HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2011 Salı - 18:13

Başkanlar Hareketi Güler'e de karşı!

CHP'li belediye başkanları "kriz çözüldü" açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'e tepki gösterdi. Aziz Başkandan randevu almadan krizin çözülemeyeceğine dikkat çeken başkanlar "Çözüldüyse bile bizim haberimiz yok. Açıklamalar daha net olmalı" dedi.

Başkanlar Hareketi Güler e de karşı!

Can Özlü/EgedeSonsöz - Genel seçimlerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na karşı cephe alan ve kentin siyasi gündemi ile ilgili konularda kararlar alan sekiz ilçe belediye başkanı, ihtiyacı olan ilçelerdeki temizlik projesinde Büyükşehir sınırlarını aştı. İlk olarak Menderes ve Özdere bölgesinde temizlik çalışması yürüten başkanlar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geri adım atması ile Tire'ye yöneldi. İlçenin CHP'li Gökçen Belde Belediyesi ile temas kuran başkanlar, ikinci temizlik projesini bu beldede yürütme kararı aldı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır belde ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Mustafa Önem ile birlikte beldeyi turlayan başkanlar, bakım, onarım ve temizliğe ihtiyaç duyulan noktaları tespit etti. Bayram öncesi gerçekleştirilecek temizlikte 200'ün üzerinde personel ve 40'a yakın iş makinesi kullanılacağı öğrenildi.
 
KILIÇDAROĞLU'NA DERT YANACAKLAR
İlçe turlarında Büyükşehir sınırlarını aşan belediye başkanları, "Kriz çözüldü" açıklaması yapan CHP MYK Üyesi Birgül Ayman Güler'e de tepki gösterdi. Ayman'ın sözleri ile başkanlar arasında yaşanan sorun yeni bir boyut kazandı. Geçtiğimiz hafta İzmir'e gelen Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Volkan Canalioğlu'nun temaslarının ardından Güler'in de sürece müdahil olması, krizi yumuşatmak yerine ateşi körükledi. Başkanlar kriz konusunda yine geri adım atmadı. Tekin ve Canalioğlu'nun girişimlerinin de istenilen düzeyde olmamasının ardından gözler 7 Eylül'de İzmir'e gelecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Başkanlar, bayram tatilinde de sorunların giderilmemesi halinde, konuyu Kılıçdaroğlu'na iletme kararı aldı.
 
BİZİM HABERİMİZ YOK
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaşanan sorunların devam ettiğini söyledi. Ortada çözülen bir krizin olmadığını ifade eden Solak "En başından beri yaşadığımız sorunlar devam ediyor. Dile getirdiğimiz sıkıntılar konusunda bir çözüme kavuşmuş değiliz. Alaattin Bey, Gürsel Bey ya da Volkan Bey de var olan sorunu çözmüş değil. Aziz Başkan bize hala randevu vermedi ve sorunlarımızı anlatabileceğimiz bir ortam oluşturulmadı. Sayın Genel Başkan Yardımcımız 'sorun çözüldü' diyor ama çözülen bir şey yok. Varsa da biz bilmiyoruz. Kendisini, sorunlar hakkında bilgilendirdik. Eğer çözüm olduysa, nasıl ve ne şekilde olduğunu biraz daha net ifade etmeli. Kendisi ile bu konuyu yeniden masaya yatıracağım" dedi.
 
SORUNU AZİZ BAŞKAN ÇÖZER
Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de, Güler'in "kriz çözüldü" sözlerini eleştirdi. Çiçeği burnunda Genel Başkan Yardımcısı Güler'in, yanlış bilgilendirildiğini ifade eden Özgün "Kendisi iyi, bilgili, samimi ve sahici bir insan. İzmir siyasetine kazandırılmalı ancak yaşadığımız sorunlar konusunda yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Ortada bir kriz varsa, bu bizden kaynaklanan birşey değil. Bunu çözmesi gereken kişi Aziz Kocaooğlu'dur. Madem ki Sayın Genel Başkan Yardımcımız "sorun çözüldü" diyor, o zaman Aziz Başkan randevu talebimizi kabul etmiş demektir. Kendisinden hala davet bekliyoruz. Bu davet, ir sohbet toplantısından öte, sorunların aşılması noktasında önemli bir adım olacaktır. Biz kendisi ile konuşmadan bir çözümden bahsetmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
 
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kürüm "Aziz Başkan ile hala devam eden bir iletişim eksikliğimiz var. Biz kendi aramızda yardımlaşmaya devam edeceğiz. Sorunlarımızı kendisine ilettik ancak hala çözülen birşey yok. Birgül Hanım'ın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Randevu talebimiz devam ediyor. Acelemiz yok bekleriz" diye konuştu.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise "Randevu talebimiz devam ediyor. özüm yolunda bir gelişme yok" demkle yetindi. Bazı belediye başkanları da başkanlar hareketinin siyasi bir oluşum olmadığına dikkat çekerek, krizin sadece Aziz Kocaoğlu tarafından çözülebileceği görüşünü belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin solak 3 Eylül 2011 Cumartesi 05:33

sevgili ulaş şu bahsettişgin odunu al gel bakalım seni bekliyorum terbiyesiz kendini bilmez

Yorumu oyla      12      6  
Ali Haydar 24 Ağustos 2011 Çarşamba 13:25

Ben burada yorum yapan arkadaşları çok seviyorum gerçekten.Helal olsun ileriyi çok iyi görüyorlar.2014 te tüm Türkiye AKP olacak .Aferin arkadaşlar Yüklenin Belediyelere .İzmir bizim olacak.Sizin gibi değerli yorumcular oldukça halk yanımızda olacak.Hepinize selamlar.

Yorumu oyla      13      6  
bu masraflar kimden çıkıyor? 24 Ağustos 2011 Çarşamba 09:59

Bu isyancı başkanların Tire'nin GÖKÇEN Beldesine adam ve makine nakliyelerinin masrafı nedir? Bu masrafları kim ödüyor? Bu çalışanların yevmiye ve fazla mesailerini kim ödüyor? BU KONU YASAL MI? Bu isyancıların ilçelerindeki halk ve Belediye Meclisleri bu konularda ne düşünüyor? Yoksa bu KAHRAMANLAR MASRAFLARI CEPLERİNDEN Mİ? ödüyorlar. Vatandaşın parası ile kahramanlık yapmak kolaydır. YOK MU BU ADAMLARA BİR HESAP SORACAK?

Yorumu oyla      12      9  
ulaş 24 Ağustos 2011 Çarşamba 09:10

DUYARLI C.H.P CAGRI.KURTULUŞ SAVAŞINDA HALKIMIZIN YAPTIGINI ŞİMDİ YAPMA ZAMANI GELMİŞTIR.SOPA ODUN NE VARSA ALIP .C.H.P.ŞU AN EN ÇOK ZARAR VEREN 8 .ŞOVMENININ DERSINI VERMEKTIR.KİMSENIN C.H.P. ZARAR VERME GİBİ BİR LUKSU OLMAZ.

Yorumu oyla      18      11  
300 spartalıdan biri 24 Ağustos 2011 Çarşamba 09:02

Kuyruk sokumu bakıyorum da Hasan KARABAĞ kuyruğuna basmış yine.. senin yorumlarını okurken büyük haz duyuyorum hele bi de kendini başkanı partiden attıracak güçte görmüyomusun valla sayende eğleniyoz iyi ki varsın! ama bişey diyeyim mi kuyruk acın her geçen gün artacak hazırlıklı ol Hasan Bey sana göre gereksiz halka göre iyi işler yaptıkça daha çok hazımsızlık yaşayacaksın demedi deme..

Yorumu oyla      13      11  
adam 24 Ağustos 2011 Çarşamba 09:01

sizin kuyruk acınız var.kiralık katiller gibisiniz dini siyasete alet ediyorsunuz.erbakan hoca bile sizin hadi ordan takiyyecler dedi.hasan karabağın tırnağı olamazsınız.hasan başkan tek başına hepinize yeter.bayraklılılı kime oy vereceğini biliyor.

Yorumu oyla      15      10  
DEMOKRAT 24 Ağustos 2011 Çarşamba 08:46

TAŞ Rümuzlu Çok Bilen Arkadaş,Millet BUCA"da Tatı denen Şahısın Kimliğine Oy vermedi,CHP ye Verdi.Tatı" yı Buca"da Hipodromun dışında kimse tanımaz bilmezdi,hatta soyadı bile eleştiri konusu olurdu.Çok iddia ediyorsan,seçimlerde nasıl olsa birdaha Aday gösterilmeyecek,BAĞIMSIZ Olarak girsin bakalım Kaç Oy Alacak görelim.CHP-122,586 AKP-78,044 MHP-20,709 Oy Almıştır.

Yorumu oyla      16      11  
BAYRAKLILI 24 Ağustos 2011 Çarşamba 04:50

HALKIMIN GÜVENİNE İHANET EDİP,HALKIN ARASINDA İKİLİK YARATIP,BİR GÜN ÖNCE OY VERECEKLERE ,OY NİYETİNE DESTANLAR YAZIP,HEDEFİNE ULAŞINCA EN AĞIR İFTİRALARA YOL VERENLERDEN KORU YARAP.EMEĞİNDEN,YEMEĞİNDEN KISARAK ,VERGİ VERİP.YOL ,SU OLARAK VE HİZMET OLARAK GERİ DÖNECEĞİNİ DÜŞÜNEN HALKI ,ÇALIŞIYORMUŞ GİBİ YAPIP SAZA SÖZE,İTE,OTA ,KAZA, KIZA,EŞE DOSTA YAL EYLEYENLERE İZİN VERME YARAP.ÖZÜYLE SÖZÜYLE GERÇEK YÖNETİCİLER GETİRİP ESKİLERİNİ NARI ATEŞİNE ODUN EYLE YARAP.

Yorumu oyla      14      11  
taş 24 Ağustos 2011 Çarşamba 01:38

bucalı efendi senin chp ye yakıştıramadığın tatı 15 yıldır karşıdan seyrettiğin belediyeyi 123000 oyla chp ye kazandıran adamdır senin gibilerse kaybettirmek için yırtınandır

Yorumu oyla      17      10  
deniz 24 Ağustos 2011 Çarşamba 00:25

8 ATLI DEĞİL 10 ATLI OLSANIZ BİLE AZİZ BAŞKANIN TIRNAĞI OLAMAZSINIZ.AMA İNANIYORUM AZİZ BAŞKAN AZİZLİĞİNİ GÖSTERECEK BU İŞİ ÇÖZECEK.DEĞİŞEN NE OLACAK SİZ YİNE ŞOV YAPMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ TELEVİZYONDA SİZİ İZLEDİĞİMDE PARTİM ADINA UTANIYORUM HİÇ YAKIŞMIYORSUNUZ YAZIK OYLARIMIZA YAZIK, AMA CHP İÇİN OY VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ ÇÜNKÜ CHP KALICI SİZLER GİDİCİSİNİZ...

Yorumu oyla      23      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emek ve Barış Şenlikleri ertelendi
Aliağa Belediyesi tarafından 1989 yılından bu yana yapılan Emek ve Barış ...
Soğukkuyu Mahallesi'nde su kesintisi
Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi'nde 25 Ağustos Perşembe günü saat 09:00-19:00 ...
Dansın kralları yine İzmir’e geliyor
Karşıyaka Belediyesi ile Dünya Dans Konseyi’nin geleneksel olarak üç yıldır ...
 
Eğitimde Selçuk farkı
Selçuk’ta bir eğitim kalesi gibi duran ve yıllardır çok sayıda öğrencinin ...
Şeboy: Kocaoğlu'nu çok iyi anlıyorum
Belediye başkanıyken cezaevinde yatan ancak aklanan Cemil Şeboy, şimdi ...
Başkan Sındır'dan gece mesaisi
Göreve geldiği günden bu yana halkla içiçe yönetim anlayışı sergileyen ...
 
Bayraklı’da Gökhan Özen rüzgârı
Bayraklı Belediyesi, ünlü popçu Gökhan Özen konserine hazırlanıyor.
Kocaoğlu: Açılışın zora girmesi gibi bir tehlike yok!
Sosyal İş Sendikası’na bağlı İZFAŞ çalışanlarının grev kararı alması ile ...
“Tarih Ödülleri” için son gün 26 Ağustos
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki tarihi yapıların korunmasını ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva