HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Nisan 2011 Cumartesi - 09:47

Kocaoğlu'ndan anlamlı çıkış

Başkan Kocaoğlu Büyükşehir Meclis toplantısında İzmir'in turizm teşviği alamaması ve gündemde olan diğer konularda açıklamalarda bulundu.

Kocaoğlu ndan anlamlı çıkış

İZMİR - İzmir’i turizm ve hizmet sektörü çerçevesinde geliştirebilmek için arkeolojik kazılardan kamulaştırmalara kadar her şeyi Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Bunları yapmak Büyükşehir Belediyesi’nin görevi mi? Ama ben ‘Bu kenti kalkındırmak için turizm yatırımı yapmak lazım’ dedim. Umuyorum bundan sonra Bakanlık bu konuda bize daha fazla destek verir, çalışmalarıyla bizim önümüze geçer ve biz de Bakanlık’a destek veririz. Umuyorum ki, kentimizde turizme, turizm yatırımlarına teşvik verilir ve bu kentin kalkınmasından hep birlikte pay alırız” diye konuştu.
 
Meclis toplantısında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu kente kaç sene başkan olursam olayım, öyle uçan, uçuk projelerim olmayacak. Ayakları yere basan, kentin acil ihtiyaçları olan sağlam projeler yapıyoruz ve yapacağız da. Benim uçan projeler yapacak ekonomik durumum da yok. Biz 7 yıldır altyapıdan çıkamadık. Kentin altyapı eksikleri ve ihtiyaçları o kadar fazla ki, o yüzden bu çalışmalarımız daha da devam edecek” dedi.
 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2010 Yılı Faaliyet Raporları, Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında oy çokluğu ile kabul edildi.Üç kurumun da geçtiğimiz yıla ait faaliyetlerinin değerlendirildiği 4.5 saatlik toplantıda Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Faaliyet Raporu’na ilişkin söz aldı. Göreve geldiği 7 yıldan bu yana “yerelde kalkınma” hedefiyle çalıştıklarını ve bu çerçevede projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Türkiye’de ilk kez bir belediye başkanı ‘benim görevim bu kenti yerelde kalkındırmaktır’ diyor. Vizyon budur. Vizyon, kenti yerelde kalkındırmaktır. Bunun için de neler yapıldığını ve nelerin yapılacağı bilmek ve görebilmektir” diye konuştu.

Ayakları yere basan projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu kente kaç sene başkan olursam olayım, öyle uçan, uçuk projelerim olmayacak. Ayakları yere basan, kentin acil ihtiyaçları olan sağlam projeler yapıyoruz ve yapacağız da. Benim uçan projeler yapacak ekonomik durumum da yok. Biz 7 yıldır altyapıdan çıkamadık. Kentin altyapı eksikleri ve ihtiyaçları o kadar fazla ki, o yüzden bu çalışmalarımız daha da devam edecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak kendi özkaynaklarıyla çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Biz kendi belediyecilik anlayışımızla zorunlu belediyecilik anlayışının dışına çıkmışız. Bir vizyon koymuşuz. Bunları yaparken de, bu konu ilçe belediyesinin konusu, bu konu Hükümetin konusu diye bir şeyden bahsetmiyoruz. Biz kente acil ne varsa, ne lazımsa, kent kalkınması için ne gerekiyorsa kollarımızı sıvayıp yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu İzmir’in tasarım üssü olması için de çalışmalar başlattıklarını söyleyerek, “İzmir, tarihi boyunca Akdeniz’de önemli bir aktördü. Bunu yeniden canlandırmak için Akdeniz Akademisi kuracağız. Ayrıca kentin yenilik ve tasarım üssü olması için de çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz, İzmir’e tasarım bölgesi kurmak” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin ödediği borçlar nedeniyle kredibilitesinin yüksek olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, uluslararası piyasada Hazine garantisi olmadan çok iyi kredi bulabilecek bir yapıya geldiklerini ifade etti.
 
Turizmde teşvik
İzmir’i turizm ve hizmet sektörü çerçevesinde geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, bu amaçla kentin tarihi aksının düzeltilmesinden Agora, Kemeraltı, Kadifekale ve İkiçeşmelik’e kadar, yeni yapılacak Ege Medeniyetleri Müzesi’nin kamulaştırmasından, birçok yerdeki arkeolojik kazılara ve kamulaştırmalara kadar her şeyi Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla yaptığını söyledi. “İzmir Büyükşehir Belediyesi hem kamulaştırıyor hem de kazıları finanse ediyor. Bunları yapmak Büyükşehir Belediyesi’nin görevi mi? Ama ben ‘Bu kenti kalkındırmak için turizm yatırımı yapmak lazım’ dedim. Umuyorum bundan sonra Bakanlık bu konuda bize daha fazla destek verir, çalışmalarıyla bizim önümüze geçer ve biz de Bakanlık’a destek veririz. Umuyorum ki kentimizde turizme, turizm yatırımlarına teşvik verilir ve bu kentin kalkınmasından hep birlikte pay alırız” dedi.
 
EXPO mesajları
Konuşmasında EXPO 202 adaylığına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu şöyle devam etti: “Aday olmak Ankara’nın en doğal hakkı. Ancak her uluslararası projenin uygun düştüğü, yapılmasının hem etkinliğin kendisi açısından hem de o bölgenin nesnel koşulları açısından organizasyona uyması gerekiyor. Türkiye’den bir kentin EXPO 2020 için aday olmasına Hükümet karar verecek. Hükümet, ‘ben aday göstermeyeceğim, yükümlülük üstlenmiyorum’ da diyebilir. Ama Hükümet eğer aday gösterecekse ve İzmir – Ankara arasında bir tercih yapılacaksa; nesnel verilerle hareket ederse ‘İzmir’ diyecektir. EXPO’nun Ankara’ya getireceği 10’sa, İzmir’e 1000’dir. Nesnel koşullar göz önünde bulundurulduğunda, İzmir EXPO adaylığı için daha uygundur”.
 
Taşeronlaşmaya son
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşeronlaşmaya son vererek örnek olduğunu vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Eğer taşeronlaşmayı tamamen kaldıracaksak, örgütlü topluma geçiyorsak, sendikalar güçlenecekse; işveren de, işçi de, işçi temsilcisi de mutlaka elini taşın altına koyup ülke gerçeklerine göre iş barışının ve ücret politikasının belirlenmesi gerekiyor. Bunu yaptığımız sendika görüşmelerinde de ilettik ve arkadaşlar da bu fikrimizi desteklediler. Son dönemde emek için verilen en büyük karardır bu” dedi.
 
ESHOT ve İZSU Faaliyetleri
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ESHOT Genel Müdürlüğü 2010 Faaliyet Raporu’na ilişkin konuşmasında ise “Ulaşım projelerimizi sürekli geliştirerek hemşehrilerimize layık olmak için çalışıyoruz” dedi. TCDD ile ortaklaşa yapılan Aliağa- Menderes raylı sistem projesinin Türkiye’ye örnek olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, hattın Torbalı’ya kadar uzatılmasını sağlayacak 2. etap protokolün imzalandığını söyledi. Tramvay ve metro ile İzmir’in raylı sistemde 150 kilometreden fazla yatırımı hayata alacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Metro hattı bu sene bitiyor. Tramvay DHL’de şu anda. Biter bitmez kredi çalışmasını yapıp devreye alacağız. Amacımız uzun mesafede trafiği rahatlatmak ve daha konforlu-emniyetli ulaşımı sağlamak. Tramvay hattı için hedefimiz 30 km. Aliağa – Menderes’te 80 km. hattı devreye aldık. Bu Torbalı’ya kadar 30 km. daha da uzayacak. 10 km. metro hattı ile birlikte, taylı sistemimiz 150 kilometreye kadar çıkacak.”
 
Katı atık alanı
İZSU Genel Müdürlüğü 2010 Faaliyet Raporu hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu, katı atık bertaraf tesisi yapılması konusunda Torbalı-Taşkesik mevkiinin ÇED sürecinde olduğunu, ancak Bakanlığın daha uygun başka bir yer bulması halinde Taşkesik’ten vazgeçileceğini söyledi. “Hep beraber oraya alternatif bir yer arıyoruz” diyen Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: “Yeni yeri bulmak hem Büyükşehir’in hem de Bakanlığın, Orman Müdürlüğü’nün, DSİ’nin, Tarım İl Müdürlüğü’nün de görevi. Devlet belediyeden ayrılmaz. Biz, et – tırnak gibiyiz. Bu sorunu çözmek için yıllardır yer arıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Bakan ‘Araştıracağım, daha uygun bir yer bulursak Taşkesik’i değiştireceğiz’ dedi. Başımın üstünde yeri var. Biz de katı atık depolama alanının Harmandalı’dan kalkmasını ve uygun bir yere alınmasını istiyoruz. Teknolojimiz hazır, araştırmamızı yaptık, dersimizi çalıştık, parasını da buluyoruz. Yeri bulunca ihaleye çıkıp sorunu çözeceğiz.”
İZSU’nun nüfusa göre kapasite olarak kendi alanında Türkiye’de ilk sırada geldiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Temiz su arıtmalarını biz kendimiz yapıyoruz. Normalde DSİ arıtmayı ve isale hattını yapar teslim eder. Biz belediye olarak Gördes’ten bir an önce su gelsin diye ‘arıtmayı biz yapalım’ dedik ve projenin yarısını yüklendik. Bundan da şikayetçi değilim. İşimiz kenti kalkındırmak. İzmir’in ve İzmir insanının buna gücü de vardır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eşref emeç 17 Nisan 2011 Pazar 02:08

arkadaşlar bende bu şehirde yaşıyor bütün günümüzü geçiriyoruz fakat eskiden yapılanları aziz başkana yüklemek hata olur konyayı kayseriyi veya bir çok yeri örnek veriyorlar buralar 80li yıllardan sonra gelişti ğini unutmayalım aziz başkanın yaptıklarına gelince katı arıtma tesisleri 10 veya 12 doğal yaşam parkı 500 dönüm unutmayalım bu hayvanlar kaçtane belediye başkanı gördü 15 dönüm yerde 21 kapalı spor salonu beldere yenişehir alt geçidi gaziemir alt geçidi çiğli alt geçidi adnan saygun sanat merkezi hava gazı fabrikası tire,den hergün 20 ton süt okulara dağıtılıor bayındır,dan çiçek bundan üç hafta önce urlada organik tarım üzerine anlaşma yapıldı ulukent kent 2 yollar kaldırımlar 4.5 milyon yatırım yapıldı ve her yerede yapılıyor ilçelere verdiği desteği unutmayalım saygılar

Yorumu oyla      12      6  
alperen 17 Nisan 2011 Pazar 00:13

sayın yorumcular,Aziz Kocaoğlu tam anlamı ile beceriksiz çünkü İzmir'e tesadüf olarak Başkan seçildi ve İzmir'i yönetecek ne idari nede teknik yeteneğe sahip ve İzmirliye sürekli yanlı ve eksik bilgi vererek MERKEZİ HÜKÜMETİ hedef göstererek beceriksizliğin üzerini örtmeğe çalışıyor.Harmandalı Çöp Depolama alanında sağlıksız ve vahşi depolamayıdamı Hükümet yaptırıyor, İzmir Büyük kanal arıtma tesisinidemi saglıksız çalıştırılmasını Hükümet yaptırıyor,Yağmur yağdıktan sonra sokakların halini görmüyormusunuz,Hatay Esnafının çektigi çileyimide Hükümet çektiriyor.Burhan Özfatura ilk metro güzergahını iki yılda bitirdi,Aziz Beyin Kapasitesi bu kadar,kendi beceriksizligini hükümeti hedef göstererek kapatamayacak.İZMİR Halkı her şeyi gördi KRAL ÇIPLAK.

Yorumu oyla      12      6  
KEREM BAYKALMIŞ 16 Nisan 2011 Cumartesi 14:46

ARKADAŞLAR HEPİMİZ BU ŞEHİRDE YAŞIYORUZ AYNI MEKANI PAYLAŞIYORUZ HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN ORTAK HİZMET HEPİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAKTIR.BEN CHP YE OY VERMİŞ HEMŞERİLERİMİZE SESLENİYORUM MADEM Kİ AKP DEN DOLAYI KORKULARINIZ VAR EN AZINDAN VERDİĞİNİZ OYA SAHİP ÇIKIN EY CHP SNA YÜZDE ELLÜÇ OYVERDİM BANA BAHANE ÜRETME İŞ YAP DEYİN YAKALARINA YAPIŞIN BECERİKSİZLİĞİN HESABINI AKP DEN DEĞİL CHP DEN SORUN BİRİLERİNİN KORKULARINIZI KULLANARAK SİZİ SÖMÜRMESİNE İZİN VERMEYİN ARTIK.DEVLETTEN YARDIM ALAMIYORLAR DİYE SÖYLENENLERE ESKİŞEHİRİ GÖRMELERİNİ TAVSİYE EDERİM.ONLARDA CHPLİ.UNUTMAYIN BAŞARI İMKANLARLA SINIRLI OLSAYDI MUSTAFA KEMAL BU ÜLKEYİ KURTARAMAZDI.

Yorumu oyla      15      6  
deniz 16 Nisan 2011 Cumartesi 14:41

"AKP derdim de yok, yeter ki iş beceren insanlar olsun." şu cümlenizle orta yolu bulduk galiba.

Yorumu oyla      13      7  
İzmir'e Yazık.. 16 Nisan 2011 Cumartesi 13:23

Şimdi bir araç giderken yolda kaza yapıyor, sürekli sağa sola çarpıyor. Araç bakımsız, arıza yapıp duruyor. Böyle bir durum getirin gözünüzün önüne. Sonra aracın içindekiler de hiç şoföre laf söylemiyorlar ve söyletmiyorlar. "Şoför aslında çok beyefendi, bu aracın gitmesini diğer araç sahipleri istemiyor. Hep önüne engel koyuyorlar" vs. diyorlar. İşte aynen bu durum sizin yorumunuz. Bu arada aynı yolda diğer araçlar da gayet güzel şekilde klimalı, lcd ekranlı, navigasyonlu, tertemiz gidiyorlar. İhaleyi adam gibi yapmazsanız iptal edilir. Her zaman söylüyorum, madem diğer başka işler (çevreyolu bağlantıları, karşıyaka tüneli, aliağa-menderes hattı, havaalanı dış hatlar terminali vs.) yapılıren engellenmiyor da neden metro engelleniyor? Kimsenin birşeye saldırdığım yok, sadece yaşadığımız şehrin mükemmel şekilde yönetilmesini istiyorum. AKP derdim de yok, yeter ki iş beceren insanlar olsun.

Yorumu oyla      14      7  
deniz 16 Nisan 2011 Cumartesi 13:05

köy gibi kaldığımızı bende biliyorum ama bunu kocaoğluna yüklemek anlamsız. ayrıca ak parti gelir korkumda yok. sadece saldırılarınızı anlamıyorum. bitirilemeyen işlere gelincede metronun kaç defa kikden döndüğünü... 2. yapılan 60 trilyonluk ihaleye bir temizlik işçisinin şirket kurarak ihaleyi kazandığını da biliyorum. bunları izmirli de biliyor.

Yorumu oyla      15      8  
İzmir'e Yazık.. 16 Nisan 2011 Cumartesi 12:38

İller bankasından hangi ile ne kadar ödenek verildiği kurallarla sabittir. Öyle her ile farklı bir uygulama olmaz. Önemli olan gelen paranın nasıl kullanıldığıdır. Hiç aklınız alıyor mu, İzmir'e daha az para verilecek ve başta belediye olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar buna itiraz etmeyecek.. Buna nasıl inanıyorsunuz anlamıyorum. Asıl sizin yersiz korku ve endişeler yüzünden gözünüz kararmış. İzmir kalabalık bir KÖY.. Bunu görmek için 1-2 saatlik bir araba turu yeter. Irak'tan gelen bir misafirim Yeşildere'den akşam geçerken "Burası aynı Mardin gibi" dedi. Uydurma filan değil, olanı söylüyorum. Bırakın bu saçma sapan korkuları artık. Beceriksizlik ortada, başlanamayan, başlanınca da bir türlü bitirilemeyen projeler de ortada. İzmir'i dışarıda her platformda hararetle savunan ve farklı olduğumuzu iddia ediyorum. Ama en son İstanbul'da bunu söylediğimde aldığım cevap "Evet, farklı, gerçekten farklı.. Dünyanın en yobaz şehri. Ve bitirilemeyen işlerin şehri" şeklinde oldu. Yazık değil mi İzmir'e..??

Yorumu oyla      15      7  
deniz 16 Nisan 2011 Cumartesi 12:18

gözünüz kararmış izmiri alma hırsınızdan. aziz başkan dik duruşlu bir adamdır. diğer belediyelerin ak partili olduğunu iller bankasından ne kadar destek aldığını sizlerde biliyorsunuz ama söylemek işinize gelmiyor. hükümetin yıllardır izmire tırpan vurduğunu da biliyorsunuz o da işinize gelmiyor. bla bla bla. konuşun 10watlık arkadaşlar.

Yorumu oyla      14      9  
İzmir'e Yazık.. 16 Nisan 2011 Cumartesi 12:12

Yoruma sonuna kadar katılıyorum. İzmir bu belediyecilik anlayışıyla 30 yıl geriye gitmiştir. Belediye neye el attıysa kuruttu. Diğer şehirlerde işler çok hızlı ve kusursuz yürürken İzmir'de ölü toprağı serilmiş sanki.. En basit kamulaştırma (Kadifekale mesela) yıllar sürüyor. Yazık diyorum, sadece YAZIK...

Yorumu oyla      15      8  
halk 16 Nisan 2011 Cumartesi 12:08

AZİZ BAŞKANA İNANCIMIZ TAM.İZMİRİ SADECE SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLAYAN AKP MİLLETVEKİLLERİ SİZ BUGUNE KADAR İZMİRİN SORUNLARINA ÇÖZÜM İÇİN NE YAPTINIZ.VARLIĞINIZ YOKLUGUNUZ BELLI DEGIL.MECLİS UYELERI AKP NIN ZATEN YOK SADECE IMZA ATIP GIDIYORLAR.EEE BAŞBAKANLARI NEDEDI İZMİRE BİZİ SEÇMEDİĞİ İÇİN HİZMET YOK DEDİ.ZİHNİYETLERİ BU ZATEN.AZİZ BAŞKANA LAF YOK.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Metro'dan sürdürülebilir gelişme imzası
İzmir Metro A.Ş, 92 ülkeden 3 bin 400 üyesi bulunan Uluslararası Toplu ...
Selçuk'ta işe alınacaklar açıklandı
Selçuk Belediyesinde gerçekleşen sınavlar sonucunda sözleşmeli olarak ...
Başkan'dan 'toptan çözüm' ziyaretleri
“Toptan Çözüm” ekiplerinin Buca ve Gaziemir’deki çalışmalarını belediye ...
 
İzmir Başkanlar Kurulu’na taze kan
Kentin önde gelen sivil toplum örgütlerinin başkanlarından oluşan İzmir ...
14. yıl onuruna 14 açılış
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu yıl 14.’sü düzenlenen ...
Konak’ta dünya çocuklar için dönecek
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konak’ta uluslararası bir şenlikle ...
 
100 yıllık arşiv sanatseverlerle buluştu
Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Köşkü Anıevi ve Bilim Müzesi’nden sonra ...
Bornova'dan derneklere destek
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Divriği Kültür ...
Konak'ta sosyalleşme devam ediyor
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yıl boyunca faaliyetleriyle ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva