HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2011 Cuma - 16:49

Kılıçdaroğlu uyardı: 2012 Türkiye için kriz yılıdır

Parti genel merkezinde iki gün sürecek olan İl Genel Meclisi Üyeleri Toplantısı'nda bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, yargıya olan eleştirilerini sürdürdü: "HSYK AKP'nin arka bahçesi oldu"

Kılıçdaroğlu uyardı: 2012 Türkiye için kriz yılıdır

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen ve iki gün sürecek CHP İl Genel Meclisi Üyeleri Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, İl Genel Meclisi üyelerinin Türkiye'nin nabzını tuttuğunu, bulundukları illerde merkezden en ücra köyüne kadar bire bir ilgili olduklarını söyledi.
 
"9 YILDIR MAZERETLERİN ARKASINA SIĞINIYORSUNUZ"
Konuşmasında daha yapacakları çok iş olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Mücadelemiz sıradan bir mücadele değildir. Aydınlık Türkiye'yi, özgür, hukukun üstünlüğüne inanmış Türkiye'yi yaratmak ve yönetmek için yola çıkıyoruz biz. Hedefimiz budur. Bu hedefte bana düşen de size düşen de görev var. Hepimiz görevleri ortak amacı gerçekleştirmek için yapacağız.
 
Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Bütün uluslararası kuruluşlara bakın, onların verdikleri raporlara bakın, 2012 yılı Türkiye için bir kriz yılıdır. Buna hepimizin hazırlıklı olması lazım. Bir daralmanın, bunun doğuracağı işsizliğin halka çok iyi anlatılması lazım. 9-10 yıllık bir iktidar mazeret üretemez. Yok öyle mazeret üretme lüksü. İktidar sensin, yeni mi geldin 9 yıldır yönetiyorsun Türkiye'yi. 9 yıl yöneteceksiniz, mazeretlerin arkasına saklanacaksınız, gerekçe üreteceksiniz. Gerekçe artık yok, iyi yönetilmediğini artık tüm dünya da biliyor, biz de çok iyi biliyoruz. Ve bunu halka en ücra köye kadar hepimizin anlatma yükümlülüğü vardır. Biz yeni bir statükoculuk anlayışı ile karşı karşıyayız. Değişim ve dönüşüm olarak vaatlerle iktidara gelenler kendi statükosunun egemen olduğu bir Türkiye'yi yarattılar. Bunu hiç biriniz unutmayın. Statükonun kurumlarını partileştirerek, onları AKP'nin statükosunu güçlendirmek için kendi varlıkları haline getirdiler.''
 
"HSYK AKP'NİN ARKA BAHÇESİ"
İktidar partisinin YÖK'e karşıyız diyerek iktidara geldiğini savunan Kılıçdaroğlu, Şimdi YÖK artık onların statükosunun bir parçası haline geldi. Bunlar rektör atama usullerine karşı değiller miydi? Kıyametleri koparıyorlardı. Şimdi bakınız geldikleri noktaya partizanca rektör atamalara aynen devam ediyorlar. Bunlar demiyorlar mıydı, HSYK resmi ideolojinin statükosudur diye. Buyurun gelinen noktaya bakın, HSYK, AKP'nin arka bahçesi haline dönüştürüldü ve statükonun bir numaralı ismi olarak ortaya çıktı. Daha bu listeyi uzatabiliriz... AKP kendi statükosunu oluşturmuştur ve bu statüko ile yola devam etmektedir'' ifadelerini kullandı.
 
"CHP STATÜKOYA KARŞIDIR"
''Darbecilerin Sıkı Yönetim Mahkemeleri, vesayetçilerin DGM'leri'' olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şimdi ise ''Statükocuların özel yetkili mahkemeleri'' olduğunu ileri sürdü.
 
Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ''Karşı çıkanların cezalandırıldığı, hapse atıldığı, delillerin üretildiği, suçsuz insanların aylarca, yıllarca hapiste kaldığı bir düzeni yaşıyoruz. Bu düzen AKP düzenidir. Bu düzende hukuk yoktur. Bu düzende adalet, halka hesap vermek, saydamlık yoktur. Bu düzen yolsuzlukla, yoksullukla, adaletsizlikle beslenen bir düzendir. Özel yetkili mahkemeler birer operasyon mahkemeleridir. Doğal yargılama sisteminin dışındadır bu mahkemeler. Bu mahkemeler AKP iktidarına karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının, gazetecilerin, yazarların çizerlerin, üniversite hocalarının toplanıp mahkum edildiği mahkemelerdir. O nedenle hukukun üstünlüğü Türkiye'de yoktur. Üstünlerin hukuku vardır. Ama buna karşılık ayakta duran bir umut vardır, o da CHP'dir ve statükoya karşıdır. Bakınız tarihe göreceksiniz. hegemonyasını kuranlar, statükocular hep böyle iktidar olmuşlardır. Tarihte binlerce örneği vardır.''
 
"2012'DE İŞSİZLİK DAHA DA ARTACAK"
İşsizliğin temel bir sorun olarak devam ettiğini, gazetelerdeki işsizliğin yüzde 8'lere indiği haberlerinin ise gerçeği yansıtmadığını savundu.
 
Tarımda istihdamın patladığının söylendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Tarım kalmadı tarımda işsizlik sona ermiş, yüzde 30 istihdam alanı yaratılmış tarımda siz buna inanıyor musunuz. İnanmıyorsak anlatacağız. Üniversite gençlerine bakın, çifte doktora master yapanlarına bakın. Hepsi işsiz, yüzde 20'leri aşıyor, üniversite mezunları arasındaki işsizlik. Eğer işsizliğin ne olduğunu öğrenmek istiyorsak atanamayanların dramına bakmak lazım. Milli Eğitim Bakanı diyor ki, 'Ben sizi atayamayacağım, kendinize başka iş bulun' Ver başka iş çalışsınlar. Sen iktidar değil misin? 2012'de göreceksiniz işsizlik çok daha artacak, bunu şimdiden söylüyoruz'' dedi.
 
"İSTANBUL BİR TALANA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"
CHP'nin dünyadaki yenilenmeye ve değişime paralel olarak, yenilenme ve değişim ihtiyacını her zaman dillendiren bir parti olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, daha özgür, daha demokrat, daha uygar, hukukun üstünlüğüne inanmış bir Türkiye'yi ayağa kaldırmak istediklerini kaydetti.
 
CHP'nin iki büyük devrime imza atmış bir parti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Cumhuriyeti getiren kadrolar CHP'yi kuran kadrolardır. Demokrasiyi getirenler de CHP'yi kuranlardır. Bizim görevimiz şu anda hukukun üstünlüğünün ayaklar altına alındığı bir ortamda hukukun üstünlüğünü çok daha fazla seslendirmektir. Adaleti çok daha fazla seslendirmektir. AKP yandaşlarına bakın hepsi dolar milyarderi oldu. İstanbul bir talana dönüştürüldü'' diye konuştu.
 
"30 BİN LİRASI OLAN TEZKERE ALIYOR"
Bedelli askerlik yasasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, 30 bin lirası olanın tezkere aldığını, bu durumun da yoksulla üst gelir grubu arasında yapılan ayrım olduğunu iddia etti. Kendilerinin yoksulun da faydalanacağı bedelli askerlik için verdikleri kanun teklifini anımsatan Kılıçdaroğlu, iki teklif arasında dağlar kadar fark olduğunu söyledi.
 
"AKP'NİN SAVCISI AKP'NİN YARGICI..."
İki yüzlü bir politika yürütüldüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Eğer bunu çok iyi anlatabilirsek, Türkiye ve CHP çok iyi bir çıtayı yakalayacaktır. Bizim yolumuz kolay bir yol değildir. Karşımızda sadece bir siyasal parti yok. AKP'nin valisi karşımızda, AKP'nin savcısı, yargıcı karşımızda, AKP'nin devletteki bütün kadroları karşımızda. O nedenle yolumuzun kolay olmadığını biliyorum. Ama önemli olan zoru başarmaktır. Zoru başarmanın yolu birlikte yola çıkmaktır, birlikte çalışmaktır. Tek tek insanlara ulaşacağız ve anlatacağız yetmezse bir daha anlatacağız, bir daha bir daha... Halkı suçlamak, küsmek yok. Halkta kusur bulmak yok.
 
Anlatamıyorsak kusur, eksiklik bizdedir. Biz bu hedef doğrultusunda güç birliği yapmak durumundayız. Öyle küçük hesaplarla parti içi kavgalarla yola çıkanlar, yollarını bizden ayırsınlar. Bizim hedefimiz ayrı ortak hedefe kilitlendik. O hedef Türkiye'nin aydınlanmasıdır. İnsanın aydınlanması, sorunlarının çözülmesidir. Sakın şunu unutmayın, parti içi sağlıklı rekabete sonuna kadar kapımız açık. Biri il başkanı olmak isteyebilir, başka biri isteyebilir parti içi rekabet başımızın üstüne. Hiç bir sorun yok her seçilen unutmayın CHP'lidir. Kin düşmanlık yok. Ötekileştirmek yok, herkesi kucaklamak var. Bu partiye sevgiyi ve hoşgörüyü getirmek zorundayız. Rakibimizi kazandığı zaman önce gidip biz kutlayacağız. Bu işin kuralı budur, rakibim kazandı sırtımı döneyim olmaz, o zaman o gerçek CHP' li değildir, kimse kusura bakmasın. Rakibini kutlayacaksın, 'senin yanında bir nefer gibi önce ben çalışacağım' diyeceğiz. O zaman göreceksiniz ki CHP'ye iktidar yolu açılır''
 
Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en fazla borçlanmasını yaşadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, ''Borç verirseniz yönetirsiniz. Üretirseniz borçlanmazsanız siz yönetirsiniz. Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını yapan bir iktidarın özgürce dış politika oluşturacağını mı sanıyorsunuz? Egemen güçlerin Ortadoğu'daki taşeronu konumuna gelen bir Türkiye'yi hangi yurtsever içine sindirebilir. Bunların hepsine karşı çıkacağız, halka anlatarak, demokratik yollarla. Bunu anlatmanın bedeli vardır, biliyorum o bedeli ödemekten kaçınmayacağız. Hiç bir CHP'linin bedel ödemekten kaçınması gibi bir lüksü yoktur, olmaz da olmamalıdır da...'' diye konuştu. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 17 Aralık 2011 Cumartesi 12:49

Kriz duası yapacaklar neredeyse.AKP varken kriz türkiyeye uğramaz arkadaşlar,ben buna eminim.Dünyanın en iyi yönetilen ülkesi haline geldik,ekonomi ve diğer kalkınma konularında herkes bizi kıskanıyor.Kendilerini 194larda sanıyor bu chp liler.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de kongreler için ilk adım atıldı
İlçe kongrelerine hazırlanan CHP İzmir İl Örgütü’nde üye kayıt listeleri ...
‘Vergi yükü yeni yılda da hafiflemeyecek’
Mecliste görüşmeleri devam eden 2012 yılı Bütçe Tasarısının 6. Maddesi ...
CHP Bornova'dan Kocaoğlu'na destek
CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar, operasyonlarla sarsılan İzmir Büyükşehir ...
 
Başbakan Erdoğan’dan Sarkozy’ye uyarı mektubu
Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili Fransa lideri Sarkozy’ye mektup gönderen ...
Meclis'te Başbakan'a geçmiş olsun kuyruğu!
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ...
Çiçek'ten Gül'ün görev süresi açıklaması
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanının görev süresi ile ilgili olarak, ...
 
Genel Merkez yetkiyi Bayır'a bıraktı
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ankara ziyaretinden eli dolu döndü. ...
CHP'li Türmen, Büyükşehir operasyonunu yorumladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski yargıçlarından, İzmir Milletvekili ...
Akaydın’dan müfettiş tepkisi: Tanrı Antalya’yı korusun
CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva