HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2011 Salı - 11:10

Operasyonun nedeni bilirkişi raporları: 40 milyon lira zarar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci dalga operasyonda 42 kişi gözaltına alınırken 2 kişinin arandığı öğrenildi. Gözaltına alınan 5 kişi adliye tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilirken, ikinci operasyonun nedeninin bilirkişi raporları olduğu açıklandı.

Operasyonun nedeni bilirkişi raporları: 40 milyon lira zarar

Fatih Yapar/ Can Özlü/ Egedesonsöz - Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci şok operasyonun ayrıntıları netleşmeye başladı. Emniyetten basına yapılan yazılı açıklamada operasyonun 2 Mayıs’taki ilk operasyonun devamı olduğu ve bilirkişi raporları doğrultusunda yapıldığı aktarıldı. Kocaoğlu'nun da adının geçtiği kamu zararlarının bilirkişi raporları sonunda 40 milyon TL'yi bulduğu kaydediliyor. İZELMAN Otopark ihalesi, ESHOT Durak İhalesi ve organizasyonların tek tek incelendiği öğrenilirken Mayıs'taki ilk operasyon sonrası mahkeme tarafından atanan 19 kişilik bilirkişi heyetinin kamu zararı var şeklindeki raporlarının operasyona temel teşkil etti.  

Durak soruşturması düştü haberi için tıklayınız...

Operasyondan ilk fotoğraflar için tıklayınız....

Büyüşehir'e ikinci operasyon şoku haberi için tıklayın

Şok operasyonun nedeni haberi için tıklayın
 
İŞTE EMNİYETTEN YAPILAN O AÇIKLAMA:
İzmir Cumhuriyet Savcılığının CMK 250 madde ile ilgili soruşturma dosyası kapsamında teknik takip Sayıştay Raporu Esas alınarak yapılan tespitlerde toplamda 317 şahsın suça karıştığı, bu şahıslarla ilgili olarak suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak ve örgüt adına suç işlemek (16) eylem ihaleye fesat karıştırmak (85), edinimin ifasına fesat karıştırmak (18), irtikap (8), rüşvet (2), yolsuzluk suçları (17), görevi kötüye kullanma (38), tehdit (3), diğer suçlar (67) ile ilgili toplam 254 eylem ile ilgili operasyonda 2 Mayıs 2011’de operasyon yapılmıştı. Operasyon kapsamında tutuklanan 44 kişiden 34’ü savcılığa sevk edilmiş, savcılıkça 20 kişi serbest bırakılmış, 3 şüpheli de daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Pervin Şenel Genç, Daire Başkanları ve şube müdürlerinin belediyeden ihale alan firma sahiplerinin de içinde bulunduğu 17 şüpheli çıkarıldıkları 10. ağır ceza mahkemesi tarafından tutuklanmışlardı.

İKİNCİ OPERASYONU BİLİRKİŞİ RAPORLARI GETİRDİ
Savcılık kararı ile arama yapılan adreslerde el konulan, ihale ve alımlara ait dosyalarla ilgili toplam 19 görevli bilirkişi atanmış, bilirkişi incelemeleri sonunda savcılık makamına teslim edilen 65 adet bilirkişi raporundan 44 adedinde ihaleye fesat karıştırmak, edinimin ifasına fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanma, tehdit, zimmet, rüşvet nitelikli dolandırılıcık, zincirleme olarak sahte belge, zincirleme olarak sahtecilik, emniyeti suistimal suretiyle güveni kötüye kullanma suçlarının işlendiği yönündeki raporlara istinaden yapılması planlanan ikinci dalga operasyon kapsamında İzmir merkezli olmak üzere İstanbul, Ordu ve Hatay illerinde eş zamanlı operasyon başlatılarak ilgini isimler gözaltına alınmıştı.
 
DÖRT İLDE EŞZAMANLI OPERASYON: ORDU, İSTANBUL VE HATAY
Emniyetten yapılan açıklamada operasyonun İzmir merkez olmak üzere Ordu, Hatay ve İstanbul’da eşzamanlı yapıldığı öğrenildi. Ordu ilinde İZSU Eski Genel Müdürü, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı İsmet Halim Gürsoy, Hatay İlinde organizatör İsmail Yoğurtçu, İstanbul’da da çok sayıda organizatör olmak üzere  toplam 42 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır” denildi. Listede ismi bulunan 2 ismin arandığı öğrenildi.

BEŞ İSİM TUTUKLAMA TALEBİYLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 ismin ise tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Bu isimler arasında ilk operasyonda da tutuklanıp savcılıkça serbest bırakılan İZENERJİ Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay’ın olması dikkat çekerken Kültür Müdürü Halim Yazıcı, Kültür Müdürlüğü çalışanları Asuman Gökkaya ve Sedat Sakur’un olduğu öğrenildi.
 
KOCAOĞLU'NUN DA ADI GEÇTİ
Bilirkişi raporlarında İZELMAN'ın Çankaya'daki otoparkının ihalesini özel şirket yerine belediye şirketine vermesi yüzünden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da oluşan 3 milyon 800 bin liralık kamu zararından sorumlu tutuldu.

41 KİŞİ GÖZALTINDA: İŞTE O İSİMLER:

1-Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey
2-Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Murat Özel
3- Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri
4- Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı/ Harita Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Selçuk Savcı Selçuk Savcı
5-KSK Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan
6-Grand Plaza Genel Müdürü Işık Çelikoğlu
7-Grand Plaza çalışanı Yekta Saydam
8-Grand Plaza Çalışanı Çağrı Çavuşoğlu
9-İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı
10-İZENERJİ Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay,
11-ESHOT Eski Genel Müdürü,İZDENİZ ve İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener
12-ESHOT Genel Müd. Yard. Tufan Eker
13-ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik
14-ESHOT Genel Müdür Yardımcısı ve İZSU Eski Genel Md. İsmet Halim Gürsoy
15-ESHOT Destek Hizmetleri Daire Başkanı Besim Gültekin
16-ESHOT Genel Müdür Yardımcısı İrfan Aras
17-ESHOT İhale Yetkilileri Hüseyin Mercan
18-ESHOT İhale Yetkilisi İbrahim Tuz
19-ESHOT Strateji Daire Başkanı Turgay Akaya
20- ESHOT Yapı Tesisleri Daire Başkanı Rafet Bayram
21-Büyükşehir Özel Kalem Müdürü Levent İşler
22-Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Görevlisi Pınar Çalışkan
23-Kültür Müdürü Halim Yazıcı,
24-Kültür Müdürlüğü çalışanı Asuman Gökkaya
25-Kültür Daire Başkanlığı Çalışanı Cengiz Başkurt
26-Kültür Daire Başkanlığı Çalışanı Tülay Tümay
27-Solfej Firması Şirket Ortağı Sedat Sakur
28-Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları
29-Büyükşehir Spor Kulübü Yetkilisi Kemal Bulut
30-Genel-İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Cafer Konca,
31-Genel-İş Sendikası 3 nolu şube Üyesi Necip Binici
32-Genel-İş Sendikası 36 nolu Şube Üyesi Cafer Alt
33-Genel-İş Sendikası 3 nolu şube üyesi Yakup Yıldırım
34-Haspolat Kuyumculuk Şirketi çalışanı Ercan Mertbilek
35-Haspolat Kuyumculuk Şirketi Sahibi Çağlar Haspolat
36-Haspolat Kuyumculuk Çalışanı Şulehan Ulusoy
37-Organizatör İsmail Yoğurtçu
38-Turkuvaz Organizaspon Şirket Yetkilileri Mustafa Nafi Kaya,
39-Turkuvaz Organizasyon Yetkilisi Gökhan Boğazkesen
40-Turkuvaz Organizasyon Yetkilisi Murat Boyacıoğlu
41-Turkuvaz Organizasyon Yetkilisi Ferik Faruk Boyacıoğlu…
42-Genel İş 3 Nolu Şube Üyesi Memiş Sarı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
darka cevap METİN 24 Kasım 2011 Perşembe 01:37

kordon ve kordon gibi olan şehir içerisindeki bütün BAR VE PAVYONLAR anadolu şehirlerinde olduğu gibi ŞEHİR DIŞARISINA çıkarılmalıdır.insanlara alkol ve tütün satmak için bu kadar hırs nedir.

Yorumu oyla      12      6  
dark 23 Kasım 2011 Çarşamba 12:08

kordon esnafının ahı tuttu iyi oldu esnafın ekmeğiyeler oynarmısınız

Yorumu oyla      13      7  
ALINTERİ GÖREVLİSİ 23 Kasım 2011 Çarşamba 10:20

(2)PEKİİİİİİİİ Ankara ve İstanbul belediyelerinden bu güne kadar gözaltına alınan bğir belediye bürüokratı ve görevlisi gören veya bilen varmı?YOOOOOOKKKKKKK..Bu belediyelere zemzem!suyu ile mi yıkanmış?İzmir büyükşehir belediyesinin tek suçu Akepeli belediye olmamasıdır.Gelecek yerel seçimin çalışmalarıdır bunlar.Bu "BUMERANG" mutlaka kendilerine dönecektir.İzmir'li bu hesabı çok fena ödetecektir.İzmir'li kül yutmaz,,yutturulamaz...Bunu Tayyip bey bir kez daha görecektir.

Yorumu oyla      18      6  
Alınteri görevlisi 23 Kasım 2011 Çarşamba 10:14

(1)Yasal herşeye evet derim.Yalnızzzzzzzzzzzz heryere ve herkese eşit davranıldığı takdirde.UEşit uygulanıyormu?KESİNLİKLE HAYIR.Daha 3 gün önce TFF.FEDARASYONU BAŞKANVEKİLİ Göksel Gökçedağ emniyete götürülürken polis nezaretinde alınan sağlık raporunu dahi kendisi elden aldı.Onun haricinde hiç kimse polis nezaretsiz sağlık raporu alınamaz.Yumurta hırsızı!dahi kendiliğinden sağlık raporu alamaz.Ertesi gün hemen serbest.Nede olsa halası Emine Erdoğan.Pekiiiiiiii İstanbul ve Ankara belediyelerinde

Yorumu oyla      18      7  
ZEYNEP ABACI 23 Kasım 2011 Çarşamba 00:27

BİZ VATANDAŞ OLARAK DENİZ FENERİNİN İLK ÖNCE AYDINLANMAK İSTİYORUZ,GÜVENİMİZ HİÇ KALMADI ARTIK BU DEVLETE,BİR KONUŞTUKLARI,DİĞER KONUŞTUĞUNU TUTMUYOR AKP YÖNETİMİNİN.HER YERE SALDIRI ŞEKLİ VE DİKTATÖRLÜK YAPIYORLAR,NASIL DEMOKRASİ B.

Yorumu oyla      16      8  
adalet selçuk 22 Kasım 2011 Salı 22:30

ihale komisyonunda soyadı çam olanlar 3 tane hatta daha var aile gibililer herhalde kravatlı syn benim millet vekilim olamayan insanların soyadlarına benziyor..ne tasadüff

Yorumu oyla      18      7  
GERÇEKLER 22 Kasım 2011 Salı 22:18

40 milyon liralık yolsuzluk iddiası çok büyük bir rakam.İzmir gereçekten iyi yönetilmiyor.Partizanlığın bir manası yok.Partizan olanlarda biliyorlar şehrin halini, ama işte at gözlükleri var hepsinin.Örneğin Hatay'a 16 milyon bedelle İZKA İnşaat tarafından yapılan kaldırımların Üçyol'daki ilk örnek caddesi, sanki 1 aylık gibi değil, 10 yıllık gibi duruyor!Harikasın Kocaoğlu, gider ayak İzmirlinin parasını yandaşına peşkeş çekiyorsun!3 milyona bitecek işi, 16 milyona veriyorlar.İzmirliye yazık!

Yorumu oyla      18      13  
HALK 22 Kasım 2011 Salı 21:00

BU KORDON OLAYI KABAK TADI WERDİ EĞER AKP İKTİDARI OLSAYDI ŞİMDİ KORDONDA BIRAK OTURMAYI KORDONDAN GEÇEMEZDİNİZ BUNU İYİ BELLEYİN.BAZI MİSALLERİ İSTAN BUL DA ÇOOOOK..

Yorumu oyla      22      12  
22 Kasım 2011 Salı 20:30

Halk arasında araç kullanan kişilerin hep söylediği bir şey vardır trafik polisi ceza yazmak istiyorsa mutlaka bir açık bulur yazar diye, burdaki durumda Suç varsa suçu olanı idam etsinler sonuna arkasındayım ama suçu olmayan insanlarıda sadece bazı kurumları cezalandırcam diyede rezil ve heba edilmesine karşıyım sadece......

Yorumu oyla      22      10  
SEFERİHİSAR'LI 22 Kasım 2011 Salı 18:29

İZMİR için önce gavur dediniz şimdi ise gavur dediğiniz İZMİR'in sosyal demokrat yöneticilerini usulsüzlük ve yolsuzlukla suçluyorsunuz.İzelman'ın işletmeci olduğu katlı otoparkları otopark mafyası olan akpli yandaşlarınıza peşkeş çekemediğiniz için İZMİR'İ İZMİR'LİYİ mi cezalandırıyorsunuz?Bu olayların tamamının akparti tarafından yapıldığını tüm İZMİR biliyor ve bunu çok iyi bildiği için de İZMİR'DE iktidar olamıyorsunuz.Bu kadar küçülmeyin!İZMİR'Lİ CANIM İZMİR'İNE SAHİP ÇIKAR.ZAVALLI AKP...

Yorumu oyla      28      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın, modern balık hali için gün sayıyor
Aydın Belediyesi’nin, şehrin çeşitli yerlerinde satış yapan balıkçıları ...
Çocuklara en güzel hediye Bornova’dan
Bornova Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle ilçedeki ilköğretim ...
Flaş! Kocaoğlu Paris’ten dönüyor
Büyükşehir Belediyesi’ne bu sabah yapılan ikinci şok baskının ardından, ...
 
Karşıyaka’da her şey sağlıklı bir çevre için
Karşıyaka Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre ile ilgili ...
Görme engellilere “kılavuz” çizgi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, görme engellilerin kentteki önemli noktalara ...
Balçovalı Çocuklar Körfeze Yelken Açıyor
Balçova Belediye Spor Kulübü ve Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi arasında ...
 
İzmir Büyükşehir'e ikinci operasyon şoku!
Geçtiğimiz Mayıs ayı başında yapılan polis baskını ve tutuklamalarla sarsılan ...
İlçe bütçelerine, Büyükşehir’den onay
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Başkanvekili ...
Kocaoğlu'ndan Pekerten’e yeni görev
Grand Plaza eski Genel Müdürü Reha Pekerten, İZULAŞ Genel Müdürlüğü görevine getirildi.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva