HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2011 Perşembe - 18:42

Kocaoğlu at ihalesinin ayrıntılarını anlattı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kordon’da yapılacak fayton sefasının ihaleyle alınacak atların gelmesine bağlı olduğunu söyledi.

Kocaoğlu at ihalesinin ayrıntılarını anlattı

FATİH YAPAR/Egedesonsöz -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kordon'da fayton keyfi" adı altında hazırlanan proje kapsamında alınan Haflinger cinsi 14 atın ihalede belirtilen şartlara uygun olmadığı gerekçesiyle geri gönderilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı at ihalesini kazanan firmanın, teslim etmesi gereken 36 at yerine sadece 14 at getirmesi ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile gerçekleştirilen temaslar sonucunda, gelen atların "teknik şartnameye uygun" özelliklerde olmadığının belirlenmesinin ardından iptal edilen ihaleyle ilgili açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, “Eski ihaledeki firma atları bizim istediğimiz nitelikte getirmedi. Bizim şartnamemize uymayan atlar getirdiği için ihaleyi iptal ettik. Yeni ihale yakında bitiyor” dedi. İhalesi iptal edilerek geri gönderilen 14 atın ardından İzmirliler ne zaman fayton sefası yapacağı konusunda sorulan soruya yanıt veren Kocaoğlu, yeni yapılan ihalenin sonuçlanmasının ardından gelecek yeni atlarla birlikte tarihin de belirleneceğini söyledi. Kocaoğlu, “Tarih atların gelmesine bağlı” diye konuştu.
 
YİNE MASRAF YAPACAĞIZ
Kocağlu, İzmir Kuş Cenneti içerisinde bulunan onlarca kuş ve balık türünün yaşadığı Homa Dalyanı’nın bulunduğu alana deniz suyunun karışmaması için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı dolgu şeklindeki set nedeniyle yaşanan kriz hakkında da konuştu. Ege Üniversitesi (EÜ) deniz suyunun yükselerek dalyanı tehdit etmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istemişti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, alana 100 kamyonluk dolgu malzemesi dökerek Homa Dalyanı ile deniz arasına set çekti. Bu set hem deniz suyunun dalyana karışarak yok olmasını önledi hem de kara yoluyla ulaşımı sağladı. Çevreciler ise İzmir 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na şikayet etti. Bunun üzerine belediye dolgu alanına yaptığı malzemeyi tekrar yerinden kaldırdı. Çevre ve Orman Müdürlüğü ise hem belediyeye hem de üniversiteye yapılan çalışmanın izinsiz olduğunu gerekçesiyle 83’er bin TL para cezası kesti.
 
Kocaoğlu, aradan geçen zaman sonunda çalışmalarla ilgili değerlendirme yaptı. Kocaoğlu, konuyla ilgili fikirlerinin sorulması üzerine, “Ne diyeyim? Ne diyebilirim ki? Bunu en iyi siz değerlendireceksiniz. Orada herkes haklı. Rektör hanım (Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz) ve Su Ürünleri Fakültesi Homa Dalyanı riske girdiği için böyle bir şey istiyor. Mesuliyet atmak gibi bir kişiliğim yok. Kamu yararına dalyanı kurtaralım diye iyi niyetle başlıyorsa kurul kararı vardı, yoktu deniyor. Biz o malzemeleri kaldırdık. Kötü niyet olmadığı için konu kapandı diye biliyorum. Sonra üniversite kurula müracaat etti. Şimdi yapın diyorlar. Belediye olarak taşıdık masraf ettik kaldırdık yine masraf ettik. Duruma göre taşıyıp yine masraf edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'e Yazık.. 11 Kasım 2011 Cuma 13:46

Elalem nelerle uğraşıyoor, biz nelerle. Her şey bitti, bi atlar kaldı.. :)

Yorumu oyla      14      8  
hüseyin ahmetoğlu 11 Kasım 2011 Cuma 13:27

aziz başkanım 'a sn ömür kabak masalcı başkan demişti.hakikaten izmir ile ilgili başkanlığı torunlara masal gibi anlatılabilir.vay izmirim vay vay

Yorumu oyla      14      7  
okan 11 Kasım 2011 Cuma 09:29

homa dalyanı işgüzarlığın itirafıdır. belediyenizin hiç mi avukatı yok? "böyle bir talep var, sorun çıkar mı?" diye sormak kimsenin aklına gelmiyor mu? sayın başkan bir de diyor ki "duruma göre taşıyıp yine masraf edeceğiz" harcanan para sayın başkanın kendi cebinden çıkıyorsa sorun yok. ayrıca, taşıma ihalesini bana verirseniz çok sevinirim. metro işi yapmayan müteahhite metro inşat işi verdiniz, taşıma işi yapmayan birine de taşıma ihalesi verebilirsiniz.

Yorumu oyla      14      7  
izmir için 11 Kasım 2011 Cuma 09:21

hem partili olduğunu söylüyor hem de basın önünde kendi başkanını rakiplerinin yapmayacağı sekilde eleştiriyor , çok yanlış. Bir partili Eleştirisini elindeki sağlam veriler ile partisi kanalıyla yaparsa partisine hizmet eder.Aksi eylemler hem Başkana hem partiye zarar verir ,diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      14      11  
ercüment şahin 11 Kasım 2011 Cuma 09:04

alah akıl fikir versin. trafigi,deniz ulaşımını.,DEPREM riskini çözdüde sıra at arabalarına geldi bu arada kanarya sevenler dernegini unutmasın.

Yorumu oyla      17      9  
CHP'li Genç 11 Kasım 2011 Cuma 05:14

Ne olacak bu Aziz Başkanın hali ya ?Bu metro ne zaman bitecek,29 Ekim dedin o da olmadığı,bu kadar beceriksizlik olmaz...Üç kuyular tarafında metro inşatında sistem kabloluların çalındığı söyleniyor,kabloların değeri 250.000 TL( 250 milyar)olduğu söyleniyor,doğrumu Aziz Başkan ?Neden buralarda önlem alınmıyor Halkın vergileri,tüyü bitmemiş yetimin parasına sahip çıkamadınız yazıklar olsun

Yorumu oyla      21      12  
Bu da mı gol değil :) 11 Kasım 2011 Cuma 02:26

Kesin başbakan, hükümet yetkilileri işi gücü bırakmış bu atlarlar uğraşmıştır. Hatta başbakan hollandayı arayıp yanlış atları gönderin demiştir. Aziz başkan asla hata yapmaz.

Yorumu oyla      18      14  
partili 10 Kasım 2011 Perşembe 20:15

at arabasını dahi halledemeyen başkandan metro bekliyoruz vay partim kimin eline kalmış herşey güzel olacak binaliye anahtar teslim hazırlık bu olsa gerek parti için iylik yap bırak ..........

Yorumu oyla      25      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler Atatürk için yürüdü
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü”ne katılan ...
Narlıdere’de kuru fasulye ve pilavlı anma günü
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73.yıl dönümünde tüm yurtta ...
İşte Ata’nın kızı!
Atatürk ile Cumhuriyet konulu resim yarışmalarında Gaziemir genelinde ...
 
Ata Bornova’da özlemle anıldı
Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk'ü anma törenlerinde Bornova Kaymakamı ...
İZBAN'ın teni trenleri gün sayıyor
İZBAN'IN 40 yeni tren seti ihalesinde son aşamaya gelindiği bildirildi.
Alsancak'ta Ata'ya farklı bir anma...
Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ...
 
Bayraklı Ata’sını andı
Bayraklı, ölümünün 73. yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ...
Buca’dan 10 Kasım’da anlamlı sergi
Buca Kaymakamlığı ve Buca Belediyesi’nin düzenlediği programlarda Ulu ...
Urla'da büyük yatırımın startı Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla’da yaklaşık 21 milyon liralık içme suyu ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva