HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2011 Perşembe - 09:46

Urla'da büyük yatırımın startı Cumartesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla’da yaklaşık 21 milyon liralık içme suyu yatırımın startını 12 Kasım Cumartesi günü verecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım hamlesi sürüyor.

Urla da büyük yatırımın startı Cumartesi

İZMİR - Her hafta sonu önemli yatırımların temelini atan ya da açılışını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu hafta rotasını Urla’ya çevirdi. Turizm alanında büyük potansiyele sahip olan ilçedeki eskiyen içme suyu şebekesi nedeniyle sık sık yaşanan arızaların ve su kesintilerin önüne geçebilmek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, adeta “alt yapı devrimi” başlattı. Urla’nın tüm içme suyu şebekesi 20 milyon 965 bin liralık yatırımla yenilenecek. 
 
Tamamı 392 kilometre
Toplam 392 kilometrelik içme suyu şebeke yenileme çalışmaları için İZSU iki ayrı ihale düzenledi. Urla Zeytinalanı, İçmeler ve Torasan mahalleleri içmesuyu şebeke ve iletim hattı inşaatı kapsamında 186 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeniyor. 7 milyon 315 bin liralık yatırım 2012 yılının Ekim ayında tamamlanacak. İmalatlar kapsamında 10 kilometrelik iletim hattı ve 52 kilometrelik branşman hattı da döşenecek. Bir bölgede çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz, yeni hattan su verilmeye başlanacak.
Urla merkez, Çeşmealtı ve İskele mahalleleri içme suyu şebeke ve iletim hattı inşaatı kapsamındaki çalışmalar ise Mart 2013 tarihinde bitecek. Bu iş kapsamında da 206 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi, 54 kilometre uzunluğunda da içme suyu branşmanı döşenecek. Bu çalışmaların yatırım tutarı 13 milyon 241 bin TL. olacak. Uzun yıllardır yenilenmeyen asbest, PVC ve galvaniz borular nedeniyle su arızaları ve kesintilerinin yaşandığı Urla’da vatandaşlar, böylece yeni şebekeyle birlikte sağlıklı ve kesintisiz suya da kavuşmuş olacak. Bu sağlıklı alt yapı ile Urla’daki su kaçakları önlenmiş olacak. Basınç yetersizliği nedeniyle su alamayan bazı bölgeler de rahatlıkla su alabilecek. Ayrıca kuyular ile depo arasında yer alan 5 kilometrelik iletim hattı inşaatı kapsamında 5 kilometrelik içme suyu şebekesi de döşenecek. 
 
Büyükşehir Urla’da neler yaptı?
Urla ilçesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil edilmesiyle birlikte ilçede yıllardır çözülemeyen sorunlar çözüme kavuştu. Urla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kurularak, evsel atıkların arıtıldıktan sonra denize verilmesi sağlandı. Urla’nın sahilleri korundu. İlçede su sıkıntısını önlemek amacıyla yeni kuyular açıldı. Su depolarının bakımı ve onarımı yapıldı. Özbek-Eğrilaman, Karapınar bölgesine şebeke döşendi. İlçenin eksik kanalları tamamlandı. Demircili Köyü’ne kanal döşendi. Tabaklar Deresi ıslah edildi. İlçede kaçaklara neden olan iletim hattı 6 milyon liralık yatırımla yenilendi. Urla’nın tüm şebekesini yenilemek için çalışmalara başlayan İZSU, Zeytinalan ve Kalabak mahallelerine yağmur suyu kanalı döşendi. Barboros Köyü’nün kanal şebekesi baştan sona yenilendi. İZSU’nun 2007 – 2011 yılları arasında ilçeye yaptığı yatırım tutarı ise yaklaşık 32 milyon lira.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu'ndan Bakan Bayraktar'a uyarı
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ı uyardı.
Narlıdere Ata’yı “Sarı Zeybek’ ile anacak
Narlıdere’de 10 Atatürk’ü anma programı tüm yurtta olduğu gibi saat 08. ...
Fırtına: Bu ayıp hepimizin ayıbıdır!
Ödemiş Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ali Fırtına Ödemiş ...
 
Sokak sokak dolaşıp halkı bilinçlendiriyorlar
Balçova Belediyesi ve Herkes İçin Acil Sağlık Derneği (HİASD) yaşanacak ...
ESHOT, elektrik ihalesine çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 2012 yılında kullanılacak ...
İzmir, Türkiye'ye yardımı öğretti
İzmir her konuda olduğu gibi deprem felaketlerinde de gösterdiği duyarlılıkla Türkiye’ye örnek oldu.
 
Miniklerden Kocaoğlu'na bayram sürprizi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzelman Kreş, Anaokulları ve Etüd Eğitim Merkezleri, ...
Postacılar Nüfus Müdürlüğü hizmete giriyor
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'nın Postacılar, Onur, ...
Konak Belediyesi'nden okullara yeşil alan
Küçükyalı Kız Meslek Lisesi Anaokulu öğrencileri, Konak Belediyesi Park ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva