HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ekim 2011 Cuma - 21:07

Kocaoğlu’ndan bomba benzetmesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de tarım arazilerinin bulunduğu 200 dönüm alanı kamulaştırarak hayata geçireceği Katı Atık Kompozit Ayrıştırma Tesisi tartışmalara neden oldu. Kocaoğlu, tesisin son teknoloji olacağını belirterek Aliağa ve Foça’daki fabrikalarının cüruflarıyla ilgili de “Elimizde bomba var” dedi.

Kocaoğlu’ndan bomba benzetmesi

Fatih Yapar/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan üçüncü meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda komisyonlardan gelen önergeler bölümünde bulunan katı atık ayrıştırma tesisi mecliste tartışıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen Ahıhıdır Mahallesi’nde bulunan mevcut atıl tesisi geliştirerek yapmayı planladığı proje mecliste oylandı. Menemen Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri İrfan Aras, Veli Dal, Hacer Serpil Ertuğ ve Mustafa Sevinç oylamaya katılmayarak duruma tepki koydu. MHP’li Meclis Üyesi Günay Sivritepe ve AK Parti’li Meclis Üyesi Hakkı Durmaz ile birlikte AK Parti Grubu ret oyu kullandı.
 
Gelinen süreci anlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, tesisi bir yerde kurmak zorunda olduklarını söyledi. Yer arama çalışmalarının tam olarak netleşmediğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “ Bir mütealadan sonra ortaya çıkaracağız. MTA’dan, Orman’dan ve Tarım İl Müdürlüğü’nden onay almamız gerekiyor. Yaptığımız projede sadece yüzde 90 – 95 hatta yüzde 100 ihtimalle kalan atıkların, kum çamur, moloz laboratuarda incelemesi yapıldıktan sonra ayrıştırmaları yapılacak. Gelen molaz ve taşları taş ocaklarının doldurulması ve rehabilitasyonunda kullanmak istiyoruz. Geriye kalan ayrıştırılan maddeler de gübre ve geri dönüşüm olarak ekonomiye kazandırılacak. Tamamen kapalı sistemle yapılacak. Konu sadece bizim konumuz değil. Nerede yapmak istersen birçok kurumun görüşünü almak zorundayız” dedi.
 
HAK VERDİ DESTEK İSTEDİ
Bugün Türkiye’de termik santrallerin tartışıldığını çöp tesislerinin kimse tarafından istenmediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Yerden göğe kadar haklılar çünkü iyi ve doğru örnekleri yok. Ama bunu yurt dışında yapanlar var. Çevre konusunda İzmir kenti belediyesiyle beraber açık ara en öncü kenttir. Çoğu konuda Avrupa standartlarının da üstündeyiz. Biz, bu tür bir tesisin ikiye bölmek istiyoruz. Güney ve kuzeyde. Bir yerlerden bir şeylere başlamak durumundayız. Yedi buçuk senedir belediye başkanıyım. Günahıyla sevabıyla, kişiliğiyle 3,5 milyon hemşerimizin önünde bir duruş söz, tavırla bu işi götürüyorum. Burada bu projenin gerçekleşmesi için tüm İzmirli hemşerilerimizden, tüm meclis üyelerimizden samimi destek istiyorum” diye konuştu.
 
İZMİR İLK 10’A GİRECEK
Çöplerin 185 bin hanede toplandığını belirten Başkan Kocaoğlu, Avrupa’daki çöplerin durumu ile Türkiye’deki çöplerin durumu arasında dağılım, kültür ve şekil bakımından başka fark olmadığını söyledi. Kocaoğlu, “Önemli olanın sistemi doğru kurup gereken projesi, parayı, titizliği ve kadroyu çalıştırmaktan geçiyor. Zaman içinde yaygınlaştıkta bilinçlendikçe evde ayrıştırma hatta kuru ve yaş olarak ayrıştırılsa daha iyi olacak. Çiğli’deki çamur arıtma tesisi ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. Körfezi de yüzülebilir hale getirip çöpü hallettiğimizde İzmir metropol kentini değil Türkiye’de, Dünya’da çevre konusunda adından söz edilir ilk 10 kent içinde değerlendiririz. Çalışmalarımızın hedefi budur” dedi.
 
ELİMİZDE BOMBA

Aliağa ve Foça’da belirlenen demir çelik fabrikalarından çıkan cürufların döküm alanlarıyla ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Bu cüruflar kanayan bir yara. Çelik tesisleri kurulduğundan beri tüm tesislerle birlikte kimsenin mağdur olmayacağı şekilde cüruf alanları belirledik. Filtreler yokken herkesin atığı tehlike. Bugüne kadar da cürufların hepsi açıkta duruyordu. Bu bizim elimizdeki bomba. O bölgede ilk defa İzmir Demir Çelik’in temeli atıldı. Ben de o grupta çalıştım. 1978 yılında bu alanlara dökümler başladı. Bu fabrikanın sahasında her rüzgar estiğinde havaya kalkıp insanları zehirleyeceğine bunların belirli yere gömülmesi gerekiyor. Bunu da Çevre İl Müdürlüğü ile beraber düzenli şekilde yapmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 16 Ekim 2011 Pazar 01:49

o çöp tesisi elbet bir yere yapılacak.

Yorumu oyla      12      6  
Black Jack 15 Ekim 2011 Cumartesi 22:31

İzmir in büyük şansızlığı Mr Aziz KOCAOĞLU

Yorumu oyla      14      7  
Kadri Başkale 15 Ekim 2011 Cumartesi 09:17

Niye tüm pislikler hep İzmir'in kuzeyinde toplanıyor?Çöp depolama alanı HARMANDALI,tabakhaneler ve deri işleme MENEMEN-MALTEPE,demir-çelik ve haddehaneler Y.FOÇA-GENCELLİ,petrokimya ve rafineri ALİAĞA ve şimdi de katı atık ayrıştırma yine MENEMEN.Bravo Aziz Başkan!..Oldu olacak;gün ve tarih verin de Çiğli'den Aliağa'ya devlet karayolunun kenarına hep beraber fosseptik çukurları açalım;gelen geçen yolcular def-i hacetlerini buraya yapsınlar,böylece b.k kokusu tüm İzmir'i sarsın.Ayıptır ayıp!...

Yorumu oyla      14      10  
bornovalı yalakaolmayan 15 Ekim 2011 Cumartesi 01:06

sadece tunçelilere şans olan başkan izmirin üzerindeki karabasan partililerden nefret nefret eden izmiri akp ye teslim eden başkan olarak tarihe geçecek

Yorumu oyla      17      11  
Aydın Postoğlu 14 Ekim 2011 Cuma 23:21

Büyükşehir Meclis üyeleri rica ediyorum. Lütfen büyük başkanımıza fazla yüklenmeyelim. Şimdi siz orası olmaz burası olmaz diye işi yokuşa sürersiniz valla yanarız. Hatırlıyorsanız uçan yol konusunda yaptıklarını. Sinirlenirse “bir daha çöp tesisi de yapmam” der toptan biteriz. Tamam büyük başkan ama herkes gibi sinirli. Biliyorsunuz sinirlenince kamu yararı, İzmirlilerin ulaşımını kolaylaştırmayı unutabiliyor. Sonra kamulaştırma parasını aranızda toplayıp belediyeye ödemek zorunda kalırsızınız.

Yorumu oyla      13      16  
Bornova 14 Ekim 2011 Cuma 22:36

Aziz Başkan, Sen İzmir'in şansısın...

Yorumu oyla      20      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen’de katı atık tesisi tartışması
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Narlıdere Akm’de güneş doğdu
Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Ege Brass Grubunun muhteşem ...
Efes’te Dünya Mirası için büyük adım
Dünyaca Ünlü Efes Antik Kenti’nin Unesco Dünya Mirası listesine girebilmesi ...
 
Narlıdereli kadınlar bir ilke imza attı
Narlıdere Belediyesi ile Kosgeb’in ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘’Girişimcilik ...
Aliağa işi sıkı tutuyor
İzmir’in Aliağa ilçesinde hafta başında m2’ye 106,4 kg yağış düştü. İZSU ...
Bayraklı’da Türkü dolu gece
Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği korosu solistler geçidi özel konseriyle ...
 
Farklı kültürler Mask Müzesi’nde buluştu
Konak Belediyesi, dünya kültürlerini bir araya getiren İzmir Mask Müzesi’nde ...
Bornova’da yüzmeye hiçbir engel yok
Bornova Belediyesi, ücretsiz yüzme kurslarıyla engellilerin de hayatlarına ...
Balçova’nın Yıldızları Karaman yolunda
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Türkiye Kadınlar Basketbol ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva