HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2011 Salı - 10:08

Kocaoğlu: Açılışın zora girmesi gibi bir tehlike yok!

Sosyal İş Sendikası’na bağlı İZFAŞ çalışanlarının grev kararı alması ile ilgili bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Fuar’ın İzmir’in yüz akı olduğunu ve 80. İEF’yi layık olduğu şekilde gerçekleştireceklerini belirtti.

Kocaoğlu: Açılışın zora girmesi gibi bir tehlike yok!

İZMİR - Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ben greve çıkan arkadaşların fuarı desteklemelerini, fuarda çalışmalarını diliyorum. Fuar açılışının zora girmesi gibi bir tehlike yok. Arkadaşlarımız yasal haklarını kullanıyorlar. Biz de hep birlikte çözüm arıyoruz” diye konuştu.
 
Ve İZFAŞ'ta grev başladı haberi için tıklayın

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde taşeronu kaldırdıklarını ve taban ücretlerini ayarladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Taban ücretlerinde yüzde 26.5’a kadar zam yaptığımız kişiler var. Üst grupta bize göre az zam yapılan kişiler var. Biz ağırlıklı olarak zammı tabana yaymaya çalıştık. Ben arkadaşlarımızın fuarı desteklemelerini, fuarda çalışmalarını diliyorum. Ondan sonra grevlerini sürdürebilirler” diye konuştu.
Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “80. İEF’nin bu şekilde grevle krize sokulmasını ne biz tasvip ederiz, ne greve çıkan arkadaşlar, ne de sevgili hemşehrilerimiz tasvip eder. Ben geçtiğimiz gün İZFAŞ’taydım. Bu konuyu enine boyuna değerlendiriyoruz. Son durumu arkadaşlarla konuştuk. Süreci izliyoruz.”
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat tonman 24 Ağustos 2011 Çarşamba 15:41

dünyanın 2. büyük fuarını organize eden, bu şehir için birçok projeye imza atan bu 105 kişilik ekip askari ücretle çalışmaktadır, eğer sizce bu işin hakkı buysa sizi özel olarak tebrik etmek isterim bu düşüncenizden dolayı... işcilerin taşarondan kurtulması hikayesini de siz daha iyi bilirsiniz, önce karşıyaka ve bayraklı belediyelerinden atılan işcilerin ki 2500 kişidir ne amaçla izenerjiye alındığını bizler çok iyi biliyoruz, 1 yıl sürecek greve olmaz sn.güngör babacan. ne gerekiyorsa yapılır.

Yorumu oyla      14      6  
murat tonman 24 Ağustos 2011 Çarşamba 15:36

fuardan sonra 1 yıl greve neden gidilsin güngör babacen bu nasıl bir düşünce yapısıdır, bu insanlar askari ücretli olan maaşlarının 740 tlye yükseltilmesini isityorlar, ayrıca bu süreç 7 aydır sürüyor, bu şirketin sadece yarısına bile yapılmayacak olan ve ortalama kişi başı 150 tl gibi bir artış olması istenilen iyileştirme için nasıl bir mantık 7 ay uzlaşamaz, her işin bir usülü adabı vardır, insan insan yerine konulursa insan gibi cevap verir, bu insanlar seslerini nasıl duyuracaktı...

Yorumu oyla      14      6  
Güngör Babacan 23 Ağustos 2011 Salı 12:22

İşçilerin taşerondan kurtarılması çok sevindirici bir olay,önemli dönüm noktası ve bence işçiler,haklarını layıkıyla almalı.Ama bu "kurt dumanlığı sever hesabı"fuara denk getiriliyor.Belediye sendikası,sosyal demokrat başkanlara bunu hep yapıyor;diğer başkanlara yapamadılar.Başkanların siyasi düşüncelerini ve iyi niyetlerini suiistimal etmelerini doğru bulmuyorum.Fuardan sonra 1 yıl greve gitsinler yanlarındayım.Davranış ve uygulamalarımız mantık ve isabatten uzak olmadıkça destek ve yandaş bula

Yorumu oyla      14      15  
karşıyakalı vatandaş 23 Ağustos 2011 Salı 10:57

sayın bşk.taban ücretlerde %26.5 ye kadar zam yaptığınızı söylüyorsunuz.asgari ücertinüzerine %26.5 zam yapsanız yaklaşık 800 gibi bir rakam çıkar ortaya ama dünkü gazete de 730 dan bahsetidiyor endüşük ücretli.ozaman sizin arkadaşlarınız size yanlış bilgi veriyorlar.siz maaşları 800 tl. yağsanız herhalde sendika kabul eder yol parasını düşürüp yakacağı kaldırıyor arkadaşlarınız dünkü yazıda çıkan bu.siz bu konuya el atarsanız çözülür.ve partiye zarar vermemiş olursunuz.diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Tarih Ödülleri” için son gün 26 Ağustos
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını ...
Gaziemir Belediyesi’nde şok operasyon!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ani bir kararla yardımcılarının ...
Büyükşehir’e ilk gün bin kişi başvurdu
Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye teşkilatına alacağı 286 itfaiye eri ...
 
Konak’ta 52 çiftin nikah coşkusu
Konak Belediyesi ile Hüseyinoğulları İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ...
Çiğli’de kaçak hurdacıya baskın
Çiğli Harmandalı mahallesinde kaçak olarak faaliyet gösteren hurda deposu, ...
Tatı'dan meclise 'sermaye' çalımı
Bucamar’a sermaye artırımını belediye meclisine kabul ettiremeyen Buca ...
 
ESHOT'tan hem tasaruf hem çevre hamlesi
ESHOT Genel Müdürlüğü, DEÜ ile birlikte yürüttüğü “Ölü Kilometre Minimizasyon ...
Muhtarlara teknolojik destek kaliteyi arttırdı
Bornova Belediyesi, vatandaşın en yakınındaki kamu birimi olan muhtarlara ...
Konak'ta nostaljik Ramazan'a büyük ilgi
Konak’ta Ramazan eğlenceleri her akşam hız kesmeden devam ediyor. On bir ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva