HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2011 Cumartesi - 12:15

“Kimse kendini belediye başkanı sanmasın”

İl Başkanlarının ardından belediye başkanları ile de toplantı yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu başkanlara destek çıktı. Başkanların parti örgütleri ile yaşadığı sıkıntıları dinleyen Kılıçdaroğlu “Kimse kendini belediye başkanı sanmasın” dedi.

“Kimse kendini belediye başkanı sanmasın”

Can Özlü/Fatih Yapar/Egedesonsöz - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanlarının ardından, belediye başkanları ile de bir araya geldi. 81 ilden gelen 400’e yakın belediye başkanına, yaklaşan yerel seçimler öncesi bir dizi talimatlar veren Kılıçdaroğlu, başkanların halkla içi içe olmasını istedi. CHP’li belediyelerin, Ak Parti hükümetinin ekonomik desteklerinden mahrum bırakıldığını anlattı. Belediye Başkanları toplantısında İzmir ile ilgili detaylar da ortaya çıktı. Bayraklı Belediye toplantıya Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı haricinde tüm belediye başkanları katıldı. Buca Belediyesini, Buca- Mar Genel Müdürü Hüsnü Kaya temsil etti.
 
SORUNLARI TEK TEK DİNLEDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından iki konuda görüş belirtmelerini istedi. “Seçim zamanında karşılaştığınız zorlukları anlatın” diyen Kılıçdaroğlu, başkanlara kendisinden beklentilerinin neler olduğunu da sordu. Belediye başkanlarının, partinin il ve ilçe başkanları ile yaşadıkları sorunları dikkatle dinleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Parti yöneticileri sizlere destek olmak ve önünüzü açmak için varlar. İl veya ilçe başkanları kendilerini belediye başkanı sanmasın. Belediye başkanları halkın seçtiği insanlardır. Hizmet noktasında, partililer belediye başkanları ile birlikte olmak zorundadır. Alanlarda omuz omuza yürüyün” dediği öğrenildi. Aday belirleme konusunda, örgüt üst yönetimi olarak hata yapmış olabileceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, daha özenli davranacaklarının altını çizdi. İzmir, Ankara ve İstanbul’daki belediye başkanlarının ayrı öneme sahip olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bu üç ildeki belediye başkanları ile genişletilmiş toplantılar düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.
 
ÖRGÜTLE SORUNLARINI ANLATTILAR
İzmirli başkanlar, toplantı sırasında sık sık söz alarak kent ile ilgili sorunları ve partinin il ve ilçe örgütleri ile yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Genel seçimler öncesi alan çalışmalarından uzak tutulduklarını iddia eden İzmirli başkanlar, seçim süreçlerinde daha aktif görev almak istediklerini belirtti. Toplantıda ilk olarak Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin söz aldı. İlçede gerçekleştirdiği projelerden bahseden Şahin, parti içi demokrasi konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Şahin’in, halka hizmet etme çabasında olan belediye başkanlarının, parti yöneticileri tarafından engellenmemesini istedi. Toplantıda söz alan Şahin’in “Tüm seçimlerde ön seçim istiyoruz. Tüzüğün acilen değiştirilmesi gerekir ayrıca çarşaf liste talebimiz var” dediği ifade edildi.
 
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da toplantıda söz alan başkanlardan oldu. Sındır, genel ve yerel seçim sonuçlarının kriter olarak alınamayacağını ifade etti. Toplantıda söz alarak, genel seçim çalışmalarının 13 milletvekili tarafından yürütüldüğünü ifade eden Sındır “Yerel seçimlerde başkan ve meclis üyesi adayları daha koordineli ve yoğun tempoda çalışır. Sonuçlar değişecektir. Belediye başkanları, ilçe başkanları ile uyumlu çalışmalı. Kimse kendini partinin üzerinde görmemeli. Güven duygusu ile hareket edilmeli” dedi.
 
“YEREL SEÇİMLER FARKLI OLACAK”
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da genel ve yerel seçimlerin karşılaştırılmaması gerektiğini ifade etti. Konak- Karabağlar ve Karşıyaka- Bayraklı’nın yerel seçimler öncesi ayrıldığına vurgu yapan Tartan, seçmen profillerinin değişkenliğine dikkat çekti. Tartan’ın, “İzmir’de, genel seçimler sonrası ortaya çıkan olumsuz tablo, yerel seçimlerde lehimize değişecektir” dediği belirtildi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, toplantının ardından kendisi ile özel görüşmek isteyen belediye başkanlarını da kabul etti. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da genel başkanı makamında ziyaret etti. Çalışmalarını aktarma fırsatı bulan Solak, partinin il ve ilçe örgütleri ile belediye başkanları arasındaki koordinasyon sıkıntısını dile getirdi.
 
YARIMADA SIKINTIDA
İzmir’in “yarımadasındaki” belediyeler adına söz alan Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa ise maddi problemlere vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu’nun “Makamınızda oturmayın” çağrısının Yasa’nın “İller Bankası paylarının artırılması için girişim başlatmamız gerekiyor. Biz Büyükşehir belediyesi sınırları dışında kalıyoruz. Ciddi ekonomik problemlerimiz var. Özel İdare vasıtasıyla gelen yatırımlar gecikiyor. Sahil şeridindeki belediye başkanlarının problemleri masaya yatırılmalı. Parti olarak buna eğilmeliyiz” dediği öğrenildi. Yasa ayrıca toplantıda parti üyelerinin aidatlarının toplanması konusunun da düzene sokulmasını talep etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
doğrucu davut 17 Temmuz 2011 Pazar 16:27

hasan karabağın babasının vefatından dolayı.bir gün kapalıyız.ertesi gün kaldığımız yerden devam edeceğiz.allah rahmet etsin .günahlarını bağışlasın.

Yorumu oyla      12      6  
Ali Haydar 17 Temmuz 2011 Pazar 16:18

Mevcut Belediye Başkanlarımızdan oldukça memmnunuz.Birde CHP iktidar olsaydı asıl hizmeti o zaman görecektiniz.Biz başkanlarımıza güveniyoruz.Yeter ki onları rahat bıraksınlar.2014 de 30 ilçe CHP nin olacak.Başkanlarımıza çalışmalarında başarılar dileriz....

Yorumu oyla      14      7  
İZMİRLİ 17 Temmuz 2011 Pazar 13:08

BU SEÇİLMİŞ KIRALLARA SAİP ÇIKANA HALK SAİP ÇIKMAYACAK OZAMZN OSAİP ÇIKANDA OZAMZN CHP OLMAYACAK

Yorumu oyla      12      9  
mustafa 17 Temmuz 2011 Pazar 12:00

metin solak beye sesleniyorum yokk yaaaa sen seçimlerde akp'li kültür bakanının peşinde koşacaksın havalimanlarında karşılayıp makamında çaylar ikram edeceksin seçim çalışmalarına örgütünle katılmayıp onlara köstek olacaksın b.şehir belediye başkanına laf edeceksin sonra çıkıp örgütümle sıkıntı yaşıyorum diyeceksin eee pes doğrusu yahu kardeşim sen akp'li meclis üyelirinin sayesinde grup kararını çiğneyip başkan seçileceksin sonra çıkıp konuşacaksın...buradan sayın genel başkanımız kılıçdaroğluna sesleniyorum lütfen belediye başkanlarınızı iyi tanıyın kimin nasıl başa geldiğini araştırun sonra da bu kişiler hakkında notunuzu verin..ben bir çiğlili olarak örgütümlede b.şehir belediye başkanımla da grur duyuyorum ama maalesef aynı temenniyi metin bey için duymuyorum işçinini işten çıkartan alacaklarını ödemeyen bir kişiyi tasvip etmiyorum saygılarımla...

Yorumu oyla      13      8  
Muallif belediyeci.. 17 Temmuz 2011 Pazar 09:56

Bucada belediye başkanının bundan sonra halkın içinde dolaşması faydadan çok zarar verir CHP ye.Bırakın halkın içinde dolaşmayı arabasını bile göremez olduk zaten..Halkın derdi nerede bu başkan nerede.Onun yönetimini Osmanlı İmparatorluğunun son dönemine benzetiyorum..Safaat dönemi yani.Bundan sonra ne yapsanız dikiş tutmaz.Önceden uyarılara kulak verilecekti.

Yorumu oyla      15      11  
partili2 17 Temmuz 2011 Pazar 04:58

Partilileri yok sayanları,kesinlikle seçimlerde neye mal olursa olsun bizde yok sayacağız. bizim kaybımız şimdiki kadar onlarınkini kendileri hesaplasın yeter artık!!!

Yorumu oyla      13      8  
hasan karabağa mektup 17 Temmuz 2011 Pazar 02:07

bayraklı belediyesinde belediye başkanlığı yaptığını zanneden sayın hasan karabağ.sky tv de sohbetinin bir kuplesinde.öyle bir kelime ettiki.içim dışıma çıktı.miğdem bulandı..duyduklarım beynimi salladı.bayraklı sokaklarında cins bir köpeğin hikayesini anlatmış sonundada .hayvan sevgisi olmayan insanı nasıl sevebilir dediğinde .aklımd...an aşağıdaki günler öncesinden okuduğum şu hikaye geldi hafsalıma ve kendim aklıma şu cümleyi yazıverdim.yaşamına samimiyeti sığdıramıyan beyinlerin ağza gönderdiği cümleler.dişlere vurup dışarı fırladığında samimiyetinden şüphe edilir olur.ne demek istediğimi hikayeyi okuduğunuzda anlıyacaksınız umuyorum. Köyün birinde arıcılıkla uğraşan bir ailenin beş altı yaşlarındaki çocuğu yemeden içmeden kesilivermiş. Su ve bal dışında bir şeyin yüzüne bakmıyormuş. Ne ekmek, ne süt, ne şeker kesinlikle yemiyormuş. Ailenin, akrabaların, arkadaşların, tüm köy halkının çabaları işe yaramamış. Ufaklık balı parmaklıyor, başka hiçbir şeyi ağzına koymuyormuş. Gitikçe zayıflayan çocuğu doktor doktor, hoca hoca gezdirmişler. Büyülere, telkinlere götürmüşler. Para etmemiş. Çocuğun gözü baldan başka bir şey görmüyormuş. Tabii ağzı ve midesi de öyle... Sonra bir gün bilen kişiler bir erenden övgüyle bahsetmişler. Her gün bir kapıya giden aile, iskelete dönen çocuğu alıp eren kişinin kapısına varmış. Yaşlı adam onları uzun uzun dinledikten sonra bir iç geçirmiş ve demiş ki: - "Bilmiyorum, belki elimden bir şey gelir ama bana on gün müsaade etmeniz gerekir. Yine de size söz veremem. On gün sonra ne olur bilemem. Belki bir yardımım dokunur." Ailenin tüm ısrarlarına rağmen yaşlı adam on gün sonra görüşmek üzere onları yolcu etmiş. On gün boyunca çocuğu kapı kapı gezdiren, ufaklığın hiçbir telkin tınmayan sabit bakışlarını ve iyice güçsüzleşen bedenini umutsuzca izleyen aile, on gün sonra yaşlı adamın karşısına çıkmışlar. Yaşlı adam sabırsızlıkla kendisine bakan anneyle babanın elinden çocuğu tutup yanına çekmiş, ona şöyle bir bakmış: - "Baldan başka şeyler de yeniyor, daha iyi oluyor..." demiş ve bir parça ekmek uzatmış. Çocuk da başını sallayıp ekmeği kemirmeye başlamış. O günden sonra her şeyi yemeğe başlayan çocuğun ailesi bayram etmiş tabii. Ama babası bir yandan da büyük bir meraka düşmüş. "Bu dervişin söyledilerini bin kere başkaları da söyledi. Daha güzel, daha etkileyici laflar edenler de oldu. Ama çocuk niye bu adamı dinledi? İhtiyardaki keramet nedir? Dur hele... Belki işime yarar... İşin sırrını öğrenirsem herkese istediğim her şeyi yaptırırım" deyip yaşlı adamın peşine düşmüş. Onu görür görmez dolambaçlı yollardan sorusunu sormuş. Derviş bu karmaşık laflar içindeki soruyu farkedince gülümsemiş. "Basit" demiş. "Ben de bal düşkünüyüm. Kulübenin arkasında iki kovan var. Bazı günler sadece bal yiyorum. Başka şey yemek hiç canım istemiyor. Zorunluluktan yiyorum. Siz çocuğu getirdiğinizde ağzımdan çıkan sözün sahibi olmak için on gün müsaade istedim ve on gün ağzıma bal koymadım. Zor oldu ama başardım. Gördüm ki baldan başka şeyler de yenirmiş. Bunu söyledim. Çocuk benim kendi söylediklerime yürekten inandığımı hissetti. Bu nedenle inandı" demiş ve keramet avcısı babanın gözlerine bakıp sözlerini şöyle bitirmiş: "Yürekten akan sözler yüreğe akar. Ağızdan çıkan sözler ise bir kulaktan girer bir kulaktan çıkar..." sözün sonunda...inanmadığın şeyler sende yoksa ağzından çıkan her söz yavandır.sayın karabağ.inanmadığınız şeyleri dışa vurmayınız...

Yorumu oyla      15      9  
doğrucu davut 16 Temmuz 2011 Cumartesi 23:17

ben onu bunu bilmem arkadaş.ağzınızla kuş tutsanız chp seçmeni size inancını kaybetti.bucada tatıya olan nefretin aynısını bayraklıda hasan karabağa duyuyorlar.aslında hasan bey içimden gelmiyor söylemek ama bir gömlek daha iyi. çok kötünün iyisi .bu arada hasan beyin babası vefat etti.allah rahmet eylesin.

Yorumu oyla      15      12  
partili 16 Temmuz 2011 Cumartesi 18:21

chp seçilip chp lileri yok sayacaksın kadroların büyük çogunlugu sagcılardan oluşacak partililer ortalıkta dolaşacak ondan sonra bizde çlışacagızki beyler belediye başkanı olsun siz atların yerine eşekleri baglayın bizsizi seçmeye devam edecegiz olur biz marabayızya

Yorumu oyla      22      10  
ters düz 16 Temmuz 2011 Cumartesi 14:24

Kimse kusura bakmasın İzmir de ki geçmiş dönem yerel seçimleri Chp almıştır.Belediye Başkanları yada onların isimleri değil.Maalesef ama maalesef bu yerel seçimlerde İzmir de ki belediyeler Akp ile yarı yarıya bölüşülecek.Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok yeter ki Akp İzmiri kazanmak istesin.

Yorumu oyla      29      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güçbirliği'nden terör yürüyüşü
Cumhuriyet Güçbirliği 13 şehit verilmesinin ardından Karşıyaka'da protesto yürüşü gerçekleştirdi.
Akay: İzmirlilerin AK Parti’ye bakışı değişti
12 Haziran genel seçimlerinde güçlü bir teşkilat çalışması yürüten AK ...
Clinton: Ruhban okulu açılsın
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, “Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden ...
 
Meclis teröre karşı tek yürek oldu
TBMM'nde grubu bulunan partiler teröre karşı ortak deklarasyona imza attı.
‘Belediye başkanları halkla iç içe olmalı’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarını halkla ...
Günay: Bıçak kemiğe dayandı ama...
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Silvan'daki hain saldırıyı nefretle, ...
 
Bayır: Notumuz ‘iyi’ ancak ‘pekiyi’ değil
Ankara’daki İl Başkanları toplantısına katılan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin ...
Erdoğan: Bizden iyi niyet beklemesinler
Başbakan Erdoğan, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ...
CHP İzmir’den yeni tüzük talebi
CHP İzmir’de genel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde yaptıkları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva