HABERLER>POLİTİKA
26 Şubat 2012 Pazar - 09:21

CHP’de gece mesaisi

Tüzük kurultayı için geri sayıma başlayan CHP’de gece de hareketli geçti. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur divan üyeliğine seçilirken, İzmir heyetinin balık sevdası Ankara’da da dinmedi!

CHP’de gece mesaisi

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Çifte tüzük kurultayı için geri sayıma başlayan CHP’de hazırlıklar tamamlandı. Ankara Arena Spor Salonu gelin gibi süslenirken, parti genel merkezindeki kalabalık da geç saatlere kadar dağılmadı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da uzunca bir süre makamından ayrılmayarak, yakın çalışma arkadaşları ile birlikte son değerlendirmeleri yaptı. Genel merkezin tüm ışıkları neredeyse gece yarısına kadar açık kaldı. Başta eski Genel Başkan Deniz Baykal olmak üzere, pek çok muhalife katılım çağrısı yapan parti üst yönetiminin bu çabaları karşılık bulmadı.

Baykal'dan kurultay açıklaması

Önder Sav'dan saatler kala kritik açıklama
 
MUHALİFLER KARARINI VERDİ
Gün boyu toplantılar yapan Önder Sav, Yılmaz Ateş ve Hakkı Süha Okay, olağanüstü kurultay için imza veren muhaliflerin ilk günkü kurultayla katılmayacağı yönünde prensip kararı aldı. Son yapılan değerlendirmeler ile birlikte, muhalif kurultay delegelerinin sayısının 500’ü aştığı ancak kurultayın yapılmasına engel olacak bir çoğunluğa erişilemediği belirtildi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, telefonla bizzat arayarak kurultaya davet ettiği eski Lider Deniz Baykal ile ilgili girişimler de sonuçsuz kaldı. Son ana kadar her şeyin değişebileceğini söyleyen ve birkaç tüzük maddesinin değiştirilmesinde ısrar eden Baykal’ın, bu taleplerin sağlanması halinde kurultaya katılabileceği de ifade edildi.
 
ABDÜL BATUR DİVANDA
Yorucu genel merkez mesaisi, 81 ilden gelen parti il başkanlarını da yordu! Genel başkana tam destek veren ve muhaliflere katılım çağrısı yapan il başkanlarının divan kurulu ve kadın kotasındaki artış noktasında tartışma yaşadıkları ortaya çıktı. Bazı il başkanlarının, doğu illerinden çok sayıda il ve ilçe başkanın divana alınmasına karşı çıkması ile konu yeniden ele alındı. İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın ısrarlı tutumu üzerine, Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur da divandaki yerini aldı. İkinci tartışma ise kadın kotası üzerine yaşandı. Kırsal kesimdeki illerde parti için çalışan kadın sayısının az olmasına dikkat çeken bazı il başkanları, bu oranın düşürülmesini istedi ancak genel başkan Kılıçdaroğlu geri adım atmadı.
 
İZMİRLİLERİN BALIK SEVDASI!
Genel merkezdeki yoğun kurultay mesaisinin ardından biraz moral depolamak isteyen kurultay delegeleri ve partililer illere göre düzenlenen yemeklerde bir araya geldi. İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanları, milletvekilleri ve kurultay delegeleri de Zargana Balık Restoran’da buluştu. Çankaya milletvekili adaylarından İlyas Güven Eroğlu’na ait mekandaki yemekli toplantıya, muhalif kurultay delegelerinden Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve belediye Meclis üyesi Kadir Sinan da katıldı. Yemek süresince Başkan Aziz Kocaoğlu ve milletvekili Mehmet Ali Susam da sıcak tavırlar sergiledi. Gecede ayrıca, bazı belediye başkanlarının, tüzükte yer almayan, yerel seçimlerdeki önseçim formülünü eleştirdikleri ve önseçimin şart olarak sunulması gerektiğini söyledikleri de öğrenildi. İstanbul delegasyonu ise Dedeman Otel’de bir araya gelirken, eski Genel Başkan Deniz Baykal, MYK eski üyelerinden Savcı Sayan’ın düğününde şahitlik yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İl başkanlarından Kılıçdaroğlu'na tam destek
Kurultay hazırlıklarını tamamlayan CHP’de gözler yarına çevrildi. Binlerce ...
Aydınlı milletvekillerin 'arka taraf' polemiği
MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak'ın, partisinin Nazilli İlçe Kongresi'nde ...
Bekir Bozdağ terörün 10 yıllık bilançosunu açıkladı
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, terör örgütleriyle yürütülen etkin mücadele ...
 
'Bakan bana Aziz Yıldırım'la ilgili dedi ki...'
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le ...
AK Parti Çiğli’de AR-GE merkezi heyecanı
AK Parti İzmir Milletvekilleri Ankara’daki meclis çalışmalarından arta ...
''Her iki kurultaya da sizi bekliyorum''
CHP Lideri Kılıçdaroğlu ilk kurultaya katılmama eğiliminde olduğu öne ...
 
CHP Buca İlçe Başkanlığı için 17 aday yarışacak
Milliyet Ege yazarlarından Muhittin Akbel, CHP Buca’daki delege seçimlerinin ...
Başbakanlık'ta böcek operasyonu! Her yer köşe bucak arandı
Danıştay’dan çıkan dinleme cihazının ardından Başbakanlık’ta her yer köşe bucak arandı.
‘Çok hoşgörülü davrandık herkes haddini bilecek’
CHP Genel Başkan Yardımcısı yarın başlayacak kurultay öncesi isim vermeden ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva