HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2012 Pazar - 09:37

Kurultay firesiz tamam! İşte tüm ayrıntılar

CHP'de, genel merkez ile muhalifleri karşı karşıya getiren kurultay maratonun ilk günü tamamalandı. İsa Gök arbedesinin dikkat çektiği günde yeni tüzük kabul edilirken, Kemal Kılıçdaroğlu delegeleri muhalefetin yarınki kurultayına çağırdı.

Kurultay firesiz tamam! İşte tüm ayrıntılar

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ/ANKARA - CHP’de sonucu merakla beklenen Olağanüstü 16. Tüzük Kurultayı hareketli anlara sahne oldu. Sabah saatlerinden itibaren kurultayın gerçekleştirildiği Ankara Arena Spor Salonu’na akın eden delege ve çok sayıda partili kapılarda izdiham yarattı. Kurultay firesiz bitti, Kılıçdaroğlu istediğini alarak bir bakıma ilk raundu kazandı...

Deniz Baykal yarın da yok! Haber için tıklayınız...

Muhalifler yarınki kurultaya katılıyor... Haber için tıklayınız...

Sinan Aygün'den bomba iddia! Haber için tıklayınız...

Kabul edilen tüzük maddeleri için tıklayınız...

Kurultay iptal edilecek mi? Haber için tıklayınız...

Baykal gelmedi, muhalifler toplandı... Haber için tıklayınız...

Kurultaydan fotoğraflar için tıklayınız...

CHP'de gece mesaisi... Haber için tıklayınız...

İl başkanlarından Kılıçdaroğlu'na tam destek... Haber için tıklayınız...

13 bin kişi kapasiteli Arena Salonu’nda, turnikelerden giriş yapan 35 bine yakın partilinin bulunduğu açıklandı.

DAKİKA DAKİKA AYRINTILAR... SON GELİŞMELER...
-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da birçok maddenin görüşülmesi sırasında salonda bulunduğu oylamaların tamamında oybirliği sağlandı.
 
- Yapılan gündem dışı konuşmalarda da genel merkez aleyhinde tek eleştiri yer almazken CHP Lideri Kılıçdaroğlu yarınki kurultaya da tam katılım çağrısı yaptı.
 
- İlk günün sonunda konuşan Kılıçdaroğlu: “CHP tarihine en önemli mirası bıraktık. CHP’liler ülkelerini düşünür ve uygar toplum isterler. Kadınların, gençlerin sesi daha gür çıkacak. Bir devrim yaptık, tarih yazdık. Bu devrimi gençlere ve kadınlara emanet ediyoruz. Daha iyisini yapmak sizin göreviniz. Yarın ikinci kurultaya da gideceğiz. Provakasyona yol açmadan provokatörlerin oyununa gelmeden sessizliğimizi koruyacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

- İsa Gök kürsünün önünden ayrılmıyor, kürsüye çıkmak istiyor

- Gazeteciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

- Kılıçdaroğlu "açın önümüzü diyerek çıkıştı.

-  Yaşanan tartışma sonrası salonu terk etmek zorunda kalan İsa Gök, ortalık sakinleştirilince yeniden salona girdi. Gök ve beraberindekiler kürsüye çıkarak konuşma yapmak isteyince salon yine gerildi. Gök ve arkadaşlar, delege sayısının yeterli olmadığını ifade eden dilekçe sunmak istedi ancak divan henüz bu dilekçeyi kabul etmedi. Gök, salona noter getirilmesini ve hazirunun bu şekilde tespit etmesini de talep etti. Divan Başkanı Adnan Keskin Araya girerek “Demokrasiyi içselleştirdiğimizi ve kurumsallaştırdığımızı herkese göstereceğiz. Herkesin kurallar çerçevesinde konuşma hakkı vardır. Hukuk çerçevesinde bunu yerine getireceğiz” dedi.  Gök, ayrıca bazı gündem maddelerinin değiştirilmesini istedi ancak divandan bu öneri de kabul görmedi.

BALBAY'A ALKIŞ!
-
  Geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Doğan Yurdakul, tutuklu milletvekili Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’da telgraf gönderdi. Balbay telgrafında şöyle dedi: Silivri’den sizleri selamlıyorum. 21. yüzyılın bütün gereksinimlerini karşılayacak bir yapıya kavuşma çabası başarıya ulaşacaktır. İlk on yıl demir ağlarla son on yıl ise demir parmaklıklarla örüldü. CHP’ye mücadele önderlik ve zafer yakışır. Milli iradenin mecliste temsil edilmesi mücadelenizin yanına beni de koyunuz. Halkla el ele iktidar mücadeleniz yanına beni de koyun. Kendimi hep sizlerle hissettiğimi, Silivri’den beden ve beyin sağlığı ile çıkmanın size de sorumluk olduğunun bilincindeyim. Özgürlükte buluşmak ümidiyle İzmir Milletvekili kardeşiniz Mustafa Balbay diyerek bitirdi.

- Divan Başkanı Denizli Milletvekili Adnan Keskin oldu. Keskin’in ismi anons edildiği sırada Sav yanlısı olduğu bilinen Mersin Milletvekili İsa Gök salonu terk etti. Muhalif kanattan bir ismin salonu terk etmesine sinirlenen salondaki partililer Gök’ü yuhaladı. Bir grup partili de “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarak tepki gösterdi. Yaşanan arbedeyi güvenlik güçleri önledi.
Arbede sırasında Gök ile bazı partililer arasında itiş kakış da yaşandı.
 
- Divan kuruluna İzmir’den Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da seçildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu “Değerli yol arkadaşlarım, çoğunluğumuz var ve kurultayımızı açıyorum. Hiç kimse bizi halkın yürüyüşünden engelleyemeyecektir. Özgürlüğü ve demokrasiyi ve bağımsızlığı içselleştirmiş olan CHP her zaman her yerde dimdik ayakta olacaktır” dedi.

- Merak edilen en önemli soru resmi ağızlardan alınan bilgilerle açıklığa kavuşturuldu. salonda 850 delegenin bulunduğu bildirildi.

- Genel başkan İzmir delegasyonunun hemen yanındaki tribüne oturdu. 

KILIÇDAROĞLU SALONDA
 - Kılıçdaroğlu büyük bir coşku ile salona giriş yaptı. Baykal ve Sav ekipleri yok. Delegelerin hazirun listesine imza atması için çağrı yapıldı.

- Kılıçdaroğlu’nun salona girmesi ile birlikte izdiham yaşandı. Meşaleler yakıldı ve sevgi gösterisini işaret eden yüzlerce pankart açıldı. Kılıçdaroğlu, tüm salonu dolaşarak katılımcıları saygı ile selamladı.genel başkan kılıçdaroğlu’nun, konuşması sırasında ünlü şairlerinden bazı dizeler okuyacağı ve öçgürlük vurgusu yapacağı öğrenildi.

- Ayrıca tribünü kaplayan ‘Gençliğe yer verin iktidara gidelim’ pankartı açıldı...

PANKART ŞÖLENİ
Salonda, “Demokratik Tüzük ile Tam Demokrasi”, “Birliğin ve Kardeşliğin Adresi CHP”, “Umudun Adı Kemal”, “Halkın İktidarını Kuracağız”, “Özgürlük Herkesin Hakkı, Demokrasi Bu Ülkenin Şartı”, “CHP için Örgüt, Türkiye için CHP”, “Yetki Sende Adayını Sen Seç”, “Parti için Demokrasi, Ülke için Demokrasi”, “Oyunu Özgürce Kullan Hakkını Koru”, “Mustafa Kemal’den Deniz’lere, Deniz’lerden Bizlere Tam Bağımsız Türkiye”, “Statükoyu Savunma”, “Biz Türkiye’yiz Halkız, Biz Solcu Kemalin Yanındayız” sloganların yazıldığı afişler dikkat çekti. Salondaki afişler elektronik olarak da tribünlerin etrafına yerleştirilmiş ekranlardan yansıtılıyor. Salonda sık sık Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Cem Karaca ve Selda Bağcan’nın şarkıları çalınırken, tribünlerdeki CHP’liler de kırmızı ve beyaz parti bayraklarıyla çalınan şarkılara eşlik ediyor. Onuncu Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan okuyan partililer Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun salona girişini bekliyor.
 
MUHALİFLERİN TAVRI MERAK KONUSU
Öte yandan olağanüstü tüzük kurultayı için imza veren Sav ve Baykal yanlısı birçok delegenin de salona geldiği ancak hazirun listesini imzalamadığı öğrenildi. Çoğunluğun sağlanıp sağlanamamasına göre hareket edecekleri belirtilen muhaliflerin nasıl bir tavır takınacakları da merak konusu oldu.

KOCAOĞLU'NA BÜYÜK ALKIŞ!
Salonda ayrıca Eski genel başkanlardan Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Altan Öymen de yer alırken, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de kurultaya katıldı. Sunucunun “Güzel İzmir’imizi teslim etmeyecek olan Aziz Kocaoğlu da aramızda” anonsu da salondakilerden büyük alkış aldı.

KURULTAYDAN NOTLAR
Platformdaki büyük mavi afişte, genel merkezin kurultay sloganı olan “Büyük Demokrasi Şöleni” yazıyor. Delegelerin oturacağı tribünlere de parti bayrakları yerleştirildi. Tüzük komisyonu üyeleri en önde yer alırken, basın mensuplarına da arka kısımda yer verildi. 
 
Atatürk'ün göğsünde CHP rozeti taşıyan fotoğrafı ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kravatsız fotoğrafı salonun en görünür yerinde.
 
Salonda Atatürk dışında CHP'nin başka bir eski genel başkanının fotoğrafı ise salonda bulunmuyor.
 
Eski Genel Başkanlar yok ama, Deniz Gezmiş'in fotoğrafı bir Çorlu örgütünün pankartında "Mustafa Kemal'den Deniz'lerden bizlere, tam bağımsız Türkiye" sloganıyla birlikte salonun görünen yerlerinden birinde asılı durumda.

Olağanüstü Kurultay için imza veren Karşyaka Eski İlçe Başkanı Ertam Özen de kurultaydaki yerini aldı
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 28 Şubat 2012 Salı 18:06

"SPARTAKUS" Konuşurken saygılı ve bilgili konuş. Ben ulusalcıyım. Biz ulusalcıyız. C.H.P. ulusalcı. Tıpkı her cümlesine "TÜRK MİLLETİ" diye başlayan Mustafa Kemal ATATÜRK gibi. Bu zorunuza gidiyorsa zaten C.H.P.'de olmayacaksınız. Sizin gibi düşünen Sezgin Tanrıkulu Ve Hüseyin Aygün'ü de alıp size münasip bir partiye gideceksiniz.

Yorumu oyla      27      6  
izmir 26 Şubat 2012 Pazar 23:50

kendilerine ulusalcı diyen ırkçılar nihayet partiden tasfiye oluyorlar...

Yorumu oyla      13      22  
Vahap Güler 26 Şubat 2012 Pazar 23:17

Erkan Tek ben alevi değilim ama CHP ye oy veriyorum! Demek ki alevi partisi değilmiş! Senin şuan yaptığını akape genel başkanı da seçim sürecinde yapmıştı başkanı alevi bu partinin diye vurgulaya vurgulaya oy aldı.Alevi de Allh'a inanıyor sunni de,Kitabımız bir Kuran-ı Kerim.Tek fark mezhep farkı birde 12 imama inanır aleviler.Ayrıca Hz Ali yolundan giderler Hz Ali de Allahın aslanıdır.Peygamber efendimizin en büyük koruyucusudur.Yani senin soyadın tek değil beyin ve vijdan TERK

Yorumu oyla      19      16  
Derya Demir 26 Şubat 2012 Pazar 22:04

Erkan tek ,senin gibiler ötmesin diye chp yönetimlerinde alevilere çok daha az yer verilmekte,alevi sunni ayrımı yapanlar bir aynaya baksın insanmıyım diye...

Yorumu oyla      20      17  
alevilerde insandır... 26 Şubat 2012 Pazar 21:10

erkan tek: aleviler neden rahatsz ediyo seni. ayrımcılığından belliki dindar gençliğin ilk örneğisin.

Yorumu oyla      23      9  
MAMOSTE 26 Şubat 2012 Pazar 18:37

Kurultay CHP ye olumlu yansıyacağı kanısındayım. Statükocular zayıfladı, sosyal demokrasi kısmen güç kazanmış görünüyor. İzmir statükoculuğun merkezi durumundadır. Duruşları çıkar üzerine olduğu kanısındayım. İzmir Kılıçdar oğlu CHP siyaseti ile kişisel çıkar doğrultusunda beraber görünüyor. Belediye başkanı bir dahanın pelşindedir. Diğer kadrolar bir dahanın peşindedir. Bütün güçlerini bir daha seçilebilir miyim? hesapları üzerine oturtmuşlar. Bütün kadrolar olmazsa bile en üsttekilerin durumu

Yorumu oyla      18      18  
chp li 26 Şubat 2012 Pazar 14:07

erkan tek neden chp alevilerden oy almıyormu aldığına göre bir alevi genel başkanda neden olmasın yılarca alevileri yönetiniz birsürede aleviler yönetsin parti halkın partisi alevi veya başkasının partisi deyil her etnikkökende insanlar partide siyaset yapıyor bu düşünceler yalnış yılardır zaten bu ayrımcılık üzünde iktidar olamadı kimsenin ötekileştirmeden daha demokratik ve özgürce yoluna devem etmesi tek hedef iktidar olmak etinik siyasete yer yok halkın partisinde sonuçta herkes oyveriyor

Yorumu oyla      22      16  
sparta 26 Şubat 2012 Pazar 13:39

Şu an tv de isa göy konuşuyor. Kurultayın delege sayısı azlığından dolayı toplanamayacağını söylüyor . demokrasi yok diyor.ağzı ile tik ler yapıyor. Akp sivil darbesinde tek yürek olmak gerekirken hangi demokrasi, den söz ediyor.Ayrıştırmanın sırası mı? Bu GÖk demokrasisi baykal zamanında nerelerdeydi. Bu çırpınış baykal ekibinin bittiğinin göstergesidir. Gençler kılıçdaroğlınun arkasında, herşeye rağmen.

Yorumu oyla      26      17  
Spartaküs 26 Şubat 2012 Pazar 13:10

Kılıçdaroğlu dur chp yi ve demokrasiyi kurtaracak olan. Ulusalcı ırkcılara bu partide yer yok. iSA GÖK LER YOKOLACAK, KEMAL LER GERÇEĞİN VE İNSANIN SESİ OLACAK. kOCAOĞLUNDAN SONRA EN SAYGIN VE BAŞARILLI BELEDİYE BAŞKANI ABDUL BATUR HAKKETTİĞİ YERDEDİR.aLEVİLER OLMASA İDİ CHP 99 DAKİ GİBİ BARAJI GEÇEMEYECEKTİ.mUSTAFA KEMALİLERİN ONURU KILIÇDAROĞLUDUR.

Yorumu oyla      27      16  
vatandaş 26 Şubat 2012 Pazar 13:09

seni kınıyorum ve katılmıyorum

Yorumu oyla      21      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sav: Örgüt ne yapacağını bilir
Önder Sav Kurultaya saatler kala, Star Haber Muhabiri Çağdaş Özer'in sorularını yanıtladı...
Baykal: Telefonlarım açık
CHP'li Sayan'ın Ankara Rixos Otel'deki düğününe katılan Baykal'dan kurultay açıklaması.
CHP’de gece mesaisi
Tüzük kurultayı için geri sayıma başlayan CHP’de gece de hareketli geçti. ...
 
İl başkanlarından Kılıçdaroğlu'na tam destek
Kurultay hazırlıklarını tamamlayan CHP’de gözler yarına çevrildi. Binlerce ...
Aydınlı milletvekillerin 'arka taraf' polemiği
MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak'ın, partisinin Nazilli İlçe Kongresi'nde ...
Bekir Bozdağ terörün 10 yıllık bilançosunu açıkladı
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, terör örgütleriyle yürütülen etkin mücadele ...
 
'Bakan bana Aziz Yıldırım'la ilgili dedi ki...'
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le ...
AK Parti Çiğli’de AR-GE merkezi heyecanı
AK Parti İzmir Milletvekilleri Ankara’daki meclis çalışmalarından arta ...
''Her iki kurultaya da sizi bekliyorum''
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ilk kurultaya katılmama eğiliminde olduğu öne ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva