HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2011 Salı - 13:14

Bilirkişi raporunda Kocaoğlu’nun da adı geçiyor

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyonun detayları açıklanmaya başlandı. Mayıs başındaki operasyon sonrası mahkeme tarafından tayin edilen 19 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı 60’a yakın rapor sonrası başlatılan ve çoğu üst düzey bürokrat 42 ismin gözaltına alındığı operasyonun perde arkası aralanmaya başlandı.

Bilirkişi raporunda Kocaoğlu’nun da adı geçiyor

FATİH YAPAR/CAN ÖZLÜ/EGEDESONSOZ - İçişleri Bakanlığı’nın Başkan Aziz Kocaoğlu ve 34 belediye yetkilisi için verdiği soruşturma izninden sonra Danıştay kararıyla geçtiğimiz günlerde düşürülen ESHOT durak ihalesinin soruşturmasının operasyonun önemli nedenlerinden biri olduğu iddia ediliyor.

Operasyondan ilk fotoğraflar için tıklayınız

Büyüşehir'e ikinci operasyon şoku haberi için tıklayın

Şok operasyonun nedeni haberi için tıklayın

Danıştay’ın soruşturma iznini iptal edip aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun da olduğu 11 kişi hakkında takipsizlik kararı verdiği süreçte yapılan operasyonda ESHOT’un eski ve yeni genel müdürleri ve genel müdür yardımcısı, daire başkanı düzeyinde 10 üst düzey isim gözaltına alındı. Haziran başında ESHOT Genel Müdürlüğü’nden alınan ve İzdeniz ve İzulaş Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Gül Şener’in de aralarında bulunduğu üst düzey çalışanlara Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan da eklendi. KSK Başkanı da olan Çalışkan aynı anda yürüttüğü Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi sıfatıyla ESHOT encümen üyeliği görevi yapıyordu. Operasyonun gözaltı fezlekesinde Çalışkan’ın ismi bu nedenle ESHOT ihale yetkilisi olarak geçirildi.

Operasyonlarda EXPO rastlantısı haberi için tıklayın

ESHOT’TAKİ DURAK İHALESİ İLK SIRADA
 
NEDEN KAMU ZARARI YARATTINIZ SORUSU SORULDU
Gözaltına alınan bazı isimlerin ifade tutanaklarından elde edilen verilere göre ESHOT personelinin emniyetteki sorgusunda Yap İşlet Devret Modeli ile İzmir’deki tüm otobüs duraklarının yapım ve reklam işini 7 yıllığına verilmesinin yarattığı kamu zararının sorulduğu öğrenildi. Otobüs duraklarını neden Yap İşlet Devret modeli ile ihale ettiniz sorusuyla karşılaşan personel, kamu zararı yaratmadıklarını söylemekle yetindi.
 
İZELMAN OTOPARK İHALESİNDE KOCAOĞLU’NUN DA ADI GEÇTİ
Mahkeme tarafından atanan bilirkişilerin Büyükşehir Belediyesi hakkında tuttukları ve operasyona temel teşkil eden raporlardan biri de İZELMAN’ın Çankaya’daki otopark ihalesine ilişkindi. Belediyeye ait otoparkı özel bir şirketin verdiği yüksek teklife rağmen belediye şirketinde bıraktığı iddiasını kamu zararı olarak kayıtlara geçen bilirkişi heyeti, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı’nın gözaltına alınmasına neden olan raporda halen tutuklu yargılanan Büyükşehir belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bu ihale kararının altına imza atarak kamuyu zarara uğrattığı ifadesi yer aldı.
 
OTOPARKIN BELEDİYE ŞİRKETİ İZELMAN’A VERİLMESİ RAPORA YANSIDI
Sözkonusu bilirkişi raporunda Çankaya’daki İZELMAN Otopark İhalesi’ne giren özel bir şirketin 4 milyon 411 bin liralık teklifine rağmen ihalenin belediye şirketi İZELMAN’a 672 bin TL bedelle verildiği, böylelikle kamunun 3 milyon 800 bin lira zarara uğratıldığı kaydedildi. Kocaoğlu ve Genel Sekreter Genç’in de kararın altına imza atarak bu konudan sorumlu olduğu belirtildi.
 
KOCAOĞLU GÖZALTINA MI ALINACAK?
Şok operasyonun ardından Paris’teki EXPO zirvesinden ayrılarak, İzmir’e dönme kararı alan ve akşam saatlerinde İzmir’de olması beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da gözaltına alınabileceği iddiaları kulislerde konuşuluyor. Emniyetin gözaltı fezlekesinde adı olmamasına karşın bilirkişi raporlarında kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen Kocaoğlu’nun gözaltına alınabileceği iddiası dalga dalga yayılırken, Başkan Kocaoğlu’nu havalimanında karşılamak için yoğun bir hazırlık yapılıyor. Adnan Menderes havalimanını miting alanına dönüştürmeye çalışan belediye çalışanlarız ve CHP örgütü operasyona çok sert tepki gösteriyor. Operasyonda ayrıca belediyenin düzenlediği bazı organizasyon ve konserlerin de etkili olduğu öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdi 23 Kasım 2011 Çarşamba 13:15

Sanli hükümet yaptırıyormş gibi hava var.Mağdurları oynamayalım.2 sene önce de burs yolsuzluğu çıkmıiştı utanmadan bilbordlarda 400 bin kişiye burs verdik diye yazıyorlardı.Aynı operasyonlar çorum belediyesine de bir kaç belediyeye daha yapıldı.Tayyip erdoğan içeri atılşırken sesiniz çıktı mı?Hem de Atatürk'ün hocasının okuduğu şiir yüzünden.

Yorumu oyla      12      7  
Gülsüm Türker 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:49

Sn Başkanımız Aziz Kocaoğlu EXPO sunumu için Paris'teyken. Böyle bir operasyonun yapılması çok manidar hükümet olarak böylemi destek veriyorlar, hani İzmiri destekliyorlardı, samimi olmadıklarını gene gösterdiler İzmir için nezaman olumlu birşey yapılmaya çalışılsa köstekleniyor. Geçen gözaltılar tutuklamalar seçim üzereydi şimdiki gözaltılar tutuklamalar EXPO için mücadele ederken pes doğrusu. Bu kadar büyük bir cuvallama olmaz. İzmir halkı bunuda bize gavur İzmir dediğinide unutmadığı gibi Akp

Yorumu oyla      13      6  
beter olun 23 Kasım 2011 Çarşamba 00:26

öyle telefonlara mesajıyla toplanan yığma ile ne anlatmak istediğinizi söylermisiniz.şimdi hırsızdanmı yana olalım yoksa arsızdanmı yana.beyler aklınızı başınıza alın devletin malı deniz yemeyen keriz lafının kanunları belediye kolidorlarında yazılıyor.bayraklıda bu böyle bucada böyle çiğlide böyle,karabağlarda böyle.ver faturayı sana yığma parayı döksünler önüne.yazıklar olsun bu yetimin paralarını yiyenlere.

Yorumu oyla      12      8  
metin 22 Kasım 2011 Salı 23:57

başkanın bu kadar telaşlanmasını anlayamıyorum.burada herkes görevini yapıyor.kendisi nasıl görevini tam yaptığına inanıyorsa.bu ülkenin yargıcları.güvenlik birimleride görevini yapıyor.yapmasınlarmı. esmi geçsinler,

Yorumu oyla      14      8  
adalet eşitse adalettir değilse rezalet 22 Kasım 2011 Salı 20:57

*Bir duruşmada tek tarafı dinleyerek verilen karar doğru olsa bile, hiçbir zaman adil olamaz. ( L.A. Seneca) *Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir. ( Blaise Pascal) *Kuvvetsiz adalet ve adaletsiz kuvvet iki büyük felakettir. (Joseph Loubert) “vaktinde gelmeyen adalet-adalet değildir. adaletsizliktir“

Yorumu oyla      20      7  
tufan 22 Kasım 2011 Salı 18:32

bakın beyler bayanlar suçlamalarda 1 kuruş yüz kızartıcı suç yok zimmete para geçirmek yok gerisi boş akp ülkeyi sattı bitirdi uyanın seçim çalışmaları bunlar ...

Yorumu oyla      28      10  
tufan 22 Kasım 2011 Salı 18:31

Sözkonusu bilirkişi raporunda Çankaya’daki İZELMAN Otopark İhalesi’ne giren özel bir şirketin 4 milyon 411 bin liralık teklifine rağmen ihalenin belediye şirketi İZELMAN’a 672 bin TL bedelle verildi diyorlar verecek tabi akp adamı bozoğlu inşat en düşük teklifle metro işini aldı sıçti sivadi iş bitmiyor aziz kocaoğlu yapamadı oldu aziz bey kendisimi seçti ihaleye verdi kanuna uygun böyle oldu otoparkıda kanunda olan bir boşluktan izelmana verdi mafyayamı vereydi pkk ya ozaman mı dürüst olurdu

Yorumu oyla      26      11  
chp liler 22 Kasım 2011 Salı 18:14

daha önce nerdeydiniz kendi partiliniz dersim olayları atatürkün emriyle oldu diyecek kadar küstahlaşıyor ama sizden tık yok önce atatürkü sahiplenceksiniz sonra çıkın meydanlara şov yapmayın bırakın izmiri yeterin artık elim kırılsaydı diyenleri duydukça partimiz ne hale gelmiş atatürkten sonra O KORDON ESNAFINA OPERASYON OLURKEN NERDEYDİNİZ O ESNAFIN AHI TUTÇAK SİZİ şov yapmayın iş yapın suçsuzlarsa zaten çıkacaklar hizmetin politikası olmaz

Yorumu oyla      20      23  
hüseyin ahmetoğlu 22 Kasım 2011 Salı 17:08

neden sizin evinizi basmıyorlar arkadaşlar .sucsuz insana böylesi insafsızlık olurmu.ama işin aslı öyle değil herşey var değerli arkadaşlar malesef aziz başkan da çok fene kullanılmış anlaşılıyor.yazık yazık babaların çiftliği gibi kullandıkları bir müesssese haline getirmişler.bekleyin sabırsızlanmayın izmiri daha karamsar bir hale getirmeyin .vah vah izmirlim kimler yönetmiş bizleri

Yorumu oyla      17      32  
isimsiz 46 22 Kasım 2011 Salı 16:48

bugün belediye çalışanları , yarın belediye başkanı , öbür gün chp genel başkanı da içeri alınabilir..Hatta va hatta TBMM dağıtılıp muhalif partililer içeri tıkılabilir..Hiç şaşmamak lazım..Her an herşey olabilir..Farkında mısınız bilmem ama rejim değişti!Buna " ileri demokrasi " deniyor..Halkını öldürdüğü , gazeteci ve muhalifleri içeri tıktığı için Suriye ' ye hergün demokrasi telkininde bulunan zihniyetin ileri demokrasisi..Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete..

Yorumu oyla      37      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ulaşım hariç iş bıraktı!
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona tepki gösteren işçi-memur ...
Büyükşehir Operasyonu Karşıyaka’ya sıçradı
KSK Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı, CHP Karşıyaka ve Büyükşehir ...
Operasyonun nedeni bilirkişi raporları: 40 milyon lira zarar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci dalga operasyonda 42 kişi ...
 
Aydın, modern balık hali için gün sayıyor
Aydın Belediyesi’nin, şehrin çeşitli yerlerinde satış yapan balıkçıları ...
Çocuklara en güzel hediye Bornova’dan
Bornova Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle ilçedeki ilköğretim ...
Flaş! Kocaoğlu Paris’ten dönüyor
Büyükşehir Belediyesi’ne bu sabah yapılan ikinci şok baskının ardından, ...
 
Karşıyaka’da her şey sağlıklı bir çevre için
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre ile ilgili ...
Görme engellilere “kılavuz” çizgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, görme engellilerin kentteki önemli noktalara ...
Balçovalı Çocuklar Körfeze Yelken Açıyor
Balçova Belediye Spor Kulübü ve Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi arasında ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva