HABERLER>EGE
26 Ekim 2023 Perşembe - 08:15

Kız yurdunda asansör faciası... 1 öğrenci yaşamını yitirdi!

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya çalışan bir öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Olaydan sonra çok sayıda öğrenci yönetimi protesto etti. Öte yandan Bakanlık yurt müdürünü açığa aldı.

Kız yurdunda asansör faciası... 1 öğrenci yaşamını yitirdi!

Olay, saat 00.05 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı’nda bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda meydana geldi. Yurttaki 15 kişilik asansöre iddiaya göre 16 kişinin binmesi sonucu arıza yaptı. Asansörün aşırı yük nedeniyle kaymaya başladığı sırada, panik yapan bir öğrenci çıkmak istedi. Bu sırada asansörün hareket etmesiyle kız öğrenci sıkışarak hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler mahsur kalan 15 öğrenciyi asansörden kurtardı. Yapılan kontrolde kurtarılan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Savcılık tarafından kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, olayla ilgili yaptığı açıklamada 15 kişi kapasiteli asansöre 16 kişinin bindiği ve birinci kattayken kaymaya başladığını kaydetti. Bu sırada bir kız öğrencinin panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken sıkışarak hayatını kaybettiğini belirten Vali Canpolat, "Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Olaya müdahale edildi. Kurtarılan 15 öğrencinin sağlık durumunda bir problem yok. Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Ekiplerimiz bölgede. Asansörün 21 Eylül'de bakımı yapılmış. Ama biz Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dışında, idari soruşturma da başlatıyoruz. Konuyu her yönüyle araştırıp inceleyeceğiz." dedi.



Öte yandan kaza haberini alan erkek öğrenci yurdundaki öğrenciler de olay yerine gelerek tepki gösterdi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto sırasında 'Yönetim istifa' sloganları atan öğrenciler daha sonra dağıldı.

ÖĞRENCİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU 
Aydın’da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda arıza yapan asansörden çıkmaya çalıştığı sırada sıkışarak hayatını kaybeden öğrencinin Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş olduğu öğrenildi. Ertaş'ın ailesine haber verildiği öğrenildi. 



ÜZERİNDE 'SADECE ÖLÜLER GÖRÜR' YAZILI ASANSÖR FOTOĞRAFI PAYLAŞMIŞ
Öte yandan, Zeren Ertaş’ın geçen 9 Temmuz tarihinde bir sosyal medya hesabında asansör fotoğrafı paylaştığı ortaya çıktı. Ertaş’ın, yayımladığı asansör fotoğrafının üzerindeki 'Sadece ölüler görür' ifadesi dikkati çekti.

BAKANLIK: MÜDÜR AÇIĞA ALINDI
Açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı yaralanan 15 öğrencinin durumunun iyi olduğunu belirtti. Bakanlık, yurt müdürünün de açığa alındığını duyurdu. 

Açıklama şu şekilde:

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen elim hadise ile ilgili incelemeler devam etmektedir. İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir. Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

ZEREN, GEÇEN HAFTA DA YURTTA ASANSÖRDE KALMIŞ
Zeren Ertaş'ın, 1 hafta önce de yurtta asansörde kaldığı ortaya çıktı. Kızı Zeren'in geçen hafta annesine yurtta asansörde kaldığını anlattığını söyleyen baba Akın Ertaş, “Geçen hafta annesine asansörde kaldığını söylemişti. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın" dedi. Ertaş’ın cenazesinin yarın öğlen İstanbul'un Pendik ilçesi Kurtköy Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.
 

(DHA)

 

 

 
'2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı' Resmî Gazete'de yayımlandı
 
Bıçakla saldıran husumetlisine jantla vurdu!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak-İnsan taşımanın sorumluluğu 27 Ekim 2023 Cuma 00:18

Siz asansörü 16 kişilik yaparsınız ama 20 kişi taşıyacakmış gibi tasarlarsanız gerçek firmasınızdır. Ondan sonra yok halatmış, yok kasnakmış konuşup dururuz.

Yorumu oyla      2      3  
Objektif Yorum 26 Ekim 2023 Perşembe 14:08

Bildiğim kadarıyla emniyet katsayısı en az 1,5 kat fazladır. Yani bir kişide 600 kg olmayacağına göre fazla bir kişi muhabbeti hikaye. Buradaki sorun asansörün bakımsız olması ve acil emniyet frenlerinin tutmaması olduğunu düşünüyorum. Hiç bir şey bu gencecik hayatı geri getirmeyecektir. Ailesine sabırlar diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor.

Yorumu oyla      3      3  
26 Ekim 2023 Perşembe 12:22

Bir kişi fazla bindi diye asansör çöküyorsa o asansörü kapatsınlar. Fazla yük varsa asansör zaten uyarı verir, gitmez. AVM'lerde kaç defa başıma geldi. Siz hiç AVM gibi kalabalık yerlerde asansör çöktüğünü gördünüz mü? AVM asansörlerine insanlar sayarak binmiyor. Fazla yük varsa dediğim gibi asansör gitmiyor. Bu asansörün de zaten arızalı olduğunu çıkan videolardan anlıyoruz. Sorumlular kimse hesabını verecektir.

Yorumu oyla      4      3  
ST 26 Ekim 2023 Perşembe 10:30

Asansör de bir arıaza olabilir ama 15 kişilik asansöre 16 kişi de binmeyeceksiniz, bunu bir çok yerde görüyoruz, bir şey olmaz mantığını kafamızdan silelim.

Yorumu oyla      2      6  
26 Ekim 2023 Perşembe 09:04

15 kişilik asansöre 16 kişi bindiği için mi kaymış? Bu nasıl açıklama?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa hayalleri yarım kaldı... Göçmenler yakalandı!
Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, iki ayrı lastik bottaki 49 düzensiz göçmen yakalandı.
Daha 28 günlüktü... Boğularak can verdi!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde Suriye uyruklu Gadır B., 28 günlük bebeği Ahmed ...
Tren traktöre çarptı... Korkunç son!
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde trenin çarptığı traktörün sürücüsü hayatını kaybetti.
 
Uşak'ta kaçak sigara operasyonu!
Uşak'ta bir kamyonda tütünle doldurulmuş 4 milyon 375 bin makaron (filtreli ...
Hayata dönüş... Onlarca göçmen kurtarıldı!
Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
Kanlı kavgada yeni gelişme: 8 şüpheli tutuklandı!
Uşak'ta 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavgaya ilişkin gözaltına ...
 
Hayvanlara eziyet ediyordu... Zalim kadın tutuklandı!
Aydın'ın Söke ilçesinde hayvanlara eziyet ettiği belirlenen kadın tutuklandı.
Şüpheli ölüm... Evinde cansız bedeni bulundu!
Aydın'da evinde yalnız yaşayan yaşlı adam ölü bulundu.
Yolcu minibüsüne çarptı... Motosiklet sürücüsü can verdi!
Muğla'nın Fethiye ilçesinde, yolcu minibüsüne çarpan motosikletin sürücüsü yaşamını yitirdi.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva