HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2011 Perşembe - 14:07

İzmirliler Atatürk için yürüdü

Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Atatürk’e Saygı Yürüyüşü”ne katılan on binlerce İzmirli, Ulu Önder’e olan sevgi, saygı ve özlemlerini bir kez daha gösterdi.

İzmirliler Atatürk için yürüdü

İZMİR - Bu yıl 4. kez gerçekleştirilen yürüyüş, Alsancak Vapur İskelesi’nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Meydan’a kurulan dev ekranda Mustafa Kemal’in Atatürk’ün görüntüleri eşliğinde ses kaydı İzmirlilere dinletildi. Ayrıca Atatürk’ün vefatının ardından dünya liderlerinin ve dünya basınının söylediği sözler ve yazılar bir sunum olarak ekrana geldi.

Foto Galeri için tıklayınız...

Alsancak'ta farklı bir 10 Kasım... Haber için tıklayınız...
 
Büyük yürüyüşe katılanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Prof.Dr. Hülya Güven, Aytun Çıray, Musa Çam, Erdal Aksünger, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur, Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, sivil toplum kuruluşları, dernekler, üniversiteler ve kamu kurumu temsilcileri ile her yaş grubundan İzmirliler vardı.
 
Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada Ulu Önder’e duyulan özlemi dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kahraman bir asker, yiğit bir halk önderi ve örnek bir devrimci, insanlık tarihinin unutulmazlarından; ‘Ya İstiklal, Ya Ölüm’ parolası ile ülkemizi ve milletimizi uçurumun kenarından kurtaran, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun büyük mimarı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Ne mutludur ki, bizim Atamız; savaş ustalığını diplomasiyle yoğurup emperyalizme diz çöktüren askeri bir deha, ezilen tüm halklara ve ülkelere örnek olan evrensel bir kahraman Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diyerek, insanlığa büyük bir ideal armağan etmiş örnek bir devlet adamıdır” dedi.
 
Atatürk’ün tebaayı halka, kulu yurttaşa çeviren gerçek bir devrimci, halkıyla birlikte “az zamanda çok işler” başaran gerçek bir önder olduğunu vurgulayan Başkan Azız Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atamızın bize bıraktığı bu büyük mirası, titizlikle korumak ve geliştirmek, tıpkı O’nun yaptığı gibi, gelecek kuşaklara onurla teslim etmek zorundayız. Bu görevi yerine getirirken, yol göstericimiz ve çalışma gücümüz, kuşkusuz O’nun ilke ve devrimleri olacaktır. Bize yakışan, umutsuzluk ve teslimiyet değil; onun gösterdiği ‘çağdaş uygarlık yolunda’, bilimle, sanatla ve kararlılıkla yürümektir. Aydınlık, çağdaş ve evrensel değerlerin yol göstericiliğinde gelişen bir Türkiye için, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine, bağımsızlığımıza, birlik ve beraberliğimize sımsıkı sarılmalıyız. Aramızdan ayrılışının 73. yıldönümünde, Büyük Önderimizi sevgi, saygı, minnet ve hiç eksilmeyen bağlılık duygularımızla anarken; gösterdiği yoldan sapmayacağımıza, bir kez daha söz veriyoruz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’de kuru fasulye ve pilavlı anma günü
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73.yıl dönümünde tüm yurtta ...
İşte Ata’nın kızı!
Atatürk ile Cumhuriyet konulu resim yarışmalarında Gaziemir genelinde ...
Ata Bornova’da özlemle anıldı
Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk'ü anma törenlerinde Bornova Kaymakamı ...
 
İZBAN'ın teni trenleri gün sayıyor
İZBAN'IN 40 yeni tren seti ihalesinde son aşamaya gelindiği bildirildi.
Alsancak'ta Ata'ya farklı bir anma...
Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ...
Bayraklı Ata’sını andı
Bayraklı, ölümünün 73. yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ...
 
Buca’dan 10 Kasım’da anlamlı sergi
Buca Kaymakamlığı ve Buca Belediyesi’nin düzenlediği programlarda Ulu ...
Urla'da büyük yatırımın startı Cumartesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla’da yaklaşık 21 milyon liralık içme suyu ...
Başkan Kocaoğlu'ndan Bakan Bayraktar'a uyarı
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’ı uyardı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva