HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2011 Cuma - 10:37

Konak'ta sosyalleşme devam ediyor

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yıl boyunca faaliyetleriyle Konaklıların daha iyi bir yaşama kavuşmalarını sağladı.

Konak ta sosyalleşme devam ediyor

İZMİR - İzmir’in gülen yüzü Konak’taki vatandaşların  daha iyi şartlarda yaşaması için olanaklarını seferber eden Konak Belediyesi maddi, manevi sosyal ya da bedensel engelleri nedeniyle yaşama uzak kalan vatandaşlarını geçtiğimiz yıl da yalnız bırakmadı. Konak Belediyesi’nin  verdiği hizmet ve yardımlarla ihtiyaçlıların yaşam kalitesi arttı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, göreve geldikten sonra ihtiyaç sahiplerinin sesine kulak verdiklerini sorunların çözümünde desteklerini esirgemediklerini belirtti. Başkan Tartan, sosyal belediyeciliğin ve insan olmanın getirdiği hiçbir sorumluluktan kaçmayan Konak Belediyesi hizmetlerini daha da genişleterek sürdürdüklerini söyledi.
 
Konak Belediyesi Semt Merkezlerinde 4000 kişi
Takı tasarım, yönetici asistanlığı, okuma yazma, gitar, bağlama, giyim dikişi, yabancı dil, ev kazaları ve ilkyardım kursu gibi 39 farklı kursla ilköğretim öğrencilerinden 80’li yaşlardaki kursiyerlere kadar geniş bir yaş aralığında 4000’e yakın Konaklıya meslek edindirme ve hobi kursları verildi. Konak Belediyesi’ne ait Ayla Ökmen Semt Merkezi ve Kadın Dayanışma Merkezi, E. Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi, Gültepe Semt Merkezi, Eşrefpaşa Semt Merkezi, Mehtap Semt Merkezi, Basmane Semt Merkezi, Agora Semt Merkezi, Hatay Semt Merkezi, Melahat Yılmayan Öğrenme Evi ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü binası bünyesinde bulunan semt merkezinde açılan meslek edindirme ve hobi kurslarına katılan kursiyerler sertifikalarını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’dan aldı.
 


Emekler karşılıksız kalmadı
Kursiyerler emeklerinin karşılığını Hediyelik Eşya Fuarı, Ege Mutfak Zirvesi, Kadın Festivali gibi kapsamlı etkinlikler ile çeşitli açılış ve şenliklerde ürettiklerini sergileyerek ve satarak aldı. Özellikle kadınlar hobi olarak başladıkları uğraşlarını aile bütçesine katkı sağlayan bir kazanıma dönüştürerek Konak’ta Kadın olmanın ayrıcalığını yaşadılar.

Kültürel etkinlikte sınır yok
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yıl boyunca düzenlediği kültür gezileri, konserler, tiyatro gösterimleri ve panellerle Konak Belediyesi semt merkezlerinden faydalanan Konaklıları bilgi ve kültür dolu bir dünyaya taşıdı. Yıl boyunca kurslarda çalışarak el emeği göz nuru çeşitli üretimlerde bulunan kursiyerler ve Konaklı kadınlar streslerini bahar, yaz güz, deniz pikniği olarak farklı zamanlarda Konak Belediyesi tarafından düzenlenen günlük gezilerde attılar. Bu pikniklerle birlikte Çanakkale Şehitlik Gezisi, İstanbul, Ödemiş, Gölcük, Birgi gibi yerlere düzenlenen kültür gezileri ile piknik ve gezilere yaklaşık 10 bin kişi katılmış oldu. Panellerle bilgilerini arttıran kursiyerler resim yarışması gibi yarışmalarla yeteneklerini deneme fırsatı yakaladılar. Kursiyerlerinin sağlığını da düşünen Konak Belediyesi semt merkezlerindeki kurs katılımcılarının kemik ölçümlerini gerçekleştirdi.

Hümanist Belediye Konak
Herkesin insanca yaşama hakkı olduğunu her icraatında, her etkinliğinde, sosyal belediyeciliği tam anlamıyla doğrulayan çalışmalarında vurgulayan Konak Belediyesi ihtiyaçlıları zor durumda bırakmadı. Muhtaç ailelere 15 bin kuru erzak dağıtımı, Ramazan ayı boyunca 10 bin kişilik iftar sofrası, kıyafet, kırtasiye malzemeleri, eşya dağıtımı; öğrencilere 2 bin adet beyaz okul gömleği, 500 adet pantolon dağıtımı; yılbaşı öncesi bin adet tavuk dağıtımı; yabancı uyruklu sığınmacı ve mültecilere gıda ve giysi yardımı ile sağlık taraması gibi hizmetler Konak Belediyesi tarafından karşılıksız olarak gerçekleştirildi. Tüm bunların yanı sıra 112 adet akülü ve tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara teslim edildi. Ayrıca 60 kişiye hasta bezi yardımı devamlı olarak yapılırken ihtiyacı olan ailelere de çocuk bezi verildi. Sokakta yaşayan vatandaşları için gerekli işlemleri tamamlayan Konak Belediyesi sağlık muayenelerinin ardından bu kişilerin huzurevine yerleşmelerini sağlayarak güvenli bir yaşama kavuşturdu. Asker ailelerine sağlanan 700 bin TL’ye yakın maddi kaynak kendilerine teslim edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'dan hafta sonu vergi hizmeti
Bayraklı Belediyesi Gelir Müdürlüğü 2 Mayıs tarihine kadar hafta sonları ...
Spor okullarından dans şöleni
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları Halk Dansları Topluluğu, İsmet ...
Çamlıkule parkı açıldı
Buca Belediyesi’nin kısa sürede yapımını bitirdiği Çamlıkule mahallesindeki ...
 
'Bosna'daki fırsatlar değerlendirilmeli'
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu'nu ziyaret ...
Abdullah Arda Meydanı yenileniyor
Cumhuriyet öncesinden yakın zamana kadar kentteki “sosyal hayatın ve ticaretin ...
Şenol’dan Sarnıçlı işadamlarına destek
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, Sarnıçlı işadamlarıyla buluştu, “Her ...
 
Seferihisar 'sakinleri' ağırlayacak
İtalya’da düzenlenen Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısına ...
Doğal Yaşam'da 23 Nisan şenliği
19-20-21 Nisan tarihlerinde Doğal Yaşam Parkı’nda bir araya gelecek çocuklar, ...
Sındır'dan kadına ve eğitime tam destek
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, geliri eğitime ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva