HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2011 Salı - 18:14

Operasyonda üç tutuklama... İlginç tesadüfler!

Sabah saatlerinde yapılan operasyon sonra tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen 5 kişiden üçü tutuklandı.

Operasyonda üç tutuklama... İlginç tesadüfler!

EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci dalga operasyonda hakim ilk kararı verdi. Sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay ve Kültür Müdür Abdulhalim Cumhur Yazıcı, prodüksüyon şirketi ortağı Sedat Sakur tutuklandı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Kenan Gökkaya'nın eşi Büyükşehir Kültür Müdürlüğü çalışanı Asuman Gökkaya, Kültür Daire Başkanı Murat Özel ise serbest bırakıldı.
 
SABUKTAY MAYIS OPERASYONUNDA SERBEST BIRAKILMIŞTI
İkinci dalgada tutuklanan İzenerji Genel Müdürü Ali Sabuktay, ikinci dalgada tekrar gözaltına alınıp tutuklandı. Doğrudan adliyeye sevk edilen Sabuktay, bu kez tutuklandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun en güvendiği, en yakın çalıştığı isimlerden biri olan Sabuktay, birinci operasyonda savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Büyükşehir belediyesinin afiş, büroşür, dergi/gazete faaliyetlerinin yanısıra halka dönük politikalarının oluşturulmasında aktif görev alan Sabuktay, son dönemde taşeron sistemden kadroya alınan 3 bine yakın kişinin bağlı bulunduğu şirketin genel müdürlüğünü yapıyordu.

Tutuklanan isimlerden biri de bir dönem Konak Belediye Başkanı olan bugünlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun danışmanlığını yürüten Muzaffer Tunçağ'ın kültür müdürü olarak görev yapan Halim Yazıcı oldu. Şair/yazar yönü de bulunan Yazıcı, bir süredir Büyükşehir Belediyesi'nde Kültür Müdürü olarak görev yapıyordu.
 
TEK BİLİRKİŞİ RAPORUYLA TUTUKLAMA: İZBAN FİLMİ NEDEN OLDU
Daha önceki operasyonda da tutuklanma talebiyle savcılığa sevk edilen ancak serbest bırakılan İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay ve Kültür Müdürü Halim Yazıcı'nın önceki soruşturmaya da konu edilen İZBAN tanıtım filmi için hazırlanan bilirkişi raporu sonrasında tutuklandığı öğrenildi. Konuyu araştırmak için atanan bilirkişinin Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile ortak yürüttüğü İZBAN için İstanbul'da hazırlattığı tanıtım filmini kamu ihale kanununa aykırı bulduğu ve kamu zararı oluştuğunu belirttiği öğrenilirken hem Sabuktay hem Yazıcı hem de prodüksiyon şirketi sahibi Sedat Sakur'un bu film yüzünden tutuklandığı öğrenildi. Savcılıkta bu üç isme yeni bir soru sorulmadığı, önceki operasyondaki suçlamalarla karşılaştıkları, maliye denetçisi olan tek bir bilirkişinin raporuyla tutuklamanın gerçekleştirildiği öğrenildi.
 
AYNI MAHKEME TESADÜF MÜ? CİHANER'İ YARGILAYAN HAKİM!
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonun yapıldığı gün ilginç bir tesadüf daha ortaya çıktı. Mayıs ayındaki ilk operasyonda hem gözaltı hem tutuklama kararını veren İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ikinci operasyon sırasında da 'nöbetçi' olması dikkat çekti. Avukatlar ilk operasyonda 10. Ağır Ceza Mahkemesi hakiminin hem gözaltı hem tutuklama kararını vermesini eleştirmişler, bu durumun hukuka ve etik kurallara aykırı olduğunu savunmuşlardı. O sürecin tartışmalı hakimi ise daha sonra terfi ederek mahkeme başkanı olmuştu. Bu kez yargılamanın aynı mahkeme tarafından yapıldığı aüncak tutuklama kararlarını veren hakimin iki ay önce Erzurum'dan tayin edilen ve CHP Milletvekili, Erzincan Eski Savcısı İlhan Cihaner dosyasına bakan İsmail Şahin isimli hakim olduğu öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Kasım 2011 Çarşamba 11:01

sevgili milliyetçiler bir gün gelecek Deniz Gezmiş'e hepiniz hak vereceksiniz sizde tam bağımsız türkiye diye bağıracaksınız meydanlarda ama iş işten geçmiş olacak

Yorumu oyla      18      7  
isimsiz 23 Kasım 2011 Çarşamba 10:00

izmirli arkadaşım benim ne dediğimi anlamadan cvp yazmışsın, işin içinde olmayanlar dışardan gördükleriyle olur olmadan yazıyorlar onu kast. adliyenin önünde yaşananları görmeden acımasızca yorum yazanlara sözüm. bu arada izmirdeyim bi yerede gitmem...!

Yorumu oyla      15      6  
Sevda 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:50

Hem akp liler hemde chp liler boşuna zaman harcamayın. İzmir'i tertemiz mhp lilere teslim edin. Ne bir soruşturma nede bir yolsuzluk dedikodusu olur. Mert insanların şehrinde mert Belediye Başkanları icraat yapar.

Yorumu oyla      14      19  
Engin 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:18

Maliye denetçilerinin yazdığı her raporun %/98 si mahkemelerce reddeliyor. Biraz daha somut çalışması olması gerekir.

Yorumu oyla      18      6  
burada kim yazıyorsa 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:07

izmir havası en temiz şehir en yakın denizliye git gör pis havayı... otobüste bayramının kutlanması nezaketini anlayamayan zihniyet git istanbulda ne saçmalıklarını yazıyor belediye gör... kordon esnafı kardeşler evet sahra çadırı görüntünüz çok çirkin avrupada bu ilkellik yok ama sen izmirde belediyene laf etmeyi sürdürürsen dön bir bak istanbul istiklal caddesine ne yaptılar sizin gibilere.. akıllı ol... ve çok bilmiş bilirkişi.. sen al ananı da başbakanına git.. kayseriyi bir soruştur..

Yorumu oyla      25      9  
Mehmet 23 Kasım 2011 Çarşamba 09:02

Bu yaygara neden acaba. Hukuk herkese gerekir. Çalan ve çaldıran hangi partiden olursa olsun suçludur. Tüm İzmirli bilmiyormu afiş, matbaa gibi giderler, ya yandaşlara para kazandırmak yada vekil veya belediye başkan adaylarının seçim finansmanı için yaptırılıyor. Çok şeyler çıkar bu soruçturmalardan.

Yorumu oyla      18      20  
chp yi yıktınız 23 Kasım 2011 Çarşamba 00:23

tacettin bey böylemi il başkanlığı yapılır izmir batmış

Yorumu oyla      17      15  
aziz tekin 22 Kasım 2011 Salı 23:47

il başkanı tacettin parti içinde ilçe başkanlarına operasyon yapcam dedin dedin al sana operasyon.partiyle uğraşacağına AKP le uğraş

Yorumu oyla      20      10  
izmirli.. 22 Kasım 2011 Salı 21:12

ben o bilirkişilerin.. hiç bişey bilmeyip belediye de biz çalışanlara kanunları sorup öğrenmeye çaışıyolardı..

Yorumu oyla      39      13  
Hüseyin Kaya 22 Kasım 2011 Salı 19:29

Yine AKP nin biatci kullari kaleme sarilmis salyalar saciyorlar. Allah büyük, en kötü ihtimal öbür tarafta görüsürüz padisahin kullari.

Yorumu oyla      39      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Ergin'den operasyon yorumu
Adalet Bakanı Sadullah Ergin,İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonu değerlendirdi.
Ve Kocaoğlu yurda döndü!
İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik bugün sabah saatlerinde başlayan ...
Kıyı Egeli belediyelerden dev kampanya
Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Van depremzedeleri için başlattığı dev ...
 
Bilirkişi raporunda Kocaoğlu’nun da adı geçiyor
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik şok operasyonun detayları açıklanmaya ...
Büyükşehir ulaşım hariç iş bıraktı!
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyona tepki gösteren işçi-memur ...
Büyükşehir Operasyonu Karşıyaka’ya sıçradı
KSK Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı, CHP Karşıyaka ve Büyükşehir ...
 
Operasyonun nedeni bilirkişi raporları: 40 milyon lira zarar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ikinci dalga operasyonda 42 kişi ...
Aydın, modern balık hali için gün sayıyor
Aydın Belediyesi’nin, şehrin çeşitli yerlerinde satış yapan balıkçıları ...
Çocuklara en güzel hediye Bornova’dan
Bornova Belediyesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle ilçedeki ilköğretim ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva