HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2011 Perşembe - 20:24

Genel Merkez yetkiyi Bayır'a bıraktı

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ankara ziyaretinden eli dolu döndü. Görevden alınmalar ile ilgili genel başkandan destek aldığını belirten Bayır “Görevimi iyi yaptığımı söylediler. Bu bir anlamda karar ve yetkiyi il başkanına bıraktılar anlamı taşımaktadır” dedi.

Genel Merkez yetkiyi Bayır a bıraktı

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Sorunun yaşanan bazı ilçe başkanlarını görevden alma konusunda ısrarlı davranan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, genel merkezde yaptığı temaslar sonrası Ankara’dan mutlu ayrıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile görüşmeler yapan Bayır, ilçe örgütleri ve bazı belediyelerde yaşanan sorunlar ile ilgili rapor sundu. Görevden alınacağı konuşulan Buca, Karabağlar ve Ödemiş ilçe başkanları ile ilgili değerlendirmeleri de genel merkezle paylaştığını belirten Bayır, yetki ve sorumluluğun il yönetiminde olduğunu söyledi.
 
KARARLARIMIZIN ARKASINDAYIZ
Sorun yaşanan ilçelerin, görevden alınması ile ilgili sözlerinin arkasında olduğunu belirten Bayır, konu ile ilgili olarak genel merkezin de kendilerine destek verdiğini söyledi. Bayır “Olumlu ve tatmin edici bir Ankara ziyareti oldu. Beni genel merkezde daha sık görmek istediklerini ifade ettiler. Ben 30 ilçenin il başkanıyım. Mesele 3- 4 ilçenin değiştirilmesi meselesi değil. Söylenenlerin ardından ilçe başkanlarımız tedirgin oluyorlar. Bunun tartışılmasını doğru bulmuyorum. Daha önce ifade ettiklerimin arkasındayım. Ne söylediysem o. Genel başkan ve MYK üyelerinin de desteğini aldığım için kendimi rahat hissediyorum. ‘Sen işine bak, görevine devam et. Bizim açımızdan İzmir için bir şanssın. İyi çalışıyorsun’ dediler. Bu da beni hırslandırdı. Mesaime devam edeceğim. Delege seçimlerini ve ilçe kongrelerini de bu doğrultuda yapacağız. Siz de bu söylemden, gerekli sinyali siz de almışsınızdır. ‘Görevinizi iyi yaptığınızı düşünüyorum’ denmesi bir anlamda karar ve yetkiyi il başkanına bıraktılar anlamı taşımaktadır” dedi.
 
GENEL MERKEZDEN AÇIK ÇEK
İlçe örgütlerinde yaşanacak olası değişimlerin, delege veya ilçe kongreleri öncesi yönetim sıkıntısı yaratmayacağını ifade eden Bayır, partinin kurumsal kimliği içinde bu tür sorunların yaşanacağını düşünmediklerini söyledi. Bayır “Görev değişiklikleri için bekleyip göreceğiz. Olası görev değişikliklerinin, ilçe yönetimlerinde sıkıntı yaratacağı düşüncesi de doğru değil. CHP kurumsal kimliği olan bir partidir. Böyle bir karar alırsak, yerlerine gelecek arkadaşlarımız da bu işin üstesinden gelir. İlgili olan genel başkan yardımcımızla görüştüm. Kesintili iki görüşme yaptık. Ben Nihat Matkap’la görüştüm, O genel başkanımızla görüştü daha sonra yeniden biz görüştük. İzmir İl Başkanı ve il yönetiminin alacağı kararların genel merkez olarak biz arkasındayız dediler. Bu yetkinin kullanılıp kullanılmaması yetkisi bana ve yönetime ait. Büyükşehir operasyonunda bunu rafa kaldırdık demiştik. Yönetimdeki bazı üyelerin de bu konudaki gerekli doneleri gördükten sonra birlikte hareket edeceklerini düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz. Kimseye ‘kongrede aday olma’ diyemeyiz. Bizim demokrasi anlayışımıza bu yakışmaz. Böyle bir şey etik ve ahlaki değildir” diye konuştu.
CHP İl Başkanı Bayır, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın İzmir ziyareti ile ilgili olarak da “Genel merkezimizi eski genel başkan Deniz Baykal’ın ziyareti ile ilgili de bilgilendirdim. Ağırlamaktan çok mutlu olacağımızı ifade ettim ve bana hak verdiler. Bir iletişim kazası nedeniyle eski genel başkanımız bizi ziyaret edemedi. Genel merkezdekiler de olayın doğrusunu öğrenmişler. Bu konuda il yönetimi olarak bizim bir kusurumuz olmadığını bana ifade ettiler” dedi.

“ÖRGÜT İŞLERİNE BURNUNU SOKMA”
Bayır, bir televizyon programında şahsına yönelik eleştirilerde bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e de yanıt verdi. Kürüm’ün “Genel Başkanı bizden kaçırdılar. Bu parti Tacettin Bayır’ın hırslarına bırakılmamalı” sözlerine karşılık veren Bayır “Bir belediye başkanının örgüt işlerine burnunu sokmasını doğru bulmuyorum. Genel başkanımızı kaçırdığım yer neresidir? Kendi ilçesi dışında yerlere götürmek kaçırmaksa haklıdır. Genel başkanın programının doluluğunu takip ediyorsunuz. Eski genel başkanını gelip bazı belediyeleri ziyaret etmesinden sonra bir belediye başkanının bunu söylemesini doğru bulmuyorum. Herkes kendi işini yapsın. Ben örgütle ilgili işlerimi yapayım o da belediye ile ilgili işlerini yapsın” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
? 16 Aralık 2011 Cuma 21:29

Sıkı bir entellektüel (!) olan emanetçi Buca İlçe Başkanını görevden almayınız , O' nu örgütten ayırmayınız ne olur Sayın Bayır ...

Yorumu oyla      12      6  
Nihat Tez 16 Aralık 2011 Cuma 13:53

Mustafa Ali Fırtına'nın "Ankara'dan "Tacettin Bayır" gelmiş" başlıklı yazısını okuyun. Son derece harika bir yazı olmuş.

Yorumu oyla      14      6  
11 14 e 16 Aralık 2011 Cuma 13:42

15 gün sonraki seçimde aday olmayacağım diyen ilçe başkanına seni illa alcam demek ayıp değilde söylenenlermi ayıp yuh be yuh

Yorumu oyla      15      7  
16 Aralık 2011 Cuma 12:25

Ne Karşıyakası ya..Kendi ilçesi Konak'ı kendi atayamadı arkadaşlar..Benim artık SAYIN demem için,KONAK İLÇEYİ ya kendi istediği gibi atar ya da istifa eder..Konak'ı değiştiremezse benim içim Sayın'lığı bitmiştir.İl Başkanlığı'da bitmiştir..Ya istifa et!!Ya da Konak'ı değiştir Tacettin Bayır..

Yorumu oyla      16      7  
Sabit DURAN 16 Aralık 2011 Cuma 11:27

C.H.P İzmir İl Başkanı tüm izmire yalan beyan sunmakta C.H.P Genel Başkanının bu beyandan haberi yok.

Yorumu oyla      19      8  
16 Aralık 2011 Cuma 11:14

hadi başkanım alın şu ilçeleri konakda dahil buna görsünler çalışmak nasıl olurmuş siz izmir il başkanlığı için bir şanssınız bu böyle biline lütfen yorum yapan arkadaşlar edep sınırları içinde yapın yorumlarınızı eleştirdiğiniz kişi beğensenizde beğenmesenizde CHP izmir il başkanıdır lütfen...

Yorumu oyla      14      9  
erkan tek 16 Aralık 2011 Cuma 11:05

sıtkı kürüm başta olmak üzere tüm tacettin karşıtı insanları genel merkeze gitmelerini öneriyorum çünkü görüşme hakkında doğru söylemiyor deniz baykal bu hususta gvenel başkanla görüş çünkü izmir gidiyor

Yorumu oyla      17      7  
gerçek chp 16 Aralık 2011 Cuma 11:01

bu partiye eskilerden ilçe başkanı olmaz yeni ilçe başkanları lazım eskileri gececeksin bektaş gül bu partiye zarar veren kimliğe sahip genç ve donanımlı vizyonlu olsun konuşmasını ii bilsin saygılarımla

Yorumu oyla      13      7  
erkan tek 16 Aralık 2011 Cuma 10:45

yalan söylüyorsun sana destek vermedi genel başkan

Yorumu oyla      19      10  
AREN 16 Aralık 2011 Cuma 10:24

genel merkez izmirde hata yapmaya devam ediyor. olmayıcak kişiler miletvekili oldu,hiçbirinin sesi çıkmıyor.ilkokul mezununu il başkanı yaptı, adam kordon esnafına pen satma derdinde,BAYKALDA Böyle bitmişti.

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Türmen, Büyükşehir operasyonunu yorumladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski yargıçlarından, İzmir Milletvekili ...
Akaydın’dan müfettiş tepkisi: Tanrı Antalya’yı korusun
CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ...
AK Parti Bornova'da üç bin kişi aşure dağıttı
AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı kadın kollarının organizasyonunda gerçekleştirilen ...
 
Karakolda dayak yiyen kadına CHP’den destek
Karabağlar’da sivil polisler tarafından feci şekilde dövülerek işkence ...
Bakan Yıldız’a önce protesto, sonra teşekkür
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Gazi Üniversitesi’nde katıldığı konferansta ...
Başbakan Erdoğan'ı üzecek anket!
Amerikan Uluslarası Cumhuriyetçiler Enstitüsü’nün (IRI) Infakto araştırma ...
 
AK Partili Özkan'a 'en başarılılar' ödülü
Kılıçreis Mahallesi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından her ...
Emine Ülker Tarhan: Çok güzel söylemişim
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın, YARSAV Başkanlığı döneminde ...
AK Parti Karşıyaka’da kongre rakabeti kızıştı
Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt’un yerine aday olmak isteyenler ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva