HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2012 Cuma - 10:44

Kılıçdaroğlu: Siyasi hayatımı feda etmeye hazırım

Siyaset Meydanı'nda Ali Kırca'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü için her türlü riski alacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu: Siyasi hayatımı feda etmeye hazırım

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Beni bir imam hatip okulu mezunu olarak üniversiteye almadılar” açılamalarına ilişkin “Bir siyasal lider geçmişinde acı deneyimler yaşamış olabilir, belli travmaları olabilir. Onu bugüne getirip çocuk üzerinden siyaset yapmak doğru değil” dedi.
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Siyaset Meydanı” programında Ali Kırca’nın sorularını yanıtladı. 4+4+4 teklifine yönelik tartışmaların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “İktidar bu teklifi niye getirdi biz bilmiyoruz. İktidar belki biliyor ama onlar da açıklamıyor” dedi.
 
Kılıçdaroğlu, 8 yıllık kesintisiz eğitimin Türkiye için yanlış olduğu yönünde bir tek raporun getirilemeyeceğine dikkat çekerken, “Bilimsel hiçbir rapor yoktur. 8 yıllık kesintisiz eğitim geldikten sonra çocuk işçilikte büyük bir düşme var. Çocuk evlilikte de büyük bir düşme var. Yani Türkiye için yararlı olan bir düzenleme bu” dedi.
 
8 YILLIK EĞİTİM 1970’Lİ YILLARA DAYANAN BİR ÇALIŞMADIR
“8 yıllık eğitim 28 Şubat sürecinin bir ürünüdür” eleştirilerinin anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi:
 
“Sayın Başbakan konuları bilmiyor. Bunu üzülerek söylüyorum. 8 Yıllık kesintisiz eğitim 1970’li yıllardan hatta onlardan eskiye dayanan bir çalışmadır. Milli Eğitim Şuraları'nda sürekli tartışılmıştır. 1970’li yıllarda bazı hükümetlerin programlarına girmiştir. Daha sonraki yıllarda deneme çalışmaları yapılmıştır.
 
Bazı okullar ilköğretim okulu olarak daha 1980 öncesinde çalışmıştır, okullar açılmıştır. 1980 sonrasında da bütün okullarda uygulanmaya başlanmıştır. Hiçbir zaman bana çıkıp şunu söyleyemezler; ‘8 yıllık kesintisiz eğitim 28 Şubat’ta karar alındı ve ertesi gün uygulandı’ hayır. Bana çıkıp bir tane aklı başında bir adam bunu söylesin. Ben ona bu tarihi sürecin hepsini anlatacağım.”
 
KEŞKE BÜTÜN İMAMLARIMIZ İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNU OLSA
“İmam Hatip liselerinin bugünkü tartışmaların neresinde bulunduğu” yönünde bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, “Bugünkü tartışmaların neresinde duruyor bilmiyoruz. İmam Hatip liseleri var zaten, kimse de imam hatip liselerine karşı değil, aileler çocuklarını oraya gönderebilirler. Kaldı ki imam hatip mekteplerini kuran da CHP’dir.
 
Dolayısıyla biz kurduğumuz okulun daha da gelişmesini isteriz, daha iyi olmasını isteriz. İlahiyat Fakültelerini de kuran CHP’dir. Keşke bütün imamlarımız İlahiyat Fakültesi mezunu olsa. Bu sadece siyasetçilerin karar vereceği bir konu değil, buna karar verecek olan bu işin uzmanları.”
 
İMAM HATİPLER KURULMALI KİMSE BUNA KARŞI DEĞİL
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Beni bir imam hatip okulu mezunu olarak üniversiteye almadılar” açıklamaları üzerine şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“Şimdi bakınız bir siyasal lider geçmişinde acı deneyimler yaşamış olabilir, belli travmaları olabilir. Onu bugüne getirip çocuk üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Hele hele bir Başbakan'a hiç yakışmaz. İmam Hatipler kurulmalı, geliştirilmeli. Kimse buna karşı değil ki. Üniversite için katsayı payı vardı, YÖK karar aldı, katsayıyı kaldırdı, bitti. O dönem için böyle bir eleştirisi var, kalktı.
 
Bu teklife neden bunu gerekçe gösteriyor, teklifle bunun arasında hiçbir ilgi yok. Ben de ticaret lisesi mezunuyum, ben de üniversite sınavlarına giremedim. Ama hayatımda hiçbir zaman çıkıp ‘Üniversite sınavlarına giremedim bana hendek atlattılar’ da demedim. Niye demedim; geçmişin travmasını şimdiye getirmenin bir mantığı yok ki.”
 
GÜÇLÜ BİR CHP, PARTİ İÇİNDE DEMOKRASİDEN GEÇİYOR
Kılıçdaroğlu, CHP’de yapılan kurultayların anımsatılması ve “Nasıl bir CHP?’ sorusunun yöneltilmesi üzerine “Halka güven veren, halkın dertlerini dinleyen bir CHP, halkın partisi olan bir CHP. Eğer biz halkın sorunlarına kilitlenir, sağlıklı çözümler üretir, onları ikna edersek, karşılıklı bir güven bağını kurabilirsek güçlü bir CHP’yi oluşturabiliriz. Bunun yolu parti içinde demokrasiden geçiyor.
 
Parti içinde demokrasi olmalı ki siz ülke içinde demokrasi talebinde bulunurken ‘ya kendi içinizde demokrat olun’ eleştirisi ile karşılaşmayalım. Parti içinde demokrasi eskiden yeteri kadar yoktu. Bizim tüzüğümüzde iradenin sağlıklı yansımasını ortaya koyan bir unsur yoktu. Bunlar tümüyle büyük ölçüde ayıklandı, şimdi partililerimizin özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri bir yapıya kavuştuk. Yeni CHP bu” yanıtını verdi.
 
EVRENSEL SOSYAL DEMOKRASİNİN KİMLİĞİ CHP’NİN DE KİMLİĞİ
CHP’nin kurultaylardan demokrasi adına kazançlı çıktığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Demokrasi adına güzel adımlar attık Kendi içimizde demokrasiyi olabildiğince genişlettik, alanı genişlettik. Şimdi sıra geldi Türkiye’de demokrasiyi sağlamaya” diye konuştu.
 
“CHP’de yeni bir kimlik tanımına gidilecek mi?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Biz bu süreci yeni CHP olarak tanımladık. Evrensel sosyal demokrasinin kimliği CHP’nin de kimliği olacak” cevabını verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den istifa etti, Kılıçdaroğlu kaptı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süre önce AK Parti’den istifa ...
Kerem Ali Sürekli: “Her daim kadınlarımızın yanındayız”
AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı Başkanı Kerem Ali Sürekli, İlçe Kadın ...
Başbakan: 4+4+4'ü engelleyemeyeceksiniz
Muhalefeti kademeli eğitim sistemi tasarısını engellemeye çalışmakla suçlayan ...
 
Tamaylıgil’i 2 bin kadın karşıladı!
Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İzmir’e gelen CHP Genel Sekreteri ...
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Bakan Dinçer'e yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitim sistemindeki değişikliklerle ...
Ömer Cihat Akay'dan Emine Ülker Tarhan'a sert yanıt!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ankara dönüşü sert konuştu.
 
Menderesli kadınlar 8 Mart'a Meryem Ana'daydılar
Menderes ilçesindeki bayanlar Dünya Kadınlar Günü’nü İzmir’in Selçuk İlçesinde kutladı.
Başbakan’dan çocuğu dağda olan annelere çağrı
Başbakan Erdoğan, Mardin'de Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda ...
Gül'den Suriye'ye müdahale açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de yapılacak olan Suriye'nin Dostları ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva