HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2011 Salı - 20:11

Kocaoğlu Büyükşehir'in önünden binlerle yanıt verdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Paris dönüşü operasyon hakkında açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan adalet istediğini belirten Kocaoğlu, “İzmir’de yetmedi bu kez Paris’te vurdular. Ortada bir hesap var ama bu hesabı kurandan başka kimse bunu bilmiyor. Bu zamana kadar kursağımızdan haram lokma geçmedi” dedi.

Kocaoğlu Büyükşehir in önünden binlerle yanıt verdi!

FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ - Programını yarıda keserek İzmir’e gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çok sert açıklamalar yaptı. Belediye başkanları ve partililer tarafından havaalanında karşılanan Başkan Kocaoğlu, konvoy halinde belediyenin önüne geldi. Belediyenin önünde kendisini bekleyen yaklaşık 3 bin kişiye seslenen Kocaoğlu, tutuklamalara tepki gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve projelerden bahseden Başkan Kocaoğlu, yatırım yapmanın hizmet etmenin kötü belediye başkanlığı yapmak anlamına geldiğini söyledi. Kocaoğlu, “Ulaşımda 90 dakika içinde sınırsız biniş hakkını vermek ve vatandaşlara hizmet ederseniz kötü belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Metroya 600 milyon TL harcamak kamulaştırma çalışmaları için yine 600 milyon TL para ödemek kötü belediye başkanlığı olarak algılanıyor. Siz devlete yani hazineye olan borcunuzu namuslu bir şekilde kuruşu kuruşuna ödüyorsanız kötü belediye başkanlığı yapıyorsunuz. Siz bunları yapıyorsanız iyi belediye başkanı değilsiniz. Kötü örneksiniz. Taşeronlaşmayı belediyede kaldırıyorsanız ve emekçinin, işçinin yanında oluyorsanız doğru işler yapmıyorsunuz. Bize ‘siz taşeronda aldığınız işçileri istediğiniz gibi sömürün’ diyorlar” diye konuştu.
PARİS’TE VURDULAR
Kendisine İzmir halkı tarafından verilen dürüst başkan yakıştırmasının propaganda ile kötülenmeye çalışıldığını sürekli baskı yapıldığını anlatan Kocaoğlu, “2 Mayıs’ta operasyonu EXPO gezisine gitmeden önce yaptılar. Ben de programımı iptal edip şehir dışına çıkmadım. Daha sonra ‘Başkan EXPO’ya gitmeliydi. İzmir için önemli olan çalışmaya katılmadı’ dediler. Evet EXPO İzmir için çok önemlidir. Tamam. Birincisi için gidemedim ama 2.si için Paris’e heyet ile birlikte gittim. Akşam resepsiyon verdik ve yarın da sunuma katılıp çalışmalar yapacaktık. Bizi Paris’te vurdular. İzmir’de yetmedi. Propaganda 2009 seçimlerinden önce başladı. Bizi kavgaya çekmeye çalıştılar. Amaçları tamamen politikti. Biz namusumuzla, şerefimizle, haysiyetimizle, onurumuzla sadece ve sadece İzmirli hemşerilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Başka bir amacımız yoktur. Sadece ve sadece kendi yükümüzle belediyedeki bürokrat arkadaşlarımızla çalıştık.” dedi.
 
HESAP VAR
İzmir’de yerel yönetimlerin başı olarak yapılan operasyon sonrası Paris’ten geri dönmek zorunda kaldığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bir hesap var. Bir hesap var ama bu oyunu kurandan başkan bilen yok. Oyunu kim kuruyorsa hesabı da o biliyor. Ne olursa olsun. Aynı şevk ve istekle gayretle çalışmaya devam edeceğiz. İnsanlık tarihinde devletlerin ve milletlerin sıkıntılı dönemleri vardır. Kısa dönemlerde yaşanan bu duraksamalar bizi güçlendirir. Bu bilinç ve şevkle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu zamana kadar kursağımızdan haram lokma geçmedi. Biz sadece ve sadece adalet istiyorum. Bu konuya ham hükümet hem de devlettin el atmasını istiyoruz. Alnımız ak, yüzümüz paktır. Buradan hem Sayın Cumhurbaşkanını hem de Başbakan’ı adalete çağırıyorum. Lütfen. Ne 2 Mayıs’ta ne de sonrası hesap veremeyeceğimiz bir durum yoktur. Hiçbir arkadaşımızın hile hurda ve rüşvet ile işi olmaz. Bu bir oyundur. Oyun er yada geç bu oyunu kuranların başında hallolacaktır. Bize bu adalet ve insanlık dışı uygulama yapanlar hem tanrı hem millet hem de adalet huzurunda hesap verecektir. Adalet herkese lazım. Bugün bana lazım olan adalen yarın bunu yapanlara da lazım olacak Bunu kimse unutmasın” diye konuştu. Kocaoğlu kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Kocaoğlu, “Bundan önce de olduğu gibi şimdi de söylüyorum. İşimiz İzmir, gücümüz İzmir” diye bağırarak konuşmasını sonlandırdı.

Kocaoğlu konuşma yaparken CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda kişi destek verdi. Kocaoğlu’nun konuşması zaman zaman “İzmir azizdir aziz kalacak” sloganlarıyla kesildi. Kocaoğlu, başbakana ve hükümete hakaret eden, tepki gösteren ve aleyhte açıklamalar yapan dinleyicileri zaman zaman ‘lütfen’ sözleriyle susturdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 23 Kasım 2011 Çarşamba 12:58

demet baykı madem sen görüyorsun da senin başkanın niye görmüyor orda o tür iş yapan esnaf var cezası nerde ordaki bir çok esnafın sıkıntısı bu eğer ceza kesmiyor o tür esnafı kapatmıyorsa bu başkanın onlara o kordon düzelmesin böyle olsun mesajı bak orda dernek başkanı hep söylüyor burda çığırtkanlık var müzik yayını yaparak aileleri rahatsız edn var basmane pavyon zihniyeti var küçük yaşta çocuk oturtanlar var ama senin başkanın ne ceza kesiyor sadece cezalar dürüst esnafa onlara zabıta grmyor

Yorumu oyla      12      9  
sabit DURAN 23 Kasım 2011 Çarşamba 12:45

Merhaba; İlk önce özeleştiri yapmak gerekirse Tacettin Bey Parti çinde operasyon yapacam dedin,operasonun kralını gösterdiler.Eyyy Tacettin Bey yeter gari Allah aşkına yeter.Bu parti içi C.H.P lilerle uğraşacağına bak sana iş çıktı çalışıyormuş görün bari bak sizin çığırtkanlığınızı bilmeyen yok Ödemişte de gördük mitingte alın size meydan alın size operasyon çığırın çığıra bildiniz kadar..Fakat artık kabullenin siz yönetici olamazsınız,siz lider olamazsınız bir kardeşiniz olarak kulak asınDerim

Yorumu oyla      14      6  
Mustafa Keser 23 Kasım 2011 Çarşamba 12:30

Editör notu: Yorumunuz dayanağı olmayan iddialar taşıdığı için silinmiştir

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 23 Kasım 2011 Çarşamba 11:02

HASAN 35 KUBİLAY FİLMİ ÇEKECEĞİNE, ABDULMECİT FİLMİ ÇEKSEYDİ, FATULLAH GÜLEN İN NE KADAR DEĞERLİ BİR ZAT İSLAM MUTASAVVIFI OLDUĞUNU GÖSTEREN, YA DA TÜRKLER ERMENİ DERSİM SOYKIRIMI YAPTI FİLMİ ÇEKSEYDİ. HEM DİREKT ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN PARA ALIRDI YA DA KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN , DEVLET ÜSTÜN MADALYASI VERİLİRDİ BELKİ DE NOBEL ÖDÜLÜ VERİRLERDİ. PAMUK'A VERDİKLERİ GİBİ

Yorumu oyla      13      6  
demet baykı 23 Kasım 2011 Çarşamba 10:31

tutturmuşsunuz bir kordon esnafı diye gidin bakalım o esnaf gece 12den sonra dukkanlarında kimleri çalıştırıyor rezaletin bini bin para..

Yorumu oyla      18      8  
hasan 35 23 Kasım 2011 Çarşamba 10:21

istanbul büyükşehir belediyesi 2012 bütçesi 18 bakanlığın bütçesini geride bırakarak 20 milyar tl olarak açıklandı.hükümetin yatırımlarınıda saymıyorum.izmir 2 milyar bütçeyle bu kadar hizmeti nasıl verebiliyor diye ders konusu yapacağına.işi gücü izmir olan insanları içeri tıkıyorlar.birde anlamadığım konu KUBİLAY filminin yönetmenini ne diye aldınız be içeri.

Yorumu oyla      19      6  
Işık Dikicigil 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:46

İZMİRLİLER TEOKRASİ İLE DEĞİL DEMOKRASİ İLE YOĞRULMUŞTUR.

Yorumu oyla      20      6  
fatma 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:17

biz gerçek izmirliler imamın değil mustafa kemalin ordusuyuz.yani dokunan yanar!!!!

Yorumu oyla      28      9  
Işık Dikicigil 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:13

İZMİR'E SALDIRANLAR DAMAT FERİTLER. İZMİR'E HER KOLDAN SALDIRIYORLAR. TOPBAŞLARIN MUHALEBİCİ DÜKKANLARINA BAKSINLAR. İSTANBUL ANKARA RANTÇI BELEDİYELERİNE BAKSINLAR. İZMİR'İ AYAK OYUNLARI İLE ELE GEÇİRMEK İSTEYENLERİN SONU YİNE HÜSRAN OLACAKTIR.

Yorumu oyla      23      8  
yiğit 23 Kasım 2011 Çarşamba 00:43

ak parti izmir'de kafasına sıkmıştır. bu kadar açık ve net. vericeğim oyun rengi yine değişmeyecek ama oy tablosunun rengi ortaya çıktığında izmir'den kimse şaşırmayacak.

Yorumu oyla      25      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu da operasyon komedisi: Yanlış Mercan’ı tutuklamışlar!
İzmir’de çoğu üst düzey Büyükşehir bürokratı 43 kişinin gözaltına alındığı, ...
Operasyonda üç tutuklama... İlginç tesadüfler!
Sabah saatlerinde yapılan operasyon sonra tutuklama talebiyle adliyeye ...
Bakan Ergin'den operasyon yorumu
Adalet Bakanı Sadullah Ergin,İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonu değerlendirdi.
 
Ve Kocaoğlu yurda döndü!
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik bugün sabah saatlerinde başlayan ...
Kıyı Egeli belediyelerden dev kampanya
Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Van depremzedeleri için başlattığı dev ...
Bilirkişi raporunda Kocaoğlu’nun da adı geçiyor
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyonun detayları açıklanmaya ...
 
Büyükşehir ulaşım hariç iş bıraktı!
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona tepki gösteren işçi-memur ...
Büyükşehir Operasyonu Karşıyaka’ya sıçradı
KSK Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı, CHP Karşıyaka ve Büyükşehir ...
Operasyonun nedeni bilirkişi raporları: 40 milyon lira zarar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci dalga operasyonda 42 kişi ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva