HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2012 Cumartesi - 15:13

İl başkanlarından Kılıçdaroğlu'na tam destek

Kurultay hazırlıklarını tamamlayan CHP’de gözler yarına çevrildi. Binlerce partili genel merkeze akın ederken, Kılıçdaroğlu’nun da Baykal’ı arayıp kurultaya bizzat davet ettiği, Baykal’ın ise bazı şartlar öne sürdüğü öğrenildi. 81 İl başkanı da kurultaylara destek vereceğini açıkladı.

İl başkanlarından Kılıçdaroğlu na tam destek

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Tarihinde ilk kez iki kurultayı üst üste geçirmeye hazırlanan CHP’de hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Kurultayın şölen havasında geçeceğini müjdeleyen genel merkez yöneticileri, kentin dört bir yanını bayraklarla süsledi. 500 kişiye yakın bir beyin takımı ile son hazırlıklarını tamamlamak üzere olan genel merkez yetkilileri, İl Başkanları ile de detaylı bir toplantıya girişti. 81 ilden il başkanlarının katıldığı toplantıda ‘divan’ tartışması yaşandığı öğrenildi. İl başkanlarının, divanda sadece il başkanlarının olması gerektiğini belirtmesi üzerine, Genel Başkan Kılıçdaroğulu’nun “Sıkıntılı ve az oy aldığımız bölgelerden divan üyesi seçersek hem katılımı artırırız hem de o arkadaşların bölgesine moral veririz” dediği belirtildi. Yaklaşık üç saattir devam eden il başkanları toplantısı kısa zaman sonra sonuçlanacak ve alnın kararla kamuoyu ile paylaşılacak. Öte yandan; çifte kurultay için Ankara’nın yolunu tutan partililer de Söğütözü’deki Genel Merkez Binası’na akın etti. Yüzlerce partili, üst yöneticilerle görüşmek için koridorları aşındırırken, bayrak, afiş ve flamalar ile bina bayram alanına dönüştürüldü.




MUHALİFLERDEN TOPLANTI ÜSTÜNE TOPLANTI!
Karşı cephede ise günlerdir sürdürülen muhalif hamleler son gün de ara vermeden devam etti. 362 imza toplayarak ikinci bir kurultayın toplanmasına etki eden ve genel merkezin düzenleyeceği ilk günkü kurultaya katılmama kararında ısrar eden muhalifler toplantı üstüne toplantı yaptı. Eski Genel Başkan Baykal ve eski Genel Sekreter Sav ekiplerinin beyin takımları gün boyu değerlendirmelerde bulundu. Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve Hakkı Süha Okay’ın Kızılay ve Çankaya’daki ofislerinde, muhalif harekete son şeklini vermek için kafa yoran ekipler, ilk kurultaya katılmama yönündeki tavırlarını sürdürecek. 362 imza toplayarak partiyi kurultaya taşıyan muhaliflerde çözülmelerin de yaşanabileceği öne sürülürken, nihai karar geç saatlere kadar sürece toplantılar sonrası netleşecek. Olağanüstü kurultay için imza veren bazı delegelerin, yeterli çoğunluğun sağlanamamasının ardından saf değiştirebilecekleri öğrenilirken, Baykal ve Sav ekiplerinin, çoğunluk sağlanamasa da, Kılıçdaroğlu’nun prestijini düşürmek açısından ilk kurultaya katılmamanın önemini vurguladıkları belirtildi.
 
KILIÇDAROĞLU BAYKAL’I ARADI
Eski Genel Sekreteri Önder Sav ile ortak hareket ederek, ilk kurultaya katılmama kararı alan eski Lider Deniz Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun beklenmedik telefon sürprizi ile karşılaştı. Dün öğlen saatlerinde Baykal’ı arayarak kurultay çalışmaları hakkında bilgi veren Kılıçdaroğlu “Sizleri bu demokrasi şöleninde aramızda görmekten onur duyarız. Gelirseniz, onur locasına kadar el ele yürürüz” dediği öğrenildi. Baykal’ın ise hazırlanan son tüzük taslağı ile ilgili endişelerini dile getirdiği ve özellikle yerel seçimlerde de önseçim ısrarını sürdürdüğü ve milletvekili seçimlerinde genel merkez kotasının düşürülmesini istediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, Baykal’ın bu tavrı karşısında, Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Eleştirilerinizi salonda yaparsanız memnuniyet duyarız” karşılığını verdiği ifade edildi.
 
YABANCI KONUKLAR DA KATILACAK
CHP, 26 Şubat Pazar ve 27 Şubat Pazartesi olmak üzere iki kurultay yapacak. Yarın ki ilk kurultayda demokrasi ve Özgürlük teması işlenecek. Salon süslemelerinde mavi ve beyaz renkler ağırlıklı olarak kullanılacak. Konuşmaların yapılacağı platform dev ekranlar ile desteklenecek. Dışarıya da konulacak dev ekranla halkın kurultayı an be an izlemesi sağlanacak. Onur konukları, yabancı temsilciler, medya mensupları için eğ ayrı oturma bölümleri oluşturulacak. Salona, adalet, özgürlük, demokrasi içerikli sloganların yer alacağı afişler de asılacak. Anadolu Ateşi, Türkiye’nin yedi bölgesinden oyunlar sunacak. Bosna Hersek Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Etyopya Büyükelçisi Mulatuteshome Wirtu, Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, İsrail Geçici Maslahatgüzarı Nizar Amer, Suriye Maslahatgüzarı Mounzer Mounzer ile İran, Mısır, Rusya, İngiltere, Yunanistan Büyükelçiliklerinden de üst düzey temsilciler katılacak. Ayrıca İtalya’dan Demokrat Parti, PASOK, İsveç’ten Sosyal Demokrat Parti ile KKTC’de CTP adına temsilciler de yine kurultay sonlunda olacak. Kurultayı 920 basın mensubu takip edecek.



İL BAŞKANLARINDAN MUHALİFLERE ÇAĞRI!
Yaklaşık üç saat süren CHP İl Başkanları toplantısı sonlandı. 81 il başkanı adına Çorum İl Başkanı Yıldız Bek, tüm il başkanları adına açıklamalarda bulundu. Bek “Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu sivil darbeyi hatırlatan koşullarda CHP’ye olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Bu bağlamda toplumun demokrasi eşitlik ve adalet ihtiyacına yanıt verebilmek için 81 il başkanı birlik içindeyiz. Tüm delegeler ile birlikte Pazar ve pazartesi kurultaylarında bu birlikteliği ispatlayacağız. Partimizin anayasası olan tüzüğün demokratikleşmesi ve CHP’nin iktidar olmasının önündeki engelleri kaldıracağız. Yolumuz açık olsun” dedi. Kurultayı takip etmek için İzmir’den gelen İl ve ilçe yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve delegeler akşam özel bir yemekte bir araya gelecek. Süreci değerlendirecek olan İzmir heyeti, kurultaydaki tavır konusunda da son kez fikir alış verişinde bulunacak.

İzmir heyetinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanlarından Mehmet Ali Çalkaya, Osman Özgüven, Kamil Okyay Sındır, İl temsilcisi Mehmet Gönenç, çok sayıda meclis üyesi ve partililer sabah saatlerinden itibaren ‘10. kat’a kamp kurdu. Genel Başkan yardımcıları ile fikir alışverişinde bulunan İzmirli başkanlar temaslarını sürdürüyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 26 Şubat 2012 Pazar 09:24

daha düne kadar C.H.P.'ye oy vermediği,önce D.S.P.'ye gidip, oraya Ecevit tarafından kabul edilmeyince C.H.P.'ye gelmesiyle anlaşılan kılıçdaroğlu partiyi giderek marjinalleştirmeye çalışıyor. Ancak buna "DUR" deneceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Savaş meydanlarında kuruldu bu parti! Sahi ne diyordu bu genel başkan; "kesinlikle aday değilim. söz konusu bile olamaz böyle bir şey". Bu dürüstlükse ben dürüst değilim

Yorumu oyla      33      7  
25 Şubat 2012 Cumartesi 22:57

CHP den CHP liler baykal döneminde tasfiye edildi.

Yorumu oyla      13      26  
Dejavu 25 Şubat 2012 Cumartesi 22:41

heryerde şoven söylemler heryerde onun yörelisi onun mezheptaşı Chp mezhep veya etnik gurup partisi değil bilinsinki sodep ruhu chp de barınmaz hele dep asla bu böyle biline

Yorumu oyla      26      8  
deniz 25 Şubat 2012 Cumartesi 20:04

C.H.P.'den C.H.P.'lileri tasfiye etmeye çalışan "görevliler" zamanı geldiğinde tasfiye olurlar. Burası salt bir siyasi parti değil, bir kurucu partidir ve bu özelliğinin gereği olan bazı refleksleri vardır. Kimse bu refleksleri yok edebileceğini zannete yanılgısına düşmesin!

Yorumu oyla      34      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydınlı milletvekillerin 'arka taraf' polemiği
MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak'ın, partisinin Nazilli İlçe Kongresi'nde ...
Bekir Bozdağ terörün 10 yıllık bilançosunu açıkladı
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, terör örgütleriyle yürütülen etkin mücadele ...
'Bakan bana Aziz Yıldırım'la ilgili dedi ki...'
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le ...
 
AK Parti Çiğli’de AR-GE merkezi heyecanı
AK Parti İzmir Milletvekilleri Ankara’daki meclis çalışmalarından arta ...
''Her iki kurultaya da sizi bekliyorum''
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ilk kurultaya katılmama eğiliminde olduğu öne ...
CHP Buca İlçe Başkanlığı için 17 aday yarışacak
Milliyet Ege yazarlarından Muhittin Akbel, CHP Buca’daki delege seçimlerinin ...
 
Başbakanlık'ta böcek operasyonu! Her yer köşe bucak arandı
Danıştay’dan çıkan dinleme cihazının ardından Başbakanlık’ta her yer köşe bucak arandı.
‘Çok hoşgörülü davrandık herkes haddini bilecek’
CHP Genel Başkan Yardımcısı yarın başlayacak kurultay öncesi isim vermeden ...
Kılıçdaroğlu: Kurultaya gelmeyeni tarih affetmez
Kılıçdaroğlu delegelere, “Kurultaya gelmeyeni tarih affetmez” sözleriyle çağrı yaptı.
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva