HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2012 Pazar - 12:24

Kılıçdaroğlu meydan okudu! Açın önümüzü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tüzük dediler, işte tüzük. Seçim diyorsanız onu da yapacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu meydan okudu! Açın önümüzü!

 
-Bu kurultaya hiç kimsenin ama hiç kimsenin kurultayın huzurunu bozmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Tüzük dediler işte tüzük. Seçim diyorsanız onu da yapacağız. Gücünü halktan almayan hiçbir güç başarılı olamaz. Başarılının temel koşulu gücünü halktan almaktır. Devrimciler, kuva-i milliyeciler 89 yaşındaki genç CHP’liler saygıyla selamlıyorum.
 
-CHP Türk halkının var olma iradesinin adıdır, bağımsızlığın ve özgürlüğün adıdır. CHP’li olmak imkansız denen şeylere mümkündür demektir. CHP’liler zor günlerin adamıdır. Zor günlerde çıkarlar ve başarıyı yakalarlar. CHP umudun partisidir ve yiğit insanların partisidir. Ahlaklı insanların partisidir. CHP emperyalistlerin analarının memelerinden emdiği sütü burunlarından getiren partidir. Bağımsızlıkçı özgürlükçü bir partidir.
 
-Beni CHP’lilerden korumak gibi bir göreviniz olmamalı. Mehmet Akif’in şiiri var istiklal marşı var: Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım. İşte CHP budur. CHP devlet kuran partidir. CHP’li olmak onurdur ve yurtseverliktir. Kardeşliktir, dostluktur. Hiç kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayandır CHP’li. Biz kimseye kin tutmayız, alem birdir bize diyen yunus emredir CHP. Halkın değerlerine saygı duymak demettir CHP’li olmak.
 
-CHP tarihte bir şey yapmamıştır diyenler var. Sağır sultan duysun tarih vereceğim. 15 Şubat 1925 Kayseri’de ilk uçak fabrikasını kurduk. Osmanlı’nın parasını yabancılar basardı. Türkiye Cumhuriyetinde ilk kez kendi paramızı basmak için Merkez Bankasını 1930’da kurduk. 1934, kendi yaptığımız uçak Kayseri’den kalktı Ankara’ya indi. Yapabiliyor musun şimdi bunu? 1937de ilk Türk denizaltısının omurgası ülkemizde yapıldı. Uçağı da yaptık denizaltıyı da yaptık.

ERDOĞAN TARİHİNİ BİLMİYOR
- CHP yabancılara el açmayan partidir. Halka hizmet etmeyi onurlu bir duruş olarak kabul eden CHP’liler o dönem asla kul hakkı yemediler. Onlar asla ve asla yolsuzluğa bulaşmadılar. Siyaseti zenginleşme amacı olarak kullanmadılar. Mustafa Kemal bütün mal varlığını halkına adadı. Siyaset halka adanmışlıktır. CHP’den sonra ne oldu: ABD yönetimi Marshall planı çerçevesinde Türkiye’ye 58 milyon dolarlık askeri yardım yaptı. Tarihimizin en derin kırılmasıdır bu. 1954: Türkiye ekonomik geleceği çok parlak ülkedir diyor. Bizi şişirmeye başlıyorlar. Dört yıl sonra Türkiye iflas etme noktasına getiriliyor. CHP bunun için halkın partisidir. CHP gerçeği budur ve bunu herkes bilmelidir. Kendi tarihini bilmemek ülkeye ihanettir. Erdoğan’ın benim bu anlattıklarımın hiçbirisini bildiğine inanmıyorum. Çünkü tarihini bilmiyor o. Siyaset. Topluma nasıl hizmet edeceğim sorusunu sormaktır. CHP’nin siyaset anlayışı budur. CHP’li olmak demek devrimci olmak demektir.

DEVRİME CHP’DEN BAŞLAYACAĞIZ
- CHP’li olmak demek Mustafa Kemal olmak demektir. Demokrasiyi getiren bir partiyiz. Dünyada hiçbir partiye bu kadar değişim ve dönüşüme imza atmak nasip olmadı. Şimdi özgürlüğün devrimini yalpayız. CHP’den başlayacağız. Kendi tüzüğümüzü özgürlükçü ve demokratik bir tüzük yapacağız. Bugün Türk siyasal tarihinde de önemli bir gündür. Demokrasi tarihi açısından da önemli bir gündür. Tüzüğü demokrasi için özgürlük için değiştireceğiz. Bugün bizim tarihimizin de demokrasi tarihimizin de önemli bir gündür. İddia ediyorum, CHP delegeleri, gelmiş geçmiş en demokratik tüzüğü sizin önünüze getirecekler. CHP tüzüğü kağıt üzerinde bir metin değildir. Uygulanacaktır ve halkın iradesini yansıtacaktır. Tüzüğü kurulları ve kurumlarıyla halkın iradesine sunacağız. Tüzüğü hem gerçekçi hem demokratik buluyorum. Eksiğimiz olabilir tamamlayacağız. Sözüm ve arkasında duruyorum. İşte karşınızda.
 
KADINLARA SESLENİYORUM
-CHP bütün kadınların evidir. Kapımız sonuna kadar açık. CHP kadın kotasını yükseltiyoruz. Bu siyasette, kadın siyasetinde ikinci büyük devrimdir. Birinci büyük devrimi CHP imza attı  ve seçme seçilme hakkını getirdi. İkinci büyük imzayı yine CHP atıyor ve batı siyasetinde olduğu gibi kadın kotasını yüzde 33e çıkartıyor. Gücünüzü bölmeyin ve halk için çalışın. Size güveniyorum. Kız çocuklarını okuması için mücadele edin. Meclisteki 4+4+4 yasasını şiddetle protesto ediyorum. CHP kadınlara haklarını verecek. Kadınlardan daha fazla çalışmasını bekliyoruz. Toplumun kılcal damarlarına inmek kadınların görevidir. Kimseyi ötekileştirmeden. İnancına ve kimliğine bakmadan her kadını CHP’nin görkemli çatısı altına bekliyoruz. İşte yeni CHP budur. Yeni CHP görmek isteyenler, yeni tüzüğe baksınlar önce. Demokrasinin tadını alamıyoruz. Demokrasi özgürlükleri kazanmak ateş çemberinden geçmektir. Demokrasi mücadelesi yapan, yiğitlerin harman olduğu tek parti CHP’dir. Biz ateş çemberinden geçtik. Demokrasiyi getirdik. Güçlendirelim ve daha da zenginleştirelim. Ama o demokrasi ağır ağır ayaklarımızın altından kayıyor. Demokrasi zor kazanılır ama çabuk kaybedilir. ‘Eski gömleğimi çıkardım, yerine demokrasi gömleği giydim’ diyordu. Demokrasi bir devletin giysisi değil, demokrasi bir devletin ruhudur. Onu bilmeniz lazım.

GÖMLEK DEMOKRASİSİ
-Bazı aydınlarımız buna inandı. Kimse şunu sormadı. Demokrasi giyilip çıkartılacak bir şeyse neden binlerce insan ağır bedeller ödedi. Geldiğimiz nokta demokrasi değil. Bunun adına postmodern diktatörlük diyoruz. Bu Türkiye’ye özgü bir yöntemdir. Demokrasi gömleğinin içine gizlenmiş bir diktatörlüktür bu yönetim. O kadar muhalefete tahammülsüzler ki, mecliste muhalefetin konuşmasına bile tahammül edemiyorlar. İstediğiniz kadar saldırın. CHP değişmez dönüşmez bir kaledir. Sesini yükselten savcı, hakim 5 dakikada görevden alıyor. Sözde düşünme özgürlüğü var. Bu nasıl bir özgürlük ki düşünün herkes hapse tıkılıyor. Düşünün ama benim gibi düşünün diyorlar. Bunun adı demokrasi olamaz. Baskı altında olan ve oto sansüre mahkum edilen basın var. Diğer yanda ise şakşakçı medya var. O medyanın rekamları ile demokrasi var sanıyorlar. Gazeteciler haber yaparsam başıma bir şey gelir mi diye düşünüyor. İkinci olarak da telefonum dinleniyor mu sorusu akıllara geliyor. Bu iki sorunun cevabını vicdanınıza sorun. Adam gibi iki soru sordum. Batılılar da bizim demokrasiye hibrit demokrasisi diyorlar. Bizde gömlek demokrasisi var. Artık bu palavralara kanmayalım. Türkiye dünyanın bütün demokratik ülkelerinde kara listededir. Bunlar halka ulaştırılmıyor. Şakşakçılık yapan medya vatandaşları kandırıyor. Gerçekleri sonuna kadar her CHP’li anlatmak durumundadır. Türkiye, gerçeklerin insafsızca karartıldığı bir ülkedir.

YÖK’Ü YIKACAĞIZ
-Saç kestirmek, yumurta taşımak, konser bileti satmak, basın açıklaması yapmak, üniversite yönetimini eleştirmek, deniz gezmişi anmak, kitap okumak, yumurta taşımak, YÖK’ü protesto etmek gençlerin tutuklanma sebepleri arasında. Bizi izlemeye gelen yabancı konuklara sesleniyorum. Bu suçlar sizin ülkenizde var mı yok… Türkiye’de var… Bir öğrenci, ekşisözlükte yazdığı yazıdan dolayı bir ay uzaklaştırma aldı. Bir öğrenci yumurta çantasında bulundu diye yumurta başına 44 ay ile yargılanıyor. Halkın iktidarında o YÖK’ü tuzla buz yapacağız. Yıkacağız YÖK’ü… Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını sonuna kadar anacağız. Onlar bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele ettiler. Yaşamlarını halka adadılar. CHP yaşamını halka adamaktır. Bu gençlere AKP’nin bakışına bakın. Gençleri düşman olarak gören siyasi yapının bakış açısına bakın. Bunlar gençlerimiz arasına kin tohumları ekiyor. Onlar bizim çocuklarımız. Sevgi ve hoşgörüyü anlatmak varken neden kin tohumları ekiyoruz. Gençlere de kontenjan getirdik. Siz de daha gazla söz sahibi olacaksınız. Kadın kolları genel başkanı ve gençlik kolları genel başkanı MYK üyesi olacak. Gençliğe hitabenin gerçek sahipleri bu ülkenin gençleridir.
 
“ERDOĞAN BÖLÜCÜDÜR”
-TC tarihinin en büyük bölücüsü Recep Tayyip Erdoğan’dır, alevi Sünni diyerek toplumu bölmeye çalışıyor. Türk- Kürt diyip fay hatlarını körüklemek ister. Dindar ya da dinsiz diyerek toplumu gererler. Böyle bir insandan Türkiye’nin temel sorunlarına çözüm gelmez. Güneydoğudaki 30 yıllık sorunun çözüm adresi CHP’dir. Erdoğan’ın kendisi bu ülke için sorun haline geldi. Bunlar 12 eylül artıklarıdır. Arkasında babaları Kenan evren var.

İZMİR’E BÜYÜK DESTEK
-Medya çalışanlarını sendikalı yapacağız. İzmir’de 52 müfettiş sayısı var. Bari her masaya bir müfettiş oturt da memurlar dışarıda olsun. Belediyelere: dik durun, onurlu durun. Veremeyecek hesabınız yok. Çünkü siz CHP’lisiniz. Polis destekleri ile sizin üstünüze geliyorlar. Rüşvet defteri yolluyorum ama bakmıyorlar. Ama sadece 52 tanesini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderiyorlar. 552 olsa da fayda etmez. Mandalina almış, çocuklara dağıtmış, süt almış dağıtmış, konser yapmış neden ihale yapmamış… Her sanatçı bağımsızdır. Şu laflara bak Allah aşkına. Sanatçılar arasında kim türkü söyleyecek diyen bir demokrasi anlayışı gördünüz mü? Devletin temeli adalettir. Adalet mülkün temelidir. Bu mülk kavramını Erdoğan kendi mülkü zannediyor. O mülk devlettir Erdoğan.

MUHALEFETE ÇAĞRI
CHP vatandaşına adalet vaat ediyor. Enerjisini boşa harcamak halka ve tarihimize ihanettir. Gücümüzü iç çekişmeler ile geçirmeyeceğiz. Gücümüzü halka yansıtacağız. Görül birliği ve güç birliği yapacaksak halkın sorunlarına kilitleneceğiz. Yaşlı genç kadın erkek demeden tek tek insanlara ulaşacaksınız ve tekrar tekrar anlatacaksınız. Halkta kusur bulmak yok. Eksiği kendimizde arayacağız.

"HOCALI'YI UNUTMADIK"
27 yıl önce sayısı bilinmeyen yüzlerce Azeri kardeşlerimiz katledildi. Yüreğimiz Azerbeycan ile beraberdir. Dünyanın her yerinde ne zaman bir zalimlik olursa CHP olarak biz onların karşısında olacağız. Hocalı Katliamı’nı unutmadık, unutmayacağız.
 
"BİZ MAZLUMLARDAN YANAYIZ"
Mazlumun ırkı olmaz, rengi olmaz. Mazlumun coğrafyası olmaz, cinsiyeti olmaz. Mazlumlar CHP’nin ortak paydasıdır. Biz mazlumlardan yanayız.
 
Zalimin hasmıyım diyor Mehmet Akif, ama severim mazlumu diyor. Biz CHP’yiz. Cumhuriyet Halk Partisi, evinin önündeki ceviz ağacı kurumasın, kardeşlerimi okutuyorum diyen, 14 yaşındaki Leyla’dır Cumhuriyet Halk Partisi. Leyla’nın yanında direnirken, yerde sürüklenen, karakola götürülen, baş örtüsüne el uzatılan Nafiye Ana’dır Cumhuriyet Partisi’dir.
 
Uludere’de 34 yurttaşımız katledildi, işte CHP budur. Van depreminde depremden kurtuldular, çadırda hayatlarını kaybettiler. İşte o çocuklardır Cumhuriyet Halk Partisi. Boynuna poşu taktı diye hakkında 45 yıl ceza istenen öğrencidir Cumhuriyet Partisi. Suçunu bilmeden aylarca hapishanede yatan, gazetecidir, aydındır Cumhuriyet Partisi. Onun için diyoruz ki “Sen yanmasan, ben yanmasam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Derya Demir 26 Şubat 2012 Pazar 23:23

İzmirli bu isim size yakışmıyor, kongreye gölge düşüren şarlatanlar akp nin ekmeğine yağ sürer,isa gök bütün chpli miletvekilleri yemin ederken yemin etmedi kahramanlık yaptı sonrada utanmadan tıpış tıpış yemiin etti

Yorumu oyla      17      14  
26 Şubat 2012 Pazar 15:27

hadi canım size hiç katılmıyorum herkes haddini bilecek hizipçilik son bulacak ben chp iktidarını hiç görmedim inşallah çocuklarımız görecek ama önce gericiliğe son parti ufak olsun benim olsuna sonnn

Yorumu oyla      21      19  
izmir 26 Şubat 2012 Pazar 14:25

kendi milletvekili gözünün önünde,yaka paça dışarı atılırken sesini çıkartmayan,görmezden gelen bir sosyal demokrat parti lideri..... başka söze gerek yok.

Yorumu oyla      31      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurultay firesiz tamam! İşte tüm ayrıntılar
CHP'de, genel merkez ile muhalifleri karşı karşıya getiren kurultay maratonun ...
Sav: Örgüt ne yapacağını bilir
Önder Sav Kurultaya saatler kala, Star Haber Muhabiri Çağdaş Özer'in sorularını yanıtladı...
Baykal: Telefonlarım açık
CHP'li Sayan'ın Ankara Rixos Otel'deki düğününe katılan Baykal'dan kurultay açıklaması.
 
CHP’de gece mesaisi
Tüzük kurultayı için geri sayıma başlayan CHP’de gece de hareketli geçti. ...
İl başkanlarından Kılıçdaroğlu'na tam destek
Kurultay hazırlıklarını tamamlayan CHP’de gözler yarına çevrildi. Binlerce ...
Aydınlı milletvekillerin 'arka taraf' polemiği
MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak'ın, partisinin Nazilli İlçe Kongresi'nde ...
 
Bekir Bozdağ terörün 10 yıllık bilançosunu açıkladı
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, terör örgütleriyle yürütülen etkin mücadele ...
'Bakan bana Aziz Yıldırım'la ilgili dedi ki...'
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le ...
AK Parti Çiğli’de AR-GE merkezi heyecanı
AK Parti İzmir Milletvekilleri Ankara’daki meclis çalışmalarından arta ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva