde pan tadilatı yapmak için bir yazıyla izin alınması kafidir. Belediyeye 15 lira verip, bu yazıyı yazıp izin alarak planınızda tadilat yapabilirsiniz. Ancak bu projede tadilat yapmak için öğrendiğimize göre 2 kez belediyeye başvurulmuş ama belediye onay vermemiş. Yani resmi olarak başvurulsa istenilen değişikliklerin yapılması mümkün değil. Buca Belediyesi'nde 'Git arşivden dosyayı al' dönemi ben geldikten sonra bitmiştir. Benim arşivimde her şey son derece modern ve kayıt altındadır. Belediye Başkanı olarak ben bile zimmetle dosyayı alır bırakırım. AK Parti'li meclis üyesi Yeşim Gülhan'ın söz konusu proje üzerinde izin alınmadan tadilat yapıldığı görülmektedir. Projede bazı yerlerin üzeri daksillenmiştir. Bazı kolonlar silinmeye çalışılmıştır. Bu konularla ilgili kamera görüntüleri de mevcuttur."
 
"İNCELEMESİNDE SAKINCA GÖRMEDİM"
Tatı'nın raporlu olduğu sırada Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan CHP'li Ercan Geçgel ise Yeşim Gülhan'ın projede ne tür bir değişiklik yaptığı konusunda bilgisi olmadığını söyledi. Geçgel, şöyle konuştu: "Başkanlığa vekalet ettiğim sırada yaşlı vatandaşımız beni ziyaret edip, projesindeki imza eksikliği nedeniyle sorun yaşadığını söyledi. Ben de projenin mimarının Yeşim Hanım olduğunu öğrenince kendisini çağırdım. Eksikler ne ise gelinip bakılsın dedim. Eğer imza eksiği varsa bunun atılması normaldir. Ancak, tadilat yapılsın diye birşeye ne izin veririm ne görmezlilikten gelirim. Ben bir cenaze namazı için dışarı çıktığım sırada Yeşim Hanım gelmiş. Yapılan işlem doğrudur yanlıştır bilmem. Ancak ben art niyetli düşünsem zaten kendi zimmetimle dosyayı almazdım. Ben dışardayken yapılan işlemden ilgim ve bilgim yoktur."
 
"SUÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNSEM YAPMAZDIM"
Olayın ardından Yeşim Gülhan, projenin mimarı olması nedeniyle başkanlığa vekalet eden Ercan Geçgel'in kendisini telefonla arayarak ricada bulunduğunu ve o nedenle böyle bir işlem yaptığını belirtmiş ve "Suç olduğunu bilsem ve düşünsem yapmazdım" demişti.(Haber Türk - Nihal Aşkın)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşgül 20 Şubat 2012 Pazartesi 20:03

olayın ne oldugunu bılmıyoruz.ama gerckten yeşim hanım bılmıyor olabılır.kendıısnı uzun yıllardır tanıyorum boyle bı olaya karısması çok üzücü kesınlıkle bunu yapabılecek bırı değildir kenıdıs ve aıleısde çok durust ınsanlardır

Yorumu oyla      16      7  
Gerçek_iZMİRLi 20 Şubat 2012 Pazartesi 13:00

hepsi palavra... adam cenaze namazına gittiğini sölüyor babası ölmüş sanırım chp ye uzak olan cami avluları... komplo kokuyor heryeri.... bunun

Yorumu oyla      17      6  
... 20 Şubat 2012 Pazartesi 02:18

sayın ercan geçgel peki siz cenaze namazındaysanız tayfun emreyi kim niçin görevden aldı siz bilmediğiniz bi konu üzerine koca buca belediye başkan yardımcısı tayfun emreyi ne hakla görevden alırsınız siz başkan vekili olabilirsiniz ama bi başkan yardımcısını görevden alacak kadar etik davrandığınız söylenemez orda olduğunuzuda ilk sayın tatı söyledi zaten şimdi konuyu neden çevirdiniz bu nedir ya siz halkı kandıramazsınız

Yorumu oyla      19      7  
chp chp lilerindir 19 Şubat 2012 Pazar 16:17

ercan geçgel neden bucamardan maaş alıyor oradanda istifa etse daha şık olurdu ak gençliğin suyunu içmiş madem bu partiye emanet gelmiş ruhen başka yerde fiziken başka yerde

Yorumu oyla      25      6  
19 Şubat 2012 Pazar 14:32

OBJEKTİF HAKLISIN;TAYFUN BEY BUCA MAR'A GENEL MÜDÜR OLMADI AMA VEKALLETEN 120 GÜN BAKTI ÇOK ŞEY BİLİYOR AYRICA YASAL OLMAYAN HANGİ İŞLEM VARSA KİM OLURSA OLSUN YAPACAĞI TEK ŞEY SAVCILIĞA GİTMESİ GEREKİR.GİTMİYORSA ZATEN KENDİSİDE SUŞ İŞLEMİŞTİR BUCA MARDAKİ BÜTÜN DÖNEMLER MERCEK ALTINA ALINMALIDIR.

Yorumu oyla      24      7  
al gülüm, ver gülüm 18 Şubat 2012 Cumartesi 22:53

eyy bucalı, gözünüzü menderes caddesi üzerindeki inşşata çevirin..eski arsa sahibi çeşitli tarihlerde tam üç kez belediyeye baş vurmuş tam inşaat izni için, ama hep geri çevrilmiş fakat ne hikmetse arsasını sattıktan sonra arsayı alan kişi aynı istekle ilgili başvurusu kabul edilmiş.. ve bu yazı 40 gün meclisten saklanmış.bu nedir sizce... bilen varmı ?

Yorumu oyla      25      19  
objektif 18 Şubat 2012 Cumartesi 20:29

isimsiz daha bunun üzerine yorum yazarsan utanma duygun kalmamıştır.sana yazıklar olsun demekten başka ne diyebilirim!!!!!

Yorumu oyla      28      17  
objektif 18 Şubat 2012 Cumartesi 20:25

isimsiz rumuzuyla yazan kişi!!!sen bucamardaki işleri metin inan ve hüsnü kaya ya sor tayfun emre ne zaman bucamar genel müdürü olduki?bahsettiğin konular hangi tarihte oldu bak bakalım?sakın bir daha bilmediğin konularda yorum yapma kim olduğun ayan beyan ortada bak sende yasal olmayan işlere karıştıysan bunuda t emre ortaya çıkarmasın sakın!!t emre helal sana sen başkanında arkanda olmak kaydıyla bucada yasal olmayan işlere savaş açtınız sizleri yürekten kutluyorum.

Yorumu oyla      30      19  
nilüfer 18 Şubat 2012 Cumartesi 18:36

Özüre bak.suç olduğunu bilmiyordum.buna özrü kabahatinden büyük denir.gereği yapılır umarım.

Yorumu oyla      45      7  
Bizzat kutlanması gerekir Tayfun Emrenin. 18 Şubat 2012 Cumartesi 18:23

Yahu anlaşılması mÜmkün değil,bu Tayfun Emre'ye TEŞEKKÜR PLAKETİ VERMEK gerekirken hala bazıları saldırıyor.Hayır çözemedim ben.Adam evrakta sahtekarlığı çözmüş.Akpli meclis üyesinin işini bozmuş.Kılıcdaroğlu'nun arayıp kutlaması gerekir be!Hala bazı dar görüşlüler Ercan denen adamı savunuyor.Kesin ihraç ve şut olması lazım.AKPli ile tahrifata ortak olan AKP ile işbrliği yapan,CHPyi zor duruma düşmesine ramak bırakan bir adam.HELAL OLSUN BÖYLE BÜROKRATLARA.ALNINDAN ÖPÜYORUM TAYFUN EMRE.

Yorumu oyla      46      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da belediye işçilerine başkan motivasyonu
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, fen işleri ve temizlik ...
İzmir’den, “60 Yaş Kartı” için 35 bin imza
İzmir Kent Konseyleri Birliği’ne bağlı 21 ilçede eş zamanlı başlatılan ...
Başkan Tartan’dan Konsolos’a şans fili
Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu, Margit Haberle, Konak ...
 
60 Yaş Kartı resmen onaylandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iptal edilen 60 yaş kartı ile ilgili yeniden ...
Bodrum Oda Orkestrası Karşıyaka’da
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 21 Şubat 2012 Salı günü saat 20.00’de ...
Engelli dostu zabıtadan kapak kampanyasına destek
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, engellilere tekerlekli ...
 
Kocaoğlu: 2014'te kesin adayım demedim
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ...
Gaziemir’de kan kardeşliği kampanyası
Gaziemir’de belediye, kent konseyi ve Kızılay’ın işbirliğiyle hazırlanan ...
'İncigül' Müzikali yılın ilk gösterisiyle Narlıdere’de
TOBAV İzmir Şubesi'nin hazırladığı "İncigül" çocuk müzikali, 18 Şubat ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva