HABERLER>GÜNCEL
7 Ocak 2012 Cumartesi - 09:32

Kocaoğlu'na 180 yıl hapis iddiası!

İddianamesi tamamlanan Körfez Operasyonları kapsamında örgüt lideri olmakla suçlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tam 180 yıl hapis istendiği iddia edildi.

Kocaoğlu na 180 yıl hapis iddiası!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonlar ile ilgili iddianame bugün öğlen saatlerinde tamamlanarak İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu. Operasyonlar kapsamında, suç örgütü kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanarak kamu zararına neden olmak suçlamaları ile ifade veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için, Özel Yetkili Savcı Birol Çengil’in 180 yıl hapis cezası istediği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Özel yetkili savcının Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve bürokratlar için 700 sayfalık bir iddianame hazırladığı, mahkeme heyetine teslim ettiği kaydedildi.

İddianame hazır... Haber için tıklayınız...
 
ÖRGÜT KURMA SUÇU!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik geçtiğimiz Mayıs ve Kasım aylarında CMK 250. madde üzerinden yürütülen örgütlü suç operasyonlarında, yargı sürecinin başlaması için ilk adım atıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, öne sürülen örgütün ‘1. Adamı’ olarak 2 Ocak Pazartesi günü 5 saat ifade vermesinin ardından tamamlanan sürecin yargı aşaması, iddianamenin tamamlanmasıyla resmen başladı. Özel Yetkili Operasyon Savcısı Birol Çengil, ilk operasyondan 250 gün sonra iddianamesini tamamlayarak İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. En çarpıcı suçlama ise örgüt lideri olmakla suçlanan Başkan Kocaoğlu için geldi.
 
25 AYRI SORUŞTURMA İÇİN 180 YIL!
Adliye kulislerine yansıyan bilgilere göre Özel Yetkili Operasyon Savcısı Birol Çengil’in, Başkan Kocaoğlu için ESHOT durak ihalesi, Şevval Sam konseri, öğretmenlere hediye edilen şal ve kaşkollar, Çankaya’daki katlı otopark ihalesi, Grand Plaza şirketi üzerinden 2009 yerel seçimlerinde CHP seçim ofislerine dağıtıldığı iddia edilen sandviçler, EXPO 2015 Organizasyonu öncesinde yapılan adaylık çalışmaları kapsamında İzmir’de düzenlenen organizasyonu ZED Firmasının alması, Aliağa-Menderes Hattı’nı işleten TCDD ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla kurulan şirket İZBAN’ın tanıtım filmi ihalesi ve belediye şirketi Grand Plaza üzerinden yapılan Mandalina alımları ve personel ihalesi başta olmak üzere, sorulan 25 soruşturma için, 180 yıl hapis cezası istediği iddia edildi. Başkan Kocaoğlu’nun avukatları da bu tür davalarda istenen ceza toplamının, bazen uçuk rakamlara ulaşabildiğini ancak genel olarak alt sınırdan ceza uygulaması yapıldığını, iddianame açıklanmadan ortaya çıkan bilgilerin yanıltıcı olabileceğini söyledi.

TOPLAM 130 ŞÜPHELİ
İddianamede Aziz Kocaoğlu, Ersu Hızır ve Pervin Şenel Genç ile birlikte toplam130 şüphelinin bulunduğu ileri sürüldü. İddianameyi inceleyecek olan hâkimve üyelerin 15 gün içinde iddianameyi kabul edip etmeyeceğine karar vereceği öğrenildi.Mahkeme iddianameyi kabul ederse iddialar üzerine şüphelilere “örgütlü çete” kapsamında dava açılacak.


HIZIR VE ŞENEL YÖNETİCİ
İddiaya göre Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Ersu Hızır ile halen tutuklu bulunan mevcut Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in adı da iddianamede “çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisi” olarak yer aldı. Hızır ve Genç’in iddianamede iki ve üç numaralı “şüpheli” olarak isimlerinin geçtiği ileri sürüldü. Eski ve yeni genel sekreterlerin, imzalarının bulunduğu 10’dan fazla eylemden sorumlu tutuldukları iddia edildi.

DOSYA İKİYE AYRILDI
Savcı Birol Çengil tarafından hazırlanan iddianamede Karabağlar, Kuşadası, Selçuk, Torbalı ve Gaziemir belediyelerinden operasyon kapsamında tutuklanan ve ifadeleri alınan şüphelilerin bulunmadığı da öğrenildi. Bu belediyelerden 2’si tutuklu 13 şüphelinin dosyasının CMK 250. maddede yer alan “örgütlü çete” kapsamından çıkarılarak ağır ceza mahkemelerine gönderildiği iddia edildi. Bu kapsamda tutuklu bulunan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Gülşen ve Kuşadası Belediyesi’nden Erdoğan Uyan’a tahliye yolu açıldığı öne sürüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 41 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hak'tır..! 13 Ocak 2012 Cuma 10:29

Bu siyasi linç ve yok etme operasyonu Genç Parti Genel Bşk. Sayın Cem UZAN'la başladı ve bir çok isimden sonra sıra Aziz Bey'e geldi, devam ediyor. Sayın UZAN'a linç başladığı gün suçu sadece siyasete girmek olan ve 70 günde 2,5 milyon oy alan Türkiye'nin en büyük iş adamlarından birine devlete olan 5,5 milyar$ borcu için hırsız dediniz ve 278 şirketi ve mallarına el konup ülkeden kaçıp gitmesine yol verilirken seyirci kaldınız. Sıra sana da gelecek UNUTMA...

Yorumu oyla      12      6  
ÖZDİL 8 Ocak 2012 Pazar 13:24

Alaçatı Belediye Başkanı, zart diye tutuklanıyor, 185 sene hapsi isteniyor. Başkan “niye?” diye soruyor. Telefon konuşmalarını delil olarak gösteriyorlar. Okuyor... “Ne oldu bizim beleşten 145 bin lira” demiş, tutanaklarda öyle yazıyor. “Kardeşim ne beleşi... Ne oldu bizim Beldes’ten 145 bin lira diye sordum, yanlış dinlemişsiniz” diye itiraz ediyor. İnceleniyor. Hakikaten öyle, Beldes’ten yani, belde belediyelerini destekleme fonundan beklenen 145 bin lira var. Kayıtlar tekrar dinleniyor. Beldes demiş, beleş yazılmış. Başkan görevine dönüyor

Yorumu oyla      17      6  
sak 8 Ocak 2012 Pazar 12:27

Kral çıplak, Türkiyede cemaat mensubu veya akp li değilsen teröristsin.Okuyorsan,hayatı sorguluyorsan biat etmiyorsan ,yalaklık ve yandaşlık yapmıyorsan suçlusun .Tutuklanan generaller PKK ile savaşmış,tutuklanan profösörler Atatürkçü ve türbana karşı,tutuklanan gazeteciler muhalif biat etmiyenler ,tutuklanan yazarlar Fettullaha dokanmış .Tutuklamaya hazırlandıkları Kocaoğlu,üreticiden,süt,mandalin,çiçek,atkı ,şal almış,arsaları peşkeş çekmemiş,ihalelerde adam kayırmamış atın içeri ibreti alem i

Yorumu oyla      18      6  
AZİZ TEKİN 8 Ocak 2012 Pazar 00:31

hani bu ülkenin savcısına saygınız vardı. ya sayın kocaoğlu sen bunları hak edecek ne yaptın bir düşün düşün cevabı sende ve bende sayın kocaoğlu alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste AZİZ TEKİN

Yorumu oyla      14      11  
gizli 7 Ocak 2012 Cumartesi 20:53

cemaat maymunları iş başında

Yorumu oyla      26      11  
cem 7 Ocak 2012 Cumartesi 20:29

özgür ş. aynı ankara ve istanbul gibi metromuz bitmeyecek sana sadece gülüyorum..hemde..25 senedir metro bitiremedi ankara..üstün hizmetten anladığın 40 günde alt geçit yapıp ilk yağmurda 5 kişinin ölmesiyse ben almayayım o üstün hizmeti..çok beğeniyorsan oradaki hizmetleri yerleşme hakkın var.güle güle..

Yorumu oyla      21      11  
Değişim şart 7 Ocak 2012 Cumartesi 19:17

Artık İzmirimizde değişim şart.İşi gücü kaldırım bozmak yapmak, kelebek müzesi yapmak, havagazı tesislerinde yemek içmek,az iş çok laf üretmek olan yönetimden kurtulmanın zamanı gelmiş de geçiyor.Gelişimi 10 yıl arkadan takibeden zihniyetten değişim gelişim yanlısı zihniyete geçme zamanı.İzmirin çok büyük bir bölümü değişimi desteklerken malesef ufak mutlu bir azınlık direnç göstermeye çalışıyor ancak halkın özgür iradesi önünde hiç bir güç duramayacak.

Yorumu oyla      20      28  
ahmet a. 7 Ocak 2012 Cumartesi 18:51

Açıkcası seçimlerde kocaoğluna oy vermeyi planlamıyordum, ama 180 yılı görünce ayıptır günahtır. Çok sevdiğimden değil ama mağdurun yanında saf tutman gerektiğini bildiğim için belediye başk. oyumu CHP den yana kullanıcam, il genel mecliste gene kendi siyasi fikirlerim bakidir...

Yorumu oyla      33      11  
7 Ocak 2012 Cumartesi 18:13

işte yapılan yalnış politikalar benim adamım senin ekibin olduğu müdetçe parti güç kaybediyor bir birinizle uğraştığınız kadar geleceğe yönelik yeni politikalar geliştirseydiniz partinin oyları artığını kendizde görecektiniz ama siyaset yapan ben hedefime ulaştım düşüncesine sahip ise oylarda eriyor ozaman herkes kendi bireysel hırsına kapılıp kavga etmeye gerek yok çünkü kavganın adı demokratik hak olmaz kavga sadece şidetir kavgaya demokratik hak serseniz sadece kendinizi kandırırsını

Yorumu oyla      20      6  
7 Ocak 2012 Cumartesi 18:05

chp bu içkavgalarına son verip geleceğe yönelik siyaset geliştirmedikçe birinci particiliği hedeflemedikçe neyazıkki yapacak bir şey olmıyacak çünkü kurallar herzaman güçlüden yana işler ama chp halen tüzük ve imza önseçim üzerinde plitika yapıyor bakın akp de ne kavga nede önseçim ama herseçimde güçlenerek geliyorlar anketlerde yine oyların artığını görüyoruz siz chpde siyaset yapan siyasetçiler bırakın delege ve önseçimle uğraşmayı partiyi nasıl birinci parti yaparız plitikasını geliştirin

Yorumu oyla      24      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fabrika önünde eylem yapan işçiler darp edildi
Menemen’de işten çıkarıldıkları fabrikanın önünde kurdukları çadırda eylem ...
Uludere olayının faturası Albay'a çıktı
Şırnak Valiliği, Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ...
Tolon'dan Balbay'a : Bayramlaşmamız bile olmadı
İkinci Ergenekon davasında tutuklu sanık CHP Milletvekili Mustafa Balbay, ...
 
Azer Bülbül hayatını kaybetti
Arabesk müziğin önemli temsilcilerinden ünlü sanatçı Azer Bülbül Antalya'da hayatını kaybetti.
Uyuşturucu satıcısı kadın haplarla yakalandı
İstanbul'dan getirdiği bin 510 ecstasy hapı İzmir'de satmak istediği ileri ...
ATV-Sabah'ın satışında harekete geçildi
ATV ve Sabah Gazetesi'nin satışı için Goldman Sachs yetkilendirildi. İlk ...
 
Alkollü itfaiyeci, tüfekle banka soymaya kalkıştı
Torbalı’da, av tüfeğiyle bir banka şubesini soymaya kalkışan alkollü kişi, ...
Avrupa Birliği'nden Başbuğ açıklaması
Avrupa Birliği, Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ...
İlker Başbuğ Silivri’de tek kişilik koğuşta
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Genelkurmay tarafından kurulduğu ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva