HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ekim 2011 Salı - 19:19

Başkan Sındır’ın gözünden Van Depremi

Depremin vurduğu Van İli’ne giden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır izlenimlerini anlattı.

Başkan Sındır’ın gözünden Van Depremi

FATİH YAPAR/Egedesonsöz- Van’da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin ardından yaşanan sıkıntılı süreç devam ederken bölgeye giden yardımlar ve kampanyalar giderek artıyor. İzmir Valiliği öncülüğünde Van’a gönderilen ekipler çalışmaları aralıksız sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılaçdaroğlu’nun çağrısı ile birlikte harekete geçen İzmir’deki CHP’li belediyeler kampanya üstüne kampanya düzenliyor. İlk yardım tırını Van’a gönderen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, apar topar uçakla deprem bölgesine gitmişti. Sındır, alanda yapılan çalışmaları ve izlenimlerini Egedesonsöz’e anlattı.
 
Depremin insanları çok ciddi derecede etkilediğini ifade eden Başkan Sındır, “Burası televizyonda gördüğümüz gibi kesinlikle değil. Van’da yani il merkezinde yaşam yavaş yavaş normale dönüyor. Erciş’te ise sağlam bina kalmamış desem yeridir. Geriye kalan binalar ise ciddi oranda hasarlı durumda. Onlarda da kimse oturmuyor. Adeta kağıt gibi binaların üst üste yıkıldığını gördüm. İnsanlarımızın durumu burada çok vahim. Binaların bir an önce hızlı bir şekilde kaldırılması gerekiyor” dedi
 
GİDİLMEYEN YERLER VAR
Depremin üzerinden iki gün geçmesine rağmen Erciş’te arama yapılmayan, kazı çalışması için girişim başlatılmayan binaların bulunduğunu anlatan Sındır, ekiplerin her tarafta çalışma yapmasına rağmen yeterli gelmediğini söyledi. Soğuk hava şartlarında insanların zor saatler geçirdiğini söyleyen Sındır, “Kim bilir o binaların altında insanlar ne haldedir. Gerçekten çok üzüldüm. İnsanlar kurtarılmayı bekliyor.” diye konuştu.
 
ÇOK ETKİLENDİM
Depremin Pazar günü olması nedeniyle çok sayıda kişinin özellikle toplu yaşam alanı olarak kullanılan binaların altında kaldığını söyleyen Sındır, “Kahvehanelerde insanlar deprem öncesinde toplanmışlar. Deprem anında kaçamayanlar var. Ayrıca lokal, restoran ve ortak kullanım alanlarında çok sayıda insan bulunuyor. İlk önce çatlak binaları gördüm ve yarılan duvarları yol boyunca izledim. Daha sonra ilçeye ve şehrin merkezine gelince manzara karşısında çok etkilendim. Binalar yerle bir olmuş” ifadelerini kullandı.
 
ÇADIR GÖNDERİN
İzmir’de yardım toplayan belediyeler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına seslenen Sındır, “Burada en önemli ihtiyaç çadır. İnsanların kalacak yeri yok. Aydınlatma ve tüplü ısıtıcılara ihtiyaç var. İletişim hatları ve elektriklerde ciddi problem yaşandığı için insanlar yaşamlarını zor devam ettiriyor. Battaniye ihtiyacının çok olduğunu söylediler. Biz sürekli alanda dolaşıp, yetkililerden bilgi alıyoruz. Çocuk bezi, mama ve kuru gıdalara ihtiyaç var. Peynir ve ekmek de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına kısa süreli cevap verecek hızlı yiyeceklerdir. Bunların da gönderilmesi gerekiyor” dedi.
 
ÜÇ TIR DAHA
Sındır, sabah saatlerinde Van’a ulaşacak bir tır olduğunu ardından da belediye olarak hazırlıkları son aşamaya gelen iki tır daha geleceğini söyledi. Sındır, öte yandan TMMOB’a bağlı bir nakliye aracının da kendi araçları ile birlikte yola çıkacağını vurguladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 26 Ekim 2011 Çarşamba 10:28

Devlet 11 Yıldır Deprem Vergisi Ayağına bizlerden Dünyanın Parasını Topladı,Paralar Ortada Yok.Her seferinde ve bundan sonrada olabilecek Depremlerde Hep Bizlerden Yardım Toplamaktan ne zaman vazgeçecek bu Devlet.İşin en kolay yolu budur sanırım.Orada belkide 5000 kişinin gerçekten yardıma ihtiyacı varken,Çok daha fazlasının toplanmasının anlamı nedir.Rakamları kimse bilemeyecek,Bu paralar yine başka yerlerde kullanacak.Bunun adı Duygu sömürüsünden başka bir şey değildir.

Yorumu oyla      16      7  
Bornovalı 25 Ekim 2011 Salı 23:24

Bornova Belediyesi ne yazık ki; yaptığı yardım çağrılarına duyarlılık gösteren vatandaşların giysi, battaniye vs. yardımlarını almak için araç gönderemiyormuş...

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Makedonyalı göçmenler Alaçatı’da buluştu
Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Derneği Başkanı Şaban Yaprak’ın düzenlediği ...
Narlıdere’de yardım kampanyasına ilgi büyük
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un başkanlığında Van depremzedeleri ...
İzmir'de 31. ilçe için bir adım daha
Bir araya gelerek İzmir’in 31. ilçesi olmak isteyen turizm bölgesi mandalina ...
 
Güzelbahçe Kent Konseyi kuruldu
Güzelbahçe Kent Konseyi kuruldu. Kent Konseyi’nin genel kuruluna ilçedeki ...
İzmir Büyükşehir olası deprem için neler yaptı?
Kentin 1. derecede deprem kuşağında yer almasından hareketle çalışmalarını ...
Bornova’nın yardım TIR’ı yola çıktı
Van’da yaşanan 7.2’lik depremin ardından Bornova’da başlatılan yardım ...
 
Bornova’da evsel katı atık tarifesi belirlendi
Bornova Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın çıkardığı yönetmelik ...
Soyer EXPO'yu kazanma formülünü açıkladı
İzmir’in EXPO 2015 adaylığı sürecinde EXPO Genel Sekreterliği görevini ...
Bayraklı Van için harekete geçti
Bayraklı Belediyesi, Van’da meydana gelen depremin ardından yardım için ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva