HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2011 Salı - 20:44

Kocaoğlu İZFAŞ'taki grevi kırdı!

İZFAŞ’ta yaşanan grev krizi, Başkan Kocaoğlu’nun şok hamlesi ile yeni bir boyut kazandı. Kocaoğlu, fuar sürecinde kentin imajını kötü etkileyeceği gerekçesi ile İş Mahkemesi’ne başvurarak grevi kırdı. CHP İl Başkan Yardımcısı da olan Sosyal-İş İzmir Şube Başkanı Müfit Eriş “Yakışmadı. İstifa edeceğim” dedi.

Kocaoğlu İZFAŞ taki grevi kırdı!

Can Özlü/Egedesonsöz - DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en büyük ortağı olduğu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş (İZFAŞ) arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamış, çalışanlar, İzmir Enternasyonel Fuarı’nın başlamasına 17 gün kala grev kararı almıştı.

Grev bitti öfke dinmedi haberi için tıklayın

Kocaoğlu: Açılışın zora girmesi gibi bir tehlike yok haberi için tıklayın

“KENTİN İMAJINI SARSABİLİR”

Hafta başında başlayan grevin henüz ikinci gününde flaş bir gelişme yaşandı. Sendika ile anlaşmaya yanaşmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, avukatları aracılığı ile İş Mahkemesi’ne başvurarak grevin fuar sürecini olumsuz etkileyeceğini, grev nedeniyle İzmir’in uluslar arası imajının zedelenebileceğini belirtti. Kocaoğlu’nun şikayetini değerlendiren mahkeme, Sanayi ve Ticaret Hukuku’na dayanarak grevi kırdı. Avukatlar aracılığı ile Sosyal-İş Sendikası’na iletilen gerekçeli kararda grevin zamanlamasına vurgu yapıldı ve “Grev, uluslar arası fuar sürecini olumsuz etkileyebilir. Kentin imajı bu grev ile zedelenebilir. Bu nedenle grevin ertelenmesine karar verilmiştir” denildi. Mahkemece verilen karar doğrultusunda grev 12 Eylül tarihine ertelendi. 8- 18 Eylül tarihleri arasında açık kalacak fuar sürecinde, mahkeme kararının yeniden gözden geçirileceği belirtildi.

“İSTİFA EDECEĞİM”
Kocaoğlu’nun beklenmedik hamlesi sendika üzerinde şok etkisi yarattı. Aynı zamanda CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı olan Sosyal- İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş, 20 yıllık sendikal hayatında ilk kez böyle bir karar ile karşılaştıklarını söyledi. Kocaoğlu’na ateş püsküren Ereş, İl Başkan Yardımcılığı görevinden ve CHP’den istifa edeceğini açıkladı. Ereş “Grev mahkeme kararı ile ertelendi. Aziz Başkan İş Mahkemesine giderek bu kararı bizzat aldırdı. Gerekçe olarak da fuarın uluslar arası olması ve kent imajının kötü yansıtılması gösterildi. Hoş bir şey değil. Büyük tepki gösterdik. Sosyal demokrat bir belediye başkanı 12 Eylül’ün faşist yasasının arkasına sığınarak böyle bir karar aldırmamalıydı” dedi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Sendika ile belediye arasındaki ufak pürüzlerin giderilebilir olduğuna dikkat çeken Ereş “Verdikleri, sosyal hakların bir kısmını, son toplantıda geri çekmişlerdi. Niyetleri buymuş. Ben aynı zamanda CHP İl Başkan Yardımcısıyım. Şirket yöneticileri ile yaptığım son toplantıda bu görevimden ve yıllardır emek verdiğim partimden istifa etme kararı aldım. Aziz Başkan, dün de Genel Başkan Yardımcımız Birgül Ayman Güler ve İl Başkanımız Tacettin Bayır ile görüştü. Onlar da bu sorunu çözemedilerse yapacak bir şey yok demektir. Bu karar Türkiye’de bir ilktir” diye konuştu.

BAYIR KÖŞEYE SIKIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile CHP İl Başkan Yardımcısı da olan Müfit Ereş arasında yaşanan bu restleşme, dikkatleri CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’a yöneltti. Kocaoğlu’nun, 8 ilçe belediye başkanı ile yaşadığı krizde, Aziz Başkan’ın yanında yer alarak başkanlara karşı tavır takınan Bayır’ın, İl Başkan Yardımcısının İZFAŞ grevi ile ilgili olarak partiden istifa noktasına gelmesi sonucunda nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. İl Başkanı Bayır ve Genel Başkan Yardımcısı Güler, dün Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. O görüşmeden masaya yatırılan İZFAŞ sorunu, tüm girişimlere rağmen çözümsüz kaldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SEDAT BEY'E CEVAP 25 Ağustos 2011 Perşembe 15:20

sedat bey CHP izmirde sendikalar sayesinde meydanları doldurabiliyor, sendikalar sayessinde oyları bu kadar yüksek, aziz başkan değil feriştahı gelse taşaronlaşmaz :) hatta 2014 de CHP izmiri teslim edecek sayın aziz kocaoğlu sayesinde :)

Yorumu oyla      14      7  
mikado 24 Ağustos 2011 Çarşamba 14:25

kabahat sende değil seni aday gösterenler ve seçenlerde

Yorumu oyla      20      18  
mikado 24 Ağustos 2011 Çarşamba 14:02

işte en iyileri bu diğerleri nasıl ,konak sırf laf kalabalığı adama dr başkan demeyince kızıyormuş ne doktoru ya 6ay bakanlık yap hemde okonomiyi batır sosyoloji doktorası yapmış aman allahım doktor başkanmışyesinler seni ya ne yaptın şu konak ta bide büyük şehireadaymış vah benim izmirime vah

Yorumu oyla      20      6  
mikado 24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:58

3 dönemde 2 km metroyu bitiremediniz .istanbul kadıköy kartal metrosu 16 5 km bu yıl bitiyor.ama palavra yalan bol neymiş ak parti izmire yardım elini uzatmıyormuş dilinize dursun ya başbakan ne dedi izmire kim yardım etmiyor diyorsa karşıma çıksın istifa ederim dedi izmir mitinginde.belediyenin bütçesi 2002 de 270 trılyon 2010 da 1.1 katrilyon belediyenin geliri 85 trılyon geri kalan hükümetten ama bunlar bılmezki bunlarda hep palavra iş yapma başkasına laf at yazık ettiniz güzelim izmire

Yorumu oyla      18      18  
doğan çakır 24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:24

bu başkanla bu şehir köy oldu arkadaş, ben çok şehir geziyorum iş icabı, bu ülkedeki en berbat şehirde yaşıyorsunuz, bi hava gazı fabrikasını düğün salonu yapmuş evirip çevirip onu söylüyo, çocuk gibi kompleksi bi adam, herkezle küs, 5km metroyu bütüremedi, millet şehirden şehire 1 saatte gidiyo yaa

Yorumu oyla      21      20  
mikado 24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:24

yıllardır yapılmıyan bir mayısı AK parti kanunlaştırdı sivası AK parti müze yaptı ama siz hala aynı kafada devam dünya takdir ediyo AK partiyi, siz sanat şenlikleri, sergiler,konserler leyleğin ömrü lallakla geçer ya ,bu ülkeyi maf ettiniz ATATÜRK bezirganları ile din bezirganları

Yorumu oyla      19      20  
nedim 24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:11

Rezaletsin İzmir CHP!

Yorumu oyla      23      20  
Kazım emir 24 Ağustos 2011 Çarşamba 12:58

mikado: en büyük mezhepçilik akepede niye:sivas katliamının sorumlusunu; savunan avukat BAKAN bir bakmalısınız ,yine savunan AVUKAT anayasa mahkemesi üyesi adalet bakanı kontenjanında daha neler neler v.s

Yorumu oyla      24      16  
sedat 24 Ağustos 2011 Çarşamba 12:42

ne çabuk unutuldu taşaronun tasfiyesi sorun bakalım ankara belediyesin de sendikalı işçi varmı istanbul belediyesinde kaç tane grev kararı bile alamıyorlar ben aziz beyin yerine olsam hemen taşaronlaşma hamlesi başlatırım öyle mahkeme ile uğraşmaya ne gerek var.

Yorumu oyla      41      16  
mikado 24 Ağustos 2011 Çarşamba 12:27

siz laf üretmekten başka bir şey yapmıyorsunuz.izmir akıllıysa bu vizyonsuzlara bir daha oy verirse ,yazık ya belediye mezhepçi oldu .chp ye üye olmazsan asla iş yok.

Yorumu oyla      24      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkanlar Hareketi Güler'e de karşı!
CHP'li belediye başkanları "kriz çözüldü" açıklaması yapan Genel Başkan ...
Emek ve Barış Şenlikleri ertelendi
Aliağa Belediyesi tarafından 1989 yılından bu yana yapılan Emek ve Barış ...
Soğukkuyu Mahallesi'nde su kesintisi
Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi'nde 25 Ağustos Perşembe günü saat 09:00-19:00 ...
 
Dansın kralları yine İzmir’e geliyor
Karşıyaka Belediyesi ile Dünya Dans Konseyi’nin geleneksel olarak üç yıldır ...
Eğitimde Selçuk farkı
Selçuk’ta bir eğitim kalesi gibi duran ve yıllardır çok sayıda öğrencinin ...
Şeboy: Kocaoğlu'nu çok iyi anlıyorum
Belediye başkanıyken cezaevinde yatan ancak aklanan Cemil Şeboy, şimdi ...
 
Başkan Sındır'dan gece mesaisi
Göreve geldiği günden bu yana halkla içiçe yönetim anlayışı sergileyen ...
Bayraklı’da Gökhan Özen rüzgârı
Bayraklı Belediyesi, ünlü popçu Gökhan Özen konserine hazırlanıyor.
Kocaoğlu: Açılışın zora girmesi gibi bir tehlike yok!
Sosyal İş Sendikası’na bağlı İZFAŞ çalışanlarının grev kararı alması ile ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva