HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Nisan 2011 Cuma - 12:10

14. yıl onuruna 14 açılış

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bu yıl 14.’sü düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği onuruna, bir süredir hazırlıkları devam eden tam 14 yeni projeyi aynı anda hizmete açıyor.

14. yıl onuruna 14 açılış

İZMİR - Gaziemir Belediyesi, bir günde 14 açılış birden gerçekleştirecek. 14. Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılışı 22 Nisan Cuma günü, Fen İşleri Şantiye Tesisi, Temizlik İşleri Şantiye Tesisi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şantiye Tesisi, Sarnıç Çiçek ve Fidan Serası, 4 yeni park, Beyazevler Cumhuriyet Semtevi, Sevgi Mahallesi Sosyal Tesisi, Veterinerlik İşleri Binası, Sentetik Buz Pisti Salonu ve Festival Alanı açılışı ile aynı anda yapılacak.
 
14. Uluslararası Gaziemir Çocuk Şenliği yeni kimliği ve profesyonel organizasyonu ile 7 ülkeden yüzlerce çocuğu İzmir’de buluşturuyor. Şenliğe Bosna-Hersek, Bulgaristan, Azerbaycan, Romanya, Rusya, KKTC ve Litvanya’dan çocukların yanı sıra, Bursa, Edirne (Keşan) ve Diyarbakır’dan çocuklar geliyor. Konser programı ile de göz dolduran şenlik, belediyenin diğer tesisleriyle birlikte açılıyor.
 
Sosyal hayatı günden güne renklenen Gaziemir’de belediye, İzmir’in en büyük sahnesine sahip yeni festival alanı yaptı. 550 metrekarelik sabit platformun bulunduğu geniş alan, tamamen çimlendirildi. Tamamı 5 bin metrekare olan ve 10 bin kişinin etkinlikleri izleyebileceği festival alanında çocuk şenliğinin yanı sıra farklı aktiviteler de düzenlenecek. Festival alanının bitişiğinde ise 415 metrekare büyüklükteki sentetik buz pisti salonu yapıldı.

 
Son projelerle, Sarnıç’ı şantiyelerin üssü haline getiren Gaziemir Belediyesi, Fen İşleri, Temizlik ve Park Bahçeler müdürlüklerini yeni ve modern tesislere kavuşturdu. Kentin park ve bahçelerine dikilecek çiçek ve fidanları kendi üretmek için sera ve fidanlık kuruldu. Gaziemir Belediyesi, ilçeye park ve yeşil alan kazandırmaya devam ediyor. Parkların tamamı elden geçirilirken, 20 parka kurulan otomatik sulama sistemi ile büyük tasarruf sağlandı. Rekora imza atan ekipler, son bir ayda 4 yeni parkı daha hizmete hazır hale getirdi.
 
Son çalışmalarla, Sarnıç Hürriyet Mahallesi’ndeki 1071 Sokak, Fatih Mahallesi 1147 Sokak, Binbaşı Reşat Bey Mahallesi’ne modern parklar inşa edildi. Öte yandan inşaat alanlarından özenle sökülen 225 zeytin ağacının kökleriyle beraber taşındığı Dokuz Eylül Mahallesi’ndeki 16 bin metrekarelik alanda Zeytinli Park oluşturuldu.
 
Gaziemir Belediyesi, Aktepe, Sarnıç ve Evka-7’de açılan üç semt evinin ardından Beyazevler Mahalesi’nde 4. Cumhuriyet Semt Evi’ni hizmete hazır hale getirdi. Özellikle kadınlara yönelik kurs ve aktivitelerin gerçekleştirileceği semtevinde psikologlar tarafından kadınlara ücretsiz danışmanlık hizmeti de verilecek. Sosyal hayatı hareket geçirmek amacıyla Sevgi Mahallesi’ne 180 metrekarelik bir tesis kuruldu. Gaziemir Belediyesi bundan sonra her türlü veterinerlik hizmetini baştan sona yenilediği Veterinerlik İşleri Müdürlüğü binasında sürdürecek. Mevcut bina tamamen yenilendi. Hem fiziki şartları hem de iç donanımı elden geçirildi. Veterinerlik işleri ile ilgili gerekli olan ultrason ve hemogram cihazları alındı. Klinik amaçlı tüm araç ve gereçler yeniledi, tesis poliklinik hizmeti verilecek hale getirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta dünya çocuklar için dönecek
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konak’ta uluslararası bir şenlikle ...
100 yıllık arşiv sanatseverlerle buluştu
Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Köşkü Anıevi ve Bilim Müzesi’nden sonra ...
Bornova'dan derneklere destek
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Divriği Kültür ...
 
Konak'ta sosyalleşme devam ediyor
Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yıl boyunca faaliyetleriyle ...
Bayraklı'dan hafta sonu vergi hizmeti
Bayraklı Belediyesi Gelir Müdürlüğü 2 Mayıs tarihine kadar hafta sonları ...
Spor okullarından dans şöleni
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları Halk Dansları Topluluğu, İsmet ...
 
Çamlıkule parkı açıldı
Buca Belediyesi’nin kısa sürede yapımını bitirdiği Çamlıkule mahallesindeki ...
'Bosna'daki fırsatlar değerlendirilmeli'
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu'nu ziyaret ...
Abdullah Arda Meydanı yenileniyor
Cumhuriyet öncesinden yakın zamana kadar kentteki “sosyal hayatın ve ticaretin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva