HABERLER>POLİTİKA
4 Haziran 2011 Cumartesi - 10:16

Kılıçdaroğlu: Kim konuşursa tehdit ediyor

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, “İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu” dedi.

Kılıçdaroğlu: Kim konuşursa tehdit ediyor

BATMAN / KAHTA - Kahta mitingini tamamlayan Kemal Kılıçdaroğlu, günün ikinci mitingi için özel uçakla Batman'a gitti. Kılıçdaroğlu, Batman'da partisinin mitinge katılmadan önce havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin ''Bir dergide yayımlanan makalede CHP'ye destek çağrısı var. AK Parti eleştiriliyor nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Son derece memnun oldum. Gerçekleri, demek ki sadece benim içerde gördüğümü bütün dünya da görüyor. Mutluyum. CHP iktidarı için de mutluyum'' dedi.
 
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'da CHP bürosunu ziyaretiyle ilgili bir soruya da; ''Memnunum. Demek ki Sayın Başbakanın ayakları yere değmeye başladı'' şeklinde yanıt verdi.
 
Daha sonra Valilik Kavşağı Adalet Caddesi'nde partisince düzenlenen mitinge katılan Kılıçdaroğlu, barış ve huzur içerisinde,kardeşçe yaşamak istediklerini ve bir çocuğun bir yatağa aç girmesini istemediklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, ''İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu'' dedi.
 
Batman'ın kendilerine yeterince oy vermediğini bildiklerini, suçun da kendilerinde olduğunu, buralara gelmediklerini,oturmadıklarını ve dert dinlemediklerini, Ankara'da oturup oy istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
 
''Batman'a gelmedik, sesini dinlemedik, çayınızı içmedik. Ankara'da oturduk. Daha fazla geleceğim. Daha fazla konuşacağız. Daha fazla dinleyeceğim. Batmanlının yüreğini kazanacağız. Beraber güveni oluşturacağız. Bu kez sizin çocuklarınız var. Sizin için çalışacaklar. Batman'da seçilecekler. Sizin sesiniz olacaklar. Batmanlının sesini sadece ülkede değil, dünyaya duyuracaklar. Size seçme, seçilme hakkını getiren parti CHP'dir. İstiyoruz ki her evde huzur olsun. Anneler çocuklarını huzurlu şekilde okula gönderebilsinler. Şimdi yeni bir süreci başlatıyoruz. Her evde huzur ve barış olsun, akşam tencere kaynasın, anneler çocukların karnını doyursunlar okula huzur içinde göndersinler. Yeni Cumhuriyet Halk Partisi'nce her aileye aylık 600 lira vereceğiz.
 
Sık sık diyorlar ki; 'Doğu ve Güneydoğu'da OHAL vardı biz kaldırdık' Bunlar mı kaldırdı? Yalan söylüyorlar. Samimi söylüyorum yalan söylüyorlar. Bunlar kaldırmadı. OHAL'i Türkiye'ye getirdiler. Sıkıysa konuş. İş adamı konuşuyor tehdit, gazeteci konuşuyor tehdit, belediye başkanı konuşuyor tehdit, ne olacak tehditlerin sonu. Demokrasi gelecek herkes özgürce konuşacak. Herkes özgürce düşüncesini ifade edecek. Türkiye'de OHAL'i de özel yetkili mahkemeleri de kaldıracağız. Herkes bağımsız yargıda yargılanacak ve herkes bu ülkede rahat bir nefes alacak. Bizim hedefimiz bu. Genç bir arkadaşım güzel bir pankart yazmış 'Her türlü kaset, kamera çekimi itina ile yapılır. Tayyip kasetçilik'. Eyvallah. 'Kullandınız dini, imanı, akıttınız kardeş kanını' diyorsunuz. Bunların ne yaptığını ben çok iyi biliyorum. Sizler de iyi biliyorsunuz. Herkesin inancına saygılıyız. Herkesin kimliğine saygılıyız. İnanca ve kimliğe saygılı olmak her insanın görevidir. İnsan olmanın görevi kimliklere ve inançlara saygılı olmaktır.''
 
''HERKESİ KUCAKLAYACAK HERKESE DOSTÇA DAVRANACAĞIZ''
Kılıçdaroğlu, konuşma sırasında milletvekili adaylarını platforma alarak, mitinge katılanlara milletvekili adaylarını sevip sevmediğini sorduktan sonra onların, Batman ve Batmanlıların sorunları için TBMM'de aslanlar gibi çalışacaklarını söyledi.
 
Huzuru getirmenin yolunun çalışmaktan, barıştan, kardeşlikten geçtiğini, huzuru getirmenin yolunun hiç kimseyi ötekileştirmemekten geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Herkesi kucaklayacak, herkese dostça davranacağız. Birazdan Silopi'ye gideceğim; Batmanlı kardeşlerimin selamını götüreceğim. Dün Regaip Kandili'ydi; kandiliniz mübarek olsun diyorum. Bugün de cuma. Cumanız da hayırlı olsun. Milletvekili adaylarımızı size emanet ediyorum. sizi de Allah'a emanet ediyorum'' dedi.
 
Kılıçdaroğlu konuşmasını sürdürdüğü sırada platforma görme engelli Nurullah Mehmetoğlu çıktı. Mehmetoğlu'nu yanına alan ve alın teriyle çalışıp kazanmak ve haklarını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Bakan diyor ki, 'sen iş bulduğuna dua et. Sana iş verdik. Sen daha ne konuşuyorsun. Kim olursa olsun kimsenin ekmeğiyle oynanmaz. Aşıyla işiyle oynanmaz. Herkes hak talebinde bulundu diye bir insanı suçlamak doğru değil. Görme engelli olması hak talebinde bulunması için engel değil. O hakkını arıyor. O yürekliliği gösteriyor. Hepinizin huzurunda ona saygı duyuyoruz. Ona sevgilerimizi sunuyoruz. Hakkıdır sonuna kadar yanında olacağız'' dedi.
 
Mitingin sonunda havaalanına giderken bir kahvehanede vatandaşlarla çay içerek bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu'na bir kişi, Avrupa kriterlerine göre özerklik istediklerini söyledi.
 
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bence hiçbir sakıncası yok. Ama şöyle bir yanlışlık olmasın. Yerel yönetimde özerklik şartı bütün Türkiye içindir'' dedi.
 
Bu sırada bir başka vatandaşın ''ama çekince konulmuş'' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''6 maddeye çekince koyulmuş ama meclis, parlamento kabul etmiş. 6 madde için bakanlar kuruluna yetki verildi. Ne zaman istersen kaldırabilirsin. Yani parlamentonun kabul ettiği bir şey'' şeklinde konuştu.
 
CHP Genel Başkanı günün ilk mitingi için Adıyaman'ın Kahta ilçesindeydi. Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın her tarafının su dolu barajları olduğunu ama tarlalarının sulanmadığını belirterek, ''İstanbul'a kanal yapacağına gel önce Adıyaman'a su kanalı yap'' dedi. Kılıçdaroğlu, özel uçak ile geldiği Adıyaman'dan, kendisini karşılayan CHP milletvekili adayları ve partililerle birlikte konvoyla Kahta ilçesine geçti.
 
Kahta'da düzenlenen mitingde parti otobüsünün üzerinden halka seslenen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde siyasette zenginleşme anlayışının tarihe karışacağını belirterek, siyasi hayatta kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve yakınlarının zengin olmayacağına dair söz verdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
''Türkiye'ye söylüyorum; siyasette zenginleşmeye son vereceğim. Siyasete atılıp köşeyi dönmeye son vereceğim. Önce halk zenginleşecek ve ben sizin için çalışacağım. Hiçbir Kahtalı unutmasın. Kemal kardeşiniz, sizin Kemal'inizdir. Kemal kardeşiniz sizin için çalışacak, üretecek, mücadele edecek.''
 
Kılıçdaroğlu, Kahtalı vatandaşların yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmak için yollara düştüğünü ve her yıl trafik kazalarında birçok kişinin yaşamını yitirdiğini anımsattı. Bu insanların Kahta'yı terk etmesinin tek nedeninin işsizlik ve yoksulluk olduğunu; işsizlik ve yoksulluğu yeneceğini, bir çocuğun bile yatağa aç girmediği güzel Türkiye'yi kuracağını, bunu yaparken de kimseyi ötekileştirmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
''Adıyaman'ın güzel tütünü vardı. Amerikan tütünü yerine Kahta'nın, Adıyaman'ın tütünü olsa daha iyi değil mi? Bizim insanımız çalışsa, üretse, alın teri dökse, gelir elde edip çocuğuna helal lokma yedirse daha iyi değil mi? Bunu yapmıyorsunuz, Kahtalı vatandaşı ırgat olarak başka yerlere gönderiyorsunuz. Adıyaman'ın her tarafı su dolu, barajlarımız var. Ama Adıyaman'ın tarlaları sulanmıyor. Niye yapmıyorlar? İstanbul'a kanal yapacağına, gel önce Adıyaman'a su kanalı yap. Burada millet perişan, tarlalar perişan. Hayali projelerle uğraşıyorsun.
 
Millet aç, millet işsiz. Bu projeleri niye yapıyorlar biliyor musunuz, 'kime hangi işi vereceğim, kim köşeyi dönecek' onun için. Halkın iktidarında millet köşeyi dönecek, siz çalışacaksınız, siz zengin olacaksınız. Ama söz veriyorum, halkın iktidarında tütünü serbest bırakacağız. Önce benim insanım kazanacak. Önce benim insanım gidip kahvede adam gibi oturacak, lokantada yemek yiyecek, akşam tenceresi kaynayacak, çocuğunu okula huzur içinde gönderecek. Yani halkın iktidarında herkesin geliri, işi ve aşı olacak.''
 
''RAFİNERİ ÜSSÜ''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın en büyük özelliklerinden birisinin de petrol olduğunu, petrol boru hattının buradan geçtiğini, güneşin burada olduğunu belirterek, ''Rafineri niye burada değil?'' diye sordu. Kılıçdaroğlu, ''Halkın iktidarında Güneydoğu'yu bir rafineri üssü haline getireceğiz. Petrol burada işlenecek benzin, mazot burada elde edilecek ve çiftçiye mazotu 1.5 lira yapacağız'' diye konuştu.
 
Türkiye'de 12 milyon 715 bin yoksul bulunduğunu ve 4 çocuktan birinin yatağa aç girdiğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
''Aile sigortası uygulamasıyla yoksulluğu sona erdireceğiz. Diyorlar ki, 'her yoksul hanede kadının banka hesabına 600 lira yatıracaksın ama bu parayı nerede bulacaksın?' Bu ülkede para var, her şey var ama vatandaşa yok. Bu Kemal kardeşiniz hesap uzmanıdır. Parayı bulacağım ve bu ülkede yoksulluğu bitireceğim.''
 
Kılıçdaroğlu, geçmiş seçimlerde Kahta'dan çok az oy aldıklarını belirterek, ''Buradan az oy aldığımızı biliyorum. Ama kabahat Kahta'da değil, bizde. Gelmedik, oturmadık, konuşmadık, çayınızı içmedik, 'ya arkadaş derdiniz nedir?' demedik. Ankara'da yan gelip yattık, 'Kahtalılar oy versin' dedik. Olmaz dedik ve ayağınıza geldim. Söylüyorum size hizmet edeceğim, ben sizin çocuğunuzum. Hiç bir şekilde kendi şahsım için çalışmayacağım, çocuklarım için çalışmayacağım, ailem için çalışmayacağım, ülkenin temiz insanları için çalışacağım. Size hizmet edeceğim, namusum, dürüstlüğüm ile size hizmet edeceğim'' diye konuştu. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İzmirli projelere nasıl cevap vereceğini bilir’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, AK Parti İzmir adayı Binali Yıldırım ...
ODTÜ’lülerden Talu’ya destek
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1.Bölge 1.Sıra Milletvekili ...
‘AKP hükümeti 9 yıldır neredeydi?’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Levent Eyipişiren ...
 
‘Yeni anayasa özgürlükçü olacak’
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, Bornova’da kahvehane ...
‘Belediyeler esnafın önünü açmalı’
AK Parti İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, İzmir’de yerel yönetimlerden ...
Ağır sanayiciye AKP mitingi ayarı!
Başbakan Erdoğan’ın yarın ki Gündoğdu mitingi öncesi çevre ve hava kirliliğine ...
 
Erdoğan'ın hedefindeki dergi ve gazeteci
Başbakan Erdoğan, The Economist'te yayınlanan "CHP'ye oy verin" makalesine ...
Balbay İzmir için form tutuyor
CHP İzmir milletvekili adayı Mustafa Balbay, Ergenekon soruşturması kapsamında ...
Günay: Kocaoğlu'nun sağlığından endişe duyarım
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva